516 New Articles

Ανδρέας Νικολακόπουλος - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ανδρέας Νικολακόπουλος - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε  του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου,

 

κ. Δήμαρχε,

 

Η σύγκλιση της Κοιν. Ομάδας της Ν.Δ. και μια σειρά από κρίσιμες συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και για τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχετε θέσει και εσείς σε άμεση προτεραιότητα, μου στερούν τη δυνατότητα να βρίσκομαι σήμερα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιό σας.

Θέλω ωστόσο να σας επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζεται και ασφαλώς δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια και η θέληση για την δημιουργία νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Πύργο.

Η Σχολή των ΤΕΦΑΑ όπως και οι υπόλοιπες για τις οποίες προχώρησε σε αναστολή της έναρξης τους το Υπουργείο Παιδείας, θα επανεξετασθεί στη βάση μιας θεσμοθετημένης λειτουργίας που θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια, να φέρει τις απαραίτητες μελέτες, και φυσικά να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες υποδομές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανακοινώσεις αυτών των τμημάτων έγιναν με τον πλέον πρόχειρο και βιαστικό τρόπο από την προηγούμενη κυβέρνηση σε προεκλογική ουσιαστική περίοδο και για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν υπήρξε ποτέ ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, δεν έγινε ποτέ ουσιαστικά μια οργανωμένη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, δεν παρουσιάσθηκε ποτέ μια επαρκή τεκμηρίωση.

Θα θυμάστε πολύ καλά ότι ξαφνιαστήκατε και εσείς, και όσοι θητεύσατε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τον τρόπο που έγινε αυτή η διαδικασία και τον περιβόητο Νόμο Γαβρόγλου που έβαλε την Ανωτάτη Εκπαίδευση σε «περιπέτειες» ενώ παράλληλα μετέφερε την ευθύνη σε εσάς με το πρόσχημα των υποδομών, όταν για τα ΤΕΦΑΑ οι εγκαταστάσεις και υποδομές, όπως αντιλαμβανόμαστε έχουν κυρίαρχη σημασία.

Αποτέλεσμα όλης της προαναφερόμενης προχειρότητας που ήθελε να υπηρετήσει μικροπολιτικές και μόνο σκοπιμότητες ήταν μετά από τόσο καιρό η εξέλιξη του θέματος να βρίσκεται σε στασιμότητα αφήνοντας την ψευδαίσθηση μιας νέας Πανεπιστημιακής Σχολής για την οποία ο κ. Γαβρόγλου και οι συνεργάτες του δεν είχαν κάνει τίποτε άλλο...

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω με ειλικρίνεια ότι ευθύνη και χρέος μας απέναντι στους νέους μας είναι η παροχή ποιοτικής δημόσιας εκπαίδευσης με γνωστικό αντικείμενο και πτυχία που θα έχουν αντίκρισμα. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας είμαι βέβαιος ότι κατά την επανεξέταση του ακαδημαϊκού χάρτη θα έχουν μια εύστοχη και εφικτή πρόταση δημιουργίας Σχολής στην Ηλειακή Πρωτεύουσα που θα ικανοποιεί τις ανάγκες πρόσβασης στην αγορά εργασίας και τον σκοπό της τοπικής κοινωνίας.

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Βουλευτής Ηλείας

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.