ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρχαία Ολυμπία και Νάραχα Ιαπωνίας ήρθαν πιο κοντά με μνημόνιο συνεργασίας και φιλίας

-Διήμερη επίσκεψη στην Ολυμπία αντιπροσωπείας της Ιαπωνικής πόλης

Μνημόνιο συνεργασίας και ανταλλαγών υπέγραψαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η πόλη Νάραχα της Ιαπωνίας, στην οποία έχουν φυτευτεί συμβολικά σπόροι ελιάς από την Ολυμπία που προηγουμένως είχαν «ταξιδέψει» στο διάστημα.

Το μνημόνιο υπογράφηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, από τους Δημάρχους των δύο πόλεων,κ.κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και YukieiMatsumoto. Σύμφωνα με το μνημόνιο, οι δύο πόλεις  θα συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα ανταλλαγών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του πολιτισμού, διατηρώντας παράλληλα φιλικές σχέσεις.Επίσης θα επικοινωνούν και θα ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με ευρύτερα ζητήματα ανταλλαγής αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Γεωργιόπουλος στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικό μια πόλη που γνώρισε την καταστροφή από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 να συνδέεται μ’ αυτό τον τρόπο με την Αρχαία Ολυμπία, εκφράζοντας τη χαρά του για την συνεργασία που ξεκινά μεταξύ των δύο πλευρών. Υπογράμμισε επίσης ότι οι δεσμοί με την Ιαπωνία ξεκίνησαν πριν τέσσερις σχεδόν δεκαετίες με την αδελφοποίηση με την πόλη της Ιναζάβα και είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν περαιτέρω μέσα από το μνημόνιο αυτό.

Από την πλευρά του ο κ. Matsumoto ανέφερε πως η Ελλάδα στήριξε την Ιαπωνία στους σεισμούς του 2011, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για αυτό. Τόνισε ακόμη πως το 2020 ξεκίνησε από την πόλη του η λαμπαδηδρομία για την Ολυμπιάδα του Τόκιο και αυτό ήταν ένας ακόμη λόγος σύνδεσης με την Ολυμπία. Η αποστολή σπόρων ελιάς από την Ολυμπία στο διάστημα, όπως είπε,συμβόλιζε την οικουμενικότητα του διαστήματος και των ολυμπιακών αξιών. Εξέφρασε δε τη χαρά του που τέσσερα δένδρα μπόρεσαν να ευδοκιμήσουν απ’ αυτούς τους σπόρους.

Οι κ.κ. Γεωργιόπουλος και Matsumoto υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, σφραγίζοντας τη φιλία και συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων. Η Ιαπωνική αποστολή θα παραμείνει στην Αρχαία Ολυμπία και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, όπου το πρωί θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Σχολείο της πόλης για να παρακολουθήσει μια εκδήλωση από τους μαθητές σχετικά με την ελιά, το ελαιόλαδοκαι την σχέση του ιερού αυτού δέντρου με την Ολυμπία. Ακολούθως η αποστολή θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, ενώ το μεσημέρι, η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας, πριν αποχαιρετήσει την Ιαπωνική αποστολή, θα παραθέσει γεύμα προς τιμή τους.

Μεταξύ των παρισταμένων στη συνάντηση ήταν και έκαναν τοποθετήσεις – χαιρετισμούς οι Πρόεδροι των Δημοτικών συμβουλίων Αρχαίας Ολυμπίας και Νάραχα κ.κ. Δημήτρης Κωσταριάς και MotoiAoki,η Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων, Παιδείας και Ολυμπιακών θεμάτων κα Ρόη Αντωνοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Βασιλική Σαραντοπούλου, η Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου κα Ιωσηφίνα Κωνσταντίνου καθώς και εκπρόσωποι των φορέων και παραγωγικών τάξεων της Νάραχα, οι οποίοι περιέγραψαν ένα πλαίσιο προτάσεων για τη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής οι περιοχές Natura και οι Απάτητες Παραλίες

Η επικαιροποίηση μελετών και του νομικού καθεστώτος που διέπει τις περιοχές Natura 2000 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και ο νέος θεσμός των Απάτητων Παραλιών, απασχόλησαν την συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, που συνεδρίασε την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, υπό την προεδρία της Προέδρου της, Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Τα Μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν οι κ.κ Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ιωάννης Τρεπεκλής, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Στυλιανός Μπλέτσας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, Γεώργιος Κοτζαγεώργης, Δρ. Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος εταίρος της ENVECO A.E., Συντονιστής Έργου Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), η κα. Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε., Εκπρόσωπος της σύμπραξης των εταιρειών ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε. και ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. για την εκπόνηση της Μελέτης 5 «Εκπόνηση ΕΠΜ και ΣΔ για τις περιοχές Natura 2000 των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων» και η κα. Ειρήνη - Σπυριδούλα Στανωτά, Γεωλόγος - Γεωπεριβαλλοντολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Περιβαλλοντικών Μελετών της ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., Υπεύθυνη σύνταξης της Μελέτης 5.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, στην εισήγησή της, τόνισε τη σπουδαιότητα την οποία έχει η ευρωπαϊκή πολιτική και η νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος στα κράτη μέλη και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εφαρμογής της νομοθεσίας και της πολιτικής που διέπει τις περιοχές Natura 2000. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Natura 2000 είναι ένα ζωντανό εργαλείο περιβαλλοντικής πολιτικής και σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχει επαναξιολόγηση της περιβαλλοντικής κατάστασης των περιοχών που έχουν ενταχθεί από τα κράτη μέλη και με βάση τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις και διαπιστώσεις, σχεδιάζονται οι τροποποιήσεις του προστατευτικού αυτού καθεστώτος, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προστασία της βιοποικιλότητας».

Την συνεδρίαση της Πέμπτης απασχόλησε η επικαιροποίηση των μελετών και του νομικού καθεστώτος που διέπει τις περιοχές στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθούν τα αντίστοιχα θέματα για την Περιφέρεια Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για το τμήμα της Νότιας Πελοποννήσου καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, καθώς το 28% του χέρσου της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, είναι στο «Δίκτυο Natura 2000».

Σε σχέση με τον νέο θεσμό των απάτητων παραλιών, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πέτρος Βαρελίδης, τόνισε ότι βασική πολιτική επιδίωξη είναι να προστατευθούν παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura, παραλίες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν παραχωρηθεί και να διασφαλιστεί ότι θα μείνουν στην φυσική τους κατάσταση. Σε αυτή την κατεύθυνση, ήδη έχει προχωρήσει ο χαρακτηρισμός για 198 παραλίες ενώ σύντομα θα γίνουν διορθώσεις και συμπληρώσεις. Όπως υπογράμμισε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Αυγερινοπούλου, έχουν κατατεθεί αντίστοιχα αιτήματα διορθώσεων και στην Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό βήμα, να αναλάβουν δράση και οι ίδιοι οι πολίτες και να προτείνουν στην κυβέρνηση την συμπερίληψη και άλλων, πολύ σπουδαίων περιβαλλοντικά, περιοχών του παράκτιου μετώπου που πρέπει να το προστατεύσουμε για το μέλλον. «Έτσι, αυτό το νέο εργαλείο των απάτητων παραλιών μπορεί να γίνει πραγματικά μια εργαλειοθήκη που θα προστατεύσει πολύτιμα σημεία της Ελλάδας για τις μέλλουσες γενιές», είπε χαρακτηριστικά.

Tα λαμπερά κοσμήματα της μοιραίας σταρ Μαρλέν Ντίτριχ

Σύστησε το ανδρόγυνο look στη μόδα, φορούσε τα πιο ιδιαίτερα κοσμήματα και λέγεται ότι είπε στον Χίτλερ να εξαφανιστεί.

Προέλευση, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/03/05/life/woman/ta-lampera-kosmimata-tis-moiraias-star-marlen-ntitrix/

«Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας

Η προπώληση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω Ticket Servises και από το ταμείο του θεάτρου δύο ώρες πριν

 

 

Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» του Μολιέρου συνεχίζεται το πρόγραμμα του 32ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 και ώρα 9.30μμ στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ενσαρκώνει το κεντρικό ήρωα σε μια παράσταση που υπόσχεται πολύ γέλιο. Η προπώληση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω Ticket Servises και από το ταμείο του θεάτρου δύο ώρες πριν

 

 «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» είναι το εμβληματικό και τελευταίο έργο του δημοφιλούς δημιουργού και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1673, με τον ίδιο το συγγραφέα στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Μία από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, μια αξεπέραστη δημιουργία χαράς, με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, παρουσιάζεται σε πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική του Κώστα Γάκη, με πολλούς ταλαντούχους νέους πρωταγωνιστές, ζωντανή μουσική, με έναν νεανικό, υψηλής ενέργειας θίασο.

 

Η παράσταση:

Στη Γαλλία του 1673, ο θίασος του διάσημου ηθοποιού Μπεζάρ βρίσκεται σε αναζήτηση θεατρικής στέγης και έργου. Ένας νέος συγγραφέας τολμάει να του παρουσιάσει το τελευταίο του έργο. Το όνομά του: Μολιέρος. Το έργο; μια ιστορία για κάποιον υποχόνδριο φιλάσθενο. Καθώς ο Μολιέρος διαβάζει το έργο στο θίασο του Μπεζάρ, αυτό ζωντανεύει μαζί με την εποχή του.

 

Η υπόθεση:

Ο Αργκάν είναι κατά φαντασία άρρωστος. Πιστεύει ότι πάσχει από αναρίθμητες ασθένειες και θέλει συνεχώς να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του γιατροί και να τον εξετάζουν. Έτσι γίνεται θύμα επιτήδειων που τον εκμεταλλεύονται. Η γυναίκα του τον απατά με ένα γιατρό, απατεώνες γιατροί απομυζούν τα χρήματά του και όταν αποφασίζει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με γιατρό της επιλογής του, εκείνη, που εν τω μεταξύ αγαπάει άλλον, αναγκάζεται να παρουσιάσει τον αγαπημένο της ως διάσημο γιατρό, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τον πατέρα της. Η αποθέωση της επιστημονικής αυθεντίας συγκρούεται με τις ανθρώπινες ανάγκες και η επιστήμη επανατοποθετείται εκεί που της πρέπει: αρωγός και μοναδικό επίτευγμα των ανθρώπων, μακριά από δογματισμούς που την αδικούν και τη διαστρεβλώνουν.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/μουσική/διασκευή και πρωτότυπο κείμενο: Κώστας Γάκης

Σκηνικά/κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Μουσική επιμέλεια και παραγωγή: Κώστας Λώλος 

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Κοσμίδου

 

Παίζουν οι Ηθοποιοί: 

Αργκάν, ο κατά φαντασίαν ασθενής, Μπεζάρ ηθοποιός της εποχής: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Μπελίν, δεύτερη γυναίκα του Αργκάν, πρώτη κόρη του Μπεζάρ: Αγοραστή Αρβανίτη

Ανζελίκ, πρώτη κόρη του Αργκάν, δεύτερη κόρη του Μπεζάρ: Νάστια Βραχάτη

Λουϊζόν, δεύτερη κόρη του Αργκάν, τρίτη κόρη του Μπεζάρ: Στεφανία Καλομοίρη

Τουανέτ, υπηρέτρια του Αργκάν, σύζυγος του Μπεζάρ:  Νικολέττα Βλαβιανού

Μπεράλντ, αδερφός του Αργκάν, Φιλίπ σωματοφύλακας του Μπεζάρ: Δημήτρης Καλαντζής

Κλεάντ, ερωτευμένος με την Ανζελίκ, Ιππότης της Μοντένα: Ορφέας Παπαδόπουλος

Γιατρός Ντιαφουαρύς, Πουντσινέλο, αφηγητής: Νίκος Ορφανός

Τομά Ντιαφουαρύς, Μολιέρος: Αλέξανδρος Ζουριδάκης

 

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

Tιμές εισιτηρίων:   Γενική είσοδος 15/ μειωμένο 10

Ηλεκτρονική προπώληση γίνεται μέσω Ticket Servises όσον για το μειωμένο αφορά όλες τις  κατηγορίες ,φοιτητικό , μαθητικό, πολύτεκνοι, άνεργοι

Ώρα  έναρξης:  21.30

 

 

 

 

Συνάντηση Γιάννη Λέντζα και Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών Νικόλαο Ταχιάο

Βήμα προόδου για την επισκευή του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας
 
-Το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την μελέτη επισκευής του ιστορικού κτιρίου 
-Αίτημα και για εκπόνηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Βάρδας 
 
«Πράσινο φως» έχει δοθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αποκατάσταση- επισκευή του ιστορικού δημοτικού σχολείου της Ανδραβίδας, μετά και από την συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κ. Νικόλαο Ταχιάο, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας και βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.
 Η συντονισμένη προσπάθεια και η διαρκής διεκδίκηση έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Υφυπουργός κατά την διάρκεια της συνάντησης, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την εκπόνηση της μελέτης από την ΚΤΥΠ που αφορά το συγκεκριμένο έργο και εν συνεχεία θα προχωρήσει και η χρηματοδότηση εκτέλεσής του. 
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το παλιό, ιστορικό κτίριο του δημοτικού σχολείου της Ανδραβίδας, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 2019 και ως εκ τούτου είχε κριθεί ακατάλληλο προς χρήση. Γι’ αυτό άλλωστε και το δημοτικό σχολείο μετεγκαταστάθηκε σε άλλο χώρο. Μία λύση προσωρινή, καθώς από την πρώτη στιγμή ο στόχος ήταν να επισκευαστεί και να καταστεί και πάλι λειτουργικό το παλιό σχολικό κτίριο.
 Κάτι που αποτελεί δέσμευση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπως και του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περιοχή τον Ιούνιο του 2019. 
 
Αντιπλημμυρικά έργα
Στην συνάντησή τους με τον Υφυπουργό, ο κ. Λέντζας και ο κ. Νικολακόπουλος, έθεσαν και το θέμα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Βάρδα, καθώς η προϋπάρχουσα μελέτη που άφορα τα υδραυλικά έργα στην απορροή των όμβριων υδάτων στην υπό κατασκευή νέα Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, δεν ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή. 
Οι παρεμβάσεις για την επισκευή της υπάρχουσας εθνικής οδού που διέρχεται από την περιοχή της Βάρδας, οι νέοι τρόποι θερμοκηπιακής καλλιέργειας, σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση και την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, έχουν ως αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η απορροή των υδάτων και τα βρόχινα ύδατα να προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Βάρδας. Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία η εκπόνηση μίας νέας μελέτης, όπου θα ληφθούν υπόψη όλα τα νέα δεδομένα, για να προχωρήσει στη συνέχεια η εκτέλεση νέου αντιπλημμυρικού έργου. 
 
Με αφορμή την επίσκεψη, ο κ. Λέντζας και ο κ. Νικολακόπουλος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για την πορεία εκτέλεσης κατασκευής της νέας Ε.Ο. Πατρών-Πύργου. Το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά και θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος.
Τέλος, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υφυπουργό την ανάγκη για εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο, καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες. Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος σε όλη την Ηλεία, ενώ λαμβάνονται υπόψη τα πλημμυρικά φαινόμενα του 2021 και φυσικά η αγροτική φυσιογνωμία της περιοχής.  
 
 

 

  •  

 

Tηλεργασία και μετά στο κανάλι με τη γόνδολα - Κίνητρα για την προσέλκυση ξένων εργαζομένων για μόνιμη διαμονή στη Βενετία ανακοίνωσε η Πόλη των Δόγηδων

Δουλειά στο λάπτοπ και μετά γραμμή για ρομάντζα με τη γόνδολα! Έπειτα από την πρωτοφανή άνοδο των υδάτων το Νοέμβριο του 2019, που έπνιξαν τη Βενετία, και μετά «καπάκι» τη φονική πανδημία, η διάσημη Πόλη των Δόγηδων προσφέρει κίνητρα για να προσελκύσει τηλεργαζόμενους από όλο τον κόσμο.

Πηγή, περισσότερα στον https://www.ot.gr/2022/05/05/diethni/tilergasia-kai-meta-sto-kanali-me-ti-gondola/

«Οιδίπους Τύραννος» στο 2οΔιεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς-Μια φιλόδοξη παραγωγή του Δήμου Πύργου-Με τη συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας «Προσκήνιο»

-Ο Νίκος Λαϊνόπουλος στον πρωταγωνιστικό ρόλο

 

 

Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, με τη συμμετοχή της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο» θα παρουσιάσουν το καλοκαίρι την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους Τύραννος».

Πρόκειται για την πρώτη θεατρική συμπαραγωγή του Δήμου Πύργου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

Η κορυφαία τραγωδία της ανθρώπινης ενοχής, στην οποία ο βασιλιάς Οιδίποδας, τυφλός κι ανήμπορος, «αναζητά» τη λύτρωση του θανάτου και απαντήσεις για την τραγική του μοίρα, θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου 2023 στο θέατρο Φλόκα και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η «ψυχή» της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο», Νίκος Λαϊνόπουλος.

  • Στην παράσταση συμμετέχει ένας πολυμελής θίασος που θα στελεχωθεί από τα βασικά μέλη της ομάδας, αλλά και από νέα πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στην παράσταση αυτή ειδικά, ενώ μια πλειάδα καταξιωμένων δημιουργών υπογράφουν σκηνικά, κοστούμια , μουσική, τραγούδι, κινησιολογία, φωτισμό κ.α.

Ήδη η Ομάδα Θεάτρου έχει ξεκινήσει εντατικές πρόβες, ενώ και η πρώτη φωτογράφιση έγινε στο χώρο του θεάτρου Φλόκα από το φακό του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...