469 New Articles

Κυριότερες Ειδήσεις για την Υγεία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Ενημερωτική εκδήλωση για την εμφάνιση διαβήτη στη διάρκεια της εγκυμοσύνη

Υγεία

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Σακχαρώδους Διαβήτη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ» και το Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής Πάτρας οργανώνουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Διαβήτης και Εγκυμοσύνη», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων « Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα.

Η 14η Νοεμβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Πρόκειται για μία σοβαρότατη διαταραχή της λειτουργίας του Μεταβολισμού. Στην πατρίδα μας πάσχουν από το συγκεκριμένο αυτοάνοσο νόσημα 1.200.000 πολίτες, ενώ αποτελεί μία σταθερά αυξανόμενη παγκόσμια απειλή, καθώς αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου για περίπου 7.000.000 πολιτών σε ετήσια βάση και είναι στενά συνδεδεμένη με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων, νεφρικής ανεπάρκειας, μόνιμων βλαβών του αμφιβληστροειδούς και άλλων σοβαρών επιπλοκών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Εκτός από σοβαρές σωματικές βλάβες, επιφέρει σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που επιβαρύνουν το κόστος ζωής κάθε πάσχοντα και της οικογένειάς του, χωρίς να αγνοείται η ψυχολογική επιβάρυνση για κάθε πλευρά. Παράλληλα, το κόστος νοσηλείας και φροντίδας των χρονίων αυτών πασχόντων επιβαρύνουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ευαισθητοποιείται στο ζήτημα αυτό και βρίσκεται στο πλάι των πασχόντων συμπολιτών, αλλά ακόμη περισσότερο οφείλει να συνδράμει με κάθε τρόπο στην πρόληψη και στην επαρκή ενημέρωση για την αποφυγή και τον περιορισμό των κρουσμάτων Σακχαρώδους Διαβήτη.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει αναφορά στην περίοδο της εγκυμοσύνης και τους κινδύνους που ενδεχομένως ελλοχεύουν εξαιτίας του Σακχαρώδους Διαβήτη. Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα βοηθήσουν μέσα από τις παρουσιάσεις τους και τις συμβουλές τους να γίνουν περισσότερο σαφείς οι παράγοντες κινδύνου, όπως επίσης οι τρόποι αντιμετώπισής τους προκειμένου να υπάρξει μία όσο το δυνατόν καλύτερη περίοδο κύησης, απαλλαγμένη από επιπλοκές.

 

Δελτίο τύπου - Μεγάλη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Υγεία

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης διοργανώνουν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου 2019 με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

 

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας, όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:

 

 • Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε άντρες και γυναίκες. Οι μετρήσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Δημαρχείου Ανδραβίδας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ώρες 17:00 έως 19:00 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρες  10:00 έως 12:00.
 • Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημαρχείου της Ανδραβίδας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με την εξής δομή:

 

 • «Τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», Νίκος Δημόπουλος, Ορθοπεδικός και Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Χειρ. Ορθοπεδικός
 • «Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα», Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα.

 

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού  στο ΚΕΠ Κ. Τσουραπά Ζωή 2623360401 και στη κ. Κουκουζέλη Μαρίκα 2623360402  και ώρες 09:00 έως 15:00. Υπεύθυνη επικοινωνίας: κ. Καλφιώτη Ιωάννα στο τηλ. 2623360411

 

Η είσοδος για την ομιλία είναι ελεύθερη για όλους

                                               

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 213 2086698, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., URL: www.osteocare.gr www.facebook.com/osteocaregr                   http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
www.twitter.com/Osteocaregr

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - Τηρείται από την Παρασκευή το πλήρες εφημεριακό πρόγραμμα - «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης

Υγεία

Σε εφαρμογή και λειτουργία βρίσκεται, από την περασμένη Παρασκευή, το εφημεριακό πρόγραμμα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, για όλο το μήνα Νοέμβριο, που κατάρτισε το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος και επικύρωσε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίαςκαι ο Διοικητής του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την υπόδειξη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο, που εφημέρευε σε επίπεδο νομού, λειτούργησα ο παθολογικός και χειρουργικός τομέας αντιμετωπίζοντας όλα ταπεριστατικά. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή οι γιατροί του Νοσοκομείου για να καλύψουν παθολογικά, χειρουργικά, ορθοπεδικά, καρδιολογικά και πνευμονολογικά τους ασθενείς που είχαν την ανάγκη τους. Στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, βρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ευχαρίστησε για άλλη μια φοράγια την υπέρβαση που κάνουν πέρα και πάνω από τη νομική τους υποχρέωση. Τους διαβεβαίωσε πως το ίδρυμα, που όλοι αποδεδειγμένα όλα αυτά τα χρόνια έχουν αγκαλιάσει, όχι μόνο θα συνεχίσει να παρέχει τις σωστές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της Ηλείας, αλλά και θα τύχει πλήρους αναβάθμισης.

 

 

«Θα αποκτήσει την χαμένη αξιοπιστία του»

Στις δηλώσεις του, ο κ Λυμπέρης, τόνισε πως πρωταρχικός στόχος αυτής της δημοτικής αρχήςείναι το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης να αποκτήσει πάλι την «αξιοπιστία του, που κάποιοι έκαναν τα πάντα για να την απολέσει». Από την Παρασκευή, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ήλιδας, «το νοσοκομείο λειτουργεί με βάση ένα πλήρεςεφημεριακό πρόγραμμα που κατάρτισε το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος και επικύρωσε  ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννης Καρβέλης, για όλο το Νοέμβριο. Σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους γιατρούς, κάνουμε όλες τις δυνατές παρεμβάσεις για να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν κάποιοι, που είχαν βάλει ως στόχο να κλείσουν το Νοσοκομείο μας.
Κάποιοι, που δεν αντιλαμβάνονται πως το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Αμαλιάδας, είναι απαραίτητο, αφού οι 170 κλίνες του Πύργου, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νομού. Εμείς είμαστε εδώ και παλεύουμε, όχι μόνο για να  κρατήσουμε ανοιχτό το Νοσοκομείο μας αλλά και για νατο αναβαθμίσουμε, καθιστώντας το  ίδρυμα πρότυπο για όλη τη Χώρα». Κλείνοντας ο κ Λυμπέρης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και η πρώτη απ’ αυτές είναι η λειτουργία του Νοσοκομείου και η προστασία τη Υγείας των πολιτών. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω και αυτό είναι  κάτι που έχουν καταλάβει όλοι, εντός και εκτός Νομού».

 

 

 

Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ! - Ενημερωτική εκδήλωση στη κοινότητα Μέλισσας

Υγεία

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης σε συνεργασία με τη Κοινότητα Μέλισσας, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση ενημέρωσης με Θέμα «Η Υγεία Πάνω Απ Όλα». Με αφορμή την  ενημερωτική εκδήλωση θα υπάρξει η δυνατότητα δωρεάν εξέτασης τεστ ΠΑΠ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Κοινοτικό Γραφείο της Μέλισσας.

Οι γυναίκες που θα προσέλθουν στην εκδήλωση θα έχουν τη ευκαιρία να ενημερωθούν για διάφορα Γυναικεία Ιατρικά Θέματα, από τις μαίες κ. Τσερεμέ Αρετή και την κ. Γκάβαρη Σοφία.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η δωρεάν εξέταση ΤΕΣΤ ΠΑΠ.

 

Η είσοδος στην ενημερωτική εκδήλωση είναι ελεύθερη.

 

 

Γ. Λυμπέρης «Από 1η Νοέμβριου το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα εφημερεύει καθημερινά»

Υγεία

 

«Ακόμα και την τελευταία στιγμή ο «δήθεν» διοικητής του ΓΝ Ηλείας, προσπαθεί όσο γίνεται να καλύψει την εντεταλμένη αποστολή του που είναι να κλείσει – μετά της Κρέστενας – και το νοσοκομείο Αμαλιάδας» δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας

 

Μετά και από παρέμβαση του λύθηκε το πρόβλημα με τις εφημερίες της Κυριακής και Δευτέρας

 

Επιθεώρηση από τους κ.κ. Λυμπέρη – Παπαδάκο:  Κατά 90% έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού στη νέα πτέρυγα

 

Τη διαβεβαίωση, στους κατοίκους της περιοχής αρχικά αλλά και ολόκληρης της Ηλείας, πως από την 1η Νοέμβριου το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα εφημερεύει καθημερινά, έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Αφορμή των δηλώσεων του κ Λυμπέρη, ήταν το θέμα που δημιουργήθηκε με το εφημεριακό πρόγραμμα της νοσηλευτικής μονάδας της πόλης για τις επόμενες δυο ήμερες, από την απουσία παθολόγου που θα κάλυπτε τις ενδεχόμενες ανάγκες. Ο κ. Λυμπέρης, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως γιατρός μέχρι,  αφού  έγιναν οι απαιτούμενες συνεννοήσεις, να μετακινηθούν παθολόγοι από διπλανές μονάδες υγειονομικής περίθαλψης. Παράλληλα ο Δήμαρχος Ήλιδας, προχώρησε σε κατά μέτωπο επίθεση κατά τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ Κώστα Διαμαντόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, λέγοντας του πως «ακόμα και την τελευταία στιγμή, προσπαθεί όσο γίνεται να καλύψει την εντεταλμένη αποστολή του που είναι να κλείσει – μετά της Κρέστενας – και το νοσοκομείο Αμαλιάδας». Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων ο κ Λυμπέρης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Δημάρχου κ Ανδρέα Παπαδάκο, επιθεώρησαν τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, όπου διαπίστωσαν πως έχουν, 90% έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού ενώ είναι θέμα ημερών να «κλείσουν» και οι εκκρεμότητες αναφορικά με τη διαμόρφωση του εσωτερικού του κτιρίου που θα φιλοξενεί τη σύγχρονη μονάδα ημερήσιας φροντίδας.

 

 

 «Έσπασε κάθε όριο ο κύριος διοικητής, εντός εισαγωγικών, του ΓΝ Ηλείας»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Λυμπέρης ανέφερε «Είχαμε προγραμματίσει να γίνει αυτή η συνέντευξη λίγες ημέρες μετά όταν και θα εγκαινιάζαμε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στην οποία έχουν κατά 90% ολοκληρωθεί τα έργα τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού. Όμως ένα θέατρο του παραλόγου, που παίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σήμερα βρέθηκε στην κορύφωσή του. Σήμερα έσπασε κάθε όριο ο κύριος διοικητής, εντός εισαγωγικών, του ΓΝ Ηλείας, ο οποίος  και την τελευταία στιγμή, προσπαθεί όσο γίνεται να καλύψει την εντεταλμένη αποστολή του που είναι να κλείσει – μετά της Κρέστενας – και το νοσοκομείο Αμαλιάδας για να μείνει «ένα και καλό». Δεν θέλω να πω το πόσο εσφαλμένη είναι η αντίληψη του «ένα και καλό». Τα έχω πει χιλιάδες φορές. Το «ένα και καλό» νοσοκομείο χρειάζεται τουλάχιστον 350 κρεβάτια και αυτό που εννοούν κάποιοι έχει μόλις 170».

Ακολούθως ο Δήμαρχος επεσήμανε «Εμείς όπως ξέρετε είχαμε θέσει ως στόχο τη διατήρηση του νοσοκομείου Αμαλιάδας, ως μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Αυτό σημαίνει πως το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, που κατασκευάστηκε πριν αρκετές δεκαετίες, θα συνεχίσει να παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Εάν ήταν να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, θα το κάναμε πριν χρόνια. Όμως και τότε αντιδράσαμε γιατί θέλουμε και θα το υλοποιήσουμε, να έχουμε νοσοκομείο. Άρα λοιπόν, προς όλους «εκείθεν» που απεργάζονται εδώ και χρόνια σχέδιο να κλείσουν αυτή τη νοσηλευτική μονάδα, απαντάμε σήμερα και τους λέμε ότι από 1η Νοεμβρίου και στο εξής το νοσοκομείο μας θα εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα. Εμείς θα φροντίσουμε για αυτό».

 

 

«Αυτά τα παραμύθια, τα φτηνά σκηνικά με εμάς παίρνουν τέλος»

Ήρθε σήμερα, είπε ο κ Λυμπέρης αναφερόμενος στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις εφημερίες «ο «δήθεν» διοικητής για δώσει λύσεις και να μας πει ότι εμείς πάμε να το κλείσουμε. Τον ρωτάμε λοιπόν ποιος παθολόγος εφημερεύει εδώ και τόσους μήνες στο νοσοκομείο μας; Έχει ένα γιατρό ετοιμότητας και του λέει κάτσε να καλύψεις τον χειρουργικό τομέα. Ας πούμε ότι τον κάλυψε; Τον παθολόγο ποιος θα τον καλύψει; Ο κ Αλεξόπουλος που τον βάζει εφημερία στο νοσοκομείο και την τελευταία στιγμή του λέει άκυρη; Η κ Δρόσου που έχει προσληφθεί ως γιατρό του νοσοκομείου Αμαλιάδας και την πήρε στον Πύργο; Η κ Νικολοπούλου που διορίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και δεν ήρθε ποτέ εδώ; Αυτά τα παραμύθια, τα φτηνά σκηνικά με εμάς παίρνουν τέλος. Και το λέμε προς πάσα κατεύθυνση. Αργότερα ένα χρειαστεί να αντιδράσουμε θα έχουμε δίπλα μας όλο το Λαό της περιοχής. Προς το παρόν συνεννοούμαστε εμείς και πιστεύω πως θα βρούμε «ευήκοα ώτα» για να λύσουμε τα προβλήματα».

Ο κ Παπαδάκος, κατέληξε «προεκλογικά έδωσε την επιταγή και παρήγγειλε τα μηχανήματα. Το όλο κόστος ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο. Ξέρετε πολλούς σε όλη τη χώρα που δίνουν, δωρεά,  μισού εκατομμύριου; Τα κάναμε λοιπόν όλα αυτά για να το κλείσουμε; Όχι βέβαια αλλά για να δείξουμε και στον κύριο αυτό που παρίστανε τον διοικητή ο οποίος μου έλεγε «πως θα εφημερεύετε χωρίς αξονικό» ότι έχουμε τις λύσεις και θα λειτουργήσει το νοσοκομείο μας ως πρότυπη νοσηλευτική μονάδα δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Έχουμε τους τρόπους. Θα προτείνουμε στην ηγεσία του Υπ. Υγείας να μην αυξήσει τη χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα θα τα καλύψουμε εμείς. Τη στιγμή που όλα τα νοσοκομεία της χώρας ζητούν περισσότερα χρήματα εμείς θα πούμε δώστε μας αυτά που τώρα χορηγείται και τα υπόλοιπα είναι δικά μας. Εμείς με τον προϋπολογισμό που δίνεται τώρα μπορούμε να λειτουργήσουμε τον παθολογικό και χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου. Εμείς θέλουμε οι άνθρωποι που δεν έχουν χιλιάδες ευρώ να χαλάσουν για την υγεία τους να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη μονάδα ημερησίας φροντίδας στη νέα πτέρυγα είτε τις κλινικές του νοσοκομείου της Αμαλιάδας είτε χρειάζεται να πάνε στοχευμένα και συνεννοημένα σε νοσηλευτική μονάδα τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αυτά υποσχεθήκαμε και αυτά θα κάνουμε».

 

 

«Μήπως τον ενοχλεί που η Αμαλιάδα έχει τόσο σύγχρονα μηχανήματα;»

Στις δηλώσεις του ο κ Παπαδάκος τόνισε «Αυτά που γίνονται με το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Εγώ που πραγματικά θέλω να βοηθήσω και μόνος μου με δικά μου χρήματα προσπαθώ να βοηθήσω τους κατοίκους του τόπου μου, τι φταίω και τα ακούω από κάποιους κύριους; Ο διοικητής του Πύργου, σήμερα μου είπε «πρόβλημά μου που έριξα τόσα χρήματα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας». Σκέφτομαι λοιπόν μήπως τον ενοχλεί που η Αμαλιάδα έχει τόσο σύγχρονα μηχανήματα και όχι ο Πύργος; Εγώ δεν το βάζω κάτω και η απόφαση που έχω πάρει είναι πως το νοσοκομείο Αμαλιάδας, δεν θα κλείσει. Το νοσοκομείο μας έχει άρρηκτες σχέσεις με τους Έλληνες του εξωτερικού. Μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε να παρέμβουν αφού έχω αναλάβει εγώ. Όμως μπορεί να γίνει στο μέλλον. Λυπάμαι για την συμπεριφορά και τη κατάντια του κυρίου που λέει πως είναι διοικητής των νοσοκομείων της Ηλείας».

 

 

Δελτίο τύπου Ι.Σ.Π.Ο. σχετικώς με τα μέτρα για την εποχική γρίπη

Υγεία

Ο  Ιατρικός  Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας   εφιστά την προσοχή του πληθυσμού σχετικά  με την αναγκαιότητα εμβολιασμού  και εφέτος κατά της εποχικής γρίπης.  Είναι σαφές,  όπως πολλάκις έχουμε τονίσει,   ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της γρίπης είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός. Το  αντιγριπικό εμβόλιο  βρίσκεται ήδη στα φαρμακεία  και καλό θα είναι  οι πολίτες  να μεριμνήσουν   για την προμήθειά του. Το εμβόλιο  συνταγογραφείται με μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου. Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται σε όλα  τα άτομα  ηλικίας   μεγαλύτερης των  6 μηνών  κυρίως δε  στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι:

 

1) Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

2) Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

3) Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

 • Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
 • Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές
 • Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας)
 • Μεταμόσχευση οργάνων
 • Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)
 • Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
 • Χρόνια νεφροπάθεια

4) Πάσχοντες από νευρομυϊκά νοσήματα

5) Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης

6) Λεχωίδες

7) Θηλάζουσες

8) Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος(BMI)  μεγαλύτερης των 40 kg/m2

9)Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. για νόσο Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη

 

Οι πιθανές αντενδείξεις του εμβολιασμού   είναι ελάχιστες και θα  αξιολογηθούν κατά περίπτωση  από τον θεράποντα  ιατρό που θα συνταγογραφήσει το εμβόλιο.

      

Επαναλαμβάνουμε  ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό   οι εμβολιασμοί να γίνουν στην αρχή της χειμερινής περιόδου (από Οκτώβριο)  ούτως  ώστε να επιτευχθεί έγκαιρα  η  απαιτούμενη  ανοσία.

 

Παρεμπιπτόντως  τονίζουμε στο σημείο αυτό   την αναγκαιότητα   των πάσης φύσεως  υποχρεωτικών εμβολιασμών που προβλέπονται  από το  Υπουργείο  Υγείας   όσον αφορά στα παιδιά,    μέτρο το οποίο  είναι και ο  κύριος  τρόπος   πρόληψης  των επικίνδυνων  παιδικών λοιμώξεων,  αγνοώντας  τις όποιες  ανεύθυνες  αντιεμβολιαστικές  φωνές  κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης  ή όπου αλλού.

 

Θυμίζουμε επιπλέον  ότι ο Οκτώβριος αποτελεί  μήνα πρόληψης  για τον καρκίνο του μαστού   ευελπιστώντας ότι οι γυναίκες  του Νομού μας  θα  προχωρήσουν στις απαραίτητες  προληπτικές  εξετάσεις, με τη σύμφωνη  πάντα γνώμη  του θεράποντος   ιατρού των.

 

 

 

                                      Για το   Διοικητικό Συμβούλιο  του Ι.Σ.Π.Ο.

 

 

                  Ο  Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

 

                Νίκος  Κατσαρός                                                    Χρήστος  Γιαννικούλης 

 

 

 

 

 

 

Άμεσα 3 θέσεις παθολόγων για κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου

Υγεία

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η συνάντηση μεταξύ της Βουλευτού Ηλείας, Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, του Δημάρχου Πύργου, κ. Αντωνακόπουλου Παναγιώτη, του Δημάρχου Ζαχάρως – Φιγαλείας, κ. Αλεξανδρόπουλου Κωνσταντίνου και των Αντιδημάρχων Πύργου, κ. Αργυρόπουλου Γιάννη και κ. Βγενόπουλου Ανδρέα, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, για τα πάγια αιτήματα του νοσοκομείου Πύργου και του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως.

Η Βουλευτής, η οποία εργάζεται συστηματικά για τα θέματα δημόσιας υγείας, εξέθεσε τα θέματα του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ επέστησε τη προσοχή για μια συνολική διευθέτηση των ζητημάτων υγείας του Νομού, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες μας.

Ειδικότερα, τέθηκαν επί τάπητος χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου Πύργου, ενώ ο Δήμαρχος, ως γιατρός στο Νοσοκομείο, γνωρίζοντας τα θέματα εκ των έσω, τα ανέλυσε με μεγάλη λεπτομέρεια.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ. Υφυπουργού και με ειδικό ενδιαφέρον, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό, θα προκηρυχθούν άμεσα 3 θέσεις παθολόγων, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Μάλιστα ενημερωθήκαν τόσο η Βουλευτής όσο και οι Δήμαρχοι ότι θα λειτουργήσει και ηλεκτρονικό σύστημα προσλήψεων, ώστε οι ελλείψεις σε προσωπικό να μπορούν να καλύπτονται άμεσα και να εκλείψουν οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν και τα θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερη έμφαση για το ΕΚΑΒ έδωσε και ο Δήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας, κ. Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος ζήτησε τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στη Ζαχάρω που είναι πάγιο αίτημα των πολιτών. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος, επίσης γιατρός, γνωρίζοντας τις ιατρικές ανάγκες του Νομού, έθεσε το ζήτημα των εφημεριών του κέντρου υγείας Ζαχάρως, ενώ και σε αυτό το θέμα συμφώνησε να το διευθετήσει ο κ. Κοντοζαμάνης.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ανταπόκριση στις πάγιες ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου και του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως. Για εμένα είναι ένα στοίχημα να βελτιωθεί το επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, γιατί όλοι εκεί ζούμε και είναι θέμα που μας αφορά όλους. Για τον λόγο αυτό είναι και η δεύτερη συνάντηση σε διάστημα δυο μηνών που πραγματοποιώ με τον κ. Κοντοζαμάνη και είμαι στη διάθεση και των υπολοίπων Δημάρχων για να θέσουμε σε σωστή τροχεία τα ζητήματα δημόσιας υγείας. Θα κάνουμε όλοι από κοινού προσπάθειες για να έχουμε πλήρως λειτουργούντα νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Είμαι πεπεισμένη ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πράξει τα δέοντα για τη καλύτερη ποιότητα υγείας. Έχω ακόμη ζητήσει πρόσθετο εξοπλισμό και προσωπικό για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της Ηλείας».

Στο περιθώριο της συνάντησης, τόσο η κα Βουλευτής όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου Πύργου και Ζαχάρως ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον κ. Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους, ενώ ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό και την διοίκηση του Υπουργείου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Βουλευτού για χρηματοδότηση των ιατρικών επεμβάσεων που θα πραγματοποιήσει σε λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη, η συμπατριώτισσά μας κα Μωραϊτη Νικολία.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών και ευχαρίστησε τη κα Αυγερινοπούλου που του μετέφερε το αίτημα της συμπολίτισσας μας. Όλοι δε απέστειλαν με μια φωνή τις θερμές ευχές τους για την επιτυχία της επέμβασης.

 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Υγεία

Από την παρακάτω λίστα μπορείτε να διαλέξετε την πόλη που επιθυμείτε για να δείτε τα εφημερεύοντα φαρμακεία του νομού Ηλείας.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΒΑΡΔΑ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

ΓΑΣΤΟΥΝΗ

ΖΑΧΑΡΩ

ΚΡΕΣΤΕΝΑ

ΛΕΧΑΙΝΑ

ΠΥΡΓΟΣ

ΤΡΑΓΑΝΟ

Οικονομικός απολογισμός της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου 2016-2018 – Και το ένα ευρώ έχει αξία.

Υγεία

Την περίοδο 2016-2018 στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου πετύχαμε σημαντικές μειώσεις στις δαπάνες για φάρμακο, υγειονομικό υλικό και αντιδραστήρια (538 χιλ. ευρώ). Αυτό συνέβη σε μια περίοδο κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία που καταγράφεται αύξηση στις εισαγωγές (+2%), στα χειρουργεία (+3,5%), στην προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (+8,35%) , στις συνεδρίες αιμοκάθαρσης (+7,87%).

 

2016

2018

Μεταβολή

 

Φάρμακο

2.485.448,90

2.130.158,02

-355.290,88

-14,29%

Υγειονομικό Υλικό

1.195.518,80

1.124.282,85

-71.235,95

-5,95%

Αντιδραστήρια

871.064,17

758.793,26

-112.270,91

-12,88%

 

4.552.031,87

4.013.234,13

-538.797,74

-11,83%

Ανακατανέμοντας εσωτερικά τους διαθέσιμους πόρους καταφέραμε:
Να ενισχύσουμε τη Μονάδα με επικουρικό προσωπικό (17 ιατρούς, 21 άτομα λοιπό προσωπικό) και Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (28 άτομα). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το προσωπικό καθαριότητας ήδη έχει φτάσει τα 22 άτομα όταν ο εργολάβος απασχολούσε 17. Ήδη αναμένουμε την έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού ώστε να στείλουμε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής και έξι (6) ατόμων λοιπού προσωπικού κυρίως νοσηλευτικού.
Να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας καταβάλλοντας πρόσθετες αμοιβές ιατρών ΕΣΥ (το 2018 καταβάλλαμε για το σκοπό αυτό 83 χιλ. ευρώ )
Να απορροφήσουμε χωρίς «κραδασμούς» τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου (θέρμανσης και κίνησης ) και της μεταφοράς μολυσματικών αποβλήτων.
Να αντέξουμε στην «πίεση» του υψηλού κόστους συντήρησης του «κουρασμένου» εξοπλισμού. Ήδη υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για ανανέωσή του αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης. Αυτός άλλωστε είναι η πιο ασφαλής οδός για τη συγκράτηση του συγκεκριμένου κόστους.
Να βρούμε «ενδιάμεση λύση» για τον αξονικό τομογράφο. Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν προπαρασκευαστικές εργασίες (ηλεκτρολογικές εργασίες, τοποθέτηση κλιματιστικών ) για την εγκατάσταση του νέου.
Να καλύψουμε οφειλές προς τη ΔΕΗ το οποίο και αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα των ελληνικών νοσοκομείων. Το 2018 καταβλήθηκαν 340 χιλ. για υποχρεώσεις του συγκεκριμένου έτους όταν το 2016 είχαν καταβληθεί μόλις 168 χιλ.
Να υποστηρίξουμε οικονομικά την αύξηση των ορθοπεδικών χειρουργείων που τη διετία 2016-2017 έφτασε το 12,21% και την «εκκίνηση» των χειρουργείων καταρράκτη.
Να «ωριμάσουμε» ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Να αναβαθμίσουμε τα πληροφοριακά μας συστήματα.
Να ενεργοποιήσουμε και να συντηρούμε «υποδομές» που παρέμεναν σε «αδράνεια».
Με δεδομένο ότι η παρακολούθηση του κόστους είναι μια δυναμική διαδικασία εφαρμόζουμε για πρώτη φορά κοστολόγηση ανά τμήμα ώστε να εντοπίζονται οι νησίδες σπατάλης, να προσδιορίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα κάθε τμήματα, να αξιολογούνται τα συστήματα τιμολόγησης που εφαρμόζονται (σχέση τιμής κόστους) και να προσεγγίζεται με αξιόπιστο τρόπο το κόστος ανά ασθενή.
Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα το προσωπικό του Οικονομικού Τμήματος για την καθοριστική συμβολή του.
Αναγνωρίζουμε τα προβλήματά μας. Σ’ ένα δύσκολο όμως οικονομικό περιβάλλον καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι δίνοντας «αξία» και στο ένα ευρώ!


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Εμπολα πλέον θεραπεύεται, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Υγεία

Εάν στον ασθενή χορηγηθούν άμεσα ειδικά φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιβιώσει

Ο Έμπολα δεν μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται ανίατη ασθένεια, υποστηρίζουν επιστήμονες, καθώς τουλάχιστον δύο από τις τέσσερις θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκαν ασθενείς κατά το ξέσπασμα του ιού στο Κογκό είχαν πολύ καλά αποτελέσματα επιβίωσης. 

Το φάρμακο ZMapp, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επιδημία Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε, την Λιβερία και την Γουινέα, εγκαταλείφθηκε, όπως και το Remdesivir, καθώς δύο μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία μπλοκάρουν τον ιό, είχαν σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα, όπως υποστηρίζουν τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Εθνικό Αμερικανικό Ινστιτούτο για Αλλεργίες και Μολυσματικές Ασθένειες, που υποστήριξαν από κοινού τις δοκιμές. 

 
Οι δοκιμές του φαρμάκου ξεκίνησαν τον Νοέμβριο στο Κογκό και πλέον έχουν σταματήσει. Όλες οι μονάδες αντιμετώπισης του Έμπολα χρησιμοποιούν πλέον τα δύο φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα. 

«Από εδώ και στο εξής, δεν θα λέμε ότι ο Έμπολα είναι ανίατος», δήλωσε ο καθηγητής Ζαν Ζακ Μογιέμπε, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνας Βιοϊατρικής του Κογκό, που επέβλεψε τις δοκιμές του φαρμάκου και πρόσθεσε: «Αυτή η πρόοδος θα βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ζωές».

 
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του Έμπολα στο Κογκό, με τουλάχιστον 2.800 ασθενείς, ήταν η άρνησή τους να αναζητήσουν θεραπεία, σημειώνει στο εκτενές ρεπορτάζ του o Guardian. Εξάλλου μέχρι τώρα, οι πιθανότητες επιβίωσης για τους ασθενείς ήταν μικρές, καθώς το 70% όσων ασθενούσαν από τον Εμπολα έχανε τελικά τη μάχη για τη ζωή. 

«Τώρα που το 90% των ασθενών μπορεί να πάει στο κέντρο θεραπείας και, όταν βγει, να είναι εντελώς καλά, οι ασθενείς θα αρχίσουν να το πιστεύουν», δήλωσε ο δρ Μογιέμπε. 

Τα ποσοστά θανάτων από Έμπολα μειώθηκαν σημαντικά για όσους ασθενείς έλαβαν τα μονοκλωνικά αντισώματα ως θεραπεία αμέσως μόλις αρρώστησαν. Το ένα από τα δύο φάρμακα το «114» έχει ποσοστό θνησιμότητας 11% ενώ το άλλο, που λέγεται «Regeneron», μόλις 6%.
 
 

Παραλαβή υπερυχοτομογράφου για το ενδοκρινολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Πύργου, προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Υγεία

Παραλάβαμε σήμερα τον υπερηχοτομογράφο για το ενδοκρινολογικό ιατρείο. Πρόκειται για προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος όπως είχαμε προαναγγείλει τον περασμένο Μάιο. Η λειτουργία του αναβαθμίζει το ενδοκρινολογικό ιατρείο δίνοντας πλέον τη δυνατότητα διενέργειας παρακέντησης θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη (FNA), διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται υλικό από όζο για κυτταρολογικό έλεγχο..
Η διενέργεια της συγκεκριμένης εξέτασης για πρώτη φορά στη     Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και σε δημόσια δομή της Ηλείας θα αναχαιτίσει το κύμα εσωτερικής μετανάστευσης για FNA εκτός νομού. Το υλικό που θα λαμβάνεται θα εξετάζεται στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο χωρίς επιβάρυνση του ασθενή.
Την τελευταία τριετία πέντε (5) συνολικά υπερηχοτομογράφοι έχουν παραληφθεί και λειτουργήσει στη Νοσηλευτική Μονάδα και συγκεκριμένα τρεις (3) με πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τις ανάγκες της Μαιευτικής – Γυναικολογικής, Ουρολογικής και Καρδιολογικής Κλινικής αντίστοιχα, ένας (1) για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμού του νοσοκομείου και ένας (1) για το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο όπως προαναφέρθηκε. Αναμένεται ένας (1) ακόμη για το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο με πηγή χρηματοδότησης το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίθηκε το πρακτικό αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.
Νιώθουμε την υποχρέωση για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την καθοριστική του συμβολή στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής και του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου.
Με μικρά και σταθερά βήματα εμπλουτίζουμε και ανανεώνουμε τον « κουρασμένο» εξοπλισμό μας αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η μετατροπή τμήματος του ΓΝ – ΚΥ Κρεστένων σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

Υγεία

Παραλάβαμε την περασμένη Πέμπτη τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της μετατροπής τμήματος του ΓΝ –ΚΥ Κρεστένων σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Ολοκληρώσαμε δηλαδή την «ωρίμανση» του έργου, η οποία περιλαμβάνει την έγκριση σκοπιμότητας (Μάρτιος 2018), τη μελέτη εφαρμογής, η οποία παρελήφθη τον Ιούνιο, και τη σύνταξη των τευχών.
Οι παρεμβάσεις που απαιτούνται αφορούν οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις συνολικού προϋπολογισμού 644800 ευρώ.
Στον 1ο όροφο και σε επιφάνεια 546,15 m2 θα αναπτυχθεί ο «πυρήνας» της Μονάδας και στο Ισόγειο και σε επιφάνεια 201,09 m2 βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι.
Ήδη εκκρεμεί το αίτημα μας στο Υπουργείο Υγείας (Απρίλιος 2019) για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα έχει υπάρξει συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με σκοπό την υλοποίηση του έργου όταν διασφαλιστεί η πηγή χρηματοδότησης.
Η συγκεκριμένη Μονάδα θα φιλοξενεί 15 ψυχογηριατρικούς ασθενείς και θα υποστηρίζεται από Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα 18 ατόμων. Η δημιουργία της εντάσσεται στα πλαίσια της προαγωγής της αποϊδρυματοποίησης και της κοινοτικής φροντίδας των ασθενών και θα συντελέσει στην ανάπτυξη ενός πλήρους δικτύου ψυχιατρικών υπηρεσιών.
Παράλληλα ζωντανεύουμε ένα κτίριο άρρηκτα συνδεδεμένο με την υγειονομική ιστορία του νομού χωρίς να ακυρώνουμε τη σημερινή του λειτουργία, η οποία είναι προσανατολισμένη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τόσο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και η νέα Περιφερειακή Αρχή που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου θα συνδράμουν αποφασιστικά στην υλοποίηση του έργου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ