519 New Articles

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ - Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ - Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων η προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας κατά της ΔΟΕ, της διδασκαλικής Ομοσπονδίας επειδή κήρυξε Α-Α από τους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας καταδικάζει απερίφραστα τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης που με fast track διαδικασίες σέρνει για ακόμα μια φορά τους εκπ/κούς στα Δικαστήρια επειδή “τόλμησαν” να αμφισβητήσουν την αντιεκπαιδευτική και γενικότερη αντιλαϊκή τους πολιτική.

Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η αντίδραση αυτή της κυβέρνησης, αναμενόμενη ήταν άλλωστε!!! Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι μια προσφιλής τακτική που χρησιμοποιούν για να βγάζουν παράνομες τις απεργίες όχι μόνο των εκπ/κών αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί και από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με αποκορύφωμα το ν. Χατζηδάκη.

Με την Α-Α εκφράζουμε την αντίθεση μας στο θεσμό του Μέντορα και του Ενδοσχολικού Συντονιστή που η αμερικανοσπουδαγμένη Υπουργός Παιδείας θέλει να εισαγάγει στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα και τις πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου.

Πρόκειται άλλωστε για μια πρόχειρη αντιγραφή ξενόφερτων μοντέλων και αποτυχημένων συνταγών του παρελθόντος που μόνο σκοπό έχουν να διαρρήξουν την ενότητα του συλλόγου διδασκόντων και στην ουσία να τον καταργήσουν. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, είναι η ύπαρξη και η λειτουργία του ίδιου του Συλλόγου Διδασκόντων.

Με την Α-Α εκφράζουμε συνολικά την αντίθεση μας στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση γιατί στοχεύει στην καρδιά του Δημόσιου χαρακτήρα του Σχολείου. Μέσα από αυτή την αξιολόγηση θέλουν να μετατρέψουν το σχολείο σε επιχείρηση και τη μόρφωση των μαθητών μας σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα. Θέλουν να κατηγοριοποιήσουν τους μαθητές, τους εκπ/κούς και τα σχολεία, να υψώσουν ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Απαντάμε με Α-Α στην προσπάθεια του Υπουργείου και της κυβέρνησης να ρίξει λάσπη στο δίκαιο αγώνα των εκπ/κών αλλά και των εργαζόμενων σε άλλους χώρους επικαλούμενο τη νομιμότητα. Είναι νόμος του κράτους λένε γι’αυτό δεν πρέπει να απεργείτε, δεν πρέπει να διαδηλώνετε. Μα με νόμους του κράτους κόπηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις τι σημαίνει δηλαδή ότι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απεργούν και να διεκδικούν αυξήσεις;

Με την καταστολή και την τρομοκρατία προσπαθούν να βάλουν στον πάγο το συνδικαλιστικό κίνημα. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Αυτές οι τακτικές δε θα μας εμποδίσουν να οργανώνουμε τον αγώνα μας, να διεκδικούμε. Ήδη το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε προκήρυξη Α-Α από τους θεσμούς του Μέντορα και του Ενδοσχολικού Συντονιστή και το ίδιο καλούμε να κάνει και η ΟΛΜΕ.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση για κάθε τι μικρό ή μεγάλο απασχολεί τους εκπ/κούς, τους μαθητές μας και τις οικογένειες τους.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους. Δε προσαρμοζόμαστε όπως κυνικά μας ζητούν. Δεν προσαρμοζόμαστε με την άθλια κατάσταση στα σχολεία, δεν προσαρμοζόμαστε στη μίζερη ζωή που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη για αυξήσεις στους μισθούς και τη καλυτέρευση των όρων διαβίωσης και εργασίας των εκπ/κών και όλων των εργαζομένων.

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.