705 New Articles

Κυριότερες Ειδήσεις

Grid List

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με αγρότες του Δ. Πηνειού - Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις για τις ελαιοκαλλιέργειες

Ηλεία

Συνάντηση στο Βαρθολομιό για σειρά αγροτικών και αγροπεριβαλλοντικών θεμάτων πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Επικεφαλής της Προσωρινής Διοίκησης αγροτικού συλλόγου, κ. Γεωργόπουλο, και εκπροσώπους των αγροτών. Κύριο σημείο της συζήτησης ήταν η αποζημίωση των αγροτικών προϊόντων, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19, με ειδικότερο ζήτημα την επέκταση της αποζημίωσης και για τις επίσπορες καλλιέργειες πατάτας, αλλά και τις φθινοπωρινές κηπευτικές καλλιέργειες, οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί στον ΟΣΔΕ παρά μόνο  στον ΕΛΓΑ, αλλά πρέπει να συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις που θα δοθούν, λόγω της COVID-19. Για την συμπερίληψη των εν λόγω αγροτικών προϊόντων, η κα Βουλευτής, αμέσως μετά την συνάντηση, ήλθε σε επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό, στον οποίο και μετέφερε το σχετικό αίτημα. Ο κ. Υπουργός έχει μεταβιβάσει το αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης προς αποζημίωση. 

Σε νεότερο αίτημά της, το Γραφείο του κ. Λιβανού ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι σε 2 εβδομάδες ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των ελαιοκαλλιεργειών, οι οποίες έχουν εγκριθεί. 

Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι των αγροτών και η κα Βουλευτής, η οποία διατελεί και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σειρά αγροπεριβαλλοντικών ζητημάτων, όπως η ορθή διαχείριση του αρδευτικού νερού, αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης του αγροτικού πλαστικού, το οποίο παραμένει ως ζήτημα ανοιχτό και αναζητά τη λύση του. Η Δρ. Αυγερινοπούλου εξέθεσε προτάσεις επί των ζητημάτων και δεσμεύτηκε στην επανάληψη της συζήτησης, ώστε να βρεθεί περαιτέρω λύση, ενώ έχει ήδη καταθέσει σχετικό αίτημα, τόσο στη Βουλή, όσο και απευθείας στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης. 

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Αμυρά για τη χάραξη των νέων πολιτικών του ΥΠΕΝ για την προστασία της βιοποικιλότητας

Ηλεία

Την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για το 2020 επέδωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, ο οποίος ήταν και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και είχε συμβάλει στην συγγραφή της Εκθέσεως, ενώ τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντών του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Η πολυσέλιδη Έκθεση περιλαμβάνει τα πορίσματα της Επιτροπής επί των θεματικών που συζητήθηκαν κατά την προηγούμενη Σύνοδο και αφορούν, μεταξύ άλλων, τις βιώσιμες και «υπεύθυνες» επενδύσεις, την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, τη σύνδεση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με ειδική αναφορά στην COVID-19 και την προστασία της βιοποικιλότητας και την αγροτική παραγωγή. 

Ο κ. Αμυράς και η Δρ. Αυγερινοπούλου συζήτησαν θέματα περιβαλλοντικής και αγροτικής πολιτικής, καθώς και ειδικότερα ζητήματα που εντάσσονται στο πεδίο της προστασίας της βιοποικιλότητας, με έμφαση την προστασία των επαπειλούμενων ειδών. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι νέες περιβαλλοντικές πολιτικές που θα χαράξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την προστασία και διαφύλαξη των επικονιαστών μέσω της οριοθέτησης των μελισσιών, αλλά και θέτοντας περιορισμούς στη χρήση φυτοφαρμάκων που είναι βλαβερών για τις μέλισσες, καθώς η επικονίαση είναι μια από τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει η φύση και κινητήριος δύναμη για την αναπαραγωγή των φυτών και την γεωργική παραγωγή. Μέριμνα θα δοθεί και στην προστασία των κητοειδών και δη των δελφινιών, όπου παρατηρούνται ζητήματα τόσο πρακτικής εφαρμογής όσο και σε επίπεδο νομοθεσίας. 

Ειδικότερο σημείο ήταν και τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, ενόψει της συνάντησης του κ. Υφυπουργού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό, όπου η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε την ανάγκη διεύρυνσης των μέτρων για την στήριξη των βιολογικών καλλιεργειών, αλλά και την προστασία των περιοχών Natura, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, πράγματι, θα δοθεί προτεραιότητα στα βιολογικά προϊόντα με διεύρυνση των προϊόντων που εντάσσονται στο Μέτρο 11 του ΠΑΑ και θα εξεταστεί η ένταξη και των μελισσοσμηνών, ενώ σε μια συμβολική κίνηση η κα Αυγερινοπούλου, προσέφερε στον κ. Αμυρά μέλι από την Ηλεία. 


Ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παροχής Συσσιτίου - Προτεραιότητα του Δήμου Ήλιδας η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Ηλεία

«Η υγεία, η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των δημοτών ήταν είναι και θα είναι πάντα προτεραιότητα για μας» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, υποδεχόμενος τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους δυο σημαντικών δομών όπως του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου. Οι συγκεκριμένες δομές που πλέον «τρέχει» ο Δήμος Ήλιδας, -  πρόκειται για την αντικατάσταση του  σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΙΚΕΛΟΣ»  με έδρα την Πάτρα – έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην επιβίωσή τους. 

Η μακρόχρονη διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα  με την υπογραφή των συμβάσεων  εργασίας  ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, από τους υπαλλήλους που θα στελεχώσουν τις δομές αυτές και που  είναι στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων» συγχρηματοδοτούμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού αφού συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ήλιδας  δήλωσαν πανέτοιμοι να εργαστούν  και να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και να τους εξασφαλίσουν με σεβασμό, την κάλυψη βασικών αναγκών για την καθημερινότητά τους.

Ο κ. Γιάννης Λυμπέρης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της λειτουργίας της δομής  ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει ο τόπος μας με τα σωρευμένα οικονομικά προβλήματα χρόνων, καθώς και με την πανδημία που έχει πλήξει οικογένειες, κοινωνίες , λαούς και που «χτύπησε»   ανελέητα ακόμα περισσότερο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  που δυσκολεύονται ακόμα και στην εξασφάλιση βασικών αγαθών για τη διαβίωσή τους. «Η υγεία, η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των δημοτών ήταν είναι και θα είναι πάντα προτεραιότητα για μας γι ΄αυτό σηκώνουμε τα μανίκια και εργαζόμαστε για την ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων» .

 

 

Εξιχνιάσθηκαν δεκάδες υποθέσεις κλοπών μοτοσικλετών στην Πάτρα

Δυτική Ελλάδα

Εντοπίστηκε οργανωμένο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών με
πληθώρα κλεμμένων ανταλλακτικών
 
Συνελήφθη ημεδαπός άνδρας που έχει διαπράξει τα τελευταία έτη
περισσότερες από 80 κλοπές
 
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο συλληφθείς ξεπερνά τις
120.000 ευρώ
 
Κατασχέθηκαν δεκάδες κινητήρες και σετ (κοστούμια) μοτοσικλετών
 
 
Εντοπίστηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, των αστυνομικών
της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, χθες (7-4-2021) το απόγευμα, στην
Πάτρα, ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο – συνεργείο, αποσυναρμολόγησης
μοτοσικλετών.
 
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από
αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας,
σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία
για διακεκριμένες κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί κροτίδων,
παράβαση του νόμου για τα όπλα, παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων και
κατοχή ασυρμάτου, καθώς και για πλαστογραφία.
 
Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της
Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς την τελευταία
δεκαετία περίπου, είχε διαπράξει 81 κλοπές και πιο συγκεκριμένα:
 
•    (73) κλοπές δικύκλων,
•    (6) κλοπές ποδηλάτων,
•    (1) διάρρηξη οχήματος  και
•    (1) κλοπή κάμερας από οικία,
 
 
Ως προς την μεθοδολογία του συλληφθέντα, επισημαίνεται ότι αφαιρούσε
μοτοσυκλέτες, τις οποίες αφού αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο -
συνεργείο του, στη συνέχεια τις πωλούσε ως ανταλλακτικά, τοποθετώντας τα
κυρίως μέρη τους, σε άλλες μοτοσυκλέτες.
 
Επιπλέον, κατά την διάπραξη των κλοπών, λάμβανε αυστηρά μέτρα προφύλαξης
και πιο συγκεκριμένα, αφού παραβίαζε τις μοτοσυκλέτες τις αφαιρούσε και
τις μετακινούσε χωρίς να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα τους,
προκειμένου μην γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ για να
αποκλείσει την όποια πιθανότητα εντοπισμού του, από τις αστυνομικές
αρχές κατείχε συσκευή ασυρμάτου,  την οποία είχε συγχρονίσει στην
συχνότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών
 
Το τελευταίο διάστημα ο συλληφθείς σχεδίαζε και διέπραττε διαρρήξεις
μικρών οχημάτων (πόλης), συγκεκριμένου μοντέλου έχοντας εφοδιαστεί με
σχετικά διαρρηκτικά εργαλεία, που βρέθηκαν στην κατοχή του (φούσκα
διάνοιξης θύρας αυτοκινήτου).
 
•    5 δίκυκλες μοτοσυκλέτες (εκ των οποίων η μία -1- απασχολεί),
•    17 σετ (κοστούμια) μοτοσικλετών όπως πλαστικά, φτερά, μάσκες, καντράν
μοτοσικλετών, (δύο από τα σετ προέρχονται από κλεμμένες μοτοσικλέτες)
•    16 κινητήρες μοτοσυκλετών, (οι 14 κινητήρες είναι προϊόντα κλοπής)
•    10 ανεμοθώρακες μοτόσικλετών,
•    12 κράνη μοτοσικλετιστή,
•    9 μπαγκαζιέρες μοτοσικλετών,
•    9 ζάντες μοτοσικλετών,
•    6 σέλες μοτοσικλετών,
•    6 ποδήλατα,
•    2 σετ καθρέπτες, 2 πλεξούδες, 2 ζαντολάστιχα, 2 αντλίες, βενζίνης, μία
εξάτμιση Yoshimura,
•    2 τιμόνια αυτοκινήτου τύπου πόλης,
•    16 κλειδιά μοτοσικλετών και 4 κλειδιά αυτοκινήτων,
•    4 σπρέι πιπεριού,
•    Ένα πολεμικό φυσίγγιο,
•    Ένας ασύρματος συγχρονισμένος στη συχνότητα του Τμήματος Άμεσης Δράσης
Πατρών,
•    2 κινητά τηλέφωνα,
•    μια κάμερα,
•    40 κροτίδες,
•    ρούχα και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν σε διάπραξη κλοπής,
•    (8.670) ευρώ
 
Επιπλέον, ένας κινητήρας με αλλοιωμένο – αποξεσμένο αριθμό και τα σπρέι
πιπεριού θα αποσταλλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για
εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
 
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να
διαπιστωθεί αν ο συλληφθείς έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.

‘’ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ ‘’ - Δίπλα στους εργαζόμενους του μόχθου και της γειτονιάς

Δυτική Ελλάδα

Η παράταξή μας ‘’ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ ‘’ ενώνει της δυνάμεις της με τα σωματεία των παραγωγών και μικροπωλητών των λαϊκών αγορών  στον κοινό αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου που απαξιώνει τον χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και ανοίγει τον δρόμο στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες και τα συμφέροντα των μεγάλων της αγοράς.

Οι λαϊκές αγορές θέλουν βελτίωση  αναβάθμιση  και προστασία του κοινωνικού χαρακτήρα τους.

Νέα τηλεδιάσκεψη για το «μεταχρωματικό έλκος πλατάνου»

Δυτική Ελλάδα

Το σημαντικό ζήτημα του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου συζητήθηκε τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ εκπροσώπων της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, επιστημόνων και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και της περιφερειακής συντονίστριας πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθίας Γιαννιά.

Το φθινόπωρο του 2003 βρέθηκε στην Ελλάδα η ασθένεια του «μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», που προκαλείται από το μύκητα Ceratocystisfimbriata f.sp. platani. Το παθογόνο προσβάλλει μόνο είδη πλατάνου. Είναι η πλέον καταστρεπτική ασθένεια του πλατάνου διεθνώς, προκαλώντας νέκρωση των δένδρων. Νεαρά δένδρα συνήθως νεκρώνονται σε χρόνο μικρότερο των δύο ετών, ενώ τα μεγαλύτερα δένδρα μπορούν να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια μετά την προσβολή τους από το παθογόνο, ωστόσο, ο θάνατος των προσβεβλημένων φυτών είναι αναπόφευκτος .

«Το παθογόνο αυτό αποτελεί μια τεράστια απειλή για τα πλατάνια μας και πρέπει να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο η άμεση αντιμετώπισή του. Η ενημέρωση όλων είναι το βασικό μας «όπλο» απέναντι σ’ αυτή την ασθένεια. Ο σημαντικότερος παράγοντας διασποράς του παθογόνου είναι ο άνθρωπος, με μηχανήματα εκσκαφής και εργαλεία κοπής κλάδων. Γι’ αυτό, είναι απολύτως απαραίτητο να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα (καθαρισμός και απολύμανση των εργαλείων και μηχανημάτων) πριν και μετά τις εργασίες σε περιοχές με Πλατάνια. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε σχέση με αυτήν την καταστροφική ασθένεια και θα στηρίξει δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Την άμεση ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς τόνισε η περιφερειακής συντονίστριας πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθία Γιαννιά: «Είναι απολύτως απαραίτητο να ενημερωθούν οι πολίτες για την ασθένεια και τους τρόπους μετάδοσης του ιού. Δέντρα αιωνόβια και μεγαλόπρεπα, οι πλάτανοι φυτεύονταν σε πλατείες και κρήνες, οπότε πολλοί απ’ αυτούς συνδέθηκαν με τις ιστορίες των τόπων και των ανθρώπων. Είναι υποχρέωσή μας να προφυλάξουμε το φυτό αυτό προωθώντας και στηρίζοντας τις απαιτούμενες ενέργειες».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων, από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, το Δασικό Τμήμα και από τη Διεύθυνση Δασών Αχαΐας.


Ακίνητα -Τεκτονικές αλλαγές στην κτηματαγορά : Στα χέρια ξένων επενδυτών το κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα

Τεκτονικές αλλαγές στην εικόνα και τον χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας φέρνει το επενδυτικό μπαράζ στην τουριστική αγορά της Αθήνας.

Πηγή, περισσότερα στα https://www.tanea.gr/2021/04/10/economy/forologika/tektonikes-allages-stin-ktimatagora-sta-xeria-ksenon-ependyton-to-kentro-tis-athinas/ 

Λύκεια : Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα την Δευτέρα – Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τα self tests

Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία, με βασική προϋπόθεση την διεξαγωγή των self test.

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κοροναϊού θα πρέπει να διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και καθηγητή λυκείου και θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2021/04/10/greece/lykeia-antistrofi-metrisi-gia-anoigma-tin-deytera-ola-osa-prepei-na-kserete-gia-ta-self-tests/ 

Χαρδαλιάς : Παράταση lockdown και νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»- Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ήλιδας

Ελλάδα

Τις νέες περιοχές που εντάσσονται από αύριο Σάββατο στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό πρόκειται για την Περιφερειακή Ενότητα της Κω, καθώς και για τον Δήμο Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2021/04/09/greece/xardalias-paratasi-lockdown-kai-nees-perioxes-sto-vathy-kokkino-2/ 

Τουρκία : Συλλαμβάνουν τους ναυάρχους – Ανάμεσά τους και τον «πατέρα» της Γαλάζιας Πατρίδας

Κόσμος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την προειδοποιητική επιστολή 103 αποστράτων ναυάρχων προς την τουρκική κυβέρνηση για προσπάθειες κατάργησης της Συνθήκης του Μοντρέ, αλλά και ισλαμοποίησης του στρατού.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2021/04/05/world/tourkia-syllamvanoun-tous-apostratous-nayarxous-anamesa-tous-kai-ton-patera-tis-galazias-patridas/ 

Σουέζ : Οι εταιρείες αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές του εμπορίου για την αποφυγή της διώρυγας

Κόσμος

Η πρόσφατη μεγάλης κλίμακας εμπλοκή στη Διώρυγα του Σουέζ, με αφορμή την προσάραξη του πλοίου κοντέινερ Ever Given επανέφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα των εναλλακτικών διαδρομών για το παγκόσμιο εμπόριο.

Πηγή, περισσότερα στα https://www.in.gr/2021/04/02/economy/diethnis-oikonomia/souez-oi-etaireies-anazitoun-enallaktikes-diadromes-tou-emporiou-gia-tin-apofygi-tis-diorygas/ 

Η απειλή νέας πανδημίας : Οι παράγοντες που την προβλέπουν – Πού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος

Κόσμος

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ ανέπτυξαν ένα μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει 190 χώρες και μαρτυρεί σε ποιες από αυτές υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης νέων, εν δυνάμει πανδημικών, παθογόνων.

Πηγή, περισσότερα https://www.in.gr/2021/04/02/b-science/sars-cov2/apeili-neas-pandimias-oi-paragontes-pou-tin-provlepoun-pou-yparxei-ayksimenos-kindynos/