357 New Articles

Δελτίο τύπου - Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί η επέτειος της Μάχης στο Πούσι από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Κυριακή 30 Ιουνίου

Με κάθε επισημότητα αναμένεται να εορταστεί η επέτειος της Μάχης στο Πούσι στην ιστορική τοποθεσία «Πούσι» της Δ.Κ Αχλαδινής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η συμβολή αυτού του ιστορικού γεγονότος στην πορεία της Επανάστασης του 1821 υπήρξε πολύ σημαντική, αφού διευκολύνθηκε η άλωση της Τριπολιτσάς, τιμώντας έτσι τη μνήμη των αγωνιστών του Γένους για Εθνική Απελευθέρωση.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, Ιστορικός, συνεργάτης του Ινστιτούτου Ιστορίας της Εμπορικής Ναυτιλίας, τακτικό μέλος της γαλλικής Ακαδημίας των Τεχνών και Επιστημών της Θάλασσας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Περγαντή με τίτλο «1821» και μουσειακή έκθεση από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών με παρουσίαση του Αγωνιστή του 1821 (φορεσιά, άρματα, παρελκόμενα), καθώς και από τον  Όμιλο Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο ΛΙΑΡΟΣ» Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

- Στο πλαίσιο των εκθέσεων θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για παιδιά.

Πρόγραμμα

α. Γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας την 30ην Ιουνίου 2024.

β. Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, οδών και πλατειών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κατά τις βραδινές ώρες 29 -30 Ιουνίου 2024.

08:00: Έπαρση σημαίας στο Πούσι.

10:00: Πέρας προσέλευσης κοινού.

10:25: Πέρας προσέλευσης αρχών.

10:28: Προσέλευση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Νικολάου Κοροβέση.

10:29: Προσέλευση Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

10:30: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Πουσίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου.

· Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων.

· Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης καθώς και από τις αρχές του τόπου.

· Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

· Εθνικός ύμνος.

· Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος.

-Χαιρετισμοί

-Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, Ιστορικός, συνεργάτης του Ινστιτούτου Ιστορίας της Εμπορικής Ναυτιλίας, τακτικό μέλος της γαλλικής Ακαδημίας των Τεχνών και Επιστημών της Θάλασσας.

-Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Κοινότητας Αχλαδινής.

-Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά Τμήματα του Ομίλου ΦΩΚΑΤΑ από την Κεφαλονιά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάλα, ο Άγιος Κωνσταντίνος.

Με την υποστήριξη:

Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821

Συμμετέχουν:

Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης 1821»

Π.Σ. Φωκάτων

Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών

Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821»

Όμιλος Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο ΛΙΑΡΟΣ»

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

 

 

 

Δελτίο τύπου Αρχ. Ολυμπίας - Σινεμά ο Σταθμός: Για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία!

Σινεμά ο Σταθμός: Για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία!

 

* Δωρεάν είσοδος για το κοινό

 

 

Ο Σταθμός του ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία μετατρέπεται για ένα βράδυ, την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 21.00, σε θερινό κινηματογράφο, σε μια πολιτιστική δράση που πραγματοποιείται Πανελληνίως για 4η χρονιά φέτος με τίτλο «Σινεμά ο Σταθμός», σε μια διαδρομή που ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία.

 

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί την νέα επιλογή της δράσης αυτής και το σημείο έναρξης της φετινής διαδρομής, όπου οι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν για μία βραδιά και γίνονται θερινά σινεμά, για να προβάλλουν βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου.

 

Η διαδρομή θα συνεχίσει στις πόλεις Καρδίτσα και Τρίπολη.

 

Στον Σταθμός ΟΣΕ στην Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι και παραμένει από τους ωραιότερους του Δικτύου Πελοποννήσου, θα προβληθεί η ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ», την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

 

Την προβολή θα χαιρετήσει ο σκηνοθέτης.

 

«Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» είναι μία πανκ – ρέγκε Οδύσσεια, όπως έχει χαρακτηριστεί! Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τάλιν και είχε επίσημη συμμετοχή στο Σαράγεβο.

Παίζουν οι ηθοποιοί, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Υβόννη Μαλτέζου.

 

Σημειώνεται ότι η πολιτιστική δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την υποστήριξη του ΟΣΕ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Στο ετήσιο συνέδριο του Δικτύου των ΦοΔΣΑ στα Χανιά συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος»

Στο ετήσιο συνέδριο του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και των Διαδημοτικών Επιχειρήσεων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων το οποίο διεξήχθη στα Χανιά, παραβρέθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ειδικότερα, η 16η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦοΔΣΑ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Βασικό θέμα του τριημέρου ήταν τα στερεά απόβλητα και η υφιστάμενη κατάσταση με τις προκλήσεις του προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027» και συγκεκριμένα οι νέες απαιτήσεις και υποχρεώσεις, όπως τη μετατροπή των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Μονάδες Ανάκτησης Ανακύκλωσης.

Επίσης συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα για τους ΦοΔΣΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατ’ επέκταση, όπως η χρηματοδότηση των έργων με το καθεστώς της αναλογικής χρηματοδότησης, η ολοκλήρωση των ΠΕΣΔΑ ως ολοκληρωμένους, αξιόπιστους και βιώσιμους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

Μάλιστα, κατά τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Ήλιδας βρέθηκε στον προεδρείο, συντονίζοντας τη συζήτηση.


Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός για την κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας: «Η κυβέρνηση στοχεύει στην περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών»

Διονύσης Καλαματιανός για την κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας: «Η κυβέρνηση στοχεύει στην περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών»

Την επιλογή της κυβέρνησης να επιμένει στην αποδόμηση του δημόσιου πανεπιστημίου, καυτηρίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση για την κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία είναι πως θα γίνει καλύτερο και ισχυρότερο το δημόσιο πανεπιστήμιο στον τόπο μας. Θα έπρεπε, λοιπόν, να συζητάμε για το πως θα χρηματοδοτηθεί περισσότερο, ώστε να φτάσει -τουλάχιστον- στον μέσο όρο της χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, θα έπρεπε να συζητάμε για το πως θα στελεχωθεί ακόμα καλύτερα με μόνιμο προσωπικό, μέλη ΔΕΠ ώστε να φτάσει -επίσης ξανά- τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά τα είχα υπογραμμίσει και ως εισηγητής κατά τη διάρκεια ψήφισης του αντισυνταγματικού νόμου που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, για τη λειτουργία ιδιωτικών σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα. Δυστυχώς, όπως δεν συζητήσαμε για όλα αυτά τότε με ευθύνη της κυβέρνησης, έτσι αυτή η κουβέντα δεν γίνεται και σήμερα. Προφανώς τότε, ψηφίσατε ως κυβερνητική πλειοψηφία τον αντισυνταγματικό νόμο 5094/2024 για τη λειτουργία ιδιωτικών σχολών στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που απαγορεύει αυτή τη λειτουργία. Τώρα, φέρνετε προς κύρωση μια σύμβαση του 1997, δηλαδή, μια σύμβαση 27 ετών.»

Εστιάζοντας σε αυτή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε:

«Γιατί ακόμα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, δεν τόλμησαν να φέρουν προς κύρωση αυτή τη σύμβαση; Γιατί προφανώς, υπήρχε -και υπάρχει- το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο δεν αναθεωρήθηκε, επομένως δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τον ανώτατο πολιτειακό κανόνα της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, εσείς φέρνετε τώρα αυτή την κύρωση για να δώσετε μια επικάλυψη, μια επίφαση διεθνούς δήθεν νομιμότητας στις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις σας. Θέλετε προφανώς να εξισώσετε τις 3ετείς σπουδές με τις 4ετείς ή 5ετείς που προβλέπονται στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, χωρίς εχέγγυα ποιότητας, κριτηρίων σωστής λειτουργίας.

Εύλογα, λοιπόν, θα σκεφτεί κάποιος: γιατί να σπουδάσει το παιδί του σε ένα δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο 4ετούς ή 5ετούς φοίτησης και να μην πάει -για παράδειγμα- σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο -προφανώς 3ετούς φοίτησης- με χαμηλότερη ποιότητα σπουδών, αφού θα έχει ίδια επαγγελματικά προσόντα και την αναγνώρισή τους, με την σφραγίδα-επίφαση πλέον της ανωτατοποίησης, δήθεν ότι είναι πανεπιστήμιο; Γιατί να κουραστεί το παιδί του να δίνει πανελλαδικές εξετάσεις, εφόσον, αν κάποιος έχει χρήματα πληρώνει και παίρνει πτυχίο με τα ίδια επαγγελματικά  δικαιώματα και την επίφαση πανεπιστημίου;»

Επιπλέον, ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει το πως θα βελτιώσει η σύμβαση αυτή τις δημόσιες ανώτατες σπουδές.

«Θα πρέπει να μας απαντήσετε: τι καλύτερο θα φέρει για το δημόσιο πανεπιστήμιο και την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα συνολικά, αυτή η σύμβαση που θέλετε να κυρώσετε; Σας λέμε και το γνωρίζετε, ότι ήδη τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια συνεργάζονται με μεγάλα, σοβαρά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Δυστυχώς, αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει είναι η περαιτέρω υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών. Θέλετε πανεπιστήμια που να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, που να υπηρετούν τα συμφέροντα ιδιωτών. Επιδιώκετε να μην υπάρχουν διασφαλισμένα κριτήρια και εχέγγυα ποιότητας, να μην υπάρχει ανεξαρτησία στην έρευνα και τη διδασκαλία, να μην υφίσταται η ανεξαρτησία των δημοσίων πανεπιστημίων. Θέλετε να αναγκάσετε με τις πολιτικές σας τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να μειώσουν τον χρόνο σπουδών και τελικά να βάλουν και δίδακτρα.»

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις έχουν γίνει αντιληπτές από τον ελληνικό λαό που στηρίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει τι παιχνίδι παίζετε με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Σας καλούμε, λοιπόν, να αποσύρετε την κύρωση αυτής της σύμβασης.» 


Δελτίο τύπου - «Εγκαινιάστηκε η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Ράιδου, που στην πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας»

Εγκαινιάστηκε παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και πλήθους κόσμου στον Πολυχώρο Πολιτισμού, η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Στέλιου Ράιδου υπό τον τίτλο: «Η αισθητική των συμβάντων της λήθης», η οποία θα παραμείνει στους φιλόξενους χώρους της πινακοθήκης έως την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.

Ο Στέλιος Ράιδος είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ έχει ανάλογες σπουδές εικαστικών και στο Εργαστήρι Ζωγραφικής των Τάσου Χριστάκη και Ζάφου Ξαγοράρη.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (ROOMS 2018, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 2010-2017) και στην Ηλεία (ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2023).

Από το 2019 έως σήμερα ζει και εργάζεται ως εικαστικός εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας, διδάσκοντας παράλληλα στο λαογραφικό σύλλογο «ΟΞΥΑΛΟΣ» ως υπεύθυνος του τμήματος ζωγραφικής, αλλά και ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική σε ενηλίκους και εφήβους.

Η είσοδος στην έκθεση για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δελτίο τύπου - Μ. Κατρίνης - Η μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του

ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ωφελεί ή βλάπτει η τόσο έντονη συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι η συζήτηση, ο προβληματισμός και η ειλικρινής αγωνία, όσο έντονα χαρακτηριστικά και αν έχουν, ποτέ δεν βλάπτουν και δε φοβίζουν το ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα προχωρούν μέσα από το δημοκρατικό διάλογο, τη σύνθεση, τη διαμόρφωση νέων προκλήσεων.

Η μονολιθικότητα, το σιωπητήριο και η έλλειψη αίσθησης της πραγματικότητας, είναι τα στοιχεία που βλάπτουν.

Αυτό που έχει, όμως, κυρίως σημασία είναι ότι η συζήτηση που άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ αφορά στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η χώρα και από το οποίο πρέπει να βγούμε.

Εκτός, αν θεωρεί κανείς ότι η χώρα πρέπει να κυβερνάται διαρκώς από τον κ. Μητσοτάκη, με ό,τι αυτός εκπέμπει και αντιπροσωπεύει.

Εκτός, αν κάποιοι είναι συμβιβασμένοι και ικανοποιημένοι με ποσοστά 13 και 15%, μακριά από κάθε κυβερνητική προοπτική.

Προσωπικά, είμαι πολύ μακριά από αυτές τις αντιλήψεις.

Στο αν ο στόχος είναι ένα κόμμα που θα αντιμετωπίσει και θα νικήσει τη ΝΔ, η λύση είναι η αλλαγή ηγεσίας ή αλλαγή πολιτικής δήλωσε ότι κατά τη γνώμη μου, η λύση είναι πάντα πολιτική. Δεν αρκεί να λέει απλά κάποιος ότι θα νικήσει τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δε θα φύγει, έχοντας απέναντι τους κόμματα του 13 και του 15%.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα φύγουν όταν αποκτήσει πολιτική έκφραση η μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που έστειλε ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.

Με μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που διαθέτει αξιόπιστο, συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης.

Χρειάζονται πρόσωπα άφθαρτα, σοβαρά, συγκροτημένα, αξιόπιστα. Χρειάζονται πολιτικές θέσεις που κινητοποιούν την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Για να περάσουν αυτές οι πολιτικές πρέπει η ηγεσία να τις υπηρετεί με συνέπεια. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα πολτό αποϊδεολογικοποίησης, με το life style να υποκαθιστά την πολιτική.

Στο νέο άνθρωπο που δεν μπορεί να κάνει οικογένεια τι θα του πούμε; Τις ίδιες αερολογίες και τα μέτρα-ασπιρίνες που διακινεί ο κ. Μητσοτάκης;

Στον οικογενειάρχη που στενάζει από την ακρίβεια, τι θα του πούμε; Ότι δεν μειώνουμε το ΦΠΑ για να έχουμε φορολογικά έσοδα ή θα παρουσιάσουμε σχέδιο για τη διατροφική επάρκεια της χώρας και την πάταξη της αισχροκέρδειας;

Στον πολίτη που έχει χάσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, την πολιτική και τη δικαιοσύνη τι θα του πούμε; Δεν πρέπει να μιλήσουμε για την αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα, για το τέλος της ατιμωρησίας και για θεσμικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;

Για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί χωρίς διεύρυνση, με ποιους, πως και για ποιους, ανάφερε πως όσοι αντιλαμβάνονται τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης ως άθροισμα πολιτικών κομμάτων, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Η νέα, ενιαία και μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία που όχι μόνο θα βάζει φρένο στην αλαζονεία της ΝΔ αλλά θα μπορεί να την νικήσει, θα χτιστεί στη βάση, χωρίς αθροίσματα και συνιστώσες. Και στις σημερινές συνθήκες, αυτό δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του κανένα κόμμα.

Κατά πρώτο και κύριο λόγο, πρέπει να πούμε ξεκάθαρα για ποιους είμαστε εδώ, με ποιους είμαστε. Και να καταστήσουμε σαφές, με ποιους δεν είμαστε.

Χρειαζόμαστε νέα εργαλεία διαλόγου και πολιτικής δραστηριότητας για να συνομιλήσουμε με τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση, να την πείσουμε να μας εμπιστευτεί. Αυτό είναι το μόνο που φοβάται η κυβέρνηση και όχι τεχνητές συγκολλήσεις που σίγουρα δεν εμπνέουν.

Στην πρόταση για μια προωθητική και συνθετική άρση της κρίσης που έχει ξεσπάσει στο κόμμα και τα βήματα του πότε η εκλογή από τη βάση, αντιπρότεινε πως απαιτείται αυτοκριτική από όλους μας, ξεκάθαρη στρατηγική, καθαρές λύσεις αλλά και το άνοιγμα μιας γενναίας πολιτικής συζήτησης. Ο πολιτικός χρόνος ενδέχεται να είναι πυκνός, οι εξελίξεις να μην είναι γραμμικές και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις.

Η αγωνία, οι προτάσεις, οι απόψεις που κατατέθηκαν δεν είναι για πέταμα. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και η συναίσθηση της πραγματικότητας.

Προσωπικές στρατηγικές που θα εξαντληθούν σε ένα χρονικό ορίζοντα λίγων ημερών, είναι κατώτερες των περιστάσεων. Η καθυστέρηση δεν ευνοεί κανένα, αλλά και η βιασύνη μπορεί να μας κοστίσει αρκετά.

Η εκλογή προέδρου δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνη της. Το κύριο ζήτημά μας εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι οι πολιτικές, σε ποιους απευθυνόμαστε. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποδεικνύει ότι υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που μας έχει ξεπεράσει, έχει συγκεκριμένες ανάγκες, προτεραιότητες, απαιτήσεις. Αν δεν τις κατανοήσουμε, πως θα τις εκφράσουμε;

Για την διασφάλιση της ενότητας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκε και έδειξε ότι έχει πολύ σκληρό μέταλλο. Σας υπενθυμίζω ότι έφτασε ακόμα και στο 4,67%. Όσοι μείναμε συνεπείς στις θέσεις μας, όσοι συνεχίσαμε να είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας, κρατήσαμε - χάρη στη βάση μας-όρθιο το ΠΑΣΟΚ την ώρα που κάποιοι καταργούσαν στα λόγια τα μνημόνια και άλλοι παρουσίαζαν ‘’Ζάππεια’’. Είδαμε την κατάληξη που είχαν όλα αυτά.

Μέσα από την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, την οποία θα εγγυηθούμε με τη στάση και τις επιλογές μας, θα μπουν τα θεμέλια για την ενότητα και τη δυναμική μιας νέας, μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα είναι κυβερνητική δύναμη και θα αποτελεί την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Με μία δωρεάν παιδική παράσταση το βράδυ της Πέμπτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινάει το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι για το Δήμο Ήλιδας»

Με μία παιδική παράσταση με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό της Αμαλιάδας ξεκινάει στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2024, το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμο Ήλιδας.

Ειδικότερα, στο μαγικό χώρο της αυλής του Τατανείου, στην πλατεία Καλίτσα, θα παρουσιαστεί η παιδική θεατρική παράσταση «Το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την παράσταση να είναι ενταγμένη στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις εν όψει του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

«Το μεγάλο ταξίδι της Ραλλού» αφορά στην ιστορία ενός μικρού ψαριού που ζει στον βυθό του ωκεανού και θέλει να κάνει ένα ταξίδι για να εξερευνήσει ένα νησάκι που έχει ονειρευτεί. Σε όλο της το ταξίδι η Ραλλού θα έχει κοντά της τον Ντούντου, τον «φύλακα άγγελό της», που θα σταθεί δίπλα της και θα τη βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Η Ραλλού μέσα από τις περιπέτειες του ταξιδιού της, θα γνωρίσει τις δυνάμεις της και θα ανακαλύψει τελικά τι είναι αυτό που έχει σημασία για αυτήν!

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Η ζωή είναι το μέγιστο προσωπικό ταξίδι του κάθε ανθρώπου. Κάποιοι επιλέγουν να τη ζουν με όνειρο, άλλοι απλά να τη ζουν στο παρόν της, άλλοι κυνηγάνε κάτι άπιαστο, άλλοι θέλουν να πιάσουν το χέρι κάποιου για να περπατήσουν παρέα και άλλοι θέλουν όλα τα παραπάνω μαζί.

Στο τέλος αυτό που είναι ίδιο για όλους, είναι η επιθυμία και η βαθιά μας ανάγκη να ανακαλύψουμε τον προορισμό μας. Τι είναι τελικά σημαντικό για την ύπαρξη μας, τι μένει τελικά από όλο αυτό το μεγάλο ταξίδι που λέγεται Ζωή;

Η Φρατζέσκα Πολλάτου ως μικρή Ραλλού θα ταξιδέψει για να γνωρίσει καινούργια πράγματα, θα βρει δυσκολίες, θα παλέψει για τα όνειρά της και θα επιστρέψει πιο δυνατή γνωρίζοντας τον εαυτόν της.

Η Κατερίνα Τασσύ ως Ντούντου θα την βοηθήσει σε αυτό το ταξίδι. Οι μικροί θεατές μέσω των τραγουδιών, της κίνησης και του χορού θα γνωρίσουν τη θετική ενέργεια και ευεργεσία του θεάτρου και η φαντασία τους θα καλπάσει.


Δελτίο τύπου - Π.Ε. Ηλείας: Αιτήσεις για καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, καλεί τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Π.Ε. Ηλείας στις 21/06/2024, να απευθυνθούν στο αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, για να πραγματοποιήσει την εκτίμηση και την καταγραφή των ζημιών.

Η πρόσκληση απευθύνεται στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στις Τ/Κ του Δήμου Πύργου και του Δήμου Ήλιδας οι οποίες επλήγησαν στις 21/06/2024 έως και τον πλήρη έλεγχο των πυρκαγιών από την Π.Υ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5ος όροφος), καθημερινά από 08:00 έως 14:00 και έως 05/07/2024. Πληροφορίες, τηλ: 2621360572 και 2621360579 – Περ. Συντονιστής Π.Ε Ηλείας, Κ. Μπαλκάμος).

Προς αποφυγή σύγχυσης και για την διευκόλυνση των πολιτών, διευκρινίζεται, πως οι αιτήσεις για την αποζημίωση πυρόπληκτων επιχειρήσεων, οικιών, αγροκτημάτων καθώς και απώλειας φυτικού ή ζωικού κεφαλαίου, θα πρέπει άμεσα να υποβληθούν στους οικείους δήμους.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στρέφει το μυαλό και το βλέμμα της στις μεγάλες καταστροφές που έγιναν και στους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους. Εκκινούμε άμεσα τις διαδικασίες και καλούμε τους συμπολίτες μας, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να ξεκινήσει η εκτίμηση και η καταγραφή των ζημιών», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Δελτίο τύπου - Από το Πράσινο Ταμείο Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για την δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Έγκριση χρηματοδότησης ύψους 100.000 ευρώ για την δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποφάσισε το Πράσινο Ταμείο.

 

Συγκεκριμένα, η χρημοτοδότηση αφορά στη δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας πέριξ των οικισμών Αγ. Χαραλάμπου,Αετοράχης, Κάστρου, Κρεμυδίου, Μπορσίου, Μπρινιά, Νησίου και Ξενιών του Δήμου και την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή και θα ανακόψουν μια πυρκαγιά προς κατοικημένες περιοχές.

 

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν ανά περιοχή παρέμβασης είναι οι εξής:

- Καθαρισμοί, κλαδεύσεις και φρυγανεύσεις.

- Θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού - κλαδεύσεων

- Υλοτομία δένδρων και θάμνων, μεταφορά και στοίβαξη προϊόντων δασικής βιομάζας.

 

Η έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης εντάσσεσαι στον άξονα προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024».

 

 

Δελτίο τύπου - Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας - Το ταξίδι της φαντασίας σε Stem/Steam διάσταση

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

&

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΕ STEM/STEAM ΔΙΑΣΤΑΣΗ»

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ

 

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Γιατί η γνώση είναι περιορισμένη, ενώ η φαντασία αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, διεγείροντας την πρόοδο, γεννώντας την εξέλιξη», Albert Einstein

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας διοργανώνουν στην Ανδρίτσαινα, ένα διήμερο δράσεων, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, γεμάτο φαντασία, έμπνευση, δημιουργικότητα και καινοτομία σε STEM/STEAM διάσταση, με αφορμή την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα: «STEM/STEAM/STREAM Εκπαίδευση – Εφαρμογές Ρομποτικής και 3D εκτύπωσης» και τη λειτουργία της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας,

ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων και στην αυλή

 

Χαιρετισμοί

A΄ΜΕΡΟΣ: «Αναζητώντας τη γύρη της γονιμοποίησης»

Με την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης

Υπεύθυνες λέσχης: Δρ Σταματία Κοτρέτσου και Χριστίνα Πρίνου

Η παιδική λέσχη ανάγνωσης κλείνοντας ένα χρόνο λειτουργίας, με αφορμή ένα βιβλίο, θα παρουσιάσει δράσεις φιλαναγνωσίας συνδυάζοντας καινοτόμες διαδρομές ψηφιακής αφήγησης, επαυξημένης πραγματικότητας, ρομποτικής, εικαστικής και οικολογικής περιπλάνησης, στοχεύοντας στο μήνυμα του James Russell Lowell ότι, «τα βιβλία είναι οι μέλισσες που μεταφέρουν τη γύρη της γονιμοποίησης από το ένα μυαλό στο άλλο».

Β΄ΜΕΡΟΣ: «STEM/STEAM Διδακτικά σενάρια – Πίσω από τη μισάνοιχτη πόρτα»

Οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, που επιμορφώθηκαν στο σεμινάριο και είναι πλέον Επιστημονικοί Συνεργάτες της Βιβλιοθήκης, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές, αλλά και μαθητές της λέσχης Ρομποτικής του 3ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, παίζουν με μικρούς και μεγάλους πίσω από τη μισάνοιχτη πόρτα και προτείνουν λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα, μέσα από εφαρμογές ρομποτικής και τρισδιάστατης εκτύπωσης, μεταφέροντας το μήνυμα του Richard Feynman ότι «Αν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που δεν έχει λυθεί ποτέ πριν, πρέπει να αφήσουμε την πόρτα για το Άγνωστο μισάνοιχτη».

Αναλυτικά:

Εφαρμογές Ρομποτικής με χρήση Arduino

 1. «Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε αυτοκίνητα στη σειρά»

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Γαλανού Κατερίνα, Καθηγήτρια ΠΕ86 Πληροφορικής – 13ο Γυμνάσιο Περιστερίου και Γεωργίου Σπύρος, Καθηγητής ΠΕ86 Πληροφορικής – 5ο ΓΕΛ Περιστερίου

Ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης θέσεων στάθμευσης.

 1. «Βοήθεια παρκάρω, αλλά πώς;»

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Κοντογούρη Ευανθία, Καθηγήτρια ΠΕ03 Μαθηματικός – Διευθύντρια 3ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, Πέππα Ελένη, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Λισγάρας Απόστολος, μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω

Βοηθητικό σύστημα παρκαρίσματος, που απευθύνεται σε διαφορετικές αισθήσεις.

 1. «Η Θεία Κωμωδία στο διάστημα»

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Καραχάλιου Ιωάννα, Καθηγήτρια ΠΕ03 Μαθηματικός – 6ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω και Σανδάλης Ιωάννης, Καθηγητής ΠΕ82 Μηχανολόγος – 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων

Η Θεία Κωμωδία του Δάντη ταξιδεύει στο διάστημα με έναν πύραυλο νερού από ανακυκλωμένα υλικά.

Εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης

 1. «Παίζω με ψηφίδες»

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Θεοδωρίδου Πολυτίμη, Καθηγήτρια ΠΕ81 Τεχνολογίας – 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου και Κολλινιάτη Γεωργία, Καθηγήτρια ΠΕ03 Μαθηματικός – Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ. Περιστερίου

Κάλυψη χώρου, επισκευή πλακοστρώσεων και ψηφιδωτών.

Βραβεύσεις


Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας


 1. STEM ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ (11.00-13.00)

Στο STEM Εργαστήριο «Ντίνα Αιλιανού –Τσίγκου» της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας

«Άναψε ένα φως, διώξε το σκοτάδι»

Συντονιστές: Γεωργίου Σπύρος, Γαλανού Κατερίνα

Εμψυχωτές – Επιμορφωτές: Αλεξανδρόπουλος Χρήστος, Γεράρδης Σταύρος, Καραχάλιου Ιωάννα, Κολλινιάτη Γεωργία, Κοντογούρη Ευανθία, Σανδάλης Ιωάννης

Το προς επίλυση πρόβλημα:

«Πώς μπορεί να ανάβει αυτόματα μια λάμπα στην είσοδο του σπιτιού ή της πολυκατοικίας, όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός (σκοτάδι ή συννεφιά) και όταν κάποιος πλησιάζει σε μια απόσταση δύο μέτρων».


 1. STEM ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ (13.00-13.30)

Στο STEM Εργαστήριο «Ντίνα Αιλιανού –Τσίγκου» της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας

«Παίζοντας με τα χρώματα»

Συντονιστές: Καραχάλιου Ιωάννα, Σανδάλης Ιωάννης

Εμψυχωτές – Επιμορφωτές: Αλεξανδρόπουλος Χρήστος, Γεωργίου Σπύρος, Γαλανού Κατερίνα, Γεράρδης Σταύρος, Καραχάλιου Ιωάννα, Κολλινιάτη Γεωργία, Κοντογούρη Ευανθία

Ευχαριστούμε

 1. Τους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, που συμμετέχουν εθελοντικά στις παραπάνω δράσεις, για τις ιδέες τους, οι οποίες προέκυψαν από τα STEM/STEAM διδακτικά σενάρια, που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο επιμορφωτικό σεμινάριο, που υλοποιήθηκε από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας με θέμα: «STEM/STEAM/STREAM Εκπαίδευση – Εφαρμογές Ρομποτικής και 3D Εκτύπωσης». Την επιστημονική, παιδαγωγική ευθύνη του σεμιναρίου καθώς και την παιδαγωγική υποστήριξη δημιουργίας STEM/STEAM/STREAM διδακτικών σεναρίων είχε η Δρ Σταματία Κοτρέτσου, Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας και Υπεύθυνη του STEM Εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης «Ντίνα Αιλιανού-Τσίγκου», ενώ τον συντονισμό του Εργαστηρίου Ρομποτικής είχε η Επιστημονική Συνεργάτης της Βιβλιοθήκης κ. Ευανθία Κοντογούρη, MΕd, Διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω.

 2. Την ομάδα έργου, που πλαισίωσε επιστημονικά και παιδαγωγικά το σεμινάριο, αποτελούμενη από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τους/τις κ.κ. Χρήστο Δ. Φανίδη, PhD, Σ.Ε. ΠΕ04, Κωνσταντίνο Γιατρά, PhD, MEd, Σ.Ε. ΠΕ03 και Αθηνά Κοκκόρη, PhD, MSc, Σ.Ε ΠΕ86.

 3. Τους Επιμορφωτές του σεμιναρίου - Εθελοντές-Επιστημονικούς Συνεργάτες της Βιβλιοθήκης: κ. Ευανθία Κοντογούρη, Μαθηματικό MΕd, Διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, κ. Χρήστο Αλεξανδρόπουλο – Ηλεκτρονικό, Τεχνικό Η/Υ, κ. Αλέξανδρο Μπριζόλη MSc – Απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κα Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Μιχαήλ Τερεζάκη – Υποψήφιο Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Υπεύθυνο της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου και τον κ. Σταύρο Γεράρδη, μαθητή Γενικού Λυκείου.

 4. Την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του σεμιναρίου, αποτελούμενη από τον κ. Χρήστο Αλεξανδρόπουλο και τον κ. Νικόλαο Γεράρδη, Καθηγητή Πληροφορικής - Υποδιευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω.

 5. Την ομάδα γραμματειακής υποστήριξης του σεμιναρίου, αποτελούμενη από την κ. Μαρία Γκογκούδη Μαρία, διοικητική υπάλληλο της Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας και την κ. Γεωργία Κρέτση, Χημικό – Υποδιευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω.

 6. Την κ. Χριστίνα Πρίνου, Νηπιαγωγό, που στήριξε εθελοντικά την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης.

 7. Την κ. Γεωργία Νικολακοπούλου MSc Διαιτολόγο-Διατροφολόγο.

 8. Τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης.

 9. Τους συνεργαζόμενους φορείς: Ίδρυμα Ωνάση, Κ.Ε.ΠΕ.Α Κρεστένων, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κοτσανά» και Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.


«Ό,τι αγαπώ γεννιέται αδιάκοπα.

Ό,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του πάντα».

Οδυσσέας ΕλύτηςΟργανωτική Επιτροπή:

Σταματία Κοτρέτσου, Υπεύθυνη STEM Εργαστηρίου «Ντίνα Αιλιανού-Τσίγκου» της ΔΙΒΑ (Πρόεδρος)

Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: Αντωνία Βλαχούση - Προϊσταμένη ΔΙΒΑ, Χριστίνα Πρίνου.

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας: Δήμητρα Μακρή, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, Ευανθία Κοντογούρη, Διευθύντρια 3ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, Γκογκούδη Μαρία, διοικητική υπάλληλος της Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας.

Τεχνική Υποστήριξη: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος.
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής


Δρ Σταματία Κοτρέτσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Το όνειρο του σκιάχτρου» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Με την παρουσίαση ενός απολαυστικού θεατρικού έργου, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ολοκληρώνει το φετινό της ταξίδι η παιδική – εφηβική θεατρική ομάδα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.

Μέλημα του Ωδείου είναι να δοθεί χώρος και χρόνος σε κάθε παιδί να δοκιμάσει ρόλους και παιχνίδια, να εκφράσει τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη φαντασία του, έχοντας συνοδοιπόρους παιδιά διαφόρων ηλικιών, με σκοπό να γίνουν ομάδα, ανεβάζοντας μια θεατρική παράσταση το χρόνο.

Για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς τα παιδιά του θεατρικού Εργαστηρίου του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/ Ελληνικό Ωδείο Πύργου ετοίμασαν «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ». Το έργο θα παρουσιαστεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις 9:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» Πύργου.

Το πρωτότυπο έργο είναι του Ευγένιου Τριβυζά. Η προσαρμογή και η σκηνοθεσία έγινε από τον υπεύθυνο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και Εμψυχωτή Θεάτρου, Σταύρο Ρομποτή, έναν ευρηματικό καλλιτέχνη της πόλης μας.

Λίγα λόγια για το έργο : Μπορεί ένα σκιάχτρο να πιάσει φιλίες με πουλιά; Μπορεί ένα δύστροπο αφεντικό να βάλει όρια στα όνειρά του; Μπορεί μια φυλακή να το κρατήσει πραγματικά φυλακισμένο;

Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, δείχνοντας μας ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να ακολουθήσει τα όνειρά του, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο.

Παίζουν αλφαβητικά οι μικροί πρωταγωνιστές:

Αθανασόπουλος Γιώργος, Αθανάτου Άντα, Αθανάτου Ζένια, Δέλγα Μαρισόφη, Κουζή Βαλέρια, Κουκουριτάκη Γωγώ, Μπενέτση Ηλιάνα, Ραδαίος Χαράλαμπος, Τσαμπουρλής Κωνσταντίνος, Χολή Ευφροσύνη-Νεκταρία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αξίζει να παρακολουθήσουμε την παράσταση και να επιβραβεύσουμε με το χειροκρότημά μας τους μικρούς πρωταγωνιστές για την προσπάθειά τους, ώστε να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερη όρεξη αυτόν τον όμορφο και συναρπαστικό δρόμο του θεάτρου.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΚΦΡΑΣΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.