319 New Articles

Δελτίο τύπου - Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από 12 χώρες της άσκησης «Ηνίοχος2024» έτρεξαν για την Εκεχειρία

Με ένα γλυκό χαμόγελο και ένα κλαδί αγριελιάς από την ιερή γη της Ολυμπίας νεαρές ιέρειες υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία τους περισσότερους από 200 συμμετέχοντες (πιλότους και προσωπικό)στην Αεροπορική Άσκηση «Ηνίοχος2024» και έτρεξαν τον «Δρόμο του Κλεοσθένη». Έναν δρόμο 5 χλμ από την Αρχαία Πίσσα, έως την Αρχαία Ολυμπία.

Η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2024», διεξάγεται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και συμμετέχουν 12 χώρες (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Κατάρ, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Αυστρία, Πορτογαλία και Γερμανία).

Ο συμβολικός Δρόμος Εκεχειρίας, ήταν αφιερωμένος στον βασιλιά της Πίσας Κλεοσθένη. Η Πίσα ήταν η πρώτη διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και ο βασιλιάς της Κλεοσθένης, μαζί με τον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο και της Σπάρτης Λυκούργο ήταν ο ένας από τους τρεις βασιλείς της Αρχαίας Ελλάδας, που συνυπέγραψαν τη συνθήκη Εκεχειρίας που ίσχυε πριν την τέλεση των Αγώνων.

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας αποδεχόμενη την πρόσκληση των διοργανωτών της άσκησης,  διοργάνωσε κι εφέτος μαζί με το ΑΣΑΕΔ, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Τοπικό Διαμέρισμα Αρχαίας Πίσας τον συμβολικό αυτό Δρόμο Εκεχειρίαςαφιερωμένο στον Κλεοσθένη, με στόχο να προβληθούν οι Ολυμπιακές Αξίες και ιδιαίτερα το μήνυμα της Εκεχειρίας.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Πίσας κ. Σοφοκλής Σοφιανόπουλοςκαλωσόρισετους συμμετέχοντες στην άσκηση «Ηνίοχος 2024» και έτρεξαν στο Δρόμο Εκεχειρίας και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον διοικητή του ΚΕΑΤ Ταξίαρχο (Ι) Ματθαίο Κανουπάκηγια την επιλογή της Πίσας.

Στη συνέχεια το μέλος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογιάννης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και στον χαιρετισμό του εξήγησε στους παρευρισκόμενους το νόημα της Εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή, την προσπάθεια της «Συμπολιτείας Ολυμπίας» για προβολή των αρχών του Ολυμπιακού Πνεύματος όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά την οργάνωση και διεξαγωγή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και επισήμανε την προσπάθεια να γίνουν οι δράσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας, γέφυρα του αρχαίου με το σύγχρονο.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλοςκαλωσόρισε τους Δρομείς στη γη που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες κι επισήμανε ότι συμπληρώνονται 2.800 χρόνια από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, το 776 π.χ. αλλά και 100 χρόνια από την τέλεση των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 1924, στο Παρίσι. Προέτρεψε δε, τους συμμετέχοντες στον Δρόμο να μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας και των Ολυμπιακών Αξιών στις χώρες τους.

Τέλος ο Διοικητής του ΚΕΑΤ ταξίαρχος (Ι) Ματθαίος Κανουπάκηςσημείωσε ότι για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας η Εκεχειρία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί το προοίμιο της ειρήνης.

Στη συνέχεια πρόεδρος του Τ.Δ. Πίσας κ. Σ. Σοφιανόπουλος τίμησε τον διοικητή του ΚΕΑΤ ταξίαρχο (Ι) Ματθαίο Κανουπάκη.

Το έναυσμα για την εκκίνηση δόθηκε με νεαρές ιέρειες από την ομάδα «Εν χορώ» της Ζαχάρως οι οποίες αφού τελείωσαν τον τελετουργικό χορό τους,παρέδωσαν στον διοικητή του ΚΕΑΤ ταξίαρχο (Ι) Ματθαίο Κανουπάκη και στον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχο (Ο) Σπύρο Ανδριόπουλο ένα κλαδί αγριελιάς από την ιερή γη της Ολυμπίας.

Στον τερματισμό, εντός του φιλόξενου χώρου του Σταδίου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ένα κλαδί αγριελιάς και ένα αναμνηστικό μετάλλιο για όλους, από τα χέρια των νεαρών κοριτσιών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους δρομείς.

 

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας και οι εκδηλώσεις

 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων της Συμπολιτείας Ολυμπίας,

οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 12-14 Απριλίου 2024 είναι οι εξής:

  • Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, στις 17.00: Ο Δρόμος του Κλεοσθένη 2024 (Πίσα – Αρχαία Ολυμπία - 5 χλμ)
  • Σάββατο 13 Απριλίου, 11 π.μ.: Συμβολική Εναπόθεση Οπλισμού (Αγραπιδοχώρι)*
  • Σάββατο 13 Απριλίου, 11.45: Ο Δρόμος του Ηρακλή 2024 (Αγραπιδοχώρι – Ήλιδα)
  • Σάββατο 13 Απριλίου 16.30: Ο Δρόμος του Ίφιτου 2024 (δρόμος 2 χλμ για παιδιά, Ήλιδα)
  • Σάββατο 13 Απριλίου 17.00: Τελετή έναρξης Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024
  • Κυριακή 14 Απριλίου 6.45 π.μ.: «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία.

 

Περισσότερες πληροφορίες για της δράσεις θα βρείτε στο: https://routeoftruce.com/

Αναδημοσίευση - Ιστορικό ρεκόρ από τον Τζόκοβιτς!

Κάτοχος ενός νέου εντυπωσιακού ρεκόρ, είναι από σήμερα (7/4) ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Κάτοχος ενός νέου εντυπωσιακού ρεκόρ, είναι από σήμερα (7/4) ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Σε ηλικία 36 ετών και 321 ημερών, ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που είναι επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη που διατηρεί η ATP.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/04/07/sports/othersports/istoriko-rekor-apo-ton-tzokovits/

Δελτίο τύπου - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σοβαρά τα προβλήματα για την προσέλκυση εργατών γης στην Ηλεία

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών αλλοδαπών και μετανάστευσης, που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στις διαδικασίες νόμιμης μετάκλησης ξένων εργατών γης, φέρνει στη βουλή με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Στην ερώτησή του ο Ηλείος βουλευτής επισημαίνει αρχικά το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζοντάς το ιδιαίτερα οξύ και το οποίο έχει ως συνέπεια να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία με οικονομικό κόστος για τους παραγωγούς.

Η κατάσταση αυτή μάλιστα, όπως αναφέρει, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, τόσο εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικής πολιτικής για την νόμιμη μετανάστευση από την πλευρά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όσο και λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που έχει καθιερώσει, χωρίς να έχει στελεχώσει επαρκώς τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν συχνά να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τα σχετικά αιτήματα.

Ειδικότερα στην Ηλεία, όπως τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι εξαιρετικά σοβαρή, αφενός λόγω συνταξιοδοτήσεων που δεν αναπληρώνονται και αφετέρου λόγω αθρόων μετακινήσεων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες. Αυτό έχει ως συνέπεια να παραμένουν ακόμη αδιεκπεραίωτες αιτήσεις για μετάκληση εργατών γης από το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Κατόπιν όλων αυτών, ο Μιχάλης Κατρίνης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν εάν προτίθενται, πότε και με ποιο τρόπο, να προχωρήσουν σε ενίσχυση των τμημάτων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου στην περιοχή της Ηλείας, με σκοπό τη ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ L’ ÉTAPE GREECE BY TOUR DE FRANCE 2024 PRESENTED BY SKODA - Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Πύργου στον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Ενεργή ήταν η συμμετοχή του Δήμου Πύργου στον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα L’ Étape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA που διεξήχθη το Σάββατο 6 Απριλίου.

Αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής μαζί με τον πρόεδρο του Καράτουλα κ. Γιώργο Τσατσαμπά και τους εθελοντές του Δήμου υποδέχθηκαν τους ποδηλάτες και πρόσφεραν υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Πύργου αναψυκτικά και νερά στους συμμετέχοντες!

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού κ. Νώντας Κυριαζής ενώ τον συνόδευε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νεολαίας και Eθελοντισμού κ. Βασίλης Λιακόπουλος.

Η εμβληματική αυτή γιορτή της ποδηλασίας έδωσε την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μία αξέχαστη ανοιξιάτικη ποδηλατική εμπειρία. Φίλοι της ποδηλασίας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην ιδιαίτερα απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις διαδρομή των 128 χλμ. (The Race), τη μικρότερη κυκλική διαδρομή των 76 χλμ. (The Ride), αλλά και την επίπεδη, μη ανταγωνιστική διαδρομή των 17 χλμ. (The Fun Ride).

 

Ο αγώνας των 128 χλμ.  που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 6 Απριλίου ξεκίνησε στις 08:30 π.μ. από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου και τερμάτισαν οι ποδηλάτες, ακολουθώντας μία κυκλική διαδρομή και περνώντας κατά σειρά από τις παρακάτω περιοχές: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαία Πίσα, Λάλα, 111, Φολόη, Κούμανη, 111, Πανόπουλο, Πρόδρομο, Σκλίβα, Σιμόπουλο, Καλό παιδί, Πανόπουλο, Μουζάκι, Καράτουλα, Μαγούλα, Αλμυρίκι, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο, Πλάτανο, Μαμουσέικα, Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛ. ΓΟΝ. & ΚΗΔ. ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ - «Εμείς τα παιδιά έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους»

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους». Είναι το μήνυμα της δράσης που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου (06/04/24) ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού.

Ο Δήμαρχος  κ. Ευστάθιος Καννής μαζί με τους μαθητές που τον συνόδευαν, μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα για την ασφαλή πρόσβαση και χρήση πλατειών και πεζόδρομων χωρίς την παρουσία οχημάτων σε δημότες που απολάμβαναν την πρωινή τους  βόλτα  στο κέντρο της πόλης.

Οι μικροί δημότες μετέφεραν στους μεγαλύτερους, μέσω αυτής της δράσης, το δικαίωμα  που έχουν να χαίρονται τους χώρους αυτούς, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος από την διέλευση ή την στάθμευση αυτοκινήτων και δικύκλων.

Μία πρωτοβουλία που βρήκε ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους του Πύργου, οι οποίοι αντιμετώπισαν με χαμόγελο τους νεαρούς αγγελιοφόρους των αλλαγών για τη βελτίωση της καθημερινότητας που η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να  εφαρμόσει στη λειτουργία της πόλης.

Όπως είναι γνωστό,  από τη Δευτέρα 8 Απριλίου η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Τροχαία θα βεβαιώνουν παραβάσεις σε όσους οδηγούς κυκλοφορούν ή παρκάρουν σε πεζόδρομους και πλατείες.

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός: «Η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτική διέξοδο»

Σημεία από τη συνέντευξη του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη «Βραδυνή της Κυριακής»

Για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή, προκειμένου να βγει η χώρα από τα κυβερνητικά αδιέξοδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε:

Η διαχείριση του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίον οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Συγκάλυψη, μετάθεση ευθυνών, αποπροσανατολισμός. Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτό. Η ακρίβεια συνεχίζει να συνθλίβει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η αγοραστική δύναμη των πολιτών ολοένα και μειώνεται, τα χρέη αυξάνονται, ο μισθός και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για να βγει το 15νθήμερο. Το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας καλά κρατεί. Και βέβαια, το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, η διαρροή και η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων, η καταστρατήγηση του Συντάγματος -όπως συνέβη με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια- αποτελούν ορισμένα από τα απανωτά πλήγματα που έχει δεχτεί το κράτος δικαίου. Για όλα αυτά η κυβέρνηση έχει ήδη αποτύχει στα μάτια της κοινωνίας και των πολιτών. Για όλα αυτά πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτική διέξοδο. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα.

 

Για το στρεβλό αφήγημα της κυβέρνησης ότι δήθεν δέχεται πόλεμο από επιχειρηματικά συμφέροντα, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε:

Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται αυτή η κυβέρνηση ότι δέχεται πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων. Η παραίτηση -ουσιαστικά αποπομπή- των δυο π. Υπουργών και στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, που είχαν συνάντηση με συγκεκριμένο μεγαλοεπιχειρηματία στο σπίτι του, είναι ενδεικτική για το τι συμβαίνει. Αναρωτιόμαστε, τι πήγαν να κάνουν εκεί και ποιος τους έστειλε; Απάντηση δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα. Τους έστειλε ο κ. Μητσοτάκης σε αποστολή και απέτυχαν ή δεν γνώριζε ο Πρωθυπουργός τι κάνουν οι άμεσοι συνεργάτες του; Όπως καταλαβαίνετε και τα δυο ενδεχόμενα είναι προβληματικά. Ας αφήσουν, λοιπόν, στην κυβέρνηση τις μεγαλοστομίες και τα ανέξοδα λόγια και ας αναλάβουν τις σοβαρότατες ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες με ευφάνταστα σενάρια, για να αλλάξουν την ατζέντα με αφορμή και το έγκλημα των Τεμπών. Από πότε μια πρόταση δυσπιστίας που εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, ένα τόσο κρίσιμο, λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα, όπως η διαλεύκανση αυτής της τραγωδίας, εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα; Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου εναντίον της κυβέρνησης για τα χτυπήματα στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατία στη χώρα μας, καθ΄ υπόδειξη -και αυτό- επιχειρηματικών συμφερόντων συντάχθηκε; Το 1,5 εκατ. πολίτες που υπέγραψαν για να βγουν όλα στο φως για το έγκλημα των Τεμπών, εξυπηρετούν και αυτοί συμφέροντα; Προφανώς, στην κυβέρνηση έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αντιλαμβάνονται τη μεταστροφή που υπάρχει στο πολιτικό κλίμα και προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται γι’ αυτούς.

 

Για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ελλήνων ψηφοφόρων, υπογράμμισε:

Τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τη διαρροή προσωπικών στοιχείων ψηφοφόρων  Ελλήνων του εξωτερικού από το Υπουργείο Εσωτερικών στη ΝΔ και από εκεί, τουλάχιστον σε μια Ευρωβουλευτή της. Για μήνες τα ευαίσθητα αυτά δεδομένα βρίσκονταν και βρίσκονται στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, της ΝΔ. Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να τα προσπερνάμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Εμείς, λοιπόν, αυτό που κάνουμε, είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να εφιστούμε την προσοχή. Εξάλλου, αυτή η κυβέρνηση στα 5 χρόνια διακυβέρνησής της έχει δείξει αρνητικότατα δείγματα γραφής. Είναι η κυβέρνηση των υποκλοπών, της συγκάλυψης τους εγκλήματος των Τεμπών, της παρεμπόδισης του έργου Ανεξάρτητων Αρχών και εσχάτως της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων. Με αυτά τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης, που δεν συνάδουν με ένα δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κράτος, απαιτείται αυξημένη εποπτεία για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών.

 

Δελτίο τύπου - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘’ Το αφήγημα της κυβέρνησης για την οικονομία καταρρέει.’’

Εφ΄όλης της ύλης κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή.

Ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία παραμένει μια ευάλωτη οικονομία υπηρεσιών, με κύρια χαρακτηριστικά την αδιαφάνεια και την επιλεκτική κατανομή των πόρων σε λίγους και ισχυρούς.

Τόνισε ότι:

-Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2023 παραμένει ανησυχητικά υψηλό, όπως ήταν και το 2009.

-Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό και χωρίς πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

-Το 40% των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει κατευθυνθεί σε λίγες και μεγάλες εταιρείες, χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των έργων.

-Μια σειρά εργοστασίων και παραγωγικών μονάδων έχουν κλείσει από το 2019 έως σήμερα.

-Οι εξαγωγές έχουν μειωθεί.

-9 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις αποκλείονται από τις τράπεζες σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση τους.

-Το spread καταθέσεων-χορηγήσεων στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε., με τις τράπεζες να αποκομίζουν υπερκέρδη από τόκους και προμήθειες ενώ δίνουν όλο και λιγότερα δάνεια.

-Ο πληθωρισμός το Μάρτιο παρουσίασε μείωση στην Ευρωζώνη αλλά αύξηση στην Ελλάδα, γεγονός που καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης περί ‘’εισαγόμενου πληθωρισμού’.

-Η Ελλάδα είναι προτελευταία ,πανευρωπαϊκά ,στην αγοραστική δύναμη, σύμφωνα πλέον με επίσημα στοιχεία της EUROSTAT.

-Τα έσοδα στηρίζονται στο ΦΠΑ, που πλήττει κυρίως την μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους ενώ το 2023 οι απλήρωτοι φόροι ξεπέρασαν τα 6 δις ευρώ.

-3.873.487 πολίτες έχουν οφειλές στην εφορία ενώ μόνο το 5,7% των πραγματικών οφειλών στην εφορία έχει ρυθμιστεί.

-Μόλις 13.000 ρυθμίσεις έχουν γίνει στον εξωδικαστικό μηχανισμό, με 50.000 σχεδόν πλειστηριασμούς να αναρτώνται κάθε χρόνο.

Ο κ. Κατρίνης κατέληξε λέγοντας:

‘’Η σύγκρουση του πλασματικού αφηγήματος της κυβέρνησης με την πραγματικότητα είναι οδυνηρή.

Η πλασματική εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία, κλείνει τον κύκλο της.

Καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα.

Είναι δεδομένο ότι χωρίς μια αξιόπιστη και ρεαλιστική κοινωνική συμφωνία, δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα.

Δεν μπορεί να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Η χώρα και η οικονομία χρειάζονται μια συνολική επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα.

Χρειαζόμαστε μια προοδευτική, δίκαιη και συμπεριληπτική αναπτυξιακή πολιτική για όλους τους Έλληνες. Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ.

Στις 9 Ιουνίου , οι Έλληνες πολίτες κρατούν στα χέρια τους την ευκαιρία αυτής της ανατροπής.



Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.