96 New Articles

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ - Το Φυσικό Αέριο στην Ηλεία σημαντικός μοχλός για ανάπτυξη

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ - Το Φυσικό Αέριο στην Ηλεία σημαντικός μοχλός για ανάπτυξη

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι επισημάνσεις του βουλευτή της ΝΔ

για την αξιοποίηση παραγωγικών πόρων

και στήριξη καταναλωτών και τουρισμού.

 

Το σοβαρό θέμα της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ηλεία και της ένταξης της περιοχής μας σε ένα συγκροτημένο και αποτελεσματικό ενεργειακό σχεδιασμό, για τον οποίο βρέθηκε τα τελευταία χρόνια αρκετά πίσω, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο, ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη του φυσικού αερίου το οποίο αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα της αξιοποίησης σημαντικών παραγωγικών και αναπτυξιακών πόρων που διαθέτει ο τόπος μας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

 

«Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποκτήσει η Ηλεία το φυσικό αέριο σε  υγροποιημένη μορφή (LNG) και μέσω των δικτύων διανομής να φτάσει στους καταναλωτές, αποκαθιστώντας την αδυναμία τους παρελθόντος και προσφέροντας ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης στο πλευρό των επιχειρηματικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας. Η πολυπόθητη διασύνδεση της Ηλείας με το φυσικό αέριο θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις, θα ωφελήσει τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά αλλά και τις δημόσιες δομές και υπηρεσίες του Νομού προσφέροντας φτηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια».

Θα βοηθήσει και στον τουρισμό

 

Τόνισε επίσης στην ομιλία του ο Ηλείος βουλευτής, ότι στο πλαίσιο αυτού του έργου θα είναι σημαντική και η δημιουργία σταθμών με κατάλληλες δεξαμενές στον Πύργο για να μεταφέρεται το υγροποιημένο Φυσικό Αέριο με τη διαδικασία της χερσαίας μεταφοράς, όπως και η προοπτική κατασκευής δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στα λιμάνια, στο Κατάκολο και την Κυλλήνη.

Και ο κ. Νικολακόπουλος συμπλήρωσε:

«Με δεδομένη τη στρατηγική και τουριστική διάσταση των δύο αυτών περιοχών, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένα τέτοιο έργο θα μας δώσει τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στα κρουαζιερόπλοια, καθιστώντας τα συγκεκριμένα λιμάνια ενεργειακούς και τουριστικούς πόλους ανάπτυξης στον δυτικό άξονα της χώρας μας».

Στο μεταξύ, σε άλλα σημεία της ομιλίας του που έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ, ανέφερε ότι η ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας σε πλήρη απαξίωση με συσσωρευμένες ζημιές και χρέη, τονίζοντας παράλληλα τα εξής:

«Εκπονήσαμε αμέσως ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ μέσα από την προώθηση των αναγκαίων μέτρων και διορθωτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας της εταιρείας, την εξυγίανση και εκσυγχρονισμό λειτουργίας της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς ενέργειας. Στόχος, λοιπόν αυτής της παρέμβασης, έτσι όπως εκφράζεται από το σημερινό νομοσχέδιο, είναι να κάνουμε τη ΔΕΗ πιο ευέλικτη, πιο λειτουργική και πιο αποτελεσματική».

Κατέληξε δε στην ομιλία του σημειώνοντας:

«Με το σημερινό νομοσχέδιο προχωρούμε με αποφασιστικότητα στην συνολική αναμόρφωση του ενεργειακού τοπίου της χώρας μας. Προχωρούμε στις απαραίτητες τομές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν το οικονομικό τέλμα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή, βιώσιμη και αποτελεσματική δημόσια επιχείρηση. Προχωρούμε στις απαραίτητες αλλαγές με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος και τον Έλληνα καταναλωτή».

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.