328 New Articles

Βασίλης Γιαννόπουλος: «Κανονικά η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. - Επιλύθηκαν τα μεμονωμένα προβλήματα της πρώτης ημέρας»

Βασίλης Γιαννόπουλος: «Κανονικά η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. - Επιλύθηκαν τα μεμονωμένα προβλήματα της πρώτης ημέρας»

Ηλεία
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι η μοναδική στην χώρα που κατάφερε και προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2020-21, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι δε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η μεταφορά, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, γινόταν με επέκταση των συμβάσεων του προηγούμενου σχολικού έτους, με συνέπεια, για μεγάλα διαστήματα να μην πραγματοποιείται η μεταφορά σημαντικού αριθμού μαθητών, οι οποίοι για πρώτη φορά φοιτούσαν, είτε σε νέα είτε σε διαφορετική σχολική μονάδα ή βαθμίδα εκπαίδευσης (Α/θμια – Β/θμια).

   Οι εργαζόμενοι στα τμήματα «Παιδείας» και «Προμηθειών και Υπηρεσιών» της Π.Ε Ηλείας, κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, και παρά τα σοβαρότατα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (π.χ έλλειψη προσωπικού, άδειες ειδικού σκοπού, προώθηση και επίλυση έκτακτων ζητημάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας) κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες έγκαιρα. Έτσι, τρεις ημέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους (σ.σ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε το “Πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης οικονομικών προσφορών της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το σχολικό έτος 2020-2021”. Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, οι δε μεταφορείς ενημερώθηκαν ηλεκτρονικά από το “Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)” για τα αποτελέσματα. Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας,  η Υπηρεσία μας, προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους μεταφορείς και στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για την καταγραφή τυχόν προβλημάτων. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών εκτελούνται κανονικά, σε ποσοστό άνω του 90%, ενώ τα όποια μικροπροβλήματα, αφορούσαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις και ειδικότερα στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου. Η ελλιπής ενημέρωση του μεταφορέα από το Σύστημα, και ένα τεχνικό πρόβλημα σε όχημα μεταφοράς (μινι μπας) είχε ως αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν αυτά τα δρομολόγια. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχα προσωπικά με τον μεταφορέα, έλαβα τη διαβεβαίωση, ότι από αύριο Τετάρτη, θα εκτελεστούν και αυτά κανονικά.

  Τέλος, σε ό,τι αφορά διάφορα αρνητικά σχόλια που έχουν “ανακυκλωθεί” τις τελευταίες ημέρες, δεν έχω πρόθεση να μπω σε μια άσκοπη διαδικασία στείρας αντιπαράθεσης με κανέναν, για την πολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο ευαίσθητου θέματος. Αισθάνομαι όμως πικρία και θεωρώ άδικο να κατηγορείται η Υπηρεσία και εγώ προσωπικά για έλλειψη ενδιαφέροντος και αδιαφορία, από την στιγμή κατά την οποία έχουμε καταβάλει τόσο μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα, με τα παραπάνω αναφερόμενα αποτελέσματα».

 

 

 

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.