721 New Articles

Σημαντική ανατροπή - Στοπ στον εμβολιασμό με AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών από την Επιτροπή Εμβολιασμού

Ανατροπή με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca καθώς η επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται στην κυβέρνηση να σταματήσει ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της ΑstraΖeneca χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και πάνω.

Πηγή, περισσότερα στα https://www.tanea.gr/2021/06/14/greece/anatropi-me-astrazeneca-stop-stous-emvoliasmous-gia-tous-kato-ton-60-systinei-i-epitropi-emvoliasmou/ 

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Χθες, Κυριακή 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 78.676 έλεγχοι, από τους οποίους οι 39.995 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Βεβαιώθηκαν συνολικά 148 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

 

 • 90 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 

 • 18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 17 στο Βόρειο Αιγαίο,
 • 11 στη Θεσσαλονίκη,
 • 10 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 10 στα Ιόνια Νησιά,
 • 6 στην Κρήτη,
 • 5 στην Ήπειρο,
 • 4 στην Κεντρική Μακεδονία,
 •  3 στο Νότιο Αιγαίο, 
 • 3 στην Πελοπόννησο,
 • 2 στη Δυτική Μακεδονία και
 • 1 στην Αττική.

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 58.496 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 56.393 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.103 των 150 ευρώ.

 

 • 38 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 

 • 14 στη Θεσσαλονίκη,
 • 13 στην Κρήτη,
 •  6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 
 • 3 στα Ιόνια Νησιά και
 • 2 στη Κεντρική Μακεδονία.

 

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.272 ομοειδείς παραβάσεις.

 

 • 17 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

 

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

 

Στην Αττική, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

   

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 4 καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

 

Στην Ήπειρο, 3.000  ευρώ πρόστιμο σε ψησταριά, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 6 καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

 

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 8.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας,  για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

 

Στα Ιόνια Νησιά, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

 

Στη Κρήτη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

 

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.745 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.064 άτομα.

 

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194 ομοειδείς παραβάσεις.

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. - 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16-6-2021

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Στην προκλητική αντεργατική επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίζει τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία τους και να προωθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά οι εργαζόμενοι απαντάμε με νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο δρόμο που ανοίξαμε  με την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 10 Ιούνη, απαντώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε σκλάβους του 21ου αιώνα.

Ξέρουμε ότι η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα. Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους δίνουν φανερή ή κρυφή στήριξη στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Ας το σκεφτούν καλά όσοι τα «διπλώνουν», όσοι με τις επιλογές τους «αποκλιμακώνουν» τον αγώνα, αντί πιο δυναμικά κλιμακώνοντας τον αγώνα να απαιτήσουν την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου.

Τώρα που χτυπιέται ότι καταχτήθηκε με αίμα, η Ομοσπονδία μας αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη, που έχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, για όλους τους εργαζόμενους των Περιφερειών, με κάθε σχέση εργασίας.

Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα που το έφερε η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Μαζικά και αποφασιστικά παίρνουμε μέρος στην απεργία στις 16 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων σε όλη τη χώρα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε: 

 • Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που επί της ουσίας καταργεί το ΣΕΠΕ.
 • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων, οι απεργοκτόνοι νόμοι,  τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην πανδημία και οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα.
 • Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργίας, που βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των Συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
 • Παλεύουμε  για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, για 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Πανελλαδικές 2021: Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος για χιλιάδες υποψηφίους

Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου.

Πηγή, περισσότερα στα https://www.tanea.gr/2021/06/13/greece/education/panelladikes-2021-oles-oi-allages-pou-isxyoun-apo-fetos-gia-xiliades-ypopsifious/ 

 

Φροντιστήριο Μ.Ε. "Θεμέλιο" Πύργου - Πανελλαδικές Εξετάσεις - Τα θέματα στο εξεταζόμενο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας