357 New Articles

Αναδημοσίευση - Παραμένει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αχαΐα και Ηλεία την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι Π.Ε. Αχαΐας, και Ηλείας εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλή) σε σχέση με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Αντίστοιχα, η ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο

  • απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

  • ισχύει ότι για την αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς σε περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο NATURA 2000, καθώς και δασικά οικοσυστήματα πάρκα και άλση όπως ορίζονται στην διάταξη του Ν. 998/1979 ( ΦΕΚ Α΄ 289), απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε ημέρες υψηλού κινδύνου (κατηγορία 3 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) και από ώρα 00:00 πμ ως 06:00 πμ.

  • ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές από 21:00 έως 6:00 στις περιοχές Περιφερειακών Ενοτήτων που έχουν γνωστοποιηθεί

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr/gr/), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.

Ιδιαίτερα για την ΠΕ Ηλείας, για την αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς σε περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο NATURA 2000, καθώς και δασικά οικοσυστήματα πάρκα και άλση όπως ορίζονται στην διάταξη του Ν. 998/1979 ( ΦΕΚ Α΄ 289), τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων κ.λπ., από τις 00:00 πμ ως 06:00 πμ με βάση την υπ΄ αριθ. πρωτ. ΠΔΕ/ΔΠΠ/ 158772/1315/18-05-2023 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας.

Επιπλέον δε, η Αστυνομική Δ/νση Ηλείας δια των Τμημάτων Τροχαίας αναλαμβάνει μέριμνα για την στάθμευση στον παραλιακό οικισμό του Αγ. Ηλία του Δήμου Πύργου & και στον οικισμό Αρκούδι του Δήμου Πηνειού, καθόσον γειτνιάζουν με πευκόφυτη δασική έκταση και δεν υπάρχει δεύτερη όδευση διαφυγής. Συνιστάται να υπάρχει ικανό πλάτος δρόμου για πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων και μηχανημάτων έργου αν απαιτηθεί.

Με διαβιβαστικό της έγγραφο η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους και να προβούν σε άμεση ενημέρωση των αρμοδίων Υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων αυτών.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Στο Μεξικό για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες που διεξάγονται στην πόλη Λεόν βρίσκεται ήδη η αποστολή του Δήμου Ήλιδας»

Στο μακρινό Μεξικό βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα η αποστολή του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου οι αθλητές της να συμμετάσχουν στους 56ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, που πραγματοποιούνται στην πόλη Λεόν από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενώ αρχηγός της ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Άκης Χουζούρης.

Στο Λεόν έχουν ταξιδέψει για τους αγώνες τέσσερις αθλητές στίβου ηλικίας από 12 έως 15 ετών, οι οποίοι εκπροσωπούν το Δήμο Ήλιδας και συγκεκριμένα η Μαρίνα Θεοδόση στο μήκος, η Δέσποινα Μπελεκούκια και η Δήμητρα Κρίσπη στα 100μ. και ο Κώστας Σπηλιόπουλος στα 110μ. με εμπόδια και στο ύψος.

Τους αθλητές, συνοδεύουν οι γυμναστές και προπονητές στίβου κ. Μάνος Ασπραδάκης και κα Γεωργία Καρύδη.

Η διοργάνωση είναι η 6η στην οποία συμμετέχει από το 2016 ο Δήμος Ήλιδας και αποτελεί μία προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά τους οποίους νεαροί αθλητές και νεαρές αθλήτριες εκπροσωπούν τους δήμους τους, ενώ στο Μεξικό για το σκοπό αυτό βρίσκονται παιδιά και εκπρόσωποι από πέντε Ελληνικές πόλεις.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική τελετή έναρξης παρουσία χιλιάδων θεατών, με τις αποστολές να παρελαύνουν με τα χρώματα της χώρας τους και τα εμβλήματα του κάθε δήμου ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο των Αγώνων, ο Δήμαρχος Ήλιδας είναι την ευκαιρία να συναντηθεί κατά το επίσημο δείπνο με δημάρχους από όλον το κόσμο και να ανταλλάξει δώρα με την δήμαρχο της πόλης Λεόν Alejandra Gutiérrez Campos.

Επιπλέον, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος συμμετείχε και στη Γενική Συνέλευση των πόλεων που έχουν διοργανώσει κατά το παρελθόν αγώνες, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αθηναίων, σε μία σημαντική συνεδρίαση όπου ελήφθησαν αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια και το μέλλον των αγώνων.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όπου ο Δήμαρχος Ήλιδας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Αϊτής στους αγώνες, της νησιωτικής χώρας που αναγνώρισε πρώτη την Ελλάδα, το 1822.

Αναδημοσίευση - Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πιο κομψές «στολές» φεύγουν για Παρίσι

Από την ομάδα της Μογγολίας με την ανυπέρβλητη εμφάνιση της εξαιρετικής ραπτικής του σχεδιαστικού δίδυμου Michel&Amazonka μέχρι την ομάδα της Ιταλίας με Armani, οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να θυμίσουν σε μεγάλο βαθμό fashion week.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/07/18/go-fun/style/olympiakoi-agones-2024-oi-pio-kompses-stoles-feygoun-gia-parisi/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Η Κουρούτα για τρία Σαββατοκύριακα μετατρέπεται σε μητρόπολη του καλοκαιρινού αθλητισμού της Ηλείας – Υποδέχεται και τα Ευρωπαϊκά κύπελα του Ολυμπιακού»

Τρία Σαββατοκύριακα με μοναδικές συγκινήσεις στην άμμο αναμένεται να αναδείξουν την Κουρούτα σε μητρόπολη του Ηλειακού Αθλητισμού για το φετινό καλοκαίρι.

Ο Δήμος Ήλιδας προετοίμασε για το φίλαθλο κοινό της περιοχής και τους επισκέπτες της Κουρούτας, τρία ξεχωριστά τουρνουά και συγκεκριμένα από 19 έως 21 Ιουλίου περιφερειακούς αγώνες Beach Volley, από 26 έως 28 Ιουλίου ένα μοναδικό τουρνουά Beach Soccer που στην έναρξη θα συνδυαστεί με τα δύο φετινά Ευρωπαϊκά κύπελα του Ολυμπιακού και στις 2 και 3 Αυγούστου τους ετήσιους αγώνες Basket 3on3.

Ειδικότερα, στο τουρνουά Beach Volley ομάδες από την Περιφέρεια θα διεκδικήσουν εγχώριους τίτλους, προσφέροντας θεαματικές στιγμές σε όλους τους θεατές, που μόνο ο βασιλιάς του θερινού αθλητισμού -το beach volley- μπορεί να προσφέρει. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασίας με τον Κόροιβο Αμαλιάδας και την ΕΣΠΕΠ.

Μία εβδομάδα αργότερα, το τουρνουά Beach Soccer θα προσελκύσει στην πανέμορφη παραλία παλαίμαχους ποδοσφαιριστές με τεράστια προσφορά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, όπως ο Ντανιέλ Μπατίστα, ο Γιώργος Αμανατίδης, ο Χάρης Κοπιτσής, ο Χρήστος Μικές, ο Ηλίας Κυριακίδης, αλλά και διασημότητες όπως Κώστας Σόμερ, ο Κώστας Φραγκολιάς και Γιώργος Γεροντιδάκης, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην άμμο της Κουρούτας. Η πρώτη ημέρα -στις 26 Ιουλίου- θα συνδυαστεί και με τον ερχομό των δύο Ευρωπαϊκών κυπέλων του Ολυμπιακού, ενώ το τουρνουά συνδιοργανώνεται με τον ιστορικό Αστέρα Αμαλιάδας.

Ανάλογες συγκινήσεις, αυτή τη φορά στην πλατεία της Κουρούτας, αναμένεται να προσφέρει και ο θεσμός του τουρνουά Basket 3on3, το οποίο θα διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με τα Αστέρια Αμαλιάδας.


Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.