834 New Articles

Κυριότερες Ειδήσεις

Grid List

Υπεγράφη η σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου: Νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Δ.Κ. Βάρδας

Ηλεία

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. και τον ανάδοχο της εργοληπτικής εταιρίας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Δ.Κ. Βάρδας».
 
Προϋπολογισμός έργου 876.144,91 ευρώ.
 
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. αναφέροντας:
 
«Ο νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στη Βάρδα, έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στις υποδομές των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, και να ικανοποιήσει τις ανάγκες της προνηπιακής εκπαίδευσης των μαθητών της Βουπρασίας.
Μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.  Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα συμβάλει ουσιαστικά στη παιδεία, που αποτελεί το ύψιστο αγαθό μιας υγιούς κοινωνίας».
 
Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσουραπα Γ., τον Προϊστάμενο Προγραμματισμου κ. Αθανασοπουλου Ε., και του Προϊσταμενου Περιβάλλοντος κ. Κορδονούρη Γ.

Μιχάλης Κατρίνης: ''Κίνδυνος απένταξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρηματοδοτικά εργαλεία''

Ηλεία

Τα προβλήματα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω των δυσκολιών ένταξης σε χρηματοδοτικά εργαλεία αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Αυτά τα προβλήματα προέκυψαν κυρίως εξαιτίας :

-           των καθυστερήσεων ως προς την καταχώρηση όλων των απαραίτητων στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα Σώρευσης Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας (ΠΣΣΕΗΣ)

-           του ότι λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των επιστρεπτέων προκαταβολών στα όρια του Κανονισμού ήσσονος σημασίας (de minimis)

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κατρίνης ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να φροντίσει να υπάρξει λύση για τις επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίς να έχουν ευθύνη για τις καθυστερήσεις των αρμόδιων αρχών κινδυνεύουν με απένταξη των σχεδίων τους.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ - Εκτός σχεδιασμού της κυβέρνησης οι μικρές επιχειρήσεις

Ηλεία

Την ημέρα του ελληνικού εμπορίου διάλεξε ο κ. Γεωργιάδης για να ενημερώσει το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων ότι βρίσκονται εκτός σχεδιασμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα.

Η ωμή παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης ότι τα 12,7 δις των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης σχεδιάστηκαν από την κυβέρνηση ώστε να μην έχουν πρόσβαση οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις -εκτός εάν εξαγοραστούν- ταιριάζει απόλυτα με την ‘’ανοχή’’  του υπουργού Οικονομικών στον αποκλεισμό του 95% των επιχειρήσεων από τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, παρά την φθηνή ρευστότητα από την ΕΚΤ και την αύξηση των καταθέσεων.

Με το ιδιωτικό χρέος να διογκώνεται, τα ληξιπρόθεσμα σε εφορία και ταμεία να αυξάνονται κάθε μήνα και τον πτωχευτικό κώδικα να οδηγεί σε μαζικές ρευστοποιήσεις, πολλές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σύντομα σε κλείσιμο, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση.

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις των υπουργών της ΝΔ, είναι σαφές ότι το επιθυμεί.

 

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας - Για την αποτροπή της προσπάθειας εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Λεόντιο του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας

Δυτική Ελλάδα

Ο Απ. Κατσιφάρας για τον δρόμο Κουνινά , Ρακίτα , Λεόντιο: "Δεν έχει τέλος η πολιτική υποκρισία!"

Δυτική Ελλάδα

Αρκετά κύριοι, της περιφερειακής αρχής με την καπηλεία του έργου Κουνινά, Ρακίτα, Λεόντιο. Το βρήκατε έτοιμο, ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από την περιφερειακή αρχή Κατσιφάρα,  που το διεκδίκησε με μεθοδικότητα,  εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους και το ενέταξε στο πρόγραμμα.

Προχωρήστε λοιπόν στην υλοποίησή του, μην χάνετε άλλο χρόνο, γιατί καθυστερήσατε πολύ και το κάνατε σκόπιμα για να οικειοποιηθείτε πολιτικά το έργο.

Είναι χρέος σας, ως συνέχεια της περιφερειακής διοίκησης  να εξασφαλίσετε την ποιότητα και την ολοκλήρωσή του. Σταματήστε επί τέλους το 2021 ‘’το κατόπιν ενεργειών μου’’. Δουλεύτε  και διεκδικήστε  νέα έργα, μην χάνετε τις ευκαιρίες σε ανούσια επικοινωνιακά τρικ.

Η Παράταξή μας ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ και εγώ προσωπικά  είμαστε ευτυχείς, γιατί υλοποιείτε τα έργα  του προγράμματος μας. Και γιατί ο δρόμος που θα συνδέσει τον Δήμο  Αιγιάλειας  με τον δήμο Ερυμάνθου θα φέρει νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες.

 

Απ. Κατσιφάρας: "ΛΙΟΛΙΩ έφυγες νωρίς"

Δυτική Ελλάδα

Σήμερα πολλοί μιλούν για την ΛΙΟΛΙΩ . Το αξίζεις, το κέρδισες και θα σε συντροφεύει για πάντα. 

Το έργο σου, η προσφορά σου στο αντικαρκινικό κίνημα παραμένει ανεκτίμητη.

Τόλμησες και έσπασες τα δεσμά  του φόβου.

Χάρισες ελπίδα και αισιοδοξία σε πολλούς πάσχοντες.

Έδωσες δύναμη στο κίνημα κατά του καρκίνου του μαστού.

Κινητοποίησες φορείς και πολίτες στο ‘’ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ’’.

Συνεργαστήκαμε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα  που άνοιξαν νέους ορίζοντες στο αντικαρκινικό κίνημα  με συνέπεια και  αξιοπρέπεια και δεν το ξεχνούμε.

Θερμά συλλυπητήρια  στον Γιώργο και τα παιδιά σου.    

Efood – Κλιμάκωση αντιδράσεων εργαζομένων με 24ωρη απεργία την Παρασκευή (Video)

Ελλάδα

Με μαζική συμμετοχή και αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση των διανομέων στην Αθήνα απαντώντας στις απαιτήσεις της διοίκησης της «e-food», που στόχο έχει να μετατρέψει διανομείς από μισθωτούς σε «συνεργάτες» με τις ανάλογες επιβαρύνσεις στην ασφάλιση, τον εξοπλισμό και τα μέσα μετακίνησής τους.

Πηγή, περισσότερα στον https://www.ot.gr/2021/09/22/epikairothta/koinonia/efood-maziki-symmetoxi-stin-motoporeia-24ori-apergia-tin-paraskeyi-video/ 

Δασικά αυθαίρετα – Με ποιον τρόπο θα σώσουν το ακίνητό τους οι ιδιοκτήτες

Ελλάδα

Οι ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων με την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου ύψους 250 ευρώ πετυχαίνουν –σε αυτή τη φάση–εξαίρεση από την κατεδάφιση, διαγραφή καταλογισμένων προστίμων, «πάγωμα» των νέων προστίμων, αλλά και συμψηφισμό, σε περιπτώσεις τακτοποιημένων αυθαιρέτων.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2021/09/22/economy/oikonomikes-eidiseis/dasika-aythaireta-poion-tropo-tha-sosoun-akinito-tous-oi-idioktites/ 

Τα σενάρια για την εφαρμογή - Αυξήσεις άνω του 12% στον κατώτατο μισθό – Καταλύτης οι πολιτικές εξελίξεις

Ελλάδα

«Βρέθηκε» το ποσοστό, αναζητείται η ημερομηνία εφαρμογής – Τα σενάρια και πώς ο χρόνος διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, επηρεάζει τις αμοιβές.

Πηγή, περισσότερα στα https://www.tanea.gr/2021/09/21/economy/economy-greece/ayksiseis-ano-tou-12-ston-katotato-mistho-katalytis-oi-politikes-ekselikseis/ 

 

AUKUS – Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας – Πού και πότε κλείστηκε «πίσω από την πλάτη» του Μακρόν

Κόσμος

Οι λεπτομέρειες της τριμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, η οποία σήμανε την ακύρωση της σύμβασης που είχαν υπογράψει το Παρίσι και η Καμπέρα για την προμήθεια υποβρυχίων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 τον Ιούνιο στην Κορνουάλη, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Telegraph.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2021/09/19/world/aukus-oi-leptomereies-tis-symfonias-pou-kai-pote-kleistike-piso-apo-tin-plati-tou-makron/ 

AUKUS - Η Γαλλία ξεκίνησε τα αντίποινα – Ανακαλεί τους πρέσβεις από ΗΠΑ και Αυστραλία

Κόσμος

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι ανακαλεί τους πρέσβεις της χώρας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία για διαβουλεύσεις.

Η «ειδική σχέση» ΗΠΑ – Βρετανίας – Αυστραλίας, τα πυρηνικά υποβρύχια και η αντιπαράθεση με την Κίνα

Κόσμος

Η ανακοίνωση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Βρετανίας και Αυστραλίας εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης με την Κίνα.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2021/09/16/world/eidiki-sxesi-ipa-vretanias-aystralias-ta-pyrinika-ypovryxia-kai-antiparathesi-tin-kina/