699 New Articles

Δημόσια παρουσίαση του 4ουOlympia “CreativeIdeas” PitchingLab

Δημόσια παρουσίαση του 4ουOlympia “CreativeIdeas” PitchingLab

Πολιτισμος
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αύριο, στις 11 το πρωί στον κινηματογράφο Ορφέα στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί η τελική δημόσια παρουσίασητου 4oυOlympia “CreativeIdeas” PitchingLabσε live κοινό επαγγελματιών αλλά και livestreaming ταυτόχρονα που υλοποιήθηκε υβριδικά παράλληλα με το 24ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και την 21η CameraZizanio. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου εκπόνησαν οι εκπαιδεύτριες Λίνα Γιαννοπούλου, ΑγάθηΔαρλάση και ΤζωρτζίναΚακουδάκη και συμπληρώθηκε από σεμινάρια διεθνών επαγγελματιών του παιδικού κινηματογράφου. Η παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά ενώπιον των κριτικών επιτροπών που συγκροτούν το ΕΚΚ και η ΕΡΤ, αλλά και παραγωγών απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο φετινό  Olympia “CreativeIdeas” PitchingLab του υποβλήθηκαν 39 προτάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου και τις εκπαιδεύτριες του εργαστηρίου με κριτήρια την πρωτοτυπία και αυθεντικότητα της ιδέας, την εγγύτητα της ιδέας στο ζητούμενο παιδικό κοινό, την ρεαλιστικότητα της πρότασης ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης, την σαφήνεια, αρτιότητα και συνοχή της ιδέας και την τήρηση των τυπικών όρων της προκήρυξης.

Η διαδικασία της αξιολόγησης κατέληξε στην επιλογή 12 ιδεών που συμμετείχαν στο PitchingLab και διεκδικούν τα βραβεία που αθλοθέτησαν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ ΑΕ, ύψους 3.000 Ευρώ έκαστο. Οι δύο προτάσεις που θα βραβευτούν θα ενισχυθούν επιπλέον με τεχνικές υπηρεσίες στην τελική φάση υλοποίησης των ταινιών, προσφορά των εταιρειών SteFilm και MassiveProductions. Το Νεανικό Πλάνο θα συνδράμει τους δημιουργούς στη διαμόρφωση των φακέλων τους και θα προσφέρει επίσης μεταφραστικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια μέχρι και την υλοποίηση των ταινιών.

Μιλήσαμε με την εκπαιδεύτρια Λίνα Γιαννοπούλουη οποία αναφέρθηκε στο «πείραμα» της περσινής διοργάνωσης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την ομάδα εργασίας να δουλεύει αποκλειστικά διαδικτυακά. «Φέτος δουλέψαμε με διαδικτυακές συναντήσεις σε διάστημα τριών εβδομάδων ενώ δια ζώσης έγινε η τεχνική πρόβα και θα γίνει και η παρουσίαση. Οι αλλαγές που γίνονται από την αρχή της διαδικασίας έως το τέλος της, στο διάστημα αυτών των εβδομάδων που διαρκούν οι συναντήσεις, είναι αλλαγές στα πρότζεκτ τις οποίες μπορούν να αφομοιώσουν περισσότερο οι συμμετέχοντες σε αντιδιαστολή με τις αλλαγές που βλέπαμε να συμβαίνουν καθημερινά όταν το lab γινόταν με φυσική παρουσία σε διάστημα 4-5 ημερών στον Πύργο. Άρα, αλλαγές πιο έντονες και δυνατές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Οι τρεις εκπαιδεύτριες λειτουργούμε συμπληρωματικά δουλεύοντας σε διαφορετικούς τομείς του κάθε πρότζεκτ, με κοινό παρονομαστή ότι και οι τρεις έχουμε μια αθροιστική εμπειρία δουλεύοντας με παιδιά και νέους, δουλεύουμε με νέους επαγγελματίες του κινηματογράφου και έχουμε ιδιαίτερη αγάπη στο συγκεκριμένο είδος (genre). Στόχος του lab και συνάμα η βοήθεια που προσφέρει είναι να εξοικειωθούν οι Έλληνες δημιουργοί με το είδος αυτό, να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να μπορούν να τις επικοινωνούν σε επίπεδα επαγγελματικού pitching και να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς Έλληνες και ξένους και με φεστιβάλ του εξωτερικού για παιδιά και νέους».

Οι προτάσεις που επιλεχτήκαν

 • Η Πόρτα, της Λεωνόρας Δεληγιάννη
 • Loveyoumorethanpeanutbutter, των Αριάδνης Αγγελικής ΘυφρονίτουΛήτου, Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη
 • Kost@s, των Βασίλη Καλαμάκη και Μαριαλένας Βαρελά
 • Oscar, των Πολυξένης Κάτσαρη και Ματίνας Φύκαρη
 • Το Δώρο και ο Λύκος, των Ελισάβετ Λαλουδάκη και MassimoPizzocaro
 • Ποιος θέλει τα πιράνχας;, των Φίλιππου Μανδηλαρά και Γρηγόρη Βαρδαρινού
 • Χαρτζιλίκι, του Νίκου Παπαχίου [σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Παπαγιάγκου]
 • Super-Amanda, του Σωτήρη Πετρίδη
 • Ναβαλίνες, του Χάρη Ραφτογιάννη [associateproducer: MicahMagee]
 • Από Μακριά, των Χριστίνας Τσακμακά και Βασίλη Κοντογιάννη [σκηνοθέτρια: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου]
 • Το Τεστ, του Αλέξανδρου Τσιλιφώνη
 • Τρεις Σανίδες, της Ευδοξίας Χασάπη

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας ευχαριστεί όσους υπέβαλαν προτάσεις και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να γράφουν σενάρια για ταινίες που ανήκουν στο είδος του “κινηματογράφου για παιδιά και νέους”, ενός είδους με κομβικό ρόλο για το σήμερα και το αύριο της αγαπημένης μας τέχνης, του κινηματογράφου.

Το 4ο Olympia “CreativeIdeas” PitchingLab πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA.

 

 

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.