645 New Articles

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ Ηλείας στον κόμβο του αεροδρομίου Ανδραβίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ Ηλείας στον κόμβο του αεροδρομίου Ανδραβίδας

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με αιτήματα «Καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων!» πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας, στον κόμβο της Ανδραβίδας, μπροστά από το αεροδρόμιο της 117ΠΜ.

 

Η δράση αυτή εντασσόταν στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που διοργάνωσε αυτό το Σαββατοκύριακο η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση μπροστά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο είχε συμβολικό χαρακτήρα επειδή η 117ΠΜ αποτελεί πλέον βασικό εργαλείο στην πρακτική της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ για εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. 

 

Στην ομιλία που απεύθυνε ο Νίκος Ζαριφόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας, κάλεσε κάθε πολίτη να πάρει θέση απαντώντας αποφασιστικά στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

 

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ζαριφόπουλος τόνισε ότι η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται σημειώνοντας όμως ότι η ευθύνη γι΄αυτό το μακελειό βαραίνει εξίσου και τις δυο πλευρές: από τη μια τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και από την άλλη πλευρά η Ρωσία, με το τίμημα να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής.

Σκοπός του ιμπεριαλιστικού αυτού πολέμου, όπως τόνισε, είναι επικράτηση στη μοιρασιά των αγορών, του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, των εδαφών και του εργατικού δυναμικού, των αγωγών και του δικτύου μεταφοράς εμπορευμάτων.

Αυτό είναι το διακύβευμα της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά και κάθε σύγκρουσης στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού.

 

Στη συνέχεια, στηλίτευσε το ρόλο της Ελλάδας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο τη συμμετοχή και την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό μας ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο, συμμετέχοντας στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και δεχόμενοι τις αντι-κυρώσεις του ρωσικού παράγοντα.

 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, ο Νίκος Ζαριφόπουλος ανέδειξε την υποκρισία των ελληνικών κυβερνήσεων που συνδέουν ψευδώς τις αμερικανικές βάσεις με την αμυντική θωράκιση έναντι της Τουρκίας αλλά και την αποικιοκρατική αντίληψη των ΝΑΤΟϊκών οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν ελληνική επικράτεια παρά μόνο επικράτεια του ΝΑΤΟ, γι΄αυτό και προτρέπουν Ελλάδα και Τουρκία «να τα βρουν» μεταξύ τους!

Χαρακτήρισε λεόντειο αυτή τη συμφωνία και διαμήνυσε ότι είναι ιστορικά επικίνδυνη για το λαό και ιστορικά επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Γι΄αυτό το λόγο θα είναι και ιστορικές οι ευθύνες όσων ψήφισαν αυτή τη συμφωνία  αλλά και όσων την προετοίμασαν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ.

 

Αναφερόμενος στην ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική λαϊκή οικογένεια κατήγγειλε την ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας πολιτική της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία έχει  οδηγήσει στην επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας, τσακίζει τους μισθούς και τις συντάξεις, λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα με την αβάσταχτη φορολογία, την άγρια ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, καταδικάζει τις λαϊκές οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια. Κι αυτά τη στιγμή που δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται για εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

 

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην σημερινή εποχή που ξαναμοιράζεται ο κόσμος μέσω των πολεμικών συγκρούσεων οι επιλογές: ή με τους δολοφόνους ή με τους λαούς. Στην προφανή λοιπόν απάντηση της ταύτισης με τα λαϊκά συμφέροντα η ΕΕΔΥΕ αγωνίζεται για την ανάπτυξη ενός ισχυρού, μαζικού αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, συνδεδεμένου με την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας, ικανού να αφυπνίσει συνειδήσεις, να απεγκλωβίσει τη σκέψη από την ευρωατλαντική προπαγανδιστική εκστρατεία.

 

Γι΄αυτό δυναμώνει την πάλη και τη διεθνιστική της αλληλεγγύη, διατρανώνοντας:

 

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις  
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.