318 New Articles

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αυγερινοπούλου: Σειρά υψηλού επιπέδου συναντήσεων στη Νέα Υόρκη στην Εβδομάδα Κλίματος του ΟΗΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αυγερινοπούλου: Σειρά υψηλού επιπέδου συναντήσεων στη Νέα Υόρκη στην Εβδομάδα Κλίματος του ΟΗΕ

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σειρά συναντήσεων με αντικείμενο την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών είχε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., στην Νέα Υόρκη κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Κλίματος του ΟΗΕ. Συναντήσεις πραγματοποίησε δε και με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας της Νέας Υόρκης.

Την Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, η Δρ. Αυγερινοπούλου επισκέφτηκε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, κ. Ευάγγελο Σέκερη, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την υποψηφιότητα της χώρας μας για τη θέση Μη Μόνιμου Μέλους τους Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και για τις προετοιμασίες της ελληνικής αντιπροσωπίας ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στην συνέχεια, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό, κ. Κώστα Φραγκογιάννη, αλλά και με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας της Νέας Υόρκης στο HarvardClub. 

Με αντικείμενο την ορθή διαχείριση των υδάτων, η Δρ. Αυγερινοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. LewisPugh, «προστάτη των ωκεανών» του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ και κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των ωκεανών και των ποταμών, αλλά και την κα WhitneyJohnston, Διευθύντρια του OceanSustainability, και πρωτοπόρο σε προγράμματα της Γαλάζιας Οικονομίας. Συνάντηση πραγματοποίησε, ακόμη, και με την ομάδα του κ. MattDamon, ηθοποιού και ιδρυτή του Water.org, οργανισμού που υποστηρίζει υποδομές πόσιμου νερού σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε σε συνάντηση της Futera για τη βιώσιμη διαχείριση της ένδυσης, ως προς τα θέματα κατανάλωσης ενέργειας, νερού αλλά και πρώτων υλών για την κατασκευή ενδυμάτων. Εντός αυτού του πλαισίου, συναντήθηκε με την Επικεφαλής Βιωσιμότητας της εταιρίας  RalphLauren, κα DevonLeahy, και την Επικεφαλής Πράσινων Επενδύσεων της εταιρίας H&M, κα UlrikaLeverenz, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας  στην Νέα Υόρκη οι οποίοι εργάζονται στον χώρο της ενέργειας, του περιβάλλοντος και των κλιματικών χρηματοδοτήσεων.

Την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, εντός του πλαισίου της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Φιλοδοξία, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής συναντήθηκε με την Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου, Dr. RaniaAl-Masat, με την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την συνεργασία των δύο κρατών στα ενεργειακά ζητήματα, όπως το εμβληματικό έργο της υποθαλάσσιας διασύνδεσης μεταξύ των δύο κρατών για την μεταφορά πράσινης ενέργειας από την Αφρική στην Ευρώπη (euroafricainterconnector), αλλά και στη διαχείριση των φυσικών πόρων και την προστασία της Μεσογείου Θαλάσσης. 

Ακολούθησε συνάντηση με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια της Αυστραλίας, κα McAllister, καθώς και με την Πρέσβειρα της Αυστραλίας για την Κλιματική Αλλαγή, κα KristinTilley, με τις οποίες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, και ιδίως για πυρκαγιές μεγάλης κλίμακος. Στην ίδια θεματική κινήθηκε και η συζήτηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Σλοβενίας, UrosVaigl. Με την Υπουργό Περιβάλλοντος της Κορέας, Dr. Wha-JinHan, και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κορέας, κ. HyupgsupLee, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις εφαρμογές της υψηλής τεχνολογίας και ιδίως την τεχνική νοημοσύνη (ΑΙ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, η Δρ. Αυγερινοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση με το υψηλόβαθμο στέλεχος του Προγράμματος των Η.Ε. για την Ανάπτυξη(UNDP), κ. TimScott, όπου συνομίλησαν για την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του UNDP, καθώς και για την υιοθέτηση της ιστορικής Συνθήκης του ΟΗΕ για την Ανοιχτή Θάλασσα, η οποία υπεγράφη στις 20 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, και από τη χώρα μας και από άλλα 81 κράτη και τίθεται σε εφαρμογή για την προστασία των ωκεανών.

Εντός του πλαισίου της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου για την Καθολική Κάλυψη Υγείας του ΟΗΕ (UN High-LevelMeeting on Universal Health Coverage 2023), η Πρόεδρος της Επιτροπής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κα Amina J. Mohammed, και να συζητήσουν γιατον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στην πραγματοποίηση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης.

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Climatesummit,  η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Ειδικούς Απεσταλμένουςτου Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, ήτοιτον κ. JohnKerry και την SueBiniaz, σε σχέση με τις νεότερεςεξελίξεις στις πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς και για την επερχόμενηδιοργάνωση από τη χώρα μας του«OurOceanConference» το 2024, εστιάζοντας στις θεματικές που μπορούν να αναπτυχθούν.

Με αντικείμενο τη ροή των χρηματοδοτήσεων για τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, ηΔρ. Αυγερινοπούλου πραγματοποίησε συνάντησημε τηΔιευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του Πράσινου Ταμείου για το Κλίμα στο πλαίσιο της UNFCCC,Δρ. OyunSanjaasuren, καθώς και με τον Επίτιμο Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), μέλος του Κοινοβουλίου του Μπαγκλαντές και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής Αλλαγής, κ. SaberChowdhury.

Τέλος, στο περιθώριο της Συνάντησης για το Ταμείο Απωλειών και Ζημιών, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον Απεσταλμένο της Ολλανδίας για το Κλίμα, Πρίγκιπα JaimedeBourbondeParme, αλλά και με τον υψηλόβαθμουπάλληλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική ΔιεύθυνσηΔράσης για το Κλίμα και Προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολυμερών Υποθέσεων για το Κλίμα,κ. Δημήτρη Ζευγώλη, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την ανάπτυξη νέου ταμείου απωλειών και ζημιών προς τα αναπτυσσόμενα κράτη που θα αφοράστις ζημίες που είναι απόρροιατης κλιματικήςκρίσης.

 

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.