621 New Articles
Τραμπαδώρος

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΩΝ - Διαρκείς παρεμβάσεις στήριξης για τον επαγγελματικό κόσμο

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΩΝ - Διαρκείς παρεμβάσεις στήριξης για τον επαγγελματικό κόσμο

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
  • Η μείωση φορολογίας,

η αναστολή πληρωμών επιταγών

και άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν…


Τα μέτρα στον τομέα της οικονομίας με σκοπό να ενισχύσουν και να στηρίξουν τις πληττόμενες επιχειρήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας, δείχνουν ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται σε μια διαρκή προσπάθεια και παρακολούθηση των επιμέρους ζητημάτων προκειμένου να αντιμετωπίζονται και κατά περίπτωση τα προβλήματα…

Αυτό δήλωσε χθες η δικηγόρος – πολιτευτής της Ν.Δ. κα Μαριάννα Σταθοπούλου με αφορμή και τις τελευταίες παρεμβάσεις, που κινούνται σε θετική κατεύθυνση ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και να βγάλουν από αδιέξοδα εμπόρους και επαγγελματίες.

Η κα Σταθοπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση για την εφαρμογή διάταξης που θα «ανακουφίζει» έστω και προσωρινά, αρκετούς από τους ανθρώπους της αγοράς με την αναστολή πληρωμών επιταγών.

Είναι κάτι που είχε ζητηθεί επιμόνως από τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, και ειδικά όσους στο μικρό διάστημα της πρόσφατης επαναλειτουργίας των καταστημάτων τους είχαν κάνει και τις ανάλογες χειμερινές παραγγελίες με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με την απόφαση ωστόσο, θα δίνεται επιπλέον χρόνος 75 ημερών για τις μεταχρονολογημένες επιταγές, και για επιχειρήσεις που έχουν «χτυπηθεί» σε μεγάλο βαθμό από τον κορωνοϊό, με μειωμένο κύκλο εργασιών τουλάχιστον κατά 40% σε σχέση με την περσινή περίοδο, για το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου.


Η ΜΕΙΩΣΗ

ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ


Ένα ακόμη στοιχείο που θα μπορέσει να διευκολύνει κατά μέρος τον επιχειρηματικό κόσμο είναι και η απόφαση για τη μειωμένη φορολογία, που σύμφωνα με τους ειδικούς του Υπ. Οικονομικών θα φθάσει στο 59%. Αυτό θα συμβεί ακόμη και αν ο επαγγελματίας εμφανίσει στην καλύτερη περίπτωση ιδία κέρδη το 2020 με εκείνα του 2019, καθώς ενεργοποιείται νέα ευνοϊκή φορολογική κλίμακα, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό δεν θα επιβληθεί εισφορά αλληλεγγύης.

Για το θέμα της φορολογίας – πρόσθεσε η πολιτευτής της Ν.Δ. – δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι φέτος δεν θα ισχύσει και καμία επιβολή ποινής (προστίμου) για όσους δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο όριο (30% του εισοδήματος) σε ηλεκτρονικές αποδείξεις, κάτι που με δεδομένη την πανδημία είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Και φυσικά όπου κριθεί σκόπιμο και ανάλογα το τι συμβαίνει με την κρίση στην αγορά η κυβέρνηση όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ακούγοντας και διαπιστώνοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες, θα επιχειρήσει και νέες παρεμβάσεις ευνοϊκών ρυθμίσεων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη στήριξης σε πραγματικές βάσεις, των Μικρών, Μικρομεσαίων και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων κατέληξε στη δήλωσή της η κα Σταθοπούλου.

Join Radio

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.