"Ο στόχος να υπάρχει, το δρόμο τον χαράζεις..."

"Ο στόχος να υπάρχει, το δρόμο τον χαράζεις..."

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
του Κώστα Διαμαντόπουλου
 
Ξαφνικά ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι μας. Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας προωθεί Κτηνιατρική στο Αγρίνιο. Μόνο που αυτό ήταν γνωστό εδώ κι ένα χρόνο. Δεν καταλαβαίνω την έκπληξη των .... πεφτοσυννεφάκηδων.
Το ερώτημα δεν είναι τι θέλουν οι άλλοι. Το ερώτημα είναι τι εμείς θέλουμε και τι μπορούμε να υποστηρίξουμε σοβαρά και τεκμηριωμένα.
Η περίπτωση του ΤΕΦΑΑ έχει ενδιαφέρον. Άλλωστε είχε ιδρυθεί το Μάιο του 2019. Δε συνδέεται μόνο με την ιστορικότητα της περιοχής. Με όρους επιστημονικούς μπολιάζεται με τη μεσογειακή διατροφή, την ευεξία (για τουρισμό ευεξίας δε μας λένε;), το αθλητικό μάνατζμεντ, την αποκατάσταση (έχουμε και το ΚΕΦΙΑΠ), τη φυσιολογία της άσκησης. Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας υπάρχει για παράδειγμα Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (συνεργασία της Ιατρικής της Λάρισας με το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων) με τίτλο «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση».
Τώρα θα μου πείτε ότι όλα αυτά φαντάζουν πολύ μακρινά όταν εμείς σήμερα βρισκόμαστε στο μηδέν.
Θα συμφωνήσω αναγνωρίζοντας παράλληλα τη δυσκολία στην υλοποίηση του εγχειρήματος, η οποία απαιτεί διαδημοτική συνεργασία και συναινέσεις.
Χρειάζεται να υπάρχει όμως μια κατεύθυνση, ένας ορίζοντας.
Κάπου είχα διαβάσει " ο στόχος να υπάρχει, το δρόμο τον χαράζεις".
Εμείς όμως ούτε στόχο έχουμε ούτε "δρόμο".
Μόνο πεφτοσυννεφάκηδες.....
 
 
Ο Κώστας Διαμαντόπουλος είναι Οδοντίατρος, εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας, πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.