237 New Articles

Δελτίο τύπου - Εκδήλωση την Πέμπτη στην Κρέστενα από τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων σε συνεργασία με το σωματείο «Φροντίζω»

«Μαθαίνω για την Άνοια…

Φροντίζω για την Μνήμη μου»

 

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Μαθαίνω για την Άνοια…Φροντίζω για την Μνήμη μου», διοργανώνει ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο «Φροντίζω» και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου: Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00 στο χώρο εκδηλώσεων της πρ. Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την άνοια και την νόσο Alzheimer αλλά και η παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ του «Φροντίζω» και του Δήμου Ανδριτσαίνας-Κρεστένων στην υλοποίηση δράσεων σε  θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, νευρονοητικών διαταραχών σε άτομα άνω των 55 ετών, από την ευρύτερη περιοχή.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

17.00-17.10: Έναρξη Εκδήλωσης-Χαιρετισμοί.

17.10-17.20: «Σύντομη παρουσίαση δράσεων σωματείου Φροντίζω και Κοινωνικών Δομών Δ. Ανδρίτσαινας-Κρεστένων».

17.20-17.45: «Ας μιλήσουμε με απλά λόγια για την άνοια και την νόσο Alzheimer».

Βασιλική Γεωργούση, Ψυχολόγος, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

17.45-18.10: «Το Πρόγραμμα Διασύνδεσης του σωματείου Φροντίζω-Συνεργασία με δομές τρίτης ηλικίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Νικολία Κατεφίδου, Ψυχολόγος, Πρόγραμμα Διασύνδεσης Κέντρου Ημέρας, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

18.10-18.40: «Πως μπορούμε να κρατήσουμε το μυαλό μας ενεργό καθώς μεγαλώνουμε!».

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός MSc, Γενικός Διευθυντής, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω.

18.40-19.00: Συζήτηση-Ερωτήσεις-Κλείσιμο της εκδήλωσης.

Δελτίο τύπου - Επίσκεψη μαθητών 3ου Λυκείου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Σήμερα Τρίτη 27/02/24 και 10:00 π.μ. θα επισκεφθεί το Λάτσειο Δημοτικό
Μέγαρο Πύργου το 3ο Λύκειο μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
που φιλοξενεί στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ - Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης/2/24 για την τραγωδία των Τεμπών

 

Την Τεταρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών ενώ την ίδια μέρα έχει προκηρυχθεί απεργιακή κινητοποίηση.
Την Τετάρτη 28/2 συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά.
Το ραντεβού μας στον Πύργο, στις 10:30, στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.
 
Συντροφικά
Βίκυ Βασιλοπούλου

 

 

 

 

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

 

 

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Τότε που ο λαός και η νεολαία γέμισαν οργή και θυμό για τους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν.

 

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να υπεκφεύγει τις ευθύνες της. Για τη χρόνια εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου, για τη μείωση του προσωπικού, για την αδιαφορία της να προχωρήσει σε έργα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ασφάλειας των υποδομών.

 

H εξεταστική επιτροπή που συστήθηκε για το έγκλημα στα Τέμπη, αποδείχθηκε μια παρωδία, με αποκλειστική ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία αφού αρνήθηκε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, συνέχισε στην εξεταστική με αποκλεισμό κρίσιμων για την υπόθεση μαρτύρων αλλά ακόμη και μέλους της Επιτροπής, κατασυκοφάντηση μαρτύρων, εξέταση της υπόθεσης ξεκινώντας από βάθος 30 ετών και πλήθος άλλων μεθοδεύσεων.

 

Το δόγμα "πάμε και όπου βγει" κόστισε τη ζωή δεκάδων εργαζομένων, νέων, φοιτητών. Τα αιτήματα για δικαιοσύνη, για πραγματική απόδοση ευθυνών, για αναβάθμιση και ενίσχυση των δημοσίων υποδομών και υπηρεσιών είναι ακόμα επίκαιρα.

 

Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στις ψυχές των θυμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειές τους. Ως Νέα Αριστερά, έχουμε χρέος απέναντι στους οικείους των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και απέναντι στην κοινωνία, να δώσουμε μέχρι τέλους τη μάχη για την αλήθεια, για να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι, για να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη.

 

Η απεργία της 28ης Φλεβάρη, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και πολλά εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα, έρχεται επίσης σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών διεργασιών και κινητοποιήσεων.

 

Με τους εργαζομένους να δίνουν μάχη για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει νομιμοποιήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Με τους αγρότες στα μπλόκα να παλεύουν για να συντηρήσουν τα τσακισμένα εισοδήματά τους, κόντρα στην ανεπάρκεια του κυβερνητικού σχεδιασμού και την έλλειψη μακροπρόθεσμης στρατηγικής.

 

Αλλά και με τη νέα γενιά, τους φοιτητές, τους μαθητές και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα στο δρόμο του αγώνα για 7η συνεχή εβδομάδα, υπερασπιζόμενοι το

δικαίωμά τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποτελεί την κορύφωση του σχεδίου υποβάθμισης και υπονόμευσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Ένα νομοσχέδιο που

καταπατά το σύνταγμα, εμπορευματοποιεί τα πτυχία και τις σπουδές, εντείνει τις ανισότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν πρέπει να περάσει!

 

Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!

 

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις σωματείων, φορέων, συνδικάτων σε όλη τη χώρα!

 

Συμμετέχουμε στο μεγάλο πανεργατικό και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 28/2, στις 11:00 π.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

 


Θύμιος Μπουγάς: Η νέα του ζωή μετά το bullying – H αισιοδοξία, οι φίλοι και οι σκέψεις για οικογένεια

Ο Θύμιος Μπουγάς μίλησε και για τη νέα του ζωή από στην Αθήνα και στη βοήθεια και στην αγάπη που έλαβε από τον κόσμο.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.in.gr/2024/02/25/greece/thymios-mpougas-nea-tou-zoi-meta-bullying-h-aisiodoksia-oi-filoi-kai-oi-skepseis-gia-oikogeneia/

Δελτίο τύπου - Σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Πύργου Στ. Καννή με την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων

Η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στο επίκεντρο της συζήτησης
✅Η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου υπό τον Δήμαρχο Στάθη Καννή με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασάρχη, της Πολιτικής Προστασίας και των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων.
✅Επίσης στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ Νίκος Θεοδώρου, Βασίλης Φάμελος και Δημήτρης Τζουανόπουλος καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία κ Λάκης Αθανασόπουλος.
✅Κυρίως η συζήτηση εστιάστηκε στο θέμα των πυρκαγιών και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εκδήλωσής τους. ✅Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής ανοίγοντας την συζήτηση επεσήμανε την σημαντικότητα της σύσκεψης για την αντιμετώπιση φαινομένων φυσικών καταστροφών μέσα από την ενημέρωση που παρέχουν οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες όπως είναι η Πυροσβεστική και το Δασαρχείο πάνω στα θέματα αυτά.
✅Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας, Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης ανέφερε πως αν και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, στην Ηλεία έχουν εκδηλωθεί έως και σήμερα οι περισσότερες πυρκαγιές από κάθε άλλη περιοχή. ✅Υποστήριξε πως ο μεγαλύτερος αριθμός οφείλεται σε αμέλεια και έχει σχέση με την καλλιέργεια της γης. Όπως τόνισε, πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια για ελαχιστοποίηση των πυρκαγιών μέσω της ενημέρωσης των πολιτών.
✅Επεσήμανε δε πως την ευθύνη αυτή πρέπει να επωμιστούν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων σε συνεργασία με τις δυνάμεις που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.
✅Ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης είναι οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ένας πολίτης έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε καύση γεωργικών υπολειμμάτων, κλαδιών από τις ελιές κ.α.
✅Όπως αναφέρει ο νόμος, για να γίνει καύση σε χώρο που έχει απόσταση 300 μέτρα από το δάσος, θα πρέπει γύρω από το σημείο που έχουν τοποθετηθεί τα κλαδιά να υπάρχει μία αντιπυρική ζώνη 3 μέτρων ενώ σε απόσταση κάτω από 300 μέτρα θα πρέπει να είναι 10 μέτρα.
✅Επίσης ο πολίτης για να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια θα πρέπει να έχει ενημερώσει την Πυροσβεστική, να έχει νερό μαζί του, να μην έχει αέρα και φυσικά να είναι παρών και ο ίδιος, όχι να βάζει φωτιά και να φεύγει.
✅Επίσης έγινε αναφορά για το θέμα των καθαρισμών των οικοπέδων, όπου οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων εξέφρασαν την αρνητικότητα που συναντούν από τους κατοίκους των περιοχών τους στο να συμμορφωθούν με την οδηγία αυτή.
✅Ο Δασάρχης Πύργου κ Παναγιώτης Λάττας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι πολίτες κατά την διάρκεια ανάπτυξης δραστηριοτήτων μέσα σε δασικές περιοχές καθώς και ότι όταν διαπιστώνουν καπνό μέσα σε αυτές θα πρέπει αμεσα να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.
✅Οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων μίλησαν και για την απροθυμία που δείχνουν στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κάτοικοι για να βοηθήσουν στην προσπάθεια της κατάσβεσης φωτιάς καθώς και στις ενέργειες που απαιτούνται για να προλάβουν το καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ - Πρόσκληση διαδικτυακής παρουσίασης του σχεδίου ιδρυτικής διακήρυξης της "Νέας αριστεράς"

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, 

Φίλες και φίλοι,
την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00, θα γίνει περιφερειακή διαδικτυακή συνάντηση για την παρουσίαση του Σχεδίου  Ιδρυτικής Διακήρυξης της Νέας Αριστεράς και συζήτηση, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης 1,2,3 Μαρτίου στο Σ.Ε.Φ.
Την παρουσίαση του Σχεδίου (επισυνάπτεται) θα κάνει ο σ. Νίκος Φίλης.
Στη συνεδρίαση μπορούν να συμμετάσχουν μέλη και φίλοι της Νέας Αριστεράς από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 

Για τη συμμετοχή σας χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Topic: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ Παρουσίαση του Σχεδίου Ιδρυτικής Διακήρυξης ΝΕ.ΑΡ (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας)- Τετάρτη 28.2 - 18:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Ο Δήμος Ήλιδας κήρυξε την έναρξη του φετινού καρναβαλιού Αμαλιάδας, με μία μοναδική Τελετή Έναρξης – Χιλιάδες Καρναβαλιστές από όλη την Ηλεία συμμετείχαν στην εκδήλωση»

Με μία φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης το βράδυ του Σαββάτου στον κεντρικό πεζόδρομο της Αμαλιάδας, δημότες του Δήμου Ήλιδας και πολίτες από ολόκληρη την Ηλεία υποδέχτηκαν το «Καρναβάλι Αμαλιάδας 2024».

Στην επιτυχία της μεγάλης εκδήλωσης που με πολύ μεράκι προετοίμασε ο Δήμος Ήλιδας και οι υπόλοιποι συνδιοργάνωτες -ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας, ο Σύλλογος Εστίασης Ήλιδας και η Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας- πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε η αθρόα συμμετοχή του κόσμο.

Η Τελετή ξεκίνησε με τον παρουσιαστή της βραδιάς και γνωστό χορογράφο και χορευτή Βασίλη Καραγκούνη, να καλεί στην εξέδρα τις σχολές χορού της Αμαλιάδας «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ» και «STEP UP», όπου τμήματά τους παρουσίασαν ένα μοναδικό σόου το οποίο περιελάμβανε από ρυθμούς oriental έως και σύγχρονο hip hop.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, σε ένα ξεχωριστό σόου με φωτιές που ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ, παράλληλα, οι Djs της πόλης δημιούργησαν ένα μοναδικό καρναβαλικό κλίμα σε όλη την Αμαλιάδα, λίγο πριν η τελετή περάσει στο κυρίως μενού.

Έπειτα από μία ώρα με καρναβαλικούς ρυθμούς και πολύ χορού, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την επίσημη έναρξη των φετινών αποκριών για το Δήμο Ήλιδας, εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώνονται την Κυριακή 10 Μαρτίου με τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και Καρναβαλιστών, και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου με τα παραδοσιακά Κούλουμα στην Κουρούτα.

«Το Καρναβάλι μας μπαίνει αισίως στην 7η διοργάνωσή του, αποτελώντας όλα αυτά τα χρόνια ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, το οποίο προσφέρει απλόχερα κέφι και ζωντάνια σε όλους.

Η αγάπη του κόσμου και η αθρόα συμμετοχή εθελοντών και καρναβαλιστών, δείχνουν και την ορθότητα της απόφασής μας το 2015 να αναβιώσουμε το θεσμό των Αποκριών, έπειτα από 20 χρόνια απουσίας, όμως σε μια πιο σύγχρονη, πιο οργανωμένη και την καλύτερη εκδοχή του», ανέφερε με νόημα ο Δήμαρχος Ήλιδας, κηρύσσοντας αμέσως μετά την έναρξη του Καρναβαλιού 2024, του μεγαλύτερου θεσμού Αποκριών που φιλοξενεί η Ηλεία.

Μετά το καρναβαλικό μήνυμα του Δημάρχου, ο ουρανός της πόλης πλημμύρισε από χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη μεγάλη συναυλία της Κάτιας Σαμαντζή, η οποία για περισσότερες από δύο ώρες δημιούργησε στο κέντρο της Αμαλιάδας ένα μοναδικό υπαίθριο πάρτι.


Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.