519 New Articles

Με τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού Συλλόγου, Ηλία Ξανθούλη, συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος - Στο επίκεντρο τα προβλήματα των εμπόρων του Πύργου

Με τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού Συλλόγου, Ηλία Ξανθούλη, συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος - Στο επίκεντρο τα προβλήματα των εμπόρων του Πύργου

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους του Πύργου και την επόμενη μέρα στην αγορά είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά χθες (3/8) το μεσημέρι με τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Ηλία Ξανθούλη, ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων (υγειονομική, οικονομική, ενεργειακή) στην αγορά και κυρίως στους μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους του Πύργου, καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν από εδώ και πέρα για να ανακάμψουν οι επαγγελματίες.

Ο κ. Ξανθούλης αναφέρθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας τα σωστά και τις αστοχίες, και τόνισε πως οι ραγδαίες αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και στα ενεργειακά δεδομένα επιβάλλουν τη στήριξη της πολιτείας για να προσαρμοστούν ομαλά στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου παρέθεσε ως ενδεικτικά μέτρα την ανάγκη επιδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων, τη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού και ενιαίας ρύθμισης για όλες τις συσσωρευμένες οφειλές προς το Δημόσιο, την επιτάχυνση των διαδικασιών στον νέο Πτωχευτικό Νόμο, τη διεύρυνση του προγράμματος ενίσχυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου για να είναι δικαιότερος ο ανταγωνισμός, την επιδότηση εργασίας και τη βελτίωση της πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, αφού το 70% των μικροεμπόρων είναι αποκλεισμένοι. Παράλληλα, ανέλυσε και τις προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου για τη Λευκή Νύχτα και για την προσέλκυση επισκεπτών κρουαζιέρας στον Πύργο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος, αφού εξήρε τις πρωτοβουλίες του συλλόγου και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση έλαβε σειρά ευνοϊκών οικονομικών μέτρων για να κρατηθεί όρθια η αγορά, όπως η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, η επιστροφή της προαιρετικής κλίμακας στις εισφορές, η χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής,  η ρύθμιση 120  δόσεων με πρόβλεψη διαγραφής προσαυξήσεων και κεφαλαίου, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η προαιρετική επικουρική σύνταξη, η μείωση των ενοικίων και του ΕΝΦΙΑ, καθώς και τα πρόσφατα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ο Ηλείος οικονομολόγος υπογράμμισε ότι η συγκυρία που διαμορφώνει το παγκόσμιο πληθωριστικό κύμα σαφώς επιβάλλει και νέα μέτρα που θα στηρίξουν το εμπόριο, όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η περαιτέρω μείωση φόρων και εισφορών, καθώς και θέσπιση νέας ρύθμισης αποπληρωμής των οφειλών, προσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να βελτιώσει την εικόνα του Πύργου και είναι αξιέπαινες οι προσπάθειές του. Συζήτησα αναλυτικά όλα τα μείζονα προβλήματα των εμπόρων της ηλειακής πρωτεύουσας, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ανακάμψει το εμπόριο. Η κυβέρνηση έλαβε σημαντικά μέτρα στήριξης για να μείνει όρθια η οικονομία κατά την πανδημία και, όπως ανέφερα στον κ. Ξανθούλη, ήδη επεξεργάζεται νέα δέσμη μέτρων με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Είμαστε δίπλα στους εμπόρους, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.