649 New Articles

Eπιστολή διαμαρτυρίας συλλόγων διδασκόντων 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αποκλεισμός 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας από προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού.
Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την εξαίρεση των σχολικών μας μονάδων από την προμήθεια και την εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού και εξοπλισμού ΤΠΕ, όπως ανακοινώθηκε με τις δυο προκηρύξεις της ΠΔΕ για τον εξοπλισμό σχολικών μονάδων της περιφέρειας.
Σύμφωνα με προαναφερόμενες προκηρύξεις, οι σχολικές μονάδες του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας είναι τα μοναδικά ΕΠΑΛ (από τα 29 ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που έχουν αποκλειστεί από την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού. Πριν από την έκδοση της απόφασης αυτής, είχε προηγηθεί άτυπη ενημέρωση για το θέμα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17-4-2019 μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, των Διευθυντών των Επαγγελματικών Λυκείων του νομού, του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας και μελών της. Στη συνάντηση αυτή ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης μας υποσχέθηκε ότι θα γίνει ανακατανομή των εξοπλισμών ανά εργαστηριακό κέντρο και σχολικό εργαστήριο, ώστε να καλυφθούν και τα ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας, αυτό όμως δεν υλοποιήθηκε στην προκήρυξη που ακολούθησε.
Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός των σχολικών μας μονάδων από την προμήθεια εξοπλισμού είναι άδικος και στερείται κάθε λογικοφανούς ερείσματος καθώς όλα τα ΕΠΑΛ της περιφέρειας είτε μέσω των Εργαστηριακών Κέντρων -όπου ανήκουν- είτε αυτόνομα ως Σχολικά Εργαστήρια λαμβάνουν εξοπλισμό για τις ανάγκες των εργαστηρίων και των ΤΠΕ. Τα δυο σχολεία είχαν καταθέσει την τελευταία πενταετία τις εργαστηριακές τους ανάγκες, όποτε και όπως αυτό ζητήθηκε επισήμως από την διοίκηση.
Η απόφαση αυτή που πλήττει το κύρος των σχολικών μας μονάδων και εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους, μας προκαλεί δυσαρέσκεια και προβληματισμό, αφού αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς αποφάσεων που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια και ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής:
Τη μη έγκριση σύστασης του Ε.Κ. Αμαλιάδας, παρόλο που πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Οι διαδικασίες για τη δημιουργία του είχαν προχωρήσει, μάλιστα τρείς φόρες. Το ΕΚ στην Αμαλιάδα θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες περίπου 600 μαθητών των ΕΠΑΛ και των ΔΙΕΚ. Την προηγούμενη χρονιά μάλιστα ιδρύθηκαν ΕΚ σε άλλους νομούς με πολύ μικρότερο μαθητικό δυναμικό.
Τη μη έγκριση ολιγομελούς τμήματος της Ειδικότητας των Ηλεκτρολόγων για το σχολικό έτος 2018-2019 του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία των εγγραφών.
Τη μη έγκριση λειτουργίας της τάξης Μαθητείας της Ειδικότητας των Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας για το σχολικό έτος 2017-2018, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον από τους αποφοίτους και ήταν το μοναδικό τμήμα σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Διαπιστώνεται λοιπόν, ύστερα από αυτά πως, οι σχολικές μας μονάδες αποκλείονται αναίτια από την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού και ΤΠΕ, που οι μαθητές κάθε σχολείου χρειάζονται και δικαιούνται. Μια τέτοια απόφαση δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των μαθητών και υποβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
καταθέτουμε την ένστασή μας για την κατάφωρη αδικία εις βάρος μας και
Ζητούμε:
την άμεση έγκριση λειτουργίας Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα
να μας κατατεθεί το σκεπτικό και η αιτιολογία της απόφασης
και επιθυμούμε να επανεξεταστεί η απόφαση και να γίνει ανακατανομή των προμηθειών, με βασικές αρχές: το μη αποκλεισμό καμίας σχολικής μονάδας και την κατανομή με βάση το μαθητικό δυναμικό και τις ειδικότητες που λειτουργούν σε κάθε μονάδα.
Αναμένουμε οποιαδήποτε θετική εξέλιξη ως απάντηση στη διαμαρτυρία μας.
Οι σύλλογοι διδασκόντων του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.