311 New Articles

Δήμος Πύργου - Υπεγράφη η σύμβαση της ανάπλασης πλατείας Ελαιώνα

Δήμος Πύργου - Υπεγράφη η σύμβαση της ανάπλασης πλατείας Ελαιώνα

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
  • Παν. Αντωνακόπουλος: «Ξεπερνάμε εμπόδια και δυσμενείς συνθήκες, προχωράμε με συνεχή υλοποίηση έργων»

 

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για το έργο ανάπλασης της πλατείας Ελαιώνα, αφού την Παρασκευή (12/8) υπεγράφη από τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για την εκτέλεση του.

Έργο που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούσε αίτημα της Τοπικής Κοινότητας και των κατοίκων της, κι αφού προηγήθηκαν όσες ενέργειες χρειάστηκε, πλέον υλοποιείται.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος:

Είναι άλλη μια σημαντική και πολύ καλή μέρα σε ότι αφορά την υλοποίηση έργων και στην προκειμένη περίπτωση προχωράμε στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Ελαιώνα. Έργο προϋπολογισμού 226.000 ευρώ, που υπογράφουμε με έναν από τους δοκιμασμένους αναδόχους έργων της περιοχής μας, τον κ. Διάκο που αναδείχτηκε μετά τη δημοπρασία.

Είναι μια ακόμα απόδειξη πως ότι έχουμε υποσχεθεί, θα γίνεται πράξη πάντα μέσα στα όρια του ρεαλισμού και των δυνατοτήτων μας. Αυτό το διάστημα ήδη έχουν ξεκινήσει κι εκτελούνται αρκετά έργα, ενώ το προσεχές διάστημα θα έχουμε την υπογραφή κι άλλων συμβάσεων για άλλα σε όλη την έκταση του Δήμου. Προχωράμε στην υλοποίηση μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες για τη χώρα, με τις συνέπειες της πανδημίας να υπάρχουν ενεργές και ορατές ακόμα, με το κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών να έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη, κι ακόμα με τις μνημονιακές συνθήκες να εξακολουθούν να υπάρχουν σε αρκετούς τομείς, όπως η έως και 70% υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με ευρύτερους τεράστιους προορισμούς που σε καμιά άλλη εποχή δεν υπήρχαν για το χώρο της Τ.Α.

Παρόλα αυτά, τα έργα που είτε υλοποιούνται, είτε πρόκειται σύντομα να υλοποιηθούν, είναι πάρα πολλά. Και σε κάθε περίπτωση τα περισσότερα από τις άλλες εποχές του παρελθόντος.

Ευχαριστούμε τον κ. Διάκο που αξιολόγησε και τη μελέτη και το οικονομικό μέγεθος. Εμείς θέλουμε να παίρνουν τα έργα τοπικοί ανάδοχοι αφού αυτό έχει και πολλαπλασιαστικό οικονομικό όφελος στην περιοχή, όπως επίσης θέλουμε βέβαια να ζουν οι πολίτες σε καλύτερες συνθήκες. Στην περίπτωση αυτού του έργου, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων που υπήρχε επί πολλά χρόνια. Ένα εμπόδιο που υπήρχε ήταν η έκταση που δεν ανήκε ιδιοκτησιακά στην Κοινότητα αλλά αυτό τελικά ξεπεράστηκε με την πολύ θετική ανταπόκριση του Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού που άμεσα κι ασμένως έδειξε, και την προγραμματική σύμβαση με την Ι.Μ. Ηλείας

Με την ευκαιρία, θέλω να αναφερθώ και στον καθοριστικό ρόλο των Τεχνικών Υπηρεσιών σε όλο αυτό το διάστημα που έχουμε μπει ακόμα πιο εντατικά στη διαδικασία υλοποίησης έργων. Ο κ. Τσίκας είναι δοκιμασμένος, έχει κάνει θεαματικό come back στις Τεχνικές Υπηρεσίες ενώ και το διάστημα που δεν ήταν εκεί είχε δρομολογήσει ήδη σημαντικά έργα όσον αφορά την απαραίτητη μελέτη τους, κι η παρουσία του πλέον εκεί τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει ταχύτητα παραγωγής έργου και προσανατολισμού. Είναι αυτό που λέμε πάρα πολλές φορές, πως παίζουν ρόλο τα πρόσωπα σε όλα τα θέματα, στις υπηρεσίες, στη διοίκηση, στην πολιτική».

 

* Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΔΕ, ανάδοχος του έργου, Νίκος Διάκος, ανέφερε: «Ως ντόπιοι εργολήπτες, έχουμε δυο μεγάλες υποχρεώσεις. Η μια, να κάνουμε ποιοτικά έργα που άλλωστε ως ντόπιοι τα χρησιμοποιούμε και τα περπατάμε κι εμείς οι ίδιοι, κι η άλλη, να τα ολοκληρώνουμε τα έργα όταν τα αναλαμβάνουμε, όποιες κι αν είναι οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες. Γνωρίζετε όλοι πως οι τιμές των υλικών έχουν φτάσει στα ύψη και το κόστος της ενέργειας το ίδιο, όμως εμείς ό,τι έχουμε δηλώσει, με όποια έκπτωση κ.τ.λ., θα ολοκληρώνουμε τα έργα που έχουμε πάρει και θα δείχνουμε πως είμαστε άρτιοι και τεχνικά και ηθικά».

 

* Ο παρευρισκόμενος στη διαδικασία της υπογραφής, πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαιώνα Κώστας Μπαμπίλης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο, καθώς επίσης τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αργυρόπουλο, τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού, και τον κ. Διάκο, ενώ τόνισε πως: «Η ανάπλαση της πλατείας Ελαιώνα, ένα έργο που ήταν χρόνιο αίτημα μας, θα αναβαθμίσει ριζικά το χωριό μας και θα του δώσει άλλη εικόνα και πνοή. Γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες που υπήρχαν για την υλοποίηση του, άξιζε όλη η προσπάθεια να ξεπεραστούν και με την ολοκλήρωση του κάθε συγχωριανός μας θα το χαίρεται και θα το καμαρώνει».

* Τέλος, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Άγγελος Τσίκας υπογράμμισε ότι: «Η Δ/νση μας θα δώσει τις ανάλογες κατευθύνσεις και θα συμβάλει τα μέγιστα για την άρτια κατασκευή του έργου, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους, με τον δήμαρχο, με τον πρόεδρο της Τ.Κ. και με τον εργολάβο, ο οποίος είναι έμπειρος, έχει κάνει με επιτυχία κι αρτιότητα κι άλλα έργα στην περιοχή μας. Γενικότερα, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πάνε όλα καλά για την απαιτούμενη άρτια κατασκευή του έργου».

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.