219 New Articles

Αύριο Πέμπτη η κηδεία του Νίκου Ζαριφόπουλου, στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής

Κηδεύεται αύριο Πέμπτη, στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής, στις 4:30 το απόγευμα, ο Νίκος Ζαριφόπουλος, ο οποίος υπέκυψε στον σοβαρό τραυματισμό του, μετά από τροχαίο, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι.

Θα τον αποχαιρετήσουν η οικογένειά του, οι συγγενείς του και οι πολυάριθμοι φίλοι που έκανε στο διάβα αυτής της ζωής.

Δελτίο τύπου - Συνάντηση Θ. Σκυλακάκη με Δ. Αβραμόπουλο για θέματα του νομού Ηλείας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, είχε συνάντηση με τον πρ. Ευρωπαίο Επίτροπο και Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκετην Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συζήτησαν για θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του κ. Σκυλακάκη. Εστίασαν σε έργα που υλοποιούνται και άλλα που δρομολογούνται στο νομό Ηλείας, ιδιαιτέρως στα πεδία της αντιπλημμυρικής προστασίας και της διαχείρισης των δασών.

Δελτίο τύπου - Σάκης Μπαλιούκος σε Σαμικό και Ράχες: «Να πορευτούμε όλοι μαζί με την παράταξη της ελπίδας, της δημιουργίας και του έργου»

Χαρακτήρισε ως στοίχημα μέσα στην πενταετία τον παραλιακό δρόμο Ράχες-Σαμικό-Κάτω Σαμικό

 

Στους στόχους καθώς και στις προοπτικές που υπάρχουν για την επόμενη πενταετία,  στο δυναμικό παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αλλά και γενικότερα, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, στη διάρκεια των συγκεντρώσεων που έγιναν στις τοπικές κοινότητες Σαμικού και Ραχών.

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και οι υποψήφιοι της «Ενωτικής Δημιουργίας» έγιναν   δεκτοί  με θερμές εκδηλώσεις από το σύνολο των κατοίκων, οι οποίοι  αναγνωρίζουν  την χρόνια προσφορά του Σ. Μπαλιούκου σε όλους τους τομείς, καθώς  και στην ριζική αναμόρφωση  των Τ.Κ. του Δήμου.

Ο κ. Μπαλιούκος αναφέρθηκε  στα σημαντικά  έργα που έγιναν στην  περιοχή, όπως πλατείες, βιολογικός, ύδρευση, κοινοτικά γραφεία, παιδικές  χαρές, δρόμοι κλπ. και επεσήμανε   πως ανάλογα έργα έχουν γίνει σε όλα τα χωριά του Δήμου.

Αναφερόμενος εξάλλου  το σοβαρό θέμα του παραλιακού μετώπου, τόνισε πως «απαιτούμε να φύγει από αυτές τις αυστηρές δεσμεύσεις  και να υπάρξει μία ελαστικότητα έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να βγαίνουμε στην παραλία μας σαν άνθρωποι».

Στοίχημα ο παραλιακός δρόμος

Παράλληλα  ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην ομιλία του στις Ράχες, χαρακτήρισε ως προσωπικό στοίχημα μέσα στην πενταετία την ολοκλήρωση του παραλιακού  δρόμου Ράχες-Σαμικό-Κάτω Σαμικό, λέγοντας  πως ο Δήμος εκτέλεσε το σπουδαίο έργο της σύνδεσης των Ραχών με την παραλία, αλλά το πρώτο κομμάτι μήκους 500 μ. έμεινε ανοιχτό εξαιτίας της χάραξης της Ιονίας Οδού.

Ο Δήμαρχος  Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αναφέρθηκε  και στο εξίσου πολύ σημαντικό θέμα για την ευρύτερη περιοχή, που είναι  η χρήση των 2500 στρ. στην  πρ. λίμνη Αγουλινίτσας, για το οποίο  εκ μέρους  παρευρισκόμενων κατοίκων επισημάνθηκε πως ο κόσμος γνωρίζει πως και από ποιους δόθηκαν στο παρελθόν, οι οποίοι επανέρχονται  τώρα και ζητάνε την ψήφο τους…

Σχετικά με τις δύο παραλίες που δέχονται επισκέψεις στην περιοχή, ο κ. Μπαλιούκος τόνισε πως θα πρέπει να παραχωρηθεί από μία λωρίδα στο Δήμο,  προκειμένου να γίνουν κάποιες εγκαταστάσεις για το καλό των λουομένων.

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

  1. ΣΑΜΙΚΟ1&ΣΑΜΙΚΟ2&ΣΑΜΙΚΟ3: Με θερμές εκδηλώσεις έγινε δεκτός ο Σάκης Μπαλιούκος στο Σαμικό.
  2. ΡΑΧΕΣ1&ΡΑΧΕΣ2&ΡΑΧΕΣ13: Ως στοίχημα μέσα στην πενταετία χαρακτήρισε στις Ράχες τον παραλιακό δρόμο Ράχες-Σαμικό-Κάτω Σαμικό, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

 

 

Δελτίο τύπου - «Ήλιδα - Συμμαχία για το Αύριο»: Την ευλογία του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, έλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ήλιδα - Συμμαχία για το Αύριο» κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος,  προκειμένου να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος των δύο ανδρών, πάνω σε θέματα που άπτονται αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, με απώτερο σκοπό την από κοινού συνέχιση της δημιουργικής και απρόσκοπτης συνεργασίας, υπέρ των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθανάσιο για την υποδοχή που του επιφύλαξε, ενώ ο Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης ανταπέδωσε με εγκάρδιες ευχές και ευλογίες, τόσο τον υποψήφιο δήμαρχο Ήλιδας, όσο και για τα μέλη του συνδυασμού «Ήλιδα - Συμμαχία για το Αύριο».

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.