434 New Articles

Δελτίο τύπου - Ηθοποιοί, σκηνοθέτες και παιδικές ταινίες στο Λoυτράκι, Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ-1η ΜΕΡΑ-Τετάρτη 12/6: Παιδικές Ταινίες, ΓΑΛΑΞΙΑΣ & 2 ταινίες μεγάλου μήκους ΗΛΕΚΤΡΑ-Ελεύθερη είσοδος

Αγαπητοί φίλοι,
 
Η πολυαναμενόμενη 6η διοργάνωση στο Λουτράκι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ, έφθασε!
Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους δύο κινηματογράφους, ΓΑΛΑΞΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΑ στο Λουτράκι, από Τετάρτη 12/6/2024 έως και Κυριακή16/6/2024 για τις προβολές του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ! Σκηνοθέτες και ηθοποιοί θα παραστούν στις προβολές των ταινιών τους.
Το πρόγραμμα όλων των ημερών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ στο Λουτράκι είναι εδώ.
 
1η ΜΕΡΑ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ
Την Τετάρτη 12/6 το Φεστιβάλ ξεκινά με προβολές και ένα δώρο στους μικρούς φίλους και γονείς!
 
ΓΑΛΑΞΙΑΣ Τετάρτη 12/6 - ώρα έναρξης 9μμ
Οι ηθοποιοί  Βούλα Κώστα (Ας Κετσαμ από τα Πόκεμον , και "Κολ", πρωταγωνιστής της ταινίας Το Ελάφι και ο Ιππότης) και Τάκης Σακελλαρίου (Αλλιόστρο, ο μάγος, δευτεραγωνιστης)    θα παραστούν στον ΓΑΛΑΞΙΑ για να παρουσιάσουν την βραβευμένη ταινία της  Βιβής Μαρκάτος και να δώσουν δώρα στα παιδιά. 
Βιντεοχαιρετισμός:   https://youtu.be/ZVZxWn_hrK0

Το ελάφι και ο ιππότης, Vivi Markatos, Ελλάδα, 2021, 30’

Trailer: The Knight`s Hart


Σύνοψη: O Κολ, ένα νεαρό αγόρι που ζει σε αγρόκτημα, ονειρεύεται να γίνει ιππότης! Στο ταξίδι του θα επισκεφτεί ένα μεγαλοπρεπές κάστρο, θα εξερευνήσει ένα μυστηριώδες δάσος και θα γνωρίσει μια πολύχρωμη ομάδα χαρακτήρων. Θα έχει ο Κολ το θάρρος να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να αποδείξει ότι έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει ιππότης;

=====================================================================================

 
ΗΛΕΚΤΡΑ Τετάρτη 12/6 - ώρα έναρξης 9:30μμ
 

21:30


BFII F Ουτοπία/Utopia, An Adult`s Fairytale - Νίκος Κουρού / Nikos Kourou, Ελλάδα/Greece, 2015, 78’

Trailer: UTOPIA, An Adult's FairyTale


  • Γιάννης Παπαδημητρίου: ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2016 -  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 2016 /  

  • Νίκος Κουρού: ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 2016


Σύνοψη: Μια μικρή πόλη, ελέγχεται οικονομικά από έναν διεφθαρμένο ιδιοκτήτη τράπεζας και τηλεοπτικού καναλιού, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει όλο το ρευστό της και να εξαθλιώσει τους κατοίκους της. Κάποια μέρα το ‘’αφεντικό’’ μετά από μηχανορραφίες της ‘’συμμορίας’’ του, απολύει τον Αχιλλέα, έναν εργατικό υπάλληλο στην τράπεζα του. Ο Αχιλλέας από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκεται στο δρόμο και αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Κάποια στιγμή συναντά στο δρόμο του έναν παράξενο άνθρωπο που του προτείνει να …αλλάξει τον κόσμο με ένα πολύ παράδοξο τρόπο. Ο Αχιλλέας δέχεται και ένα περίεργο ταξίδι ξεκινά!

 

23:00

F Δάκρυα αίματος/Tears of Blood - Joshua Clay, Γερμανία/Germany, 2023, 87’40”

Trailer: Tears of Blood 

Ένας ιππότης και ένας ιερέας ερευνούν την εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας και την αίρεση μασκοφόρων που είναι υπεύθυνη, στην Ευρώπη του μεσαίωνα. / 

A knight and a priest investigate the disappearance of a young girl and the masked cult responsible in medieval Europe.

 

================================================================================

2η μέρα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΦΥΡΕΣ


ΓΑΛΑΞΙΑΣ - Πέμπτή 13/6
 
- ώρα έναρξης 9:30μμ - Ταινίες μικρού μήκους

 

ΗΛΕΚΤΡΑ - Πέμπτή 13/6 - ώρα έναρξης 9:30μμ

21:30

 Η άκρη του χρόνου/The edge of time - Ανδρέας Ζωγράφος/Andreas Zografos, Ελλάδα/Greece, 2023, 110’

 

Trailer: The Edge Of Time


Σύνοψη: Μετά από ένα τραγικό γεγονός, ένας συγγραφέας αδυνατεί να γράψει. Αφήνει την Αμερική και αποσύρεται σε ένα σπίτι σε ένα χωριό της Κρήτης, ελπίζοντας να ολοκληρώσει το τελευταίο του βιβλίο. Καθώς βυθίζεται στις αναμνήσεις του παρελθόντος, συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και ότι η σύζυγός του κρύβει ένα σημαντικό μυστικό.

23:00
SH Γυναικείες Μορφές της Αρχαίας Τραγωδίας/Female Figures of Ancient Tragedy - Άλκηστις Βούλγαρη/Alkistis Voulgari, Ελλάδα/Greece, 2024, 30’18”

Trailer: Female Figures of Ancient Tragedy


Ένα προσωπικό ημερολόγιο, μια αναζήτηση για το Τραγούδι του Τράγου, του Πάνα, τις ρίζες του, το ταξίδι του μέχρι σήμερα.  Μια μύηση στο Αρχαίο ελληνικό θέατρο μέσα από τις δυνάμεις της φύσης και τις ιδέες που αντιπροσωπεύει. Σκοτάδι και φως. Διόνυσος και Απόλλωνας. Σκέψεις εμπνευσμένες από τις τραγικές μορφές της Μήδειας, της Αντιγόνης, της Ιφιγένειας και της Κασσάνδρας. Γυναικεία αρχέτυπα που κουβαλάμε στην ψυχή μας και που αποδεικνύονται η βάση για την αυτο-εξερεύνηση και τον σκοπό της ζωής. /

A personal journal, a quest for the Song of the Goat, Pan, its roots, its journey to the present day. An initiation into the Ancient Hellenic Theatre through the forces of nature and the ideas it represents. Darkness and Light. Dionysus and Apollo. Thoughts inspired by the Tragic Figures of Medea, Antigone, Iphigenia, Cassandra. Women Αrchetypes that we carry in our souls and that prove to be the basis for self-exploration and life's purpose.

 
Πληροφορίες: Πέτρα Τερζή, σκηνοθέτρια-παραγωγός, τηλ. 6972080441
Εταιρεία Πολιτισμού CINEART
--
Cultural Company CineArt 
Programming Office
P.O.Box 70, Agii Theodori
Corinthia 20003
Greece
GR GSM: +30 6972080441
Τel: +30 27413 03012
Fax: +30 27410 60122
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bridges Peloponessian International Film Festival bridgesfest.eu
Join us on BRIDGES' social: Facebook Twitter Instagram

Δελτίο τύπου - Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας - Σινεμά στις Πλατείες 2024 - Παρακολουθούμε μαζί ποιοτικό κινηματογράφο στους δημόσιους χώρους των τόπων μας!

Φτάσαμε και πάλι στη στιγμή της χρονιάς που ξεκινά μια απ’ τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ολυμπίας! Το «Σινεμά στις Πλατείες», που δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, αλλά και για κοινωνική επαφή και ενδυνάμωση της κοινότητας. Είναι μια υπενθύμιση της δύναμης της τέχνης να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, να ανοίγει διάλογο και να δημιουργεί κοινές αναμνήσεις.

 

Αφιέρωμα στη Finos Film, στον Σταύρο Τσιώλη, ή μια ταινία για παιδικό και νεανικό κοινό, από την πλούσια ταινιοθήκη του Φεστιβάλ. Ξεφυλλίστε ή κατεβάστε το έντυπο του “Σινεμά στις Πλατείες” που είναι διαθέσιμο στο site του Φεστιβάλ, επιλέξτε ταινίες για προβολή και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής!

https://olympiafestival.gr/sinema-stis-plateies-2024/?utm_source=%CE%A6%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB+%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85+%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%9D%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82&utm_campaign=011e8e9525-EMAIL_CAMPAIGN_2024_06_10_09_06&utm_medium=email&utm_term=0_-011e8e9525-%5BLIST_EMAIL_ID%5D

Στα δέκα προηγούμενα χρόνια, το «Σινεμά στις Πλατείες» έκανε περίπου 300 στάσεις στην περιπλάνησή του στην Ηλεία, φτάνοντας σε πλατείες ή άλλους δημόσιους χώρους.

 

Συνεχίζουμε δυναμικά και δημιουργικά, ελπίζοντας να κατορθώσουμε να φτάσουμε παντού.

 

 

Αναδημοσίευση - Πρόωρες εκλογές στη Γαλλία στις 30 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Μακρόν

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκήρυξε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την συντριπτική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές από το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/06/09/world/proores-ekloges-sti-gallia-anakoinose-o-makron/

Αναδημοσίευση - Πρώτο ξανά το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας στη Θράκη - Τι πρεσβεύει και η σύνδεση με το τουρκικό προξενείο

Πρώτο για μία ακόμα φορά τερματίζει σε Ροδόπη και Ξάνθη το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας αφήνοντας στη δεύτερη θέση και με μεγάλη διαφορά τη ΝΔ, καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/06/09/politics/epikairotita/proto-ksana-meionotiko-komma-isotita-eirinis-kai-filias-sti-thraki/

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.