451 New Articles

Αδελφοποίηση Δήμου Πύργου-Πόλης Mölln - Υποδοχή της αποστολής την Παρασκευή 24/3

Την Κυριακή 26/3 στις 19.00 η Τελετή Αδελφοποίησης

 

Την Παρασκευή 24/3 το απόγευμα θα υποδεχτεί ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος την αποστολή της γερμανικής πόλης Mölln, στο γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, εν όψει της Αδελφοποίησης των δύο Δήμων που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00.

Η γερμανική  αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τους: IngoSchaper (Δήμαρχος Molln), UrlichWoblick (Πρόεδρος του Δημοτικού Κοινοβουλίου), JanWiegels (πρώην Δήμαρχος), Κωνσταντίνος Μάρκος (Εκπρόσωπος του Δήμου στην πόλη Molln), Dr. MathiasEsche (Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPO στην πόλη Molln), HorstKulh (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στην πόλη Molln) και Hans-HermannAlbrecht (Αναπληρωτής Δημάρχου Molln).

   - Σκοπός της αδελφοποίησης είναι οι δύο πόλεις να επιδιώξουν την  ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, τέχνη και πολιτισμό της κοινωνικής ζωής καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δήμων σας μας. Υιοθετώντας από κοινού την επιδίωξη για προαγωγή της ευημερίας των πολιτών τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

* Το Σύμφωνο Αδελφοποίησης θα υπογράψει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο δήμαρχος της πόλης MöllnΊνγκοΣέπερ, σύμφωνα με την απόφαση 93/22 που είχε λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Mölln στις 24/2/2022, ύστερα από αντίστοιχη εισήγηση των δημάρχων.

 

The Beatles: Πριν 60 χρόνια τα αγόρια από το Λίβερπουλ ξεκίνησαν να γράφουν ιστορία

Σαν σήμερα, πριν 60 χρόνια οι Beatles κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο και αλλάξαν την πορεία της παγκόσμιας μουσικής.

Οι The Beatles μπήκαν στο στούντιο το 1963 και σε μια ιστορική ηχογράφηση σφράγισαν και επισήμως την αρχή του μύθου τους.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2023/03/22/life/stories/beatles-prin-60-xronia-ta-agoria-apo-liverpoul-ksekinisan-na-grafoun-istoria/

Αδελφοποίηση Δήμου Πύργου με τη Γερμανική πόλη Mölln

  • Δεσμοί φιλίας και συνεργασίας

 

Με απώτερο στόχο μια μακροχρόνια συνεργασία και τη σύσφιξη των διεθνών σχέσεων με κοινωνικό, πολιτιστικό και τουριστικό πρόσημο, ο Δήμος Πύργου πρόκειται να συνάψει Αδελφοποίηση με την γερμανική πόλη Mölln.

 * Η Τελετή Αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Το Σύμφωνο Αδελφοποίησης θα υπογράψει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο δήμαρχος της πόλης Mölln,ΊνγκοΣέπερ, σύμφωνα με την απόφαση 93/22 που είχε λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και τηνομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Mölln στις 24/2/2022, ύστερα από εισήγηση των δημάρχων.

 -  Σκοπός της αδελφοποίησης είναι οι δύο πόλεις να επιδιώξουν την  ανταλλαγή εμπειριών,γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, τέχνη και πολιτισμό της κοινωνικής ζωής καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δήμων σας μας. Υιοθετώντας από κοινού την επιδίωξη για προαγωγή της ευημερίας των πολιτών τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

 

    * Η πόλη Mölln  ανήκει στην περιφέρεια HerzogtumLauenburg ΓερμανίαςΠεριβάλλεται από πολλές μικρές λίμνες. Iδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Γρήγορα έγινε σημαντική πόλη, λόγω της Παλιάς Διαδρομής Αλατιού, μέσω της οποίας το αλάτι που παράγεται στα αλατωρυχεία του Lüneburg (Κάτω Σαξονία) μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Βαλτικής του Lübeck και στο κανάλι Stecknitz, που ήταν πρόδρομος του σημερινού ΚαναλιούElbe-Lübeck

 

 

 

 

 

«ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» ¬του Ανδρέα Ζαφείρη από την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2510 την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 21.00

Με αφορμή τα 71 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη η Θεατρική Ομάδα 2510 παρουσιάζει τους τελευταίους 15 μήνες της ζωής του Νίκου Μπελογιάννη, από τη στιγμή που συλλαμβάνουν τον ίδιο και την σύντροφο του, Έλλη Παππά. Ένα ζευγάρι που το ένωσε ο έρωτας και η κοινή ιδεολογία.

Πού «συναντήθηκαν», έστω για μια και μοναδική φορά, ο Αϊνστάιν, ο Πικάσο, ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Ζαν Πωλ Σαρτρ και ο Πάμπλο Νερούντα;

Η απάντηση: Στην παγκόσμια καμπάνια αλληλεγγύης για το Νίκο Μπελογιάννη, μαζί με άλλους 250.000 από όλο τον κόσμο, που έστειλαν τηλεγραφήματα στην τότε κυβέρνηση, για να μην γίνει η εκτέλεση.

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που

«Μ΄ ένα γαρύφαλλο ξεκλείδωσε όλη την αθανασία.

Μ΄ ένα χαμόγελο έλαμψε τον κόσμο για να μη νυχτώνει»;

Και γιατί σκηνοθετήθηκαν δυο δίκες προκειμένου να εκτελεστεί;

Μέσα από  την σχέση του με την Έλλη Παππά, τη σύλληψή τους, τις δίκες και το τέλος μπροστά στις υψωμένες κάνες, η θεατρική ομάδα του 2510 προσπαθεί να αφουγκραστεί τα ίχνη της πραγματικής ιστορίας και πώς φτάνουν έως τις γειτονιές των μικρών και μεγάλων ονείρων. Ή της Ουτοπίας;

 

 

 

Πληροφορίες:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χαρά Νικολάου

Ερμηνεύουν: Σταυριάνα Καδή, Σωτήρης Τασούλας

Φωτογραφίες - Trailer: Mamalena Mpoi

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη

Τrailer: https://www.youtube.com/watch?v=howcLoByqpo

 

Ημέρa και Ώρa Παραστάσης: Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 21.00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10€,  Μειωμένο/ Ανέργων/ ΑΜΕΑ: 5€

Τηλέφωνα Κρατήσεων: 26220 24431 (ώρες 9.00-13.30 17.00-20.00) / 698 9626793

Τοποθεσία: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – (Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας) - Αντωνίου Πετραλιά, Αμαλιάδα

 Με την υποστήριξη του Δήμου Ήλιδας

Θεατρική Ομάδα 2510:

Fb: https://www.facebook.com/2510theatregroup https://www.facebook.com/groups/160315452935307

Insta: https://www.instagram.com/theater2510/

 

 

 


 

 


 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.