549 New Articles

Δήμος Πύργου - Μύνημα αντιδημάρχου Παιδείας για την έναρξη των προαγωγικών εξετάσεων

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των λυκείων της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της χώρας ενώ σε μερικές μόλις μέρες (από την 1η Ιουνίου) στην μάχη των εξετάσεων θα μπουν και οι μαθητές των γυμνασίων. Οι μαθητές μας καλούνται για μία ακόμα χρονιά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό αποδεικνύοντας ουσιαστικά ότι ο χρόνος ο οποίος πέρασε από τις 13 Σεπτεμβρίου, όπου ξεκίνησε το σχολικό έτος, μέχρι και σήμερα ήταν ένας χρόνος δημιουργικός κατά τη διάρκεια του οποίου απέκτησαν τις απαιτούμενες γνώσεις, κάτι το οποίο θα επιβεβαιωθεί και από την θετική έκβαση των εξετάσεων. Θέλω αρχικά να ευχηθώ στο σύνολο των μαθητών Καλή Επιτυχία ωστόσο οφείλω να υπενθυμίσω τόσο προς τους μαθητές όσο και προς τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς ότι ακόμα και μία αποτυχία δεν σημαίνει την λήξη μιας προσπάθειας και μιας διαδρομής που έχει γίνει με πολύ κόπο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή και μαθήτρια σε κάθε νέο και νέα της πόλης μας στηρίζοντας τις προσπάθειες και τα όνειρά τους.

Ιωάννης Παν. Πλεμμένος Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια βίου μάθησης

Δωρεάν εξέταση rapid test την Δευτέρα (23/05) στην Βαρδα

Η  Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, συνεχίζει τις δράσεις, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
 
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
 
Την Δευτέρα 23 Μαΐου, στην Βαρδα, στο Δημαρχείο,
Από τις 09:45 έως τις 15:30.
 
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19.
 
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ Ηλείας στον κόμβο του αεροδρομίου Ανδραβίδας

Με αιτήματα «Καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων!» πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας, στον κόμβο της Ανδραβίδας, μπροστά από το αεροδρόμιο της 117ΠΜ.

 

Η δράση αυτή εντασσόταν στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που διοργάνωσε αυτό το Σαββατοκύριακο η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση μπροστά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο είχε συμβολικό χαρακτήρα επειδή η 117ΠΜ αποτελεί πλέον βασικό εργαλείο στην πρακτική της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ για εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. 

 

Στην ομιλία που απεύθυνε ο Νίκος Ζαριφόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας, κάλεσε κάθε πολίτη να πάρει θέση απαντώντας αποφασιστικά στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

 

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ζαριφόπουλος τόνισε ότι η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται σημειώνοντας όμως ότι η ευθύνη γι΄αυτό το μακελειό βαραίνει εξίσου και τις δυο πλευρές: από τη μια τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και από την άλλη πλευρά η Ρωσία, με το τίμημα να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής.

Σκοπός του ιμπεριαλιστικού αυτού πολέμου, όπως τόνισε, είναι επικράτηση στη μοιρασιά των αγορών, του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, των εδαφών και του εργατικού δυναμικού, των αγωγών και του δικτύου μεταφοράς εμπορευμάτων.

Αυτό είναι το διακύβευμα της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά και κάθε σύγκρουσης στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού.

 

Στη συνέχεια, στηλίτευσε το ρόλο της Ελλάδας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο τη συμμετοχή και την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό μας ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο, συμμετέχοντας στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και δεχόμενοι τις αντι-κυρώσεις του ρωσικού παράγοντα.

 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, ο Νίκος Ζαριφόπουλος ανέδειξε την υποκρισία των ελληνικών κυβερνήσεων που συνδέουν ψευδώς τις αμερικανικές βάσεις με την αμυντική θωράκιση έναντι της Τουρκίας αλλά και την αποικιοκρατική αντίληψη των ΝΑΤΟϊκών οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν ελληνική επικράτεια παρά μόνο επικράτεια του ΝΑΤΟ, γι΄αυτό και προτρέπουν Ελλάδα και Τουρκία «να τα βρουν» μεταξύ τους!

Χαρακτήρισε λεόντειο αυτή τη συμφωνία και διαμήνυσε ότι είναι ιστορικά επικίνδυνη για το λαό και ιστορικά επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Γι΄αυτό το λόγο θα είναι και ιστορικές οι ευθύνες όσων ψήφισαν αυτή τη συμφωνία  αλλά και όσων την προετοίμασαν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ.

 

Αναφερόμενος στην ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική λαϊκή οικογένεια κατήγγειλε την ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας πολιτική της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία έχει  οδηγήσει στην επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας, τσακίζει τους μισθούς και τις συντάξεις, λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα με την αβάσταχτη φορολογία, την άγρια ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, καταδικάζει τις λαϊκές οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια. Κι αυτά τη στιγμή που δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται για εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

 

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην σημερινή εποχή που ξαναμοιράζεται ο κόσμος μέσω των πολεμικών συγκρούσεων οι επιλογές: ή με τους δολοφόνους ή με τους λαούς. Στην προφανή λοιπόν απάντηση της ταύτισης με τα λαϊκά συμφέροντα η ΕΕΔΥΕ αγωνίζεται για την ανάπτυξη ενός ισχυρού, μαζικού αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, συνδεδεμένου με την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας, ικανού να αφυπνίσει συνειδήσεις, να απεγκλωβίσει τη σκέψη από την ευρωατλαντική προπαγανδιστική εκστρατεία.

 

Γι΄αυτό δυναμώνει την πάλη και τη διεθνιστική της αλληλεγγύη, διατρανώνοντας:

 

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις  
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

 

Σύλληψη για καλλιέργεια ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στα Σαβάλια Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας,  ένας ημεδαπός άνδρας, διότι καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του πέντε  φυτά κάνναβης σε ισάριθμες γλάστρες.

Σύλλογος Νοσοκομείου - ΚΥ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - Ευχαριστήριο στην κ. Αυγερινοπούλου για τις δράσεις της για το Νοσοκομείο - Κ.Υ. Κρεστένων

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου ΚΥ Κρεστένων ψηφίσαμε ομόφωνα συνάντηση με την Βουλευτή Ηλείας τη Ν.Δ. Αυγερινοπούλου Διονυσία, για το ενδιαφέρον της και τις προτάσεις που έχει καταθέσει για το Νοσοκομείο - ΚΥ Κρεστένων. Στα πλαίσια της προσπάθειάς της για ανάπτυξη του Ιστορικού και κρίσιμου για την Υγεία της περιοχής Νοσοκομείο - ΚΥ Κρεστένων και ενόψει της επαφής των μελών του ΔΣ μαζί με την Βουλευτή, θέλουμε να την συγχαρούμε πρωτίστως για την έγκριση ενός επιβατικού αυτοκινήτου για τις υπηρεσιακές ανάγκες του Νοσοκομείου - ΚΥ, γιατί γνωρίζουμε οτι με δικές της ενέργειες καθώς και του συνεργάτη της Νικόλαου Σπανόπουλου έφτασε το θέμα στην 6η ΥΠΕ και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Μαζί με τους φίλους του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κρεστένων η κ. Αυγερινοπούλου μπορεί να βρει συμμάχους δημιουργίας και επίλυσης πολλών προβλημάτων.

Εμείς από την πλευρά μας συγχαίρουμε όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν από την πλευρά τους να γίνει ένα πρώτο βήμα ενίσχυσης και προβολής του Νοσοκομείου - ΚΥ Κρεστένων, καθώς το Καλοκαίρι με την έλευση των ομογενών μας θα γίνει η μεγάλη Γενική συνέλευση και θα επιδιωχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα από το Δήμο, την Πολιτεία και την κοινωνία.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Π. ΜΑΝΩΛΑΔΑ - Δρομολόγηση παρεμβάσεων για το δημοτικό σχολείο

*Διαπίστωσε από κοντά τα κτιριακά προβλήματα

*Συνομίλησε και με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής

 

 

Τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο της Παλαιάς Μανωλάδας διαπίστωσε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα προκειμένου να διαμορφώσει άποψη και να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός είχε ενημερωθεί προφορικά για τις παρεμβάσεις που χρίζει το παλιό κτίριο του σχολείου, από γονείς και τοπικούς παράγοντες, ωστόσο θέλησε να το δει από κοντά και να διαπιστώσει τα προβλήματα για να έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης.

Παρουσία και του Δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, του αντιδημάρχου Σάκη Κεκάτου, του προέδρου της κοινότητας Τρύφωνα Πέρδικα, εκπροσώπων γονέων και κηδεμόνων, του πολιτιστικού συλλόγου, δημοτικών συμβούλων και του διευθυντή του σχολείου, έγινε εκτενής ενημέρωση τόσο για το κτίριο και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να καταστεί ασφαλές για μαθητές και εκπαιδευτικούς, διατηρώντας πάντα τα βασικά χαρακτηριστικά του, όσο και γενικότερα για την λειτουργία της εν λόγω σχολικής μονάδας.

 

Να καταστεί ασφαλές

“Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στο οποίο χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών, που έχει επιφέρει κυρίως η φθορά του χρόνου, καθώς  χρονολογείται από το 1902. Μετά και την ενημέρωση που είχα, αλλά και τις διαπιστώσεις που έκανα και ο ίδιος, το θέτουμε σε προτεραιότητα, έτσι ώστε οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί να έχουν ένα κτίριο το οποίο θα είναι ασφαλές και κατάλληλο για την διεξαγωγή των μαθημάτων” επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο αλλά και την ΚτΥΠ θα εξετάσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να δρομολογηθούν τάχιστα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

 

Άκουσε και ενημέρωσε για τα μέτρα

Με αφορμή την επίσκεψη στην περιοχή, ο κ. Νικολακόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες της Παλαιάς Μανωλάδας  και άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, για τα  ζητήματα της καθημερινότητας, παράλληλα όμως τους ενημέρωσε και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την στήριξη του αγροτικού τομέα και των ευάλωτων ομάδων.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - Έγκριση χρηματοδότησης 318.000 ευρώ σπό το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Γιάννης Αργυρόπουλος “Πολλά τα οφέλη  και θετικό πρόσημο στην πόλη μας”

 

 

Με το ποσό των 318. 000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Πύργου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου αυτόματου συστήματος μίσθωσης 45 ηλεκτρικών ποδηλάτων, ύστερα από υποβολή σχετικής τεχνικής μελέτης στο πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Τα κοινόχρηστα Συστήματα Αυτόματης Μίσθωσης Δημόσιας Χρήσης Ποδηλάτων είναι συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, τα οποία τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από πολίτες πόλεων της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και αποτελούν μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, με την ένταξη χρηματοδότησης του Δήμου Πύργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα “Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, είναι ιδιαίτερα εύχρηστα και βολικά, λόγω του ότι το ποδήλατο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης, απαιτεί μηδαμινό χώρο στάθμευσης, ενώ παράλληλα δε μολύνει το περιβάλλον με κανένα τρόπο. Τα οφέλη είναι πάρα πολλά. Από την διευκόλυνση κυκλοφορίας των δημοτών στο αστικό κέντρο, τη μείωση των ρύπων, την ενίσχυση περιβαλλοντικής συνείδησης, μέχρι την αισθητική αναβάθμιση της πόλης. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η απόκτηση αυτού του συστήματος θα δώσει θετικό πρόσημο στην πόλη μας στον τομέα του τουρισμού, καθώς τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό και οι τουρίστες θα μπορούνε  μέσω της μίσθωσης αυτών να περιηγηθούν καλύτερα στην πόλη”.

 

Πώς θα λειτουργεί το σύστημα


Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον
Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.
Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.
Το σύστημα θα επιτρέψει στον Δήμο να προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.
Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα


 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.