649 New Articles

Πύργος και Τρίκαλα σε στενή επαφή

Πύργος και Τρίκαλα σε στενή επαφή

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

  Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, της λεγόμενης και "Εξυπνης " πόλης της Ελλάδας, τα Τρίκαλα.

 

Ο κ. Παπαστεργίου που βρέθηκε στην Πάτρα ως ομιλητής στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την εφημερίδα "Πελοπόννησος", δεν έχασε την ευκαιρία να "πεταχτεί" μέχρι τον Πύργο για μια φιλική επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ανταποδίδοντας και την επίσκεψη του κου Αντωνακόπουλου με συνεργάτες του προ καιρού στον Δήμο Τρικκαίων όπου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να δουν από κοντά τους τρόπους και την εφαρμογή  πολιτικών με τους οποίους ο Δήμαρχος Τρικκαίων και οι συνεργάτες του έχουν επιτύχει το "θαύμα" των Τρικάλων.

  Ο Δήμος που έχει καταφέρει να είναι άκρως ψηφιακός, καθώς εφαρμόζονται  έξι εφαρμογές, μέσω της τεχνολογίας, που αποτελούν τμήμα του Smart Trikala και που κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πολιτών σε ζητήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα.

  Επίσης τα Τρίκαλα είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που εφάρμοσε την κυκλοφορία στους δρόμους λεωφορείων χωρίς οδηγό καθώς και το e-kep (αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη) που πρόκειται για μηχανήματα ΑΤΜ όπου παρέχουν τη δυνατότητα νυχθημερόν στον πολίτη τη δυνατότητα να εκτυπώσει δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου και άλλα έγγραφα εύκολα και γρήγορα...

  Ακόμη εφαρμόζεται και το mobile check App όπου οι πολίτες αποστέλλουν τα αιτήματά τους προς το Δήμο μέσω της εφαρμογής check App για κινητά τηλέφωνα.

  Τον κο Παπαστεργίου υποδέχθηκε στο Λάστειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν σε καλό και φιλικό κλίμα διάφορα θέματα που αφορούν τους δύο Δήμους , αντάλλαξαν δώρα ενώ παρέστησαν μαζί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας στην Αμαλιάδα που συζητούσε το φλέγον ζήτημα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης των έργων στις εργολαβίες ώστε να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

 

Ο κος Παπαστεργίου συμφώνησε  με τον κ. Τάκη Αντωνακόπουλο πως στην Ελλάδα ισχύει ότι διοικούμαστε και από το παράδειγμα. Και ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό βοήθησε η προσπάθεια του δήμου να μεταφέρει κάποια μηνύματα στην κοινωνία. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να βοηθάει την κοινωνία και να την οδηγεί εκεί που πρέπει.  Βγάλαμε από μέσα μας -και το πιστεύω αυτό- την τοξικότητα της μικροπολιτικής. Δεν τσακωνόμαστε άνευ λόγου, υπάρχει σεβασμός και αυτό περνάει στην κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Δήμο του ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Για την αλλαγή της νοοτροπίας, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, έθεσε όμως το παράδειγμα και ο δήμος όπως με τον αντικαπνιστικό νόμο, ή την προσπάθεια,να μειωθεί το παράνομο παρκάρισμα σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους  όπου εκτός από τα αυστηρά πρόστιμα που επέβαλε ο Δήμος, προσπάθησε να επιστρατευτεί και το… φιλότιμο.

Μοίρασε λοιπόν προειδοποιητικές «κλήσεις», με το εξής μήνυμα: «Τη φορά αυτή δεν θα σου κόψουμε κλήση. Την επόμενη φορά όμως που θα παρκάρεις στον πεζόδρομο, θα σου επιβληθεί το πρόστιμο. Βοήθησε και εσύ να ζήσουμε όλοι καλύτερα. Δήμος Τρικκαίων».

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.