462 New Articles

Κυριότερες Ειδήσεις για την Υγεία

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Υγεία

Από την παρακάτω λίστα μπορείτε να διαλέξετε την πόλη που επιθυμείτε για να δείτε τα εφημερεύοντα φαρμακεία του νομού Ηλείας.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΒΑΡΔΑ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

ΖΑΧΑΡΩ

ΚΡΕΣΤΕΝΑ

ΛΕΧΑΙΝΑ

ΠΥΡΓΟΣ

ΤΡΑΓΑΝΟ

Οικονομικός απολογισμός της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου 2016-2018 – Και το ένα ευρώ έχει αξία.

Υγεία

Την περίοδο 2016-2018 στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου πετύχαμε σημαντικές μειώσεις στις δαπάνες για φάρμακο, υγειονομικό υλικό και αντιδραστήρια (538 χιλ. ευρώ). Αυτό συνέβη σε μια περίοδο κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία που καταγράφεται αύξηση στις εισαγωγές (+2%), στα χειρουργεία (+3,5%), στην προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (+8,35%) , στις συνεδρίες αιμοκάθαρσης (+7,87%).

 

2016

2018

Μεταβολή

 

Φάρμακο

2.485.448,90

2.130.158,02

-355.290,88

-14,29%

Υγειονομικό Υλικό

1.195.518,80

1.124.282,85

-71.235,95

-5,95%

Αντιδραστήρια

871.064,17

758.793,26

-112.270,91

-12,88%

 

4.552.031,87

4.013.234,13

-538.797,74

-11,83%

Ανακατανέμοντας εσωτερικά τους διαθέσιμους πόρους καταφέραμε:
Να ενισχύσουμε τη Μονάδα με επικουρικό προσωπικό (17 ιατρούς, 21 άτομα λοιπό προσωπικό) και Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (28 άτομα). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το προσωπικό καθαριότητας ήδη έχει φτάσει τα 22 άτομα όταν ο εργολάβος απασχολούσε 17. Ήδη αναμένουμε την έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού ώστε να στείλουμε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής και έξι (6) ατόμων λοιπού προσωπικού κυρίως νοσηλευτικού.
Να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας καταβάλλοντας πρόσθετες αμοιβές ιατρών ΕΣΥ (το 2018 καταβάλλαμε για το σκοπό αυτό 83 χιλ. ευρώ )
Να απορροφήσουμε χωρίς «κραδασμούς» τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου (θέρμανσης και κίνησης ) και της μεταφοράς μολυσματικών αποβλήτων.
Να αντέξουμε στην «πίεση» του υψηλού κόστους συντήρησης του «κουρασμένου» εξοπλισμού. Ήδη υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για ανανέωσή του αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης. Αυτός άλλωστε είναι η πιο ασφαλής οδός για τη συγκράτηση του συγκεκριμένου κόστους.
Να βρούμε «ενδιάμεση λύση» για τον αξονικό τομογράφο. Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν προπαρασκευαστικές εργασίες (ηλεκτρολογικές εργασίες, τοποθέτηση κλιματιστικών ) για την εγκατάσταση του νέου.
Να καλύψουμε οφειλές προς τη ΔΕΗ το οποίο και αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα των ελληνικών νοσοκομείων. Το 2018 καταβλήθηκαν 340 χιλ. για υποχρεώσεις του συγκεκριμένου έτους όταν το 2016 είχαν καταβληθεί μόλις 168 χιλ.
Να υποστηρίξουμε οικονομικά την αύξηση των ορθοπεδικών χειρουργείων που τη διετία 2016-2017 έφτασε το 12,21% και την «εκκίνηση» των χειρουργείων καταρράκτη.
Να «ωριμάσουμε» ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Να αναβαθμίσουμε τα πληροφοριακά μας συστήματα.
Να ενεργοποιήσουμε και να συντηρούμε «υποδομές» που παρέμεναν σε «αδράνεια».
Με δεδομένο ότι η παρακολούθηση του κόστους είναι μια δυναμική διαδικασία εφαρμόζουμε για πρώτη φορά κοστολόγηση ανά τμήμα ώστε να εντοπίζονται οι νησίδες σπατάλης, να προσδιορίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα κάθε τμήματα, να αξιολογούνται τα συστήματα τιμολόγησης που εφαρμόζονται (σχέση τιμής κόστους) και να προσεγγίζεται με αξιόπιστο τρόπο το κόστος ανά ασθενή.
Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα το προσωπικό του Οικονομικού Τμήματος για την καθοριστική συμβολή του.
Αναγνωρίζουμε τα προβλήματά μας. Σ’ ένα δύσκολο όμως οικονομικό περιβάλλον καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι δίνοντας «αξία» και στο ένα ευρώ!


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Εμπολα πλέον θεραπεύεται, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Υγεία

Εάν στον ασθενή χορηγηθούν άμεσα ειδικά φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιβιώσει

Ο Έμπολα δεν μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται ανίατη ασθένεια, υποστηρίζουν επιστήμονες, καθώς τουλάχιστον δύο από τις τέσσερις θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκαν ασθενείς κατά το ξέσπασμα του ιού στο Κογκό είχαν πολύ καλά αποτελέσματα επιβίωσης. 

Το φάρμακο ZMapp, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επιδημία Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε, την Λιβερία και την Γουινέα, εγκαταλείφθηκε, όπως και το Remdesivir, καθώς δύο μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία μπλοκάρουν τον ιό, είχαν σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα, όπως υποστηρίζουν τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Εθνικό Αμερικανικό Ινστιτούτο για Αλλεργίες και Μολυσματικές Ασθένειες, που υποστήριξαν από κοινού τις δοκιμές. 

 
Οι δοκιμές του φαρμάκου ξεκίνησαν τον Νοέμβριο στο Κογκό και πλέον έχουν σταματήσει. Όλες οι μονάδες αντιμετώπισης του Έμπολα χρησιμοποιούν πλέον τα δύο φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα. 

«Από εδώ και στο εξής, δεν θα λέμε ότι ο Έμπολα είναι ανίατος», δήλωσε ο καθηγητής Ζαν Ζακ Μογιέμπε, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνας Βιοϊατρικής του Κογκό, που επέβλεψε τις δοκιμές του φαρμάκου και πρόσθεσε: «Αυτή η πρόοδος θα βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ζωές».

 
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του Έμπολα στο Κογκό, με τουλάχιστον 2.800 ασθενείς, ήταν η άρνησή τους να αναζητήσουν θεραπεία, σημειώνει στο εκτενές ρεπορτάζ του o Guardian. Εξάλλου μέχρι τώρα, οι πιθανότητες επιβίωσης για τους ασθενείς ήταν μικρές, καθώς το 70% όσων ασθενούσαν από τον Εμπολα έχανε τελικά τη μάχη για τη ζωή. 

«Τώρα που το 90% των ασθενών μπορεί να πάει στο κέντρο θεραπείας και, όταν βγει, να είναι εντελώς καλά, οι ασθενείς θα αρχίσουν να το πιστεύουν», δήλωσε ο δρ Μογιέμπε. 

Τα ποσοστά θανάτων από Έμπολα μειώθηκαν σημαντικά για όσους ασθενείς έλαβαν τα μονοκλωνικά αντισώματα ως θεραπεία αμέσως μόλις αρρώστησαν. Το ένα από τα δύο φάρμακα το «114» έχει ποσοστό θνησιμότητας 11% ενώ το άλλο, που λέγεται «Regeneron», μόλις 6%.
 
 

Παραλαβή υπερυχοτομογράφου για το ενδοκρινολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Πύργου, προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Υγεία

Παραλάβαμε σήμερα τον υπερηχοτομογράφο για το ενδοκρινολογικό ιατρείο. Πρόκειται για προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος όπως είχαμε προαναγγείλει τον περασμένο Μάιο. Η λειτουργία του αναβαθμίζει το ενδοκρινολογικό ιατρείο δίνοντας πλέον τη δυνατότητα διενέργειας παρακέντησης θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη (FNA), διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται υλικό από όζο για κυτταρολογικό έλεγχο..
Η διενέργεια της συγκεκριμένης εξέτασης για πρώτη φορά στη     Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και σε δημόσια δομή της Ηλείας θα αναχαιτίσει το κύμα εσωτερικής μετανάστευσης για FNA εκτός νομού. Το υλικό που θα λαμβάνεται θα εξετάζεται στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο χωρίς επιβάρυνση του ασθενή.
Την τελευταία τριετία πέντε (5) συνολικά υπερηχοτομογράφοι έχουν παραληφθεί και λειτουργήσει στη Νοσηλευτική Μονάδα και συγκεκριμένα τρεις (3) με πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις ανάγκες της Μαιευτικής – Γυναικολογικής, Ουρολογικής και Καρδιολογικής Κλινικής αντίστοιχα, ένας (1) για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμού του νοσοκομείου και ένας (1) για το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο όπως προαναφέρθηκε. Αναμένεται ένας (1) ακόμη για το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο με πηγή χρηματοδότησης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίθηκε το πρακτικό αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.
Νιώθουμε την υποχρέωση για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την καθοριστική του συμβολή στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής και του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου.
Με μικρά και σταθερά βήματα εμπλουτίζουμε και ανανεώνουμε τον « κουρασμένο» εξοπλισμό μας αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η μετατροπή τμήματος του ΓΝ – ΚΥ Κρεστένων σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

Υγεία

Παραλάβαμε την περασμένη Πέμπτη τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της μετατροπής τμήματος του ΓΝ –ΚΥ Κρεστένων σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Ολοκληρώσαμε δηλαδή την «ωρίμανση» του έργου, η οποία περιλαμβάνει την έγκριση σκοπιμότητας (Μάρτιος 2018), τη μελέτη εφαρμογής, η οποία παρελήφθη τον Ιούνιο, και τη σύνταξη των τευχών.
Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται αφορούν οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις συνολικού προϋπολογισμού 644800 ευρώ.
Στον 1ο όροφο και σε επιφάνεια 546,15 m2 θα αναπτυχθεί ο «πυρήνας» της Μονάδας και στο Ισόγειο και σε επιφάνεια 201,09 m2 βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.
Ήδη εκκρεμεί το αίτημα μας στο Υπουργείο Υγείας (Απρίλιος 2019) για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα έχει υπάρξει συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την υλοποίηση του έργου όταν διασφαλιστεί η πηγή χρηματοδότησης.
Η συγκεκριμένη Μονάδα θα φιλοξενεί 15 ψυχογηριατρικούς ασθενείς και θα υποστηρίζεται από Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα 18 ατόμων. Η δημιουργία της εντάσσεται στα πλαίσια της προαγωγής της αποϊδρυματοποίησης και της κοινοτικής φροντίδας των ασθενών και θα συντελέσει στην ανάπτυξη ενός πλήρους δικτύου ψυχιατρικών υπηρεσιών.
Παράλληλα ζωντανεύουμε ένα κτίριο άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγειονομική ιστορία του νομού χωρίς να ακυρώνουμε τη σημερινή του λειτουργία, η οποία είναι προσανατολισμένη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τόσο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και η νέα Περιφερειακή Αρχή που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου θα συνδράμουν αποφασιστικά στην υλοποίηση του έργου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας χειρουργός και ένας γυναικολόγος στο Νοσοκομείο του Πύργου

Υγεία

Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ διορίζονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου δύο (2) επικουρικοί γιατροί και συγκεκριμένα ένας (1) Χειρουργός για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένας (1) Γυναικολόγος. Πρόκειται για «επιστροφές» των συγκεκριμένων ιατρών των οποίων οι συμβάσεις είχαν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο και οι προεκλογικοί και μετεκλογικοί περιορισμοί στις υπηρεσιακές μεταβολές είχαν καθυστερήσει την επάνοδο τους. Ο διορισμός του Γυναικολόγου θα συμβάλει στην άμεση επαναλειτουργία του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Ιατρείου της ΝΜ Αμαλιάδας.
Παράλληλα θα σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη επικουρικού χειρουργού. Υπάρχει διαθέσιμος στη λίστα και μέχρι τέλος Αυγούστου θα είναι κοντά μας.
Η εμπειρία των τριών τελευταίων ετών έχει δείξει ότι παρά τη στενότητα των ορίων των δαπανών, εξαντλείται κάθε οικονομικό περιθώριο που υπάρχει ώστε να προσλαμβάνονται επικουρικοί ιατροί στις ειδικότητες πρώτης γραμμής.
Συνολικά από το 2016 μέχρι σήμερα διορίστηκαν 17 επικουρικοί ιατροί από τους οποίους μόλις οι δυο έχουν αποχωρήσει. Αναφορικά με το λοιπό επικουρικό προσωπικό το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν διοριστεί 21 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας: Επιστημονικό Πρόγραμμα Προσυνεδριακής Διημερίδας του 14ου Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου – 8-9 Νοεμβρίου 2019 – Α΄Ανακοίνωση

Υγεία

Παρασκευή   8-11-2019  

 

17:00  -  18:20    Στρογγυλό Τραπέζι :  Πρωτοβάθμια  Φροντίδα  Υγείας   

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:  Τσίρος Γεώργιος  -  Παπαζαφείρης  Προκόπιος 

 

Εισηγητές:

Δεληγιάννης  Παρασκευάς   -Γενικός Ιατρός -  Επιμ. Β΄   Κ. Υ. Σιμόπουλου

 

Αργυροπούλου  Αργυρώ – Γενικός Ιατρός-  Επιμ. Β΄  -  Κ.Υ. Γαστούνης

 

Ραυτοπούλου Ολυμπία- Γενικός Ιατρός -  Επιμ. Α΄-    Κ.Υ. Αρχαίας  Ολυμπίας

 

Γερακίτη Βασιλική –Γενικός Ιατρός-  Επιμ. Β΄  - Κ.Υ. Ανδρίτσαινας

 

18:30   -  19:30    Στρογγυλό Τραπέζι:   Σύνδρομο  οστικής ευθραυστότητας  ηλικιωμένων

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:  Τερζόπουλος Νικόλαος  - Δημόπουλος  Νικόλαος

Εισηγητές:

Γκανταϊφης  Νικόλαος  - Ορθοπαιδικός  - Επιμ. Α΄   Ν. Μ. Πύργου  Γ.Ν. Ηλείας

 

Μπουγιουκλής  Δημήτριος  -  Ορθοπαιδικός   -  Επιμ. ….Ν.Μ.  Πύργου Γ.Ν.  Ηλείας 

 

Κουρέας Γεώργιος  -  Ορθοπαιδικός

 

Τριανταφυλλόπουλος Ιωάννης-  Επικ. Καθηγητής   Ορθοπαιδικής – Ειδικός στις παθήσεις μυοσκελετικού συστήματος    

 

Παναγιωτακόπουλος  Θεόδωρος - Φυσικοθεραπευτής

 

 

19:40   -  20:30    Χαιρετισμοί:  

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ:   Κατσαρός  Νίκος   -   Δουζδαμπάνης Περικλής

 

 

20:30  -  21:15    Κεντρική Ομιλία  από  τον κ. Δημήτριο  Νανόπουλο   Καθηγητή στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας A&M, College Station,   Διευθυντή του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον, Τέξας

 

21:30   Δείπνο   

 

Σάββατο  9-  11 - 2019 

 

ΠΡΟΔΡΕΙΟ:   Τσιρώνη  Μαρία  -  Αγαλιανού  Μαρία

 

09:00 -10:15  Στρογγυλό Τραπέζι  -  Φυσιατρικό

 

Εισηγητές:

Μπάκας  Ελευθέριος , Φυσίατρος,  π. Συντονιστής Διευθυντής του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γ.Ν. Αθηνών  ΚΑΤ

 

Δημητρακόπουλος Σταύρος  -  Φυσίατρος 

 

Αλτάνης  Θεόδωρος  -Φυσίατρος 

 

10:20 - 11:30    Στρογγυλό Τραπέζι:  Γαστρεντερολογικό 

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Θωμόπουλος  Κωνσταντίνος  -  Γιαννικούλης  Χρήστος

 

Εισηγητές:

Γεώργιος  Θεοχάρης-  Γαστρεντερολόγος -Επιμ. Α΄  Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών Γεωργία  Διαμαντοπούλου – Γαστρεντερολόγος- Επιμ. Β΄ Π.Π.Ν. Πατρών Χρήστος  Κωνσταντάκης – Γαστρεντερολόγος-  Επικ. Επιμελ. Γ.Ν. Πατρών «Αγιος  Ανδρέας» Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος -  Παθολόγος                

11:30-12:00     Διάλειμμα      -  καφές 

 

12:00  -  13:15    Στρογγυλό Τραπέζι:  Εγκεφαλικά  Επεισόδια   

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:  Αλεξανδρόπουλος  Κωνσταντίνος -  Αντωνακόπουλος  Παναγιώτης

 

Εισηγητές:

Βέμμος  Κωνσταντίνος- Παθολόγος- πρώην  Δ/ντής μονάδας Εγκεφαλικών Νοσ. Αλεξάνδρας  και   Πρόεδρος  Ελληνικού  Οργανισμού   Εγκεφαλικών - Ειδικός  εγκεφαλικών επεισοδίων  

Δρ Παπαναγιώτου  Παναγιώτης – Καθηγητής  Ακτινολογίας – Νευροακτινολογίας«Ενδοαγγειακές θεραπείες σε εγκεφαλικά επεισόδια»

Κορομπόκη Ελένη – Παθολόγος-  Μέλος Ελληνικού  Οργανισμού   Εγκεφαλικών Ελλάδος

Βαρδαμίδης  Μιχάλης-  Παθολόγος   

13:15 -14:30       Στρογγυλό Τραπέζι  - Πνευμονολογικό

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:  Χαροκόπος  Νικόλαος      

 

Εισηγητές:

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος -Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πνευμονολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

 

Μαρία Τσιαμήτα - Διευθύντρια ΕΣΥ, Πνευμονολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

 

Δημοσθένης Λυκούρας - Πνευμονολόγος, Πνευμονολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

 

Κυριάκος Καρκούλιας -Επίκ. Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πνευμονολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

 

14:30  -17:00    Διακοπή  εργασιών

 

 

 

17:00-18:30    Στρογγυλό  Τραπέζι   - Μεταμοσχεύσεις 

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:   Κόρδας Αλέξιος  -  Πετροπούλου  Χρυσάνθη- Βουγάς  Βασίλειος     

 

Εισηγητές:

Βουγάς  Βασίλειος  - Δ/ντής  Α΄ Χειρουργικού τμήματος – Μονάδος Μεταμοσχεύσεων Οργάνων,  Γ.Ν.Αθηνών  «Ο Ευαγγελισμός»

 

Ταράση Αικατερίνη , Δ/ντρια   τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας  Γ.Ν. Αθηνών  « Ο Ευαγγελισμός»,  

 

Τσούκα Γλυκερία, Δ/ντρια Νεφρολογικού Τμήματος "Αντώνης Μπίλλης",   Γ.Ν. Αθηνών Ο Ευαγγελισμός

 

Ρωμανά   Κωνσταντίνα- Δ/ντρια  Αναισθησιολογικού τμήματος Γ.Ν. Α. «Ο Ευαγγελισμός»

 

Παυλοπούλου  Δήμητρα -  Αιματολόγος,  

 

 

18:30  – 19:30   Στρογγυλό Τραπέζι  - Σύγχρονες απόψεις  στην αντιμετώπιση της Θρομβοεμβολικής Νόσου 

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:  Τσολάκης  Ιωάννης  - Κατσαρός Νίκος

 

Εισηγητές:

Ντούβας  Ιωάννης, Επιμ. Α΄ Αγγειοχειρουργικής   Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας

 

Σάββαρη  Παρασκευή,  Παθολόγος

 

Κιρκιλέσης  Γεώργιος,  Αγροτικός  Ιατρός,  Χειρουργική Κλινική   Γεν. Νοκομείου  Ηλείας, Ν.Μ. Πύργου

 

19:30- 20:00   Στρογγυλό Τραπέζι -  Αστική Ευθύνη

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:  Γαλανόπουλος   Νικόλαος

 

Εισηγητής:

Δημητρουλόπουλος  Δημήτριος,   Δικηγόρος,  Πρόεδρος   Δικηγορικού Συλλόγου  Ηλείας

 

20:00-  20:30   Λήξη  Συνεδρίου – Ευχαριστίες 

 

21:15   Δεξίωση

Συνέντευξη τύπου από το Προεδρείο του Ι.Σ.Π.Ο., Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, ώρα 12:00

Υγεία

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ
                                Ν.Π.Δ.Δ.
Γρηγορίου Ε΄ 1 - Τ.Κ. 27131 -  Πύργος Ηλείας
Τηλ: 2621022311  Φαξ: 2621020044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  website: www.ispyrgou.gr                                                
                                                                  
Πύργος    11-07-2019               Α.Π.: 923
 
Προς:  ΜΜΕ
                                                                          
                ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ
 
 
Συνέντευξη  τύπου θα δοθεί  την  Δευτέρα  15  Ιουλίου  2019  και ώρα 12:00  το μεσημέρι από το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου 
Πύργου-Ολυμπίας και τον Πρόεδρο  της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου,  στα γραφεία  του Συλλόγου  με  θέματα:
 
1.    Αποκομιδή απορριμμάτων
2.    Διοργάνωση Προσυνεδριακής Επιστημονικής  Διημερίδας  του  14ου 
Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου.
 
 
              Για  το Δ.Σ. του Ι.Σ.Π.Ο.
 
 
                  Ο  Πρόεδρος                                            
                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
 
                Νίκος  Κατσαρός                                          
                                                             Χρήστος  Γιαννικούλης

Ξεκινά η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ. Ν. Ηλείας

Υγεία

Ξεκινά την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 τη λειτουργία της, με μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά, η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας , στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στη Σκαφιδιά, έπειτα από την ευγενική παραχώρηση, φιλοξενία και κάλυψη των εξόδων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό.

Η 8η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, από 7 έως 14 Ιουλίου 2019 και σε αυτήν θα συμμετέχουν 58 συνολικά άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, νέων, συνοδών τους και εργαζομένων του ΚΕΦΙΑΠ.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης επιμελούνται εργαζόμενοι του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ξεκινάει το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2019, ενώ στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 και ώρα 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης της κατασκήνωσης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 με τον εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς και την αναχώρηση των κατασκηνωτών.

Η 8η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ διακρίνεται για τον πολιτιστικό , ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της και γι’ αυτό το λόγο το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με ποικίλες δραστηριότητες τέτοιου χαρακτήρα, όπως εργαστήρια τέχνης, προβολές ταινιών κ.τ.λ.

 

 

 

 

 

Επισημαίνεται ότι στην κατασκήνωση εκτός από τα παιδιά με αναπηρία συμμετέχουν και παιδιά χωρίς αναπηρία ώστε να ενισχυθεί το μήνυμα της συνεργασίας και της συνύπαρξης όλων των μελών μιας κοινότητας .

 

Δήλωση Διοικητή ΓΝ Ηλείας

Η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ αποτελεί οργανικό τμήμα των δραστηριοτήτων του και εντάσσεται στην προσπάθεια αναβάθμισής του τόσο στα πεδία της λειτουργικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης όσο και στο πεδίο της δημιουργικής απασχόλησης των ΑΜΕΑ. Μετά από τέσσερα χρόνια σε αδράνεια {2013-2016) «επανεκκινήσαμε» την κατασκήνωση χάρη στην καθοριστική συμβολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού.

Συνέντευξη τύπου από την ΄Ενωση Ιατρών Ν.Μ. Πύργου και το Προεδρείο του Ι.Σ.Π.Ο., Πέμπτη 20 Ιουνίου ώρα 14:30

Υγεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ
 
                                Ν.Π.Δ.Δ.
 
Γρηγορίου Ε΄ 1 - Τ.Κ. 27131 -  Πύργος Ηλείας
 
Τηλ: 2621022311  Φαξ: 2621020044
 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  website: www.ispyrgou.gr
 
                                                   
                                  Πύργος    19-06-2018
                                                                          
                                                                          
                                  Α.Π.: 827
                                                                          
                                                                          
                                                    Προς:  ΜΜΕ
 
      ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ
 
Συνέντευξη  τύπου θα δοθεί  την  Πέμπτη  20  Ιουνίου  2019  και ώρα  
14:30  το μεσημέρι  από την ΄Ενωση Ιατρών της Νοσηλευτικής Μονάδας 
Πύργου  και το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας στο χώρο 
της βιβλιοθήκης (ισόγειο) στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου –Γ.Ν. Ηλείας,  
για  θέματα  που αφορούν  τη  λειτουργία  του  Νοσοκομείου.
 
 
                                         Για  το Δ.Σ. του Ι.Σ.Π.Ο.
 
 
                  Ο  Πρόεδρος                                            
                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
 
                Νίκος  Κατσαρός                                          
                                                Χρήστος  Γιαννικούλης

Ο Ι.Σ.Π.Ο. συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα

Υγεία

                                ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ.
Γρηγορίου Ε΄ 1 - Τ.Κ. 27131 -  Πύργος Ηλείας
Τηλ: 2621022311  Φαξ: 2621020044
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  website: www.ispyrgou.gr
                                                                                                                                         
 
Πύργος  21-05-2019
                                                                                                                                                  
                                    Α.Π.:  659
 
                                                         
              ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
Ο  Ι.Σ.Π.Ο.  συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις  του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα
 
Ο  Ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας συμπαρίσταται  στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ  συναδέλφους (κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια, Ιδιωτικά Πολυιατρεία  κ.λ.π.),  και στην απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων όπως  απέχουν από την παροχή υπηρεσιών  από 23/5/2019 έως 25/5/2019 λόγω του απαράδεκτα υψηλού claw back.
 
Καλούμε επίσης τον ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει την απόφαση επιβολής τέτοιου ύψους clawback  και το Υπουργείο Υγείας να αυξήσει την χρηματοδότηση για τις εξωνοσοκομειακές  παρακλινικές εξετάσεις καθώς είναι ανήθικο και παράνομο τόσο  το clawback  και το rebate  όσο και το  να  επωμίζονται επί της ουσίας  οι ιατροί ένα  δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που το 
Υπουργείο Υγείας  ακολουθώντας μνημονιακές  προσταγές τους έχει  επιβάλλει.
 
                                              Για  το  Δ.Σ.
 
 
    Ο  Πρόεδρος                                                          
  Ο  Γεν.  Γραμματέας
 
  Νίκος  Κατσαρός                                                      
Χρήστος  Γιαννικούλης
 

Συνέντευξη τύπου του προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας

Υγεία

                                          
                                ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ
 
 
Συνέντευξη  τύπου θα δοθεί  την  Δευτέρα  13  Μαϊου  2019  και ώρα  
14:00  το μεσημέρι στα γραφεία  του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας  
από το Προεδρείο του Ι.Σ.Π.Ο.,  και τον ΄Ομιλο Εθελοντών κατά του 
Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, Ν. Αχαίας, σχετικά  με  την ενημερωτική 
επιστημονική  εκδήλωση  της  15ης Μαίου 2019  με θέμα  το μελάνωμα και 
τον  καρκίνο του πνεύμονα.
 
                                                      Για  το Δ.Σ.  του 
Ι.Σ.Π.Ο.
 
 
                            Ο  Πρόεδρος                                  
                    Ο Γεν. Γραμματέας
 
                          Νίκος  Κατσαρός                                
            Χρήστος  Γιαννικούλης