Νίκος Κοροβέσης :“Με το ράλι των θεών αναζητάμε τον ημίθεο ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων»

Νίκος Κοροβέσης :“Με το ράλι των θεών αναζητάμε τον ημίθεο ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων»

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Γνωστοί Ολυμπιονίκες με επικεφαλής την Ολγα Βασδέκη μας γνωρίζουν τις ομορφιές και το ιστορικό υπόβαρθο της Ηλείας

 

Διήμερη Μηχανοκίνητη περιήγηση στις ομορφιές της Ηλείας διοργανώνει το Σαββατοκύριακο  η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με τον Σύλλογο «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» και την συνεργασία των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού, Ήλιδας και Πύργου.

 

Ένα διαφορετικό και πολύ ξεχωριστό γεγονός με μια διήμερη μηχανοκίνητη  περιήγηση που έχει σαν στόχο να αναδείξει την ομορφιά και την ιστορικότητα περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και εν προκειμένω της Ηλείας, διοργανώνει το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Ιστορικά αυτοκίνητα, HarleyDavidson και λοιπές Ιστορικές Mηχανές και μπροστάρηδες κάποιους από τους κορυφαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες, θα συμβάλλουν στη ανάδειξη της ιστορίας των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας με έναν πιο ξεχωριστό από τον συνηθισμένο τρόπο, προβάλλοντας την εικόνα του μυθικού Ηρακλή ως Ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Στην Μηχανοκίνητη Περιήγηση θα συμμετέχουν οι Ολυμπιονίκες  Ι. Μελισσανίδης, Ν. Μπακογιαννη,  Ν. Συρανίδης Α. Αλεξόπουλος,  Μ. Βαρσαμιδου, Κ. Λούδης, Κ. Χριστοφοριδης, Ν.  Γκαβέρα, Μ.  Καρπαθάκη, Γ.  Κουμνάκη και  Μ. ΤσεσμελήαθλητριαEnduro και προεδρος της ΑθλητικηςΜοτοσυκλετιστικης Ομοσπονδίας Ελλάδο και θα λάβουν  μέρος  10 αυτοκίνητα αντίκες και 20 μηχανεςHarleyDavidson.  Ενεργή συμμετοχή θα έχουν οι δήμοι Πατρέων, Ανδραβίδας-Κυλλήνης , Δήμος Πηνειού ( με λιτή εκδήλωση για τον μύθο του Ηρακλή και το Ολυμπιακό Φως στην Εκκλησία Καθολική Γαστούνης, ) Δήμος Ηλιδας (δράσεις με την συμμετοχή του Κόροιβου και του συλλόγου μοτοσικλετιστών με συμμετοχή των 300 μηχανών τους, ζωγραφική για τα παιδιά με θέμα την ασφαλή οδική συμπεριφορά)  και ο Δήμος Πύργου με την παράθεση γεύματος προς τιμήν των συμμετεχόντων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Πρώτη Ημέρα-Σάββατο

  • Η εκκίνηση  της μηχανοκίνητης πομπής, θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου απο την δυτική προβλήτα του Ριου, ακολουθεί η τελετή έναρξης στην την πλατεία Γεωργίου του Α΄ στην Πάτρα με πρώτο σταθμό την Βάρδα και στις 14.10 άφιξη στα Λεχαινά, όπου θα πραγματοποιηθεί  μία σύντομη εκδήλωση στην μνήμη της άδικα χαμένης ολυμπιονίκους  Άννας Πολλάτου  η οποία πριν ακριβώς 8 χρόνια, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Βάρδας.
  • 15:00 Άφιξη στην Καθολική Γαστούνηςόπου θα λάβει χώρα πολιτιστική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού, ξενάγηση και αναχώρηση για την Αμαλιάδα
  • 17:45 Άφιξη στην κεντρική πλατεία της Αμαλιάδας του Δήμου Ήλιδας και παραμονή για μιάμιση ώρα όπου θα λάβει χώρα πολιτιστική σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας και αναχώρηση για την Αρχαία Ολυμπία με την συνοδεία των μελών του συλλόγου μοτοσικλετιστών Αμαλιάδας
  • 21:00 Άφιξη στην πόλη του Πύργου όπου θα λάβει χώρα πολιτιστική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία καιevent προς τιμήν των Ολυμπιονικών.

 

Δεύτερη Ημέρα Κυριακή

Την Κυριακή οι Ολυμπιονίκες και όλοι οι συμμετέχοντες στην Μηχανοκίνητη Περιήγηση, θα ξεναγηθούν στα Μουσεία και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, αναπαραστάσεις από Ολυμπιονίκες, ώστε να γίνει πιο βιωματική η εμπειρία της εν λόγω επίσκεψης και όλοι οι παριστάμενοι συμμετέχοντες, να συναισθανθούν μέρος της ιστορίας που γέννησε την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Παράλληλα οι Ολυμπιονίκες θα έχουν επαφές με τις τοπικές αρχές και στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας,  ενώ το απόγευμα όλες οι μηχανές και τα ιστορικά αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν τον παράπλευρο δρόμο του Μουσείου όπου ο κόσμος και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να τα απολαύσουν από κοντά και αν συνομιλήσουν με τους Ολυμπιονίκες.