238 New Articles

Δήλωσε του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Ευστ. Τσιτλακίδη

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Γρανίτη Δράμας.

Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Αυτό το παιδί που ήρθαμε να αποχαιρετήσουμε σήμερα είναι παιδί όλης της Ελλάδας.

Έτσι τον νιώθουν όλοι οι Έλληνες.

Έτσι ένιωθαν πάντα οι Έλληνες για τους μικρούς και μεγάλους ήρωες αυτού του τόπου, για αυτούς που πέφτουν στο καθήκον, για αυτούς που θυσιάζονται για την πατρίδα.

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία είναι να σταθεί δίπλα στην οικογένειά του».

 

Διεξήχθησαν στο γήπεδο Καλλικώμου του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου

Την εκ νέου διοργάνωση του μαθητικού φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος

 

 

Μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα  διεξήχθησαν  την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Καλλικώμου δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, οι αγώνες ποδοσφαίρου Λυκείων της Ηλείας, στα πλαίσια του πανελλήνιου  σχολικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Επιτροπή Σχολικών Αγώνων.

Στους σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου που έγιναν στο Καλλίκωμο, συμμετείχε σημαντικός αριθμός αθλητών από τα Λύκεια Κρεστένων, Ζαχάρως και Πύργου,  υπό τα διαρκή  χειροκροτήματα αλλά και τη συμπαράσταση από εκατοντάδες  συμμαθητές τους.

Στο γήπεδο  Καλλικώμου διεξήχθησαν οι αγώνες μεταξύ των ΓΕΛ Κρεστένων και Ζαχάρως, καθώς και του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου με το αντίστοιχο σχολείο των Κρεστένων.

Εκ μέρους των αρμοδίων   συντελεστών για τη διεξαγωγή των σχολικών αγώνων ποδοσφαίρου, εκφράστηκαν ευχαριστίες  προς το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς και τους υπόλοιπους ΟΤΑ του Νομού, για την παραχώρηση των γηπέδων  κάτω από  δύσκολες συνθήκες, τη στιγμή που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αθλητές και φιλάθλους  για τη συμμετοχή τους στη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Σημειωτέον πως από την Ηλεία στους σχολικούς αγώνες συμμετέχουν τουλάχιστον 18 Λύκεια, ενώ πέρα από τα μπόνους που μπορεί να πάρει μία ομάδα,   προχωράει στην τελική φάση σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συγχρόνως τα παιδιά μπορούν να αθληθούν, να νιώσουν τη χαρά του αθλητισμού και να λατρέψουν το άθλημα που κάνουν, το ποδόσφαιρο.

 

 

Δήλωση Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σάκη Μπαλιούκου για τους σχολικούς αγώνες

 

Αναφορικά με τους σχολικούς αγώνες ο  Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ανέφερε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας διότι φιλοξενούμε σχολεία που  συμμετέχουν στους  σχολικούς αγώνες.  Οι αγώνες στα γήπεδα θα είναι διαρκείας και θα αξιοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις,  το κλειστό γυμναστήριο, ενώ δεν θα χρησιμοποιηθεί το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου της Κρέστενας, διότι  ακόμα είναι υπό κατασκευή.

Ο Δήμος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή των σχολικών αγώνων, διέθεσε το λεωφορείο προκειμένου να μεταφερθούν οι μαθητές από τα Σχολεία της έδρας στο Καλλίκωμο και  συγχρόνως έχει διαθέσει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι με τον απινιδωτή, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών, γιατί βλέπουμε τελευταία διάφορα περιστατικά τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν και μας δημιουργούν τεράστια ανησυχία, για την υγεία των παιδιών μας. Εύχομαι στα παιδιά να περάσουν όμορφα και να μείνει σε αυτά μια όμορφη εμπειρία. Και να τα προσκαλέσουμε στο μαθητικό φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης των σχολείων που γινόταν κάθε Απρίλιο στο δήμο μας και  το οποίο είχαμε διακόψει λόγω Covid. Θα το επαναλάβουμε φέτος μετά την απαλλαγή μας από τον φόβο του κορωνοιού. Τους περιμένουμε λοιπόν να γεμίσουν το δήμο και  την πόλη μας με τα χαμόγελά τους και τις χαρούμενες φωνές τους». 

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης - Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λεχαινών, την 10η του μηνός Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

  1. Γνωμοδότηση για προϋπολογισμό – Στοχοθεσία οικον. Έτους 2023 του Ν.Π. του Δήμου με την επωνυμία ΄΄ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης΄΄ (εισηγητής η Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Κακαλέτρη Γεωργία)

  2. Λήψη απόφασης για την επέκταση Δημοτικού Φωτισμό στην Κοιν. Κάστρου, περιοχή Τριφτιλάντι (εισηγητής ο Α/Δ Οδοποιίας και Ηλεκτροφωτισμού κ. Σίνος Νικόλαος).

  3. Ορισμός Επιτροπών Παρακολούθησης – Παραλαβής – Τροποποίησης συμβάσεων Προμηθειών Μηχανημάτων Έργων, Οχημάτων & Λοιπού Τεχνικού Εξοπλισμού, έτους 2023 (εισηγήτρια η Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Κακαλέτρη Γεωργία).

  4. Ορισμός Επιτροπής Ενστάσεων & Προσφυγών Προμηθειών, έτους 2023 (εισηγήτρια η Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Κακαλέτρη Γεωργία).

  5. Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής – Παροχής Γενικών Υπηρεσιών, έτους 2023 Προμηθειών (εισηγήτρια η Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Κακαλέτρη Γεωργία).

  6. Ορισμός Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων – Παροχής Γενικών Υπηρεσιών Προμηθειών, έτους 2023 (εισηγήτρια η Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Κακαλέτρη Γεωργία).

  7. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου ΄΄ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝ. ΜΥΡΣΙΝΗΣ 2021΄΄ (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής κος Κεκάτος Διονύσιος).

  8. Χαρακτηρισμός επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου ως εποχιακές για το έτος 2023 (εισηγήτρια η Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κα. Κακαλέτρη Γεωργία).

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

 

Bλάβη του κεντρικού συστήματος ρύθμισης και ελέγχου της ΔΕΗ

Σε βλάβη του κεντρικού συστήματος ρύθμισης και ελέγχου της ΔΕΗ οφείλεται το πρόβλημα να παραμένει ανοιχτός ο κοινόχρηστος φωτισμός κατά τις πρωινές ώρες σε ορισμένες περιοχές της πόλης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου επεμβαίνουν αμέσως αλλά το πρόβλημα επανεμφανίζεται

Ήδη, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΗ έχουν ενημερωθεί από το Δήμο Πύργου και γίνεται προσπάθεια για την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος.

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας - Χρηματική αποζημίωση αλιέων και υδατοκαλλιεργητών λόγω του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενημερώνει τους αλιείς και υδατοκαλλιεργητές ότι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (αρ. 277/Β/24.01.2023) η αρ. 70/12.01.2023 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ:62ΣΒ4653ΠΓ-2ΘΞ) που καθορίζει τους όρους και ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Δράσης 2, ‘’Χρηματική αποζημίωση των φορέων εκμετάλλευσης του τομέα αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας για το διαφυγόν εισόδημά τους και για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς η οποία προκλήθηκε από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις επιπτώσεις της στην εφοδιαστική αλυσίδα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας’’, του Μέτρου 3.4.3 – «Μέτρα Εμπορίας», του Επιχ/κού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020».

Στην Υπ. Απόφαση ορίζονται οι Δικαιούχοι και οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής σε 2 Υποδράσεις:

(α): «Χρηματική αποζημίωση φορέων εκμετάλλευσης του τομέα αλιείας»

(β): «Χρηματική αποζημίωση φορέων εκμετάλλευσης του τομέα υδατοκαλλιέργειας».

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται για μέγιστη περίοδο επιλεξιμότητας από 24 Φεβρουαρίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται α) για τον τομέα αλιείας σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του αλ/κού σκάφους και β) για τον τομέα υδατοκαλλιέργειας ανάλογα με τα παραστατικά ιχθυοτροφών της περιόδου επιλεξιμότητας.

Θα ακολουθήσει η έκδοση σχετικής Πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑΛΘ για την υποβολή Αίτησης χρηματοδότησης η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την ηλεκτρονική αίτηση χρηματοδότησης αναφέρονται αναλυτικά στην Υπουργική Απόφαση,Η προϊσταμένη της Δ/νσης

Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου - Ξεκινούν άμεσα τα έργα στον δρόμο Δουνέικα-παραλία Αγίας Μαρίνας

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον που εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για ένα κυρίαρχο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Δουνεϊκων που αφορά στην βελτίωση του δρόμου που οδηγεί προς την θάλασσα. Έναν δρόμο όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σημειώνεται μεγάλη διέλευση οχημάτων, ντόπιων και επισκεπτών, καθώς η παραλία της Αγίας Μαρίνας αποτελεί πόλο έλξης αλλά παράλληλα και τους χειμερινούς μήνες εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, που διατηρούν εκεί κτήματα και οικείες. Για το χρόνιο αυτό πρόβλημα ενημερώθηκε η κα. Αυγερινοπούλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα Δουνέικα και την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Αθανάσιο Δούνια, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και κατοίκους.

Η Ηλεία Βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησε πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου, με στόχο οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν την επερχόμενη θερινή περίοδο, καθώς ήδη από τον Δήμο έχει υποβληθεί η μελέτη στο Υπουργείο. Μάλιστα, έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Τριαντόπουλο ότι οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, πιθανόν και την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, που έχει αιτηθεί την χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων.

 

Διονύσης Καλαματιανός για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε πως επίκειται η δημοπράτηση της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης. Ένα έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο αφενός θα συμβάλει στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και αφετέρου στη μείωση του κόστους άρδευσης.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του έργου, διακινδυνεύοντας την απένταξή του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 17,42 εκατ. ευρώ. Έπρεπε, λοιπόν, να περάσουν σχεδόν 4 χρόνια από τότε και να καταθέσουμε 3 ερωτήσεις στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό, για να λυθεί το ζήτημα της απαλλοτρίωσης λίγων στρεμμάτων.

Ελπίζουμε, τουλάχιστον, από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες να τρέξουν και επιτέλους να υλοποιηθεί γρήγορα αυτό το κρίσιμο έργο υποδομής για πολλούς παραγωγούς του κάμπου της Ηλείας.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει αδράνεια και στασιμότητα σχετικά με την απαραίτητη υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ Αμαλιάδας, Α΄ Πύργου, Πελοπίου και Επιταλίου, καθώς, δεν υφίσταται ουσιαστικό πλάνο για να προχωρήσει και αυτό το σπουδαίο έργο.

Δίχως αμφιβολία, το πεπαλαιωμένο αρδευτικό δίκτυο της Ηλείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Θα έπρεπε, ήδη, η κυβέρνηση να έχει ασχοληθεί ενεργά με το μείζον αυτό ζήτημα και να έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες. Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον για ένα έργο που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας. Ένα έργο που θα συνέβαλλε αποφασιστικά στον περιορισμό της σπατάλης των πολυτίμων υδάτινων πόρων και στη μείωση του κόστους άρδευσης.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.