96 New Articles

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ - Στον Δήμο Ήλιδας το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας!

-Καλά νέα για το Παρά θιν’ αλός και τα λουτρά Καϊάφα μετά την παρέμβαση του Ηλείου βουλευτή

 

Στον Δήμο Ήλιδας και τους δημότες παραχωρείται για την θερινή περίοδο το Δημοτικό κάμπινγκ της Κουρούτας, με την υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.  Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την  επίσκεψή του στην Αμαλιάδα, να γίνεται πράξη.

Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Παναγιώτη Μπαλωμένο. Η βραχυχρόνια παραχώρηση θα γίνει στην βάση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΤΑΔ  και σε κλίμα συνεργασίας και συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η δέσμευση έγινε πράξη

Το θέμα είχε τεθεί απευθείας στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα στις αρχές Μαΐου και είχε δεσμευθεί να διερευνήσει  το ζήτημα, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Άμεσα, τόσο ο κ. Νικολακόπουλος όσο και ο κ. Λυμπέρης προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες προς την ΕΤΑΔ, επαναδιατυπώνοντας το σχετικό αίτημα, η διαδικασία κύλησε ομαλά και επήλθε συμφωνία. Ως εκ τούτου, το αμέσως επόμενο διάστημα το Δημοτικό κάμπινγκ στην Κουρούτα ανοίγει από τον δήμο Ήλιδας για τους δημότες, καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής σεζόν.

Προχωρούν οι διαδικασίες

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην ΕΤΑΔ ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε δύο ακόμη σημαντικά ζητήματα, επιτυγχάνοντας επίσης θετικές εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, προχωρούν οι διαδικασίες και το προσεχές διάστημα θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την μίσθωση του Παρά θιν’ αλός στην Ζαχάρω ενώ παράλληλα θα εξεταστεί από την ΕΤΑΔ και το αίτημα που αφορά στην παράταση λειτουργίας για τα Ιαματικά λουτρά στον Καϊάφα. Το εν λόγο αίτημα θα αξιολογηθεί ανάλογα της επισκεψιμότητας στην Επιχειρηματική Μονάδα .Οι ημερομηνίες λειτουργίας της Ι.Π. Καϊάφα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο προηγούμενα έτη, μετά από παρεμβάσεις του κ. Νικολακόπουλου είχε δοθεί παράταση στην λειτουργία των λουτρών κατά ένα μήνα, για την κάλυψη των αναγκών.

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες»

Η απελθούσα κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να υπονομεύσει και τη δημόσια περίθαλψη.

Η τελευταία «επιτυχία» της είναι ότι από την 1η Ιουνίου, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα αντιμετωπίσουν τον άμεσο κίνδυνο να μείνουν δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Όπως προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, όποιος μη μισθωτός δεν αποπληρώσει ή δεν ρυθμίσει τις οφειλές του, δεν θα έχει πλέον ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αυτή η δυσμενής εξέλιξη περιλαμβάνει και τα μέλη της οικογένειάς του. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι, αντί η απελθούσα κυβέρνηση να έχει μεριμνήσει για την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας, όλων όσων έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να φορτώσει σε χιλιάδες συμπολίτες μας ένα ακόμη βάρος, ένα ακόμη πρόβλημα.

Μετά την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, αλλά και τον εμπαιγμό με την αύξηση 9,6% στις ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, οι ανεύθυνοι και αδιάφοροι κυβερνώντες έθεσαν σε κίνδυνο και το αγαθό της υγείας για τον αγροτικό κόσμο και τους ανθρώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Μέσα, λοιπόν, σε μια δύσκολη συγκυρία, με την πλειοψηφία των πολιτών να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει ακόμα και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, πολλές οικογένειες απειλούνται με αποκλεισμό από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Τον Μάιο του 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες να διευθετήσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές και να αποπληρώσουν τα χρέη τους με πολύ ευνοϊκούς όρους. Αντίθετα, η απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα, μη λαμβάνοντας υπόψη τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για την ανάγκη παρέμβασης και διευθέτησης αυτής της στρεβλής κατάστασης. 

Τι πρέπει να γίνει τώρα; Έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει να υπάρξει λύση για να μην απειληθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για χιλιάδες συμπολίτες μας. Η ρύθμιση των οφειλών με 120 δόσεις είναι απαραίτητη ξανά. 

 

Το ψηφιακό κράτος του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε στις εξετάσεις

Την έντονη ανησυχία του για τη δυνατότητα της πολιτείας να διεξαγάγει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα τις πανελλήνιες εξετάσεις, εκφράζει με δήλωση του ο Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή της κατάρρευση της πλατφόρμας για την τράπεζα θεμάτων που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις εξετάσεις των μαθητών στα Λύκεια.

Ο κ.Κατρίνης , στη δήλωση του, επισημαίνει:

‘’ Η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε κάθε πρόβλημα για το οποίο έχει την ευθύνη, αναζητεί πάντα μια δικαιολογία.

Μόνο που οι δικαιολογίες στερεύουν όταν αφορούν ζητήματα που επηρεάζουν χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες τους.

Η κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις εξετάσεις των μαθητών στα Λύκεια όλης της χώρας.

Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι ότι φταίνε οι χάκερς αλλά και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που ορκίστηκε πριν από τρεις ημέρες.

Οι μόνοι, δηλαδή, που δεν φταίνε είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας που είχαν-εδώ και αρκετούς μήνες-την ευθύνη προετοιμασίας των εξετάσεων!

Υπάρχουν ‘’ενοχλητικά’’ ερωτήματα στα οποία δεν μπορεί να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία, όπως:

1) Ποιος επέλεξε την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ασφαλής; Επί ποιας κυβέρνησης έγινε η επιλογή και ποιος ήταν ο αρμόδιος υπουργός;

2) Υπήρχαν συστήματα προστασίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας για κάθε είδους κυβερνοεπιθέσεις και από ποιους αξιολογήθηκαν; Έχει θωρακιστεί κατάλληλα η κρατική μηχανή ώστε να προστατευθεί σε ενδεχόμενο ανάλογων επιθέσεων;

Το εξαιρετικά δυσάρεστο είναι ότι πλέον δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες και φόβοι για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Δημιουργούνται,επίσης, ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες για την ασφάλεια των εθνικών ψηφιακών  υποδομών και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Υπενθυμίζω ότι στις 28 Μαρτίου του 2022 είχα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την ασφάλεια των ψηφιακών υποδομών της χώρας, με αφορμή  περιστατικό σοβαρής παραβίασης της ασφάλειας των δεδομένων στο μηχανογραφικό κέντρο των ΕΛΤΑ

Το επιτελικό και ψηφιακό Κράτος του κ.Μητσοτάκη, για το οποίο τόσες θριαμβικές αναφορές έχουν γίνει, αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη φούσκα, αποκαλύπτοντας το επιτελικό χάος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το πιο σημαντικό,όμως, είναι ότι εξελίσσεται σε πηγή κινδύνων για τη χώρα και τους πολίτες, όσο και αν προσπαθεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας να μας πείσει για το αντίθετο’’

 

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Βασική προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η στήριξη των επιχειρήσεων»

Τη συρρίκνωση των εισοδημάτων ανέδειξε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή "Συνδέσεις" στην ΕΡΤ, ο Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας πως η εαρινή πρόβλεψη της Κομισιόν αναφέρει ότι εντός του 2022 υπήρξε μείωση 6,7% του πραγματικού μισθού, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 2,3%. Δυστυχώς, αυτή η διαφορά οφείλεται σε λανθασμένες πολιτικές και πρακτικές της απελθούσας κυβέρνησης της ΝΔ.

«Αυτή είναι η σταθερότητα που ευαγγελίζονται τα στελέχη της ΝΔ;»

Παράλληλα, ο Ηλείος Βουλευτής υποστήριξε, πως, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να πείσει ότι βρίσκεται απέναντι από τη ΝΔ, στελέχη του εμφανίζονται διατεθειμένα να συνεργαστούν μαζί της. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέλεξε να αφήσει εκτός κοινοβουλίου τον κ. Καστανίδη, ο όποιος από την αρχή είχε αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με τη Δεξιά.

Σε ότι αφορά τη νέα εκλογική μάχη, υπογράμμισε πως η συζήτηση πρέπει να περιστραφεί γύρω από τα προγράμματα των κομμάτων, ώστε να βγάλει ο ελληνικός λαός τα συμπεράσματά του για την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επιχειρηματικότητα, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως:

  • ενίσχυση της ρευστότητας, με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα και δυνατότητα πρόσβασης νέων και παλιών επιχειρήσεων σε δανειοδότηση με δίκαιους όρους,
  • κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,
  • θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού,
  • αύξηση του αφορολογήτου στα 10.000 ευρώ, για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς, εργαζόμενους με μπλοκάκι, συνταξιούχους,
  • ρύθμιση ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, με δικαίωμα ένταξης στο σχήμα όλων όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019,
  • προστασία επαγγελματικής στέγης, με την αντικατάσταση του πτωχευτικού κώδικα που ψήφισε η απελθούσα κυβέρνηση με έναν νέο, που εγγυάται και την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης.

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως χρειάζεται ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ως αντίβαρο της ΝΔ και εκφραστής αντίθετης προγραμματική πρότασης.

«Ζητάμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν το πλήρως ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των αγροτών και των ευάλωτων ομάδων.»

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.