319 New Articles

ΠΕΔΗ - ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ - Ακόμα ζητούνται απαντήσεις για τον Καϊάφα

ΠΕΔΗ - ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ - Ακόμα ζητούνται απαντήσεις για τον Καϊάφα

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Όπως είναι ήδη γνωστό, στον Καϊάφαεδώ και τρία χρόνια περίπου ξεκίνησε το έργο με τίτλο «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού των Υφιστάμενων Εγκαταστάσεων και Δικτύων Υποδομών της Περιοχής Λίμνης Καϊάφα» πλην όμως την περασμένη άνοιξησταμάτησε χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα καμία εξήγηση.

Υπό αυτές τις συνθήκες η Συλλογικότητα «Φίλοι του Καϊάφα» στην οποία συμμετέχουν 2.900 ενεργά μέλη, άλλες συλλογικότητες από την ευρύτερη περιοχή καθώς και η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, συνέταξαν από κοινού ένα έγγραφο και το απέστειλαν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) με κοινοποίηση στα συναρμόδια Υπουργεία, στους Βουλευτές της Ηλείας, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και τον Δήμο Ζαχάρως.

Στο κείμενο του εγγράφου οι σύλλογοι και οι ενεργοί πολίτες εκφράζουν την εύλογη ανησυχία των μελών τους και ολόκληρου του ηλειακού λαού για την παύση των εργασιών αλλά και για τις άστοχες επεμβάσεις του παρελθόντος, που είχαν ως αποτέλεσμα να απαξιώσουν το σπήλαιο που είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος και το ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους τοπίο.

Στη συνέχεια θέτουν τα καίρια ερωτήματα για:

  1. Το αντικείμενο των εργασιών που περιλαμβάνει η παρούσα φάση του έργου η οποία σταμάτησε.
  2. Τους λόγους αυτής της διακοπής και
  3. Εάν η προκήρυξη με τίτλο «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση, τμηματικά ή εξ ολοκλήρου του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, επηρεάζει και πώς το συγκεκριμένο έργο.

Τέλος ζητούν από την ΕΤΑΔ Α.Ε. να δείξει την απαιτούμενη υπευθυνότητα και να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για μια εφ’όλης της ύλης ενημέρωση και συζήτηση για το σχέδιο ανάπτυξης του Καϊάφα σε σχέση με τις περιβαλλοντικές διατάξεις που ισχύουν στην περιοχή καθώςο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο που ενδιαφέρονται για την προστασία και την ανάδειξη της περιοχής, είναι ανενημέρωτοι.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.