434 New Articles

Αναδημοσίευση - Σαουδική Αραβία: Πάνω από 300.000 μη εγγεγραμμένοι προσκυνητές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μέκκα

Το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα είναι ένας από τους πέντε στύλους (ή πυλώνες) του Ισλάμ και κάθε μουσουλμάνος πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/06/09/world/saoudiki-aravia-pano-apo-300-000-mi-eggegrammenoi-proskynites-ypoxreothikan-na-egkataleipsoun-ti-mekka/

Αναδημοσίευση - Τεντόγλου: 13ο μετάλλιο στην καριέρα του σε μεγάλες διοργανώσεις (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε πλάκα στον τελικό του μήκους του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Ρώμη και με άλμα στα 8.65μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/06/08/sports/othersports/tentoglou-13o-metallio-stin-kariera-tou-se-megales-diorganoseis-vid/

Δελτίο τύπου - Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ομαλή διεξαγωγή των Ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργήσουν συνολικά 1.397 Εκλογικά Τμήματα, εκ των οποίων 486 στην Αιτωλοακαρνανία, 556 στην Αχαΐα και 355 στην Ηλεία.

Το σύνολο του εκλογικού σώματος στην Αχαΐα είναι 282.189 ψηφοφόροι, οι
ειδικοί εκλογείς (πχ στρατιωτικοί, κλπ) είναι 610, οι ετεροδημότες ανέρχονται σε 2.373 και οι κοινοτικοί σε 131.

Το σύνολο του εκλογικού σώματος στην Αιτωλοακαρνανία είναι 230.712 ψηφοφόροι, οι
ειδικοί εκλογείς (πχ στρατιωτικοί, κλπ) είναι 29, οι ετεροδημότες ανέρχονται σε 461 και οι κοινοτικοί σε 98.

Το σύνολο του εκλογικού σώματος στην Ηλεία είναι 165.247 ψηφοφόροι, οι
ειδικοί εκλογείς (πχ στρατιωτικοί, κλπ) είναι 220, οι ετεροδημότες ανέρχονται σε 403 και οι κοινοτικοί σε 198.


Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο συγκέντρωσης και παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων θα γίνει απευθείας από τα Εκλογικά Τμήματα, μέσω σύγχρονων και ασφαλών συσκευών (SRT) που ήδη έχουν στη διάθεσή τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, θα υπάρξει μετάδοση των αποτελεσμάτων των Κομμάτων/Συνδυασμών που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές 2024 και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς το Υπουργείο Εσωτερικών με τη χρήση του ΣΗΔΕ ΙΡΙΔΑ 2.0 που ανέπτυξε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και εφαρμόζει με επιτυχία στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πιστοποιημένα από το Υπουργείο Εσωτερικών συνεργεία υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες θα λαμβάνουν με ασφαλή τρόπο τα ψηφιοποιημένα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Δήμους (σύνολο 19 Δήμοι), μέσω του συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0, και, αφού τα ελέγξουν ως προς την ορθότητά τους, θα τα καταχωρούν σε ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών, πάλι μέσω του ΙΡΙΔΑ 2.0.

Ήδη την Παρασκευή 31 Μάϊου 2024 πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού/καταχωρητών στη χρήση του ΙΡΙΔΑ 2.0 και ακολούθησε (3/6) με απόλυτη επιτυχία η γενική δοκιμή που αφορούσε τη λήψη από τους Δήμους και αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω ΙΡΙΔΑ 2.0 του συνόλου των δοκιμαστικών εκλογικών αποτελεσμάτων (1.397 Εκλογικά Τμήματα).

Επιπρόσθετα, για εκείνα τα Εκλογικά Τμήματα και μόνο στα οποία θα υπάρξει τυχόν τεχνικό πρόβλημα στη μετάδοση της σταυροδοσίας των υποψηφίων Ευρωβουλευτών μέσω του SRT, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα λάβει από τους Δήμους τα αποτελέσματα σταυροδοσίας σε μορφή ψηφιακού αρχείου (pdf) και θα τα ενσωματώσει στο Πληροφοριακό Σύστημα της αναδόχου εταιρείας. Η διαδικασία αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την ανάδοχο εταιρεία και εμπλέκει τόσο πιστοποιημένες/ασφαλείς τερματικές συσκευές της Υπηρεσίας στα Διοικητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, όσο και ειδικά πιστοποιημένο και εκπαιδευμένο προσωπικό των Υπηρεσιών της Π.Δ.Ε..

Δεν θα υπάρχει Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι πολίτες θα μπορούν μέσω του ιστοτόπου https://ekloges.ypes.gr/ να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα (κομμάτων και υποψηφίων).

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συλλέξει από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αναλυτικά αποτελέσματα (ανά Εκλογικό Τμήμα) των Κομμάτων στις Ευρωεκλογές και με το πέρας της καταχώρησης, με τη χρήση εφαρμογής που αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα εκδοθεί στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ψηφιακό αρχείο με τα αποτελέσματα που θα δίνουν την εικόνα όχι μόνο ανά Εκλογικό Τμήμα, αλλά και συγκεντρωτικά ανά Δημοτικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα, Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) και στην Περιφέρεια.

Για άλλη μια φορά, στην λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν υποδομές του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ, του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) του Δήμου Πατρέων, οι κρατικές υποδομές νέφους (Gcloud) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και, όπως ήδη αναφέραμε, το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος, υπάρχει άμεση συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας που οργάνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών για την ασφαλή έναντι ηλεκτρονικών επιθέσεων λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Δελτίο Τύπου / Πρόγραμμα / Αφίσα / Λογότυπο: 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου «ΓΕΦΥΡΕΣ» , 12/6-16/6/2024 & 25-26/7/2024

ETAIΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τ.Θ. 70 Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας 20003, Ελλάδα – Τ. 2741303012, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

W
: bridgesfest.eu
:@bridgesfilmfest Χ:@BridgesFilmFest Ι:@cineart_gr YouTube:@CINEARTPRESS

 

5 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΓΕΦΥΡΕΣ»

12-16/6/2024 & 25-26/7/2024

Μετά από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015 και 2022, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος το 2024 για έκτη φορά στο Λουτράκι, εγκαινιάζοντας την καλοκαιρινή σεζόν, με μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία.

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου στους θερινούς κινηματογράφους Ηλέκτρα και Γαλαξίας και 25-26 Ιουλίου στο Δημοτικό Κέντρο Beau Rivage στο Λουτράκι.

 

Στο εξής, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου ΓΕΦΥΡΕΣ συγκαταλέγεται στον χάρτη των διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου και θα διοργανώνεται τις αρχές του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, στο Λουτράκι, αμέσως μετά από το σημαντικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στις Κάννες, τον Μάιο.

 

To φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές 3 βραβευμένων ταινιών του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ καθώς και 65 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους πρόσφατης παραγωγής σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, παιδικών ταινιών, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ. Σημαντική είναι η παρουσία των σκηνοθετών και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας τους.

  • 12-16 Ιουνίου - Κινηματογράφοι ΓΑΛΑΞΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΑ

  • 25-26 Ιουλίου - Δημοτικό Κέντρο Beau Rivage

H είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Οι μη ελληνόφωνες ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους. Το πρόγραμμα είναι εδώ

Θα υπάρχει έκθεση Art Installation στον υπαίθριο χώρο του κινηματογράφου ΗΛΕΚΤΡΑ 12-16/6/24 από μέλη του Σωματείου Τέχνης και Λόγου “Αλκυονίδες”. Στο Beau Rivage 25-26/7/24 θα γίνει έκθεση δημιουργιών από μέλη τμημάτων του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων-Λουτρακίου-Περαχώρας και μέρος της αναβιωματικής έκθεσης 'Βλέμμα Τιμής” από το Experience Perachora.

Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε το πολυθεματικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ σε νέο τουριστικό ρεύμα προς το Λουτράκι και να εκπαιδεύσουμε το τοπικό κοινό στην ψυχαγωγία μέσω του κινηματογράφου, των πρόσφατων έργων των Ελλήνων κινηματογραφιστών παράλληλα με την προώθηση των ντόπιων παραγωγών και καταστημάτων.

Ορισμένα από τα οφέλη που θα προκύψουν από την ετήσια διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ στο καλοκαιρινό Λουτράκι είναι:

  • Τουριστική Προβολή: Η διοργάνωση μιας τέτοιας διεθνούς εκδήλωσης θα προβάλει το Λουτράκι πανελληνίως και διεθνώς ως έναν νέο κινηματογραφικό ταξιδιωτικό προορισμό με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό την ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού.

  • Οικονομική Ανάπτυξη: Η αύξηση της τουριστικής κίνησης λόγω του Φεστιβάλ θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, με αύξηση των εσόδων για επιχειρήσεις και επαγγελματίες στον τομέα της εστίασης, των καταλυμάτων και του εμπορίου.

  • Προώθηση Πολιτισμού: Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων συμβάλλει στην προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της τέχνης. Δημιουργεί μια σημαντική ετήσια συνάντηση Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων, διάρκειας μιας εβδομάδας.

  • Ενίσχυση της Κοινότητας: Η συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ με τοπικούς φορείς και συλλόγους προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής την ευκαιρία να απολαύσουν ποιοτικές πολιτιστικές εμπειρίες και να αναπτύξουν ένα αίσθημα αλληλεγγύης και συνοχής.

  • Η κατ’ επανάληψη φιλοξενία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ στο Λουτράκι δημιουργεί CITY BRAND για την πόλη, το οποίο το μετατρέπει σε περιφερειακό πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό κέντρο με την καλύτερη δυνατή προβολή του τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ, σε τρεις πόλεις, Λουτρακι, Κόρινθο και Ναύπλιο, γίνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού CineArt με έδρα στην Κορινθία. Τη διοργάνωση στο Λουτράκι στηρίζουν οι αδελφοί Αλκιβιάδης και Ευθύμιος Δρίτσας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πληροφορίες: Πέτρα Τερζή -Σκηνοθέτρια, παραγωγός - Εταιρεία Πολιτισμού CineArt

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.