226 New Articles

Ειδικοί φρουροί με fast track διαδικασίες, με fast track επικινδυνότητα

Ειδικοί φρουροί με fast track διαδικασίες, με fast track επικινδυνότητα

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Του Μάκη Μπαλαούρα*

Ο κ. Μητσοτάκης τήρησε μια από τις ελάχιστες προεκλογικές δεσμεύσεις του. Αυτή της πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών. Όμως με το παραδοσιακό τρόπο της Δεξιάς, τον ρουσφετολογικό. Όχι από διαγωνισμό με ή μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ με ειδικές απαιτήσεις, αλλά από 3μελή επιτροπή, που για ξεκάρφωμα υπήρχε και ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ.

Πέραν τη προσκόμιση του απολυτηρίου Λυκείου, τα υπόλοιπα τυπικά πιστοποιητικά, οι υποψήφιοι  υπογράψαν υπεύθυνη δήλωση, που διαβεβαίωναν (!) πως έχουν λευκό ποινικό μητρώο, καθώς και πως είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών.

Σύμφωνα μεκαταγγελία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,αποκαλυφτήκαν πλαστές βεβαιώσεις ποινικών μητρώων, που προσκόμισαν εκ των υστέρων. Επίσης προσκόμισαν και πλαστά πιστοποιητικά γνώσης ξένης γλώσσας!

Ελλιπής και η ψυχική-διανοητική εξέταση

Το σημαντικότερο όμως ήταν η με fast track «εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων με υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικέςδοκιμασίες», από επιστήμονες ψυχολόγους και ψυχαναλυτέςαξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Από πληροφορίες μας, για πρώτη φορά στις προσλήψεις σωμάτων ασφαλείας δεν κατέστη δυνατόν να τηρηθεί από τους ψυχολόγους και ψυχαναλυτέςη απαραίτητη επιστημονική διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων. Και αυτό γιατί τους φόρτωσαν 2.500 υποψήφιους να τους εξετάσουν μέσα σε 4 μέρες, δηλαδή 120 -140 υποψήφιους ο κάθε επιστήμονας τη μέρα! Ούτε και τους δόθηκε η δυνατότητα επανεξέτασης, των ασαφών ή προβληματικών περιπτώσεων.Θυμίζουμε,ως συναφή ένδειξη για τη σοβαρότητα του θέματος, τα έτη 2017-2018 εξετάστηκαν ψυχολογικά από την υπηρεσία 30.000 αστυνομικοί και αφαιρέθηκαν 700 όπλα!

Ούτε, όμως οι προσληφθέντεςεκπαιδεύτηκαν επαρκώς. Αντί της 2ετούς εκπαίδευσης των αστυνομικών ή τουλάχιστο την εκπαίδευση 6-8 μηνών για τους ειδικούς φρουρούς, αυτοί εκπαιδεύτηκαν μόνο για 2 μήνες και μετά τους ξαμόλησαν στη κοινωνία με τις γνωστές προκλητικές παραβατικές συμπεριφορές των ειδικών φρουρών.  Και όλα αυτά με σκοπιμότητα την εφαρμογή του συνθήματος της ΝΔ «Νόμος και Τάξη», που ούτε νόμους ούτε τάξησέβονται.Ανομία, βία και αταξία επιβάλλεται στους πιο αδύναμους ή σε ομάδες της κοινωνίας που αντιστέκονται, όπως στα νησιά ή σε καταστολή καταλήψεων που σε άλλα κράτη θεσμοθετήθηκε η παρουσία τους.

Έτσι, και σε συνάφεια με τις χολιγουντιανές εφόδους και το «εσείς είστε το κράτος» του αείμνηστου, που αναβιώνει στις μέρες μας, οι ειδικοί φρουροί με το τσαμπουκά της στολής και του όπλου, ορμούν στην ΑΣΟΕΕ, και μάλιστα εκτός υπηρεσίας απειλώντας να πυροβολήσουν ή πυροβολούν το μπαμπρίζ αυτοκινήτου οδηγού για προσωπική τροχαία μεταξύ τους διαμάχη. Ένα πλήθος παραβατικών συμπεριφορών με εφόδους, αλαΦαρΟυέστ, σε κέντρα διασκέδασης με πυροβολισμούς τρομοκρατώντας έφηβους

θυμίζουμε, ότι και ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου ήταν ο ειδικός φρουρός Κορκονέας.

*(από την εφημερίδα «Εποχή»)

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.