219 New Articles

Επίσκεψη του Δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου στον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο Β’

Στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Πύργου και της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο Β’ στο γραφείο του.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε εγκάρδια τον κ. Αντωνακόπουλο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές για την πρόοδο και την προαγωγή του Δήμου Πύργου. Συζήτησαν δε, διάφορα ζητήματα ευρύτερου και τοπικού ενδιαφέροντος, ανταλλάσσοντας απόψεις και σκέψεις σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και της κοινωνικής καταστάσεως εν γένει.

Ο κ. Αντωνακόπουλος από την πλευρά του, εξήρε το διαρκές πνευματικό αλλά και το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης. Κι εξέφρασε τη σταθερή βούλησή του για διατήρηση του άριστου, συναινετικού και συνεργατικού κλίματος που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Πύργου και της Μητρόπολης, με προτεραιότητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

“Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο” - Η πλατεία ήταν γεμάτη...

* Βροντερό μήνυμα νίκης έδωσε η τοπική κοινωνία και στην πλατεία Ανδριάρα

 

Βροντερό μήνυμα νίκης για τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και την παράταξη «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο» έδωσε η τοπική κοινωνία και στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Ανδριάρα.

Στην πλατεία δεν… έπεφτε καρφίτσα, με τον κόσμο να διακόπτει συνεχώς για χειροκρότημα την ομιλία του Δημάρχου. Ο Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε απολογισμό έργου και στάθηκε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής σε κάθε γειτονιά της πόλης. «Σχεδιάσαμε αναπλάσεις, δώσαμε ταυτότητα σε κάθε γειτονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Φυσικά, έκανε ειδική αναφορά για την ανάπλαση στην πλατεία Ανδριάρα που παραδόθηκε για χρήση μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου, η καθαριότητα, το πράσινο και ο επαρκής φωτισμός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, είναι εμφανή για κάθε καλόπιστο πολίτη, μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, ο Τάκης Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στην μείωση τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, καθώς και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται πλέον σε όλο τον Πύργο και φυσικά στην πλατεία Ανδριάρα.

Ο Δήμαρχος Πύργου έκλεισε ως εξής την ομιλία του:  «Εμείς θέτουμε το έργο μας στην κρίση των πολιτών, ενώ οι άλλοι αποφεύγουν την σύγκριση έργου και την αντιπαράθεση επιχειρημάτων! Είναι γνωστό όμως πως όλοι έχουν παρελθόν σε αυτόν τον τόπο, κανείς δεν προήλθε από πολιτική παρθενογένεση! Συνεχίζουμε να καλούμε τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων σε δημοκρατικό διάλογο, αλλά τεχνηέντως κάποιοι αποφεύγουν τον διάλογο. Γιατί άραγε;».

Νίκος Α. Ζαριφόπουλος (1967-2023) - "Έφυγε" τόσο πρόωρα και τόσο άδικα

Κατέληξε σήμερα το μεσημέρι ένας σπάνιος άνθρωπος, ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

Ο Νίκος συνδύαζε κατά τρόπο σπάνιο την υψηλότατη ευφυΐα και το ήθος, την ικανότητα για διαχείριση της δύσκολης πραγματικότητας με τις αδιαπραγμάτευτες αυστηρές ιδεολογικές του αρχές.

Την βαθειά θεωρητική κατάρτιση με την απλότητα με την οποία προσέγγιζε τον κόσμο.

Τον χαρακτήριζε η ισορροπημένη συνύπαρξη της λογικής και του συναισθήματος, της ενσυναίσθησης και του δίκιου.

Ο Νίκος δεν είχε αναστολές στην έκφραση της αλήθειας. Τον χαρακτήριζε σθένος και ευθύτητα.

Στο σπίτι του όλη η παρέα μας εύρισκε πάντα ένα ζεστό περιβάλλον από τον ίδιο και τους αείμνηστους γονείς του που τον είχαν μονάκριβο.

Είναι η παρέα που τελείωσε το λύκειο το 1984 ("Η Τάξη του 1984" όπως λέγαμε μεταξύ μας αστειευόμενοι λόγω της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας).

Είναι η παρέα που άκουγε Θεοδωράκη και Χατζηδάκη, που διάβαζε Σεφέρη, Ελύτη, Καβάφη και Σολωμό, που γνώρισε έναν Πύργο, αλλά και μια Ελλάδα που απ΄ό,τι φαίνεται χάνουμε, που έκανε πολλά πάρτι, που έπινε τον καφέ της στις καφετέριες της Κεντρικής Πλατείας της εποχής, που ερωτευόταν, που είχε κοινωνικές ευαισθησίες, που έγραφε ποιήματα, που είχε σοβαρές ιδεολογικές αναζητήσεις, που αγόραζε βιβλία, που τα μέλη της διακρίθηκαν στις επιστήμες και σε ό,τι άλλο έκαναν και που έθεσαν την σφραγίδα τους απ' όπου και αν πέρασαν.

Ήταν η παρέα μιας ανήσυχης εφηβείας που χαρακτήρισε όλους αυτούς που ανήκαν σε αυτή κατά τρόπο ανεξίτηλο.

Είναι η παρέα που ακόμα και σήμερα που η ζωή του καθενός από τα μέλη της έχει τραβήξει το δικό της δρόμο τα συνδέει ένας αδιόρατος, αλλά ισχυρός δεσμός.

«Έφυγε» τόσο άδικα ο Νίκος Ζαριφόπουλος. «Έφυγε» ένας ανθρώπινος άνθρωπος που τον χαρακτήριζε το πλούσιο συναίσθημα, αλλά ταυτόχρονα και ο πολύφωτος λογισμός.

«Έφυγε» ένα κομμάτι από εμάς.

Καλό κατευόδιο Νίκο. Και να σου πω κάτι απλό. Ακόμα και η  «έσχατη φθορά» δεν μπορεί να μας τα πάρει όλα.

Κουράγιο και συμπαράσταση στην αξιόλογη οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά.

Σάκης Τραμπαδώρος

Πώς ο φόβος των ανθρώπων επηρέασε τον ρου της ιστορίας τους

Το γέλιο αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο στον φόβο. 

Ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών είχε ως θέμα του τις μάγισσες και τον φόβο που ένιωθαν οι άνθρωποι απέναντι στις δυνάμεις τους.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2023/09/21/language-books/book/pos-o-fovos-ton-anthropon-epirease-ton-rou-tis-istorias-tous/

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.