357 New Articles

Δελτίο τύπου - Αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε. Λευκωσίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή

Αντιπροσωπεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Επαρχίας Λευκωσίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο την Πέμπτη το πρωί (11 Ιουλίου 2024).

Η συνάντηση με τη 12μελη αποστολή από την Κύπρο έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού κ. Νώντα Κυριαζή και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Λάκη Αθανασόπουλου.

Στη συζήτηση μεταξύ της Κυπριακής αποστολής και της Δημοτικής Αρχής κυριάρχησε η κατάσταση στο ποδόσφαιρο στις δύο χώρες, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης αναφέρθηκαν και στο θέμα της φιλοξενίας τετρακοσίων παιδιών από την Κύπρο στην Ηλεία το 1974, με πρωτοβουλία του κυρού Μητροπολίτου Αθανασίου, ένα από τα οποία έμεινε με την οικογένεια του Δημάρχου για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Λευκωσίας κ. Χρηστάκης Γεωργίου με τον Δήμαρχο κ. Καννή αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Την αποστολή συνόδευε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Πέτρος Κούκος καθώς και ο κ. Δημήτρης Σουγλέρης, μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων και της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Η Κυπριακή αποστολή βρίσκεται στη Δυτική Πελοπόννησο λόγω του ότι επέλεξε την Πάτρα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus.


Δελτίο τύπου - Δράση του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, σε συνεργασία με τη σχολή χορού «Χοροκίνηση» και το φιλαθλητικό όμιλο Πύργου και θέλοντας να δώσει πνοή στην αγορά φορά τα γιορτινά στη πόλη μας ώστε να υποδεχθεί τους επισκέπτες για να «γνωρίσουν» καλύτερα τα καταστήματα με μία ξεχωριστή δράση τη Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 19:00 με 21:30 επί των κεντρικών οδών Ερμού, Γερμανού, Αιόλου και Σισίνη.

Κατά την διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιηθούν πολλά δρώμενα από τη σχολή χορού «Χοροκίνηση», που θα εκπλήξν μικρούς και μεγάλους, με πολλά χορευτικά παιχνίδια, όπου όλοι θα μπορούν να μάθουν κάποιες χορευτικές κινήσεις και να παίξουν, ενώ θα παρουσιαστούν και διάφοροι χοροί. Αντίστοιχα ο Φιλαθλητικός όμιλος Πύργου θα αναλάβει του παρουσίαση του αθλήματος του μπάτμιντον, δείχνοντας σε μικρούς και μεγάλους πώς παίζεται το άθλημα .Επίσης θα υπάρξει και παρουσίαση ποδηλάτων. Οι … εκπλήξεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και με τη αμέσως επόμενη προγραμματισμένη δράση Παρασκευή 26/7/2024 στο υπόλοιπο κεντρικό κομμάτι της πόλης . 

Ο Εμπορικός σύλλογος διοργανώνει ακόμα μια δράση , ώστε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να προσφέρουμε δωρεάν ψυχαγωγία σε όλους τους πολίτες, που βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, δίνοντας τη δυνατότητα αφενός να διασκεδάσουν και να ψωνίσουν με εκπτώσεις , αφετέρου να γνωρίσουν τη φιλόξενη πόλη μας.
 

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Ξανθούλης Ηλίας


Δελτίο τύπου - Το 2o WEST BEER FESTIVAL έγραψε ιστορία!

Το WEST BEER FESTIVAL αποτελεί πλέον θεσμό για τον Πύργο και όλη την Ηλεία! Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή φόρεσε τα… καλά του και υποδέχθηκε πάνω από 2.000 επισκέπτες που απόλαυσαν ένα μαγικό μουσικό διήμερο στη μεγαλύτερη γιορτή χειροποίητης μπύρας!  

Το Σάββατο 6 Ιουλίου η αρχή έγινε με την «Ελεύθερη Πτώση» και συνεχίστηκε με τους Δημήτρη Καρρά, Ιωάννα Καβρουλάκη και Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια ρεύματα), ενώ τη βραδιά απογείωσε η μοναδική φωνή της Θεοδοσίας Τσάτσου! 

Την Κυριακή 7 Ιουλίου έγινε πανικός! Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Ο κόσμος που «πλημμύρισε» τον χώρο «μπήκε στην πρίζα» από νωρίς με τα «Στερεόπανα», ένα νεοσύστατο ροκ γκρουπ της περιοχής μας που απέδειξε ότι κάτι ξεχωριστό γεννιέται στα μουσικά δρώμενα της Ηλείας.  

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο ισοπεδωτική… 

Οι «Μωζάικ», η μπάντα που έγινε γνωστή από τις συμμετοχές της στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ, ήταν η κορύφωση του διημέρου! Με ένα φοβερό live και set list που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλύτερο event του καλοκαιριού στην Ηλεία! 

Όλο το διήμερο ο κόσμος ήταν περιτριγυρισμένος από ξεχωριστές χειροποίητες μπύρες! Alea, Ammousa, Carpinus, Kalamata, Magna, Morias, Mustaki, Sourmena, Taos, 608 brewing, με γεύσεις για όλα τα γούστα, αλλά και εξαιρετικό street food! 

Το WEST BEER FESTIVAL ήρθε για να μείνει, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 

Παράλληλα, οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Παναγιώτη Μπράμο,  στον Δήμο Πύργου και τον Δήμαρχο Στάθη Καννή, για την στήριξη, καθώς επίσης στους Χορηγούς, τους εθελοντές και όλους όσους συνεργάστηκαν, για να προκύψει η άρτια - από κάθε πλευρά- διοργάνωση.  

Το WEST BEER FESTIVAL έγραψε ιστορία!  

Και θα συνεχίσει ...να γράφει ιστορία! 

 

Δελτίο τύπου - Κ. Χ. ΜΠΑΣΕΤΑΣ: «Τα χωριά της Ηλείας στα ύστερα βυζαντινά και μεταβυζαντινά – οθωμανικά χρόνια» • Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μπασέτα, του σημαντικού πονήματος του Καθηγητή για τα χωριά της Ηλείας την περίοδο της Τουρκοκρατίας, έγινε το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 20:00, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - ισόγειο), υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και των εκδόσεων «Λειμών».

 

Το βιβλίο με τίτλο «Τα χωριά της Ηλείας στα ύστερα βυζαντινά και μεταβυζαντινά – οθωμανικά χρόνια» αποτελεί ένα σημαντικό ερευνητικό συγγραφικό έργο που αναφέρεται «στην ιστορία των χωριών της πρώην επαρχίας Ηλείας, στο έτος της Οθωμανικής κατάκτησης (1460) και, επομένως, και στην ιστορία των χωριών αυτών στα ύστερα βυζαντινά χρόνια.

 

»Εξετάζονται, ονομαστικά, 94 χωριά της εποχής εκείνης, από άποψη πληθυσμιακή, εθνολογική και οικονομική, αλλά και η τύχη των χωριών αυτών στη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας, καθώς και η ιστορία κάποιων άλλων που αναδείχθηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όπως ο Πύργος.

 

»Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την τοπική ηλειακή και γενικότερα πελοποννησιακή ιστορία, ιστορικούς, ερευνητές και κυρίως στους κατοίκους των σημερινών χωριών και πόλεων, οι οποίοι ως αναγνώστες θα καταστούν κοινωνοί της ιστορίας του τόπου τους, αλλά και θα περπατήσουν και θα συνομιλήσουν με τους αλλοτινούς κατοίκους των χωριών τους, έτσι ώστε να διαισθανθούν τις ρίζες τους».

 

Σημειώνεται ότι για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης, κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Σωτήρης Παπαηλίου.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: mpasetas_parousiasi_dimarxeio1, mpasetas_parousiasi_dimarxeio2, mpasetas_parousiasi_dimarxeio3


Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.