642 New Articles

Ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων για την Ομαδική Εικαστική Έκθεση «ABSTRACT POETRY»

Ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων για την Ομαδική Εικαστική Έκθεση «ABSTRACT POETRY»

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Αγαπητοί φίλοι,
Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019
στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά, στις 20.00,
στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης «ABSTRACT POETRY»
 
Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Δουφεξής                                                              Πέλλη Κουκουμέλη
 
 
 

Η έκθεση «Abstract Poetry» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο μας δύο σχεδόν χρόνια μετά την ομαδική εικαστική έκθεση «Ηλειακά» που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με τη συμμετοχή συγχρόνων Ηλείων καλλιτεχνών.

Η παρούσα διοργάνωση, ενθαρρύνοντας τον εικαστικό διάλογο μεταξύ των μελών της και επιθυμώντας να συμβάλει οργανικά στο πεδίο της Σύγχρονης Ελληνικής Ζωγραφικής, αποτίνει έναν νοερό φόρο τιμής στον διακεκριμένο Ηλείο ζωγράφο και σημαντικό Έλληνα εκπρόσωπο της αφαίρεσης Γιάννη Σπυρόπουλο.

Διακεκριμένοι και νεότεροι ζωγράφοι που έχουν ως κύριο άξονα των πλαστικών και εννοιολογικών τους αναζητήσεων την Αφαίρεση, συναντιούνται με τη φροντίδα του ιστορικού Συνδέσμου των Εν Αθήναις Πυργίων στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, καταθέτοντας έργα από την προσωπική συλλογή τους.

Σημαντική τιμητική παρουσία ωστόσο στην έκθεση, είναι και αυτή του επιστήθιου φίλου του Γιάννη Σπυρόπουλου, Γιώργου Ζογγολόπουλου. Το ζωγραφικό έργο που θα εκτεθεί, χαρακτηριστικό της αφαιρετικής ζωγραφικής έκφρασης του μεγάλου Έλληνα γλύπτη, αποτελεί ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Με τρόπο αντίστοιχα διαλογικό, στην έκθεση μετέχουν ακόμη σημαντικοί σύγχρονοι Ηλείοι ζωγράφοι  που χαρακτηρίζονται εν γένει από το αφαιρετικό ιδίωμα της γραφής τους, σε γόνιμη συνομιλία και με νεότερους Έλληνες εικαστικούς με διαφορετική καταγωγή, το ζωγραφικό έργο των οποίων προσδιορίζεται επίσης από την Αφαίρεση, επιβεβαιώνοντας με εύγλωττο τρόπο την έγκυρη και κρατούσα ύπαρξη μιας διαχρονικής έκφρασης με πολυσχιδείς πλαστικές και ερμηνευτικές εκφάνσεις.   

Ο δόκιμος λογοτεχνικός όρος «Abstract Poetry» που επιλέχθηκε ως τίτλος της έκθεσης, χαρακτηρίζει μια κατηγορία ποίησης όπου οι λέξεις επιλέγονται κυρίως για την ηχητική τους ποιότητα και λιγότερο για το νόημα ή την ερμηνεία τους. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, παλαιότερα ή νεότερα, ενέχουν ως αφετηρία και συνδετικό τους ιστό την ίδια τη ζωγραφική διαδικασία, συνθέτοντας αυτοσχέδιες δυναμικές  γλώσσες και πυκνά τοπία του νου.  

 

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Γιάννης Αδαμάκος, Άννα Αχιλλέως, Νανά Βέττα, Ανδρέας Γαβριλιάδης, Ελένη Γκινοσάτη, Δικαία Δεσποτάκη, Γιάννης Ευθυμίου, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Εβίτα Κανέλλου, Νίκος Κρανάκης, Έλενα Κυρκιλή, Πέννυ Κωνσταντίνου, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Άρτεμις Παπαδήμα, Σοφία Πετροπούλου, Κατερίνα Ριμπατσιού, Γιώργος Σαλταφέρος, Γιάννης Σπυρόπουλος, Λένα Ταταρίδα, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

 

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Κασσαβέτη 18, Κηφισιά 145 62

Τηλ.: 210801 9975

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-17:00 Εγκαίνια: 22 Μαΐου 2019, ώρα 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 22 Μαΐου - 4 Ιουνίου

 

Με την ευγενική υποστήριξη των :

Τάκη Τσιλιμίγκρα και Αννας Τουτουντζάκη – Τσιλιμίγκρα

Μαρίνη Ντοά και Ελίνας Δουφεξή

Βασιλικής Βλαχαντώνη

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.