518 New Articles

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Πηνειού, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου οι δύο κατηγορούμενοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, απέρριψαν στο έδαφος μια συσκευασία, που περιείχε 4,3 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, ενώ επιπλέον η οδηγός στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Πηνειού, από τις μεικτές περιπολίες των Αστυνομικών Τμημάτων Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πηνειού και Βουπρασίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε προαύλιο χώρο της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κλεμμένη μπετονιέρα με κινητήρα.

 

Η μπετονιέρα κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ο Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ - Ενα ακόμη βήμα τουριστικής ανάπτυξης για την Ηλεία!

 

“Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το διεκδικήσαμε με συντονισμένες ενέργειες, ήταν ένα δίκαιο αίτημα που τελεσφόρησε και η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης στην Ηλεία”.

Με τα ανωτέρω λόγια, χωρίς να  μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του, σχολίασε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος την σημαντική εξέλιξη που αφορά στην χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης.

Ουσιαστικά το Υπουργείο Υποδομών έδωσε το ‘πράσινο φως’ για την ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου, μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος γα τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πλέον το ‘Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης’ μπορεί να προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

 

Συντονισμένη προσπάθεια

Ο κ. Νικολακόπουλος από το 2019, σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και τις υπηρεσίες του δήμου, είχε προχωρήσει σε σειρά επαφών για την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να καταστεί εφικτή η ίδρυση και λειτουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη αλλά και σε άλλα τρία σημεία του νομού.

Από τις πρώτες συναντήσεις που είχε κάνει ως νέος βουλευτής το έτος 2019 ήταν με τα στελέχη των Ελληνικών Υδατοδρομίων, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για την λειτουργία των υδατοδρομίων,  μεταφέροντας παράλληλα το αίτημα των αυτοδιοικητικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού.

Ακολούθησε τον Δεκέμβριο του 2019, με πρωτοβουλία του, σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη με την συμμετοχή και των Δημάρχων Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Ζαχάρως, για την προώθηση των διαδικασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2020 ο κ. Νικολακόπουλος είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία στην σημασία της λειτουργίας των υδατοδρομίων κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή και μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλές επαφές και συναντήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για την προώθηση του θέματος.

 

Διεκδικήσεων συνέχεια…

Η χορήγηση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Κυλλήνης έρχεται να προστεθεί στις άδειες ίδρυσης που έχουν χορηγηθεί στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου και Καλαμάτας, ενώ άδειες ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου διαθέτουν η Κέρκυρα και οι Παξοί και δρομολογείται η συμμόρφωση της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Πάτρα.

Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει άλλα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος ουσιαστικά έγινε το πρώτο βήμα για τον νομό μας, ωστόσο η διεκδίκηση δεν σταματά εδώ αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου και στην περιοχή του Καϊάφα, καθώς σε άλλες περιοχές της Ηλείας .

 

 

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Κατόπιν του με αρ. πρωτ. 14102/21-09-2022 εγγράφου του Δημάρχου κ. Λέντζα Ιωάννη για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλώ να προσέλθετε, σύμφωνα με τις διατάξεις της   παρ. 4 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 40 του Ν. 4735/2020 σε  ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις  28 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα  20:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης,:

«Έγκριση έκθεσης πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής B΄ εξαμήνου 2021»

(Εισηγήτρια: Κα Κακαλέτρη Γεωργία, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών)

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως υδατοδρομίου στην Κυλλήνη

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής στο Νομό μας υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα χορηγείται άδεια ιδρύσεως υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την Ηλεία, καθώς η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα εξυπηρετεί την ασφαλή διέλευση, θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας. Θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης και θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και ευρύτερα της Ηλείας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινού τουριστικού προϊόντος με τα Ιόνια Νησιά, τα οποία βρίσκονται έναντι των ακτών της Ηλείας και με τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί κοινό τουριστικό προϊόν. Η δημιουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη που δεν διαθέτει κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει, τέλος, σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών. 

Τα έργα των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής υποδομής και ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο, που αναγνώρισαν την ανάγκη κατασκευής του υδατοδρομίου και σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ενέκριναν την πιστοποίηση άδειας ίδρυσής του. Στα επόμενα βήματα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου είναι η κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και εν συνέχεια η υποβολή αιτήματος για άδεια λειτουργίας». 

Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης με Κοινή Υπουργική Απόφαση - Υδατοδρόμιο Κυλλήνης και επίσημα!

Γ. Λέντζας: «Από την αρχή το πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και τελικά δικαιωθήκαμε!»

 

Ο Λιμένας Κυλλήνης απέκτησε και επίσημα άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου!  Η άδεια χορηγήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, που υπεγράφη σήμερα. Η Κυλλήνη γίνεται με αυτόν τον τρόπο το πρώτο λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας που αποκτά άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου!

Με τη συγκεκριμένη απόφαση το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης» δύναται να  προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

 

Γ. Λέντζας: «Πρωτοπόροι στη Δυτική Ελλάδα»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, δήλωσε: «Μία προσπάθεια τριών ετών, που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή, φτάνει στο αίσιο και πολυπόθητος τέλος της. Από την αρχή το πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και τελικά δικαιωθήκαμε! Σήμερα είμαστε πρωτοπόροι στη Δυτική Ελλάδα, καθώς η Κυλλήνη είναι το πρώτο λιμάνι της Περιφέρειας που αποκτά άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου. Ακολουθούν οι  προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεωνκαι το αίτημα για την άδεια λειτουργίας. Εφόσον ξεκινήσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το projectτης εταιρίας Hellenic Seaplanes, την ερχόμενη άνοιξη στην Κυλλήνη θα πετούν υδροπλάνα! 

Σε όλη αυτή την προσπάθεια στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους και φυσικά ο Πρόεδρος τη Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την στήριξή τους σε όλο το εγχείρημα. 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν  Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που συνεχώς αναπτύσσεται, πρωτοπορεί και καινοτομεί!».

 

Μ. Παπαδόπουλος: «Ένα ακόμη μεταφορικό μέσοστο λιμάνι της Κυλλήνης»

Με αφορμή την πιστοποίηση άδειας ίδρυσης στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου αποκτά σήμερα τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας επιπλέον υποδομής, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης. Μαζί με την Καλαμάτα, την Κέρκυρα και τους Παξούς, αλλά και την Πάτρα, αναπτύσσεται σταθερά ένα δίκτυο που μπορεί να υποστηρίξει τις πτήσεις υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, η οποία γνωρίζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια»

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λεχαινών, την 28η του μηνός Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

  1. Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού, οικον. Έτους 2022 (Εισηγήτρια: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κα Κακαλέτρη Γεωργία)

  2. Λήψη απόφασης για την αγορά ακινήτου στην Κοινότητα Κουρτεσίου και ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης (Εισηγητής Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ανυφαντής Πέτρος)

  3. Λήψη απόφασης για την αγορά ακινήτου στην Κοινότητα Σταφιδόκαμπου και ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης (Εισηγητής Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ανυφαντής Πέτρος)

  4. Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης για ανέγερση προσωρινών καταλυμάτων σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΤΑΚΤΙΚΟΣ Α.Ε.» στην περιοχή Κώμη-Καλαμάρα της Κοινότητας Βάρδας και σε έκταση εμβαδού 103.125,00 μ2. (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής Κος Κεκάτος Διονύσιος)

  5. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση αίθουσας του Κοινοτικού Γραφείου στο Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νησίου «Προκοπή» (Εισηγητής Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ανυφαντής Πέτρος).

  6. Ορισμός εκπροσώπων για τη συγκρότηση επιτροπής έτους 2023 που αποφαίνεται για το χαρακτηρισμό παραλίων χώρων ως πολυσύχναστων (Εισηγητής Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ανυφαντής Πέτρος).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.