698 New Articles

Στη Βουλή «έφερε» η Δ. Αυγερινοπούλου τα κτηριακά προβλήματα του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις της Καλλιθέας

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ορεινές περιοχές, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις στον οικισμό Καλλιθέα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Στην αναφορά της, η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι πρέπει άμεσα να διευθετηθούν τα σοβαρά ζητήματα του κτηρίου, καθώς οι συνθήκες είναι ακατάλληλες. Τόνισε δε ότι πρόκειται για μια περιοχή, στην οποία κατά τους χειμερινούς μήνες, η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και ως εκ τούτου δυσχεραίνεται η διαδικασία της μάθησης.

 

 

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Προσοχή στην απόρριψη στάχτης στους κάδους απορριμμάτων!

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εφιστά την προσοχή στους πολίτες καθώς το τελευταίο καιρό παρατηρούνταιφαινόμενα καύσης κάδων απορριμμάτων  από στάχτη που πετάχτηκε χωρίς αυτή να έχει προηγουμένως κρυώσει, από τζάκια, σόμπες και άλλα μέσα θέρμανσης.

Τα υπολείμματα στάχτης δεν πρέπει να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων γιατί συχνά διατηρούν ενεργές εστίες και προκαλούν πυρκαγιά καθώς αναμιγνύονται με τα υπόλοιπα εύφλεκτα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφονται ολοσχερώς οι κάδοι απορριμμάτων είτε να υπόκεινται σε σημαντικές φθορές που οδηγούν στην απόσυρσή τους.

Επίσης, ένας κάδος με κρυφή ενεργή εστία πυρκαγιάς που θα καταλήξει στο απορριμματοφόρο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων στην καθαριότητα και να προκαλέσει την καταστροφή του οχήματος.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η προσοχή όλων μας!

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΕΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ - ΜΑΡΙΝΟΣ : «Αφύπνιση εθνικής μνήμης»

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνορθόδοξη Παιδεία, η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα τιμώνται στην εορτή μνήμης των Τριών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο φετινός εορτασμός των Τριών Φωστήρων  αποτελεί και αφύπνιση εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Το  2022 είναι έτος ενσυναίσθησης για τα 100 χρόνια από  τον ξεριζωμό  και τον σφαγιασμό Ελλήνων  στην Μικρά Ασία,  τη γη όπου  δύο εκ των Τριών Ιεραρχών ,ο Μέγας Βασίλειος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν με το αποτύπωμα της μακροχρόνιας παρουσίας της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού να παραμένει ανεξίτηλο.

Οι μεγάλοι της Εκκλησίας μας διδάσκαλοι, με τα φωτισμένα τους πνεύματα είχαν αντιληφθεί ότι για να αλλάξει η ανθρωπότητα πρέπει να δοθεί έμφαση στην Παιδεία. Αυτό το μήνυμα πρέπει να αποτελέσει σήμερα αντικείμενο συστηματικών και τεκμηριωμένων δημοσίων πολιτικών.

Με οδοδείκτες τους  Τρείς Ιεράρχες, εύχομαι πρόοδο στα παιδιά μας και δύναμη στους εκπαιδευτικούς μας».

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Συνάντηση δημάρχου Πύργου με εκπαιδευτικούς και μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου- Λυκείου Πύργου

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Εξετάζουμε βιώσιμη λύση»

 

Μέλη της εκπαιδευτικής και μαθητικής  κοινότητας του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Πύργου συνάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/1) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για το φλέγον ζήτημα της μεταστέγασης της σχολικής μονάδας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος και ο γ.γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, ακούγοντας προσεκτικά για άλλη μια φορά τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος για το σοβαρό αυτό ζήτημα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για εμπαιγμό δεκαετίας, διότι το οικόπεδο που είχε αγοραστεί για το σκοπό αυτό δεν πληρούσε ποτέ τις προδιαγραφές δόμησης». Ζήτησε δε, από τους εκπαιδευτικούς γραπτώς την συνολική καταγραφή όλων των απαιτήσεών τους που θα καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και διοικητικές τους ανάγκες, ώστε η λύση που θα βρεθεί να είναι βιώσιμη.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε: «Εμείς ψάχνουμε γιαμια βιώσιμη λύση που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις λειτουργίας του Εσπερινού σχολείου. Τα κτίρια των σχολείων ανήκουν στον Δήμο, στην τοπική κοινωνία και πρέπει να την υπηρετούν. Δεν έχει κανένας ιδιοκτησιακή σχέση στις κοινωνικές υποδομές. Ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν διαφορετικότητες σε κατηγορίες μαθητών, εκπαιδευτικών και συμπολιτών μας. Εμείς είμαστε εδώ για όλους τους πολίτες, και πολύ περισσότερο για τους αδύναμους, για όσους έχουν την ανάγκη μας, τους συλλογικούς θεσμούς…

Είναι απαράδεκτο και ντροπή για μια κοινωνία, να παραμένουν εκπαιδευτικοί και μαθητές μέσα στα «ψυγεία» που λέγονται λυόμενες αίθουσες εκπαίδευσης. Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη ας βγει δημόσια να το πει. Ο καθένας κρίνεται από τις ευαισθησίες και τη συμβολή του στην άρση των τραγικών ανισοτήτων των ανθρώπων που ζουν τον ίδιο χρόνο στην ίδια περιοχή. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι για όλους και να διασφαλίζουμε την ισότητα στην αντιμετώπιση των πολιτών».

Εξεταστική περίοδος για το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο - Στο τμήμα Μουσειολογίας ξεκίνησε ομαλά η εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου –Φεβρουαρίου 2022.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μουσειολογίας, Παναγιωτόπουλος Γιώργος  Αν. Καθηγητής , με αφορμή την έναρξη της εξεταστικής περιόδου δήλωσε:

Είναι γνωστή η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημιακών  τμημάτων. Έτσι και η εξεταστική περίοδος του τμήματός μας  υλοποιείται δια ζώσης.   

Μια τιτάνια προσπάθεια ξεκίνησε τη Δευτέρα 24/1/2022 για την εξέταση 160 μαθημάτων, έως  25 Φεβρουαρίου, από τους διδάσκοντες του τμήματος Μουσειολογίας. Όλα ξεκίνησαν και προχωρούν ομαλά. Αξίζει να αναφέρω ότι εξετάζονται οι φοιτητές των τρέχοντων εξαμήνων του Μουσειολογίας, οι φοιτητές του πρώην ΔΟΕΠΤΜ και οι επί πτυχίω φοιτητές του ΔΟΕΠΤΜ, του πρώην ΜΜΣΕ και του πρώην ΠΛΗ&ΜΜΕ. Ουσιαστικά μιλάμε για εκατοντάδες φοιτητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συναδέλφους διδάσκοντες που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα αναλαμβάνοντας την ευθύνη, πέραν των μαθημάτων που δίδαξαν, να διεκπεραιώσουν εξετάσεις και για μαθήματα που οφείλονται από φοιτητές παλαιότερων προγραμμάτων και είναι εντός του επιστημονικού τους αντικειμένου. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της γραμματείας και στο προσωπικό φύλαξης που συνέβαλαν και συμβάλλουν  σημαντικά στην ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους φοιτητές μας, αν λάβουμε υπόψη ότι το τμήμα με τις υποχρεώσεις του, στο επόμενο διάστημα θα συγχωνευτεί με το Ιστορίας – Αρχαιολογίας και θα φύγει από την Ηλεία, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα περί μεταρρύθμισης από την κυβέρνηση. Οι εξετάσεις γίνονται με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που τηρούνται επιτυχώς από όλους τους συμμετέχοντες.       

 

 

Συγχαρητήρια της Δρ. Αυγερινοπούλου στον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο

Τα θερμά της συγχαρητήρια εξέφρασε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στο νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο, για την ανάληψη της σημαντικής αυτής θέσης, στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων και της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Η κα Βουλευτής ευχήθηκε καλή επιτυχίαστα νέα του καθήκοντα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση της ότι με την πολυετή σταδιοδρομία του θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος και της ετοιμότητας αυτού, ιδίως όσον αφορά στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ηλεία, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαλωτότητα έναντι των φυσικών καταστροφών. Ο κ. Ράπανος, όχι μόνο έχει υπηρετήσει στο Νομό και γνωρίζει εις βάθος την περιοχή, αλλά διατηρεί και στενούς δεσμούς με την Ηλεία.

Το νέο σχέδιο δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρουσιάστηκε την Τετάρτη στους Δήμους της Περιφέρειας

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσίασε το σχέδιο δράσεων για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, σε συνάντηση πραγματοποιήθηκε με Αντιδημάρχους ή εντεταλμένους συμβούλους Τουρισμού των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλου και του διευθυντή του περιφερειάρχη κ. Μάκκα.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμος Ήλιδας με τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Γεωργόπουλο και τον επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Βασίλη Καψή

Τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού παρουσίασαν όλο το σχέδιο δράσης, τις τουριστιικές αγορές στις οποίες στοχεύει η Περιφέρεια καθώς και τις σημαντικότερες εκθέσεις στο εξωτερικό στις οποίες η ΠΔΕ θα συμμετάσχει με έμφαση σε τρεις τομείς: Τουρισμός- Αγροδιατροφή – Επιχειρηματικότητα. Έγινε ειδική παρουσίαση στα νέο branding της Περιφέρειας Olympia Land και  Epic West, τα οποία σηματοδοτούν μια δυναμική προσέγγιση στους ομάδες και αγορές στόχους της τουριστικής προβολής


Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.