308 New Articles

Αδελφοποίηση Δήμου Πύργου με τη Γερμανική πόλη Mölln

Αδελφοποίηση Δήμου Πύργου με τη Γερμανική πόλη Mölln

Ενδιαφέροντα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
  • Δεσμοί φιλίας και συνεργασίας

 

Με απώτερο στόχο μια μακροχρόνια συνεργασία και τη σύσφιξη των διεθνών σχέσεων με κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό πρόσημο, ο Δήμος Πύργου πρόκειται να συνάψει Αδελφοποίηση με την γερμανική πόλη Mölln.

 * Η Τελετή Αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Το Σύμφωνο Αδελφοποίησης θα υπογράψει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο δήμαρχος της πόλης Mölln,ΊνγκοΣέπερ, σύμφωνα με την απόφαση 93/22 που είχε λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και τηνομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Mölln στις 24/2/2022, ύστερα από εισήγηση των δημάρχων.

 -  Σκοπός της αδελφοποίησης είναι οι δύο πόλεις να επιδιώξουν την  ανταλλαγή εμπειριών,γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, τέχνη και πολιτισμό της κοινωνικής ζωής καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δήμων σας μας. Υιοθετώντας από κοινού την επιδίωξη για προαγωγή της ευημερίας των πολιτών τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

 

    * Η πόλη Mölln  ανήκει στην περιφέρεια HerzogtumLauenburg ΓερμανίαςΠεριβάλλεται από πολλές μικρές λίμνες. Iδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Γρήγορα έγινε σημαντική πόλη, λόγω της Παλιάς Διαδρομής Αλατιού, μέσω της οποίας το αλάτι που παράγεται στα αλατωρυχεία του Lüneburg (Κάτω Σαξονία) μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Βαλτικής του Lübeck και στο κανάλι Stecknitz, που ήταν πρόδρομος του σημερινού ΚαναλιούElbe-Lübeck

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.