96 New Articles

Διονύσης Καλαματιανός: Άμεση λήψη μέτρων προστασίας και οικονομικής στήριξης του νομού Ηλείας

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα οποία μεταβάλλονται συνεχώς, διαπιστώνουμε ότι η Ηλεία έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Από την πρώτη στιγμή της επιδημικής έξαρσης, ως αντιπολίτευση αντιμετωπίσαμε τη νέα απειλή για τη δημόσια υγεία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν επιλέξαμε να προβούμε σε δημαγωγική και λαϊκίστικη κριτική, όπως έκανε στο παρελθόν η ΝΔ.

Είναι σαφές ότι, ειδικά στην Ηλεία, οι αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά των κρουσμάτων και της μετάδοσης. Είναι αναγκαίο να διερευνηθούν οι συνθήκες που συνέβαλαν σε αυτό.

Υπάρχουν δημοσιεύματα και μαρτυρίες που αναφέρουν ότι δεν έγινε η δέουσα διαχείριση του αρχικού περιστατικού, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, να μην αξιολογηθεί σωστά η κρισιμότητα της κατάστασης και να μην έχουμε έγκαιρη και αποτελεσματική λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Τώρα, επειδή τα κρούσματα λοίμωξης με κορονοϊό αυξάνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην ενίσχυση των Νοσηλευτικών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και πλήρωμα ΕΚΑΒ, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις. Ειδικά η άμεση μετακίνηση παθολόγων είναι επιτακτική.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για όλη τη Δυτική Ελλάδα, είναι, επίσης, απαραίτητο να ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Ιδιαίτερη κρίσιμη είναι η ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, θα ήταν ωφέλιμο να εγκατασταθεί διαγνωστικό κέντρο στο νοσοκομείο αυτό, ώστε να εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος στην εξέταση των δειγμάτων.

 

 

Ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι απαιτείται συνεχής ενημέρωση των πολιτών για την εντατικοποίηση των μέτρων ατομικής προστασίας και περιορισμού του συγχρωτισμού, ώστε να ανακοπεί η διασπορά και να περιοριστούν τα κρούσματα.

Περαιτέρω, λόγω της σημαντικής διασποράς της νόσου, του φόβου και της επιφυλακτικότητας που τη συνοδεύει, η οικονομία της Ηλείας έχει υποστεί πολύ ισχυρό πλήγμα. Η αγοραστική κίνηση στο νομό έχει περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.  Ήδη πραγματοποιούνται πολλές ακυρώσεις προγραμματισμένων εκδηλώσεων, δράσεων και τουριστικών αφίξεων. Η λειτουργία των λαϊκών αγορών έχει ανασταλεί, τα εμπορικά καταστήματα και οι χώροι εστίασης υπολειτουργούν. Οι επαγγελματίες είναι σε απόγνωση. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα οικονομικά και φορολογικά μέτρα περιορισμού της τεράστιας ζημίας, την οποία έχει υποστεί η αγορά της Ηλείας.

Συμπερασματικά, χρειάζεται όλοι μας να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη διαμορφωμένη κατάσταση. Οφείλει, το Υπουργείο Υγείας και συνολικά η Κυβέρνηση να επιδείξει την ανάλογη αποφασιστικότητα, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες  ενίσχυσης των δομών του ΕΣΥ, λήψης των απαιτούμενων μέτρων προστασίας των πολιτών και περιορισμού της οικονομικής ζημίας που υφίσταται ο νομός μας.

Ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας ζητά μέτρα στήριξης της αγοράς

Την στήριξη της αγοράς της Αρχαίας Ολυμπίας με αποφάσεις και μέτρα που θα ανακουφίσουν τους επαγγελματίες από τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού, προτείνει προς την Κυβέρνηση ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο κ. Γεωργιόπουλος, έπειτα και από επαφές που είχε με επαγγελματίες της Αρχαίας Ολυμπίας, καθορίστηκε ένα πρώτο πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο θα εξειδικευτεί μετά και από διαβούλευση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας. Τα αιτήματα αυτά έχουν ως εξής:

 1. Αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων έως 31 Ιουλίου 2020.
 2. Παράταση υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α., των οποίων η προθεσμία έληγε την 29 Φεβρουαρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2020, έως 31 Ιουλίου 2020, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.
 3. Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 31 Ιουλίου 2020.
 4. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/07/2020 σε εφορία και ΕΦΚΑΑ
 5. Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
 6. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερημένων μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.
 7. Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για έξι (6) μήνες.
 8. Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες των εξής κατηγοριών:
 • Εμπορικές Επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις Εστίασης
 • Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών
 1. Πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής μέχρι 31 Ιουλίου 2020 για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τις κάτωθι επιχειρήσεις:
 • Εμπορικές Επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις Εστίασης
 • Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών
 1. Εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery: Αποζημίωση επιχειρήσεων για απώλεια εισοδήματος (από την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ 13776/27.02.20 μέχρι και έξι μήνες μετά) είτε από Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε με ειδική άδεια να τεθεί υπό τον κανονισμό 651/2014 της ΕΕ για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
 2. Άτοκα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου.

 

Την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και τη λήψη οικονομικών & φορολικών μέτρων για τους επαγγελματίες του νομού ζητά ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ - Κ. Τζαβάρας: «Άμεση στήριξη για να μην καταρρεύσει η Ηλεία»

Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης της Ηλείας για να αποτραπεί η κατάρρευση της δημόσιας Υγείας και η οικονομική καθίζηση λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊούζητά με ερώτησή του από τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

Επικαλούμενος  την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία έχουν καταγραφεί 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ηλεία και έχουν τεθεί σε καραντίνα 15 άτομα απο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με συνέπεια να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου έχει επωμιστεί όλο το βάρος της υγειονομικής κάλυψης του νομού και είναι αδήριτη ανάγκη η στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με επιπλέον προσωπικό και οχήματα.

Παράλληλα, ο Ηλείος βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης και φορολογικής ελάφρυσνης για τους επαγγελματίες της Ηλείας, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει ήδη οδηγήσει σε μαζικές ακυρώσεις τουριστικών αφίξεων, που ειδικά στην Αρχαία Ολυμπία πλησιάζουν στο 100% ενόψει της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την ερχόμενη εβδομάδα, και έχει καθηλώσει την εμπορική κίνηση στον νομό με δεκάδες ακυρώσεις διεξαγωγής λαϊκών αγορών και εκδηλώσεων, λόγω της ανησυχίας που επικρατεί μεταξύ των πολιτών.

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους συμπατριώτες του που ήδη νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ο Κώστας Τζαβάρας επισήμανε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικου Οργανισμού Δημόσιας Υγείαςη επιδημική έξαρση της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊόςκαι πως η Ηλεία θεωρείται ότι έχει ήδη περάσει στη λεγόμενη «φάση2», ζητώντας από την κυβέρνηση να μη χρονοτριβήσει και να λάβει εδώ και τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις.

«Τα 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊούκαι η μάχη που δίνει συμπολίτης μας στο Νοσοκομείο του Ρίου μαρτυρούν ότι η Ηλεία δοκιμάζεται σκληρά και εξαντλεί τα όριά της. Είναι επιβεβλημένη από τις δύσκολες κατάστασεις η άμεση ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αποφευχθεί η κατάρρευσή της. Παράλληλα, είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη οικονομικών και φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση, για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της εμπορικής και τουριστικής καθίζησης που έχει ήδη υποστεί η Ηλεία εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας.

 

 

Δήμος Ήλιδας – Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας και Γιατροί του Νοσοκομείου: «Να μην πανικοβάλλονται από φήμες οι κάτοικοι του Δήμου»

Σε πλήρη λειτουργία το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης – Δυο γραμμές επικοινωνίας για τους πολίτες από τον Ιατρικό Σύλλογο

 

 

 

Καθ’ όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όποιο τυχόν περιστατικό κορονοϊού εμφανιστεί, είναι ο Δήμος Ήλιδας, το Γενικό Νοσοκομείο και όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αμαλιάδας.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Νίκος Σδούγας, κάλεσαν τους πολίτες της περιοχής να μην «μην πανικοβάλλονται από φήμες» αλλά να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού και εάν εμφανίσουν συμπτώματα άμεσα να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους ο οποίος είναι ο υπεύθυνος να τους καθοδηγήσει.

Τόνισαν πως μετά την απολύμανση που έγινε, το νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι σε πλήρη λειτουργία και σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό που θα εμφανιστεί. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ Τσαούσης, ο Ιατρικός Σύλλογος δημιούργησε δυο γραμμές επικοινωνίας όπου οι πολίτες θα μπορούν να καλούν και να ενημερώνονται από τους γιατρούς για το τι πρέπει να κάνουν εάν διαπιστώσουν πως έχουν τα ύποπτα συμπτώματα.  Τα  τηλέφωνα του Ιατρικού Συλλόγου είναι  6944 344403 και 6937 251264

 

Γιάννης Λυμπέρης : «Να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας»

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης : «Οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται και να μην πανικοβάλλονται από φήμες οι οποίες κυκλοφορούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι θετικοί στον κορονοϊό. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφόρησαν στην Ηλεία και ήρθαν σε επαφή με συνανθρώπους τους. Αυτό που πρέπει να γίνει γνωστό είναι πως από την πρώτη στιγμή υπάρχει ένας συντονισμός μεταξύ των γιατρών που έχουν έρθει από την Αθήνα και των συναδέλφων τους από το νοσοκομείο Αμαλιάδας και του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου να βρεθούν όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με το γκρουπ των ταξιδιωτών. Σε μεγάλο βαθμό αυτή η προσπάθεια έχει πετύχει αφού έχουν προχωρήσει την Ιχνηλασιμότητα. Όσοι είναι ύποπτοι να έχουν τον ιό βρίσκονται στο σπίτι τους για να μην τον μεταφέρουν σε άλλους. Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας. Δηλαδή να πλένουμε τα χέρια μας, να μη πηγαίνουμε σε κλειστούς χώρους και εάν νιώσουμε κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας. Να ξεκαθαρίσω πως μόνο οι γιατροί είναι υπεύθυνοι να μας δώσουν πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε με το παραμικρό και να συνωστιζόμαστε στο νοσοκομείο. Να πω ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας, έχει γίνει απολύμανση και λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν πρέπει λοιπόν να πανικοβάλλεται ο κόσμος και δηλώνουμε πως οι γιατροί μας είναι στη διάθεση των κατοίκων του Δήμου Ήλιδας.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης επεσήμανε : «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, αποφάσισε ότι τα μέλη του είναι στη διάθεση του Δήμου Ήλιδας και του νοσοκομείου της πόλης. Βασικό μας μέλημα είναι να μην δημιουργηθεί πανικός μεταξύ των κατοίκων. Οι γιατροί θα βρίσκονται σε αναμονή σε ότι του ζητηθεί. Για το λόγο αυτό όσοι χρειάζονται βοήθεια ή συμβουλή μπορούν να επικοινωνούν με τον Ιατρικό Σύλλογο, - έχουμε δυο τηλεφωνικές γραμμές για το κοινό- και οι γιατροί να συνδράμουν στο πρόβλημα που υπάρχει. Θα πρέπει να μην πηγαίνουμε άσκοπα στο νοσοκομείο γιατί συνωστιζόμαστε και βέβαια εκεί νοσηλεύονται αντίστοιχα περιστατικά. Μην μας πιάνει πανικός με ένα μικρό βήχα. Κλείνοντας να πω ότι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας βρίσκεται εν πλήρη λειτουργία και είναι καθ’ όλα έτοιμο να αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά».

Τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Νίκος Σδούγας τόνισε : «Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, μετά την απολύμανση που έγινε, εφημερεύει κανονικά και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ότι περιστατικό εμφανιστεί».

Γεωργιόπουλος προς Μπαχ: Πρόταση μετάθεσης της Αφής για τον Μάιο

Την μετάθεση της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τον μήνα Μάιο, προτείνει ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, με την σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προστατευτεί το κύρος και η αίγλη του θεσμού και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου, των πρώην Δημάρχων κ.κ. Θύμιου Κοτζιά και Γιώργου Αηδόνη και του επικεφαλής της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργου Τζαβάρα, όπου αποφασίστηκε να σταλεί σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Τόμας Μπαχ. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Σε λίγες μέρες, στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, θα τελεστεί η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και θα ξεκινήσει η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, για να καταλήξει, μετά από λίγες ημέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα και από εκεί στην Ιαπωνία και στο Τόκιο.

Τις τελευταίες όμως ημέρες, στην περιοχή μας, ζούμε κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της προσβολής ενός μέρους συμπατριωτών μας από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να έχουμε φόβο και ανησυχία, κάτι που επιβάλλει στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης της τελετής Αφής, να λάβουν μέτρα περιορισμού της προσέλευσης και να περιφρουρήσουν με τέτοιο τρόπο το γεγονός προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Αυτό το γεγονός είναι το μοναδικό γεγονός που συμβαίνει στην Ολυμπία στα πλαίσια του Ολυμπιακού Κινήματος και η σπουδαιότητά του είναι αναγνωρισμένη απ’ όλους. Ο περιορισμός που θα υποστεί το τελετουργικό, νομίζω ότι θα υποβαθμίσει το ίδιο το κύρος του θεσμού και για τον λόγο αυτό πριν από λίγη ώρα κάλεσα εδώ τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους παλιούς δημάρχους κ.κ. Κοτζιά και Αηδόνη καθώς και τον κ. Τζαβάρα και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να αποσταλεί μια επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Μπαχ, η οποία θα κοινοποιείται στον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Καπράλο, με κάθε σεβασμό στη θεσμική τους λειτουργία και στη δική τους αποκλειστική αρμοδιότητα της διοργάνωσης αυτού του γεγονότος.

Αυτή την επιστολή θα ήθελα να την καταστήσω γνωστή και στους συμπατριώτες μας, οι οποίοι τιμούν και αγαπούν τον θεσμό, σέβονται το κύρος και την σπουδαιότητά του και θα ήθελαν να τον δουν να διεξάγεται με την μεγαλοπρέπεια και την αίγλη με την οποία διεξάγεται όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε

Η Ολυμπιακή Φλόγα χαρακτηρίζεται ως σύμβολο ιερό και μοναδικό.

Ιερό γιατί συμπυκνώνει την υπέρτατη αξία του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της συναδέλφωσης των λαών και της ειρήνης. Και μοναδικό διότι εκπορεύεται από τον ιερό τόπο της Ολυμπίας, όπου πριν χιλιάδες χρόνια γεννήθηκε το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Ήδη από το 1936 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αποδεχόμενη αυτό τον μοναδικό και υπέρτατο συμβολισμό, ενσωμάτωσε και κατοχύρωσε θεσμικά, στο τελετουργικό των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αφή και τη Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στον κανόνα 60 και στην ερμηνευτική διάταξη του κανόνα 61 του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη, περιγράφεται λεπτομερώς το τελετουργικό που ακολουθείται κατά την τελετή της Αφής και παράδοσης της Φλόγας στον πρώτο λαμπαδηδρόμο εντός του αρχαίου σταδίου. Η κατοχύρωση της τελετής Αφής και της Λαμπαδηδρομίας στον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη, αναδεικνύει την σπουδαιότητα, την ιδιαίτερη σημασία και τον σεβασμό που αποδίδει η ΔΟΕ στον θεσμό.

Το λαμπρό και μεγαλοπρεπές τελετουργικό που παρακολουθούν με δέος και συγκίνηση εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, έχουν αναγορεύσει την τελετή ως πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας σημασίας και την έχουν συνδέσει συμβολικά και άρρηκτα με το αξιακό περιεχόμενο των Αγώνων.

Το κύρος του θεσμού, η λαμπρότης και η συνεπαγόμενη αίγλη του, ενόψει της τελετής της Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κινδυνεύουν να πληγούν από τα γεγονότα και τα περιστατικά της επιδημίας του κορονοϊού που δυστυχώς πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή μας.

Ο κίνδυνος να διεξαχθεί η Αφή με ελάχιστους θεατές, με περιορισμένη συμμετοχή επισήμων και αντιπροσωπιών χωρών και υπό διάχυτο φόβο και ανησυχία, θα έχει ως συνέπεια να πληγεί η σπουδαιότητα και η αίγλη του θεσμού.

Η Δημοτική Αρχή, το σύνολο των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Αρχαίας Ολυμπίας, με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η παγκόσμια ακτινοβολία του θεσμού ζητά από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της διοργάνωσης να εξετάσει την περίπτωση μετάθεσης της τελετής της Αφής για τον μήνα Μάιο τρέχοντος έτους.

Η συγκεκριμένη πρόταση στηρίζεται στην εκφρασμένη πεποίθηση της επιστημονικής κοινότητας ότι, σε συνθήκες υψηλότερων θερμοκρασιών στο περιβάλλον, που για τη χώρα μας είναι βέβαιο ότι θα επικρατούν το μήνα Μάιο, η διάδοση του ιού θα έχει περιοριστεί σημαντικά και η επιδημία θα έχει υποχωρήσει.

Θεωρούμε δε πως ο χρόνος που μεσολαβεί, από την νέα ημερομηνία που τυχόν καθοριστεί (Μάιος) μέχρι την έναρξη των Αγώνων, είναι επαρκής προκειμένου να διεξαχθεί το μεγαλύτερο μέρος της σχεδιασθείσας από την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, λαμπαδηδρομία.

Τα γεγονότα είναι ιδιαιτέρως έκτακτα για την παγκόσμια κοινότητα και η οποιαδήποτε μικρή αλλαγή επιβάλλεται από τις περιστάσεις.

Κύριε Πρόεδρε

Καταθέτουμε αυτή την πρότασή μας όντας βέβαιοι πως γνωρίζετε καλύτερα από εμάς και σταθμίζετε με αίσθημα ευθύνης όλες τις παραμέτρους και τα δεδομένα του εν λόγω θέματος και λαμβάνετε όπως πάντα την καλύτερη για το Ολυμπιακό Κίνημα απόφαση, την οποία είναι αυτονόητο πως θα υποστηρίξουμε με θέρμη και πνεύμα συνεργασίας, σε ό,τι μας αναλογεί.

Διανομή ενημερωτικού υλικού για τον κορονοϊο

Στη διανομή ενημερωτικού υλικού σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολίτες, για όλα όσα πρέπει  να γνωρίζουμε για τον νέο κορονοϊο καθώς και για τα βασικά μέτρα προστασίας, προχώρησε σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου.

   Το ενημερωτικό υλικό, παρελήφθη από την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει δημιουργήσει τα εν λόγω έντυπα, συνδράμοντας τους συνεργαζόμενους φορείς που έχουν ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον, στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων που υλοποιεί, με στόχο τη συνεχή ενημέρωση του κοινού.

   Ειδικότερα, έχουν διανεμηθεί τρεις διαφορετικές κατηγορίες έντυπου ενημερωτικού υλικού:

-Σε όλους τους Δήμους της Ηλείας έχει αποσταλεί φυλλάδιο για όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να προστατευτούμε. Με δική τους μέριμνα, θα διανεμηθεί σε όλες τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

-Στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, με τα βασικά μέτρα προστασίας από τον νέο κορονοϊο στο σχολείο. Με δική τους μέριμνα θα διανεμηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού.

-Στα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία του κοινού. Η διανομή, τόσο στα καταστήματα όσο και στους πολίτες, έγινε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας.

Μέτρα στην Π.Ε Ηλείας

  Εξάλλου, σε συνέχεια της λήψης προληπτικών μέτρων, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, εντός του Σαββατοκύριακου, θα πραγματοποιηθεί μικροβιοκτονία- απολύμανση για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊου, σε όλες τις Διευθύνσεις της Π.Ε Ηλείας, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας καθώς επίσης στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΔΔΥ Ηλείας.

 

 

 

 

 

 

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ελληνική Δημοκρατία

Νομός Ηλείας

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τμήμα Υποστήριξης

Πολιτικών Οργάνων

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ

 

        Λεχαινά   6/3/2020    

               

                    Αριθ. Πρωτ. 2417

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση :

 Πολυτεχνείου 2

Τ.Κ. 27053 Λεχαινά

 

 

 

 

 

Προς:

1.Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

2.Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

3.Αναπληρώτρια Δ/ντρια Διοικητικών

   Υπηρεσιών

4.Αναπληρώτρια Δ/ντρια Οικονομικών

    Υπηρεσιών 

5.Αναπληρωτή Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών

 

 

Πληροφορίες :

Τηλέφωνο :

Fax :

Αλέξης Γαλάνης

2623360828

2623360810

.email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοιν.:

1.Πρακτικογράφο Δ.Σ.

2.Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ

3.Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ

4.Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

 

 

ΘΕΜΑ:

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

 

   Κατόπιν του με αρ. πρωτ. 2417/6-3-2020 εγγράφου του Δημάρχου κ. Λέντζα Ιωάννη  για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλώ να προσέλθετε σε νέα δημόσια συνεδρίαση την 11η  του μηνός Μαρτίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για  συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 1. Ενημέρωση για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού (Εισηγητής: Δήμαρχος Κος Λέντζας Ιωάννης)
 2. Επικύρωση πρακτικών 2ης ειδικής συνεδρίασης του δ.σ. στις 17/2/2020(Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 3. Επικύρωση πρακτικών 3ης τακτικής συνεδρίασης του δ.σ. στις 21/2/2020(Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 4. Επιλογή  Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης (Εισηγήτρια: Πρόεδρος δ.σ. Κα Κακαλέτρη Γεωργία)
 5. Εγκρίσεις επικαιροποιημένων μελετών και τευχών δημοπράτησης Αποχέτευσης Βάρδας(Εισηγήτρια: Α/Δ Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Κα Γιαννίτση Αλεξάνδρα)
 6. Αποδοχή συμπληρωματικού όρου για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρ/κων και Δανείων, για τη χρηματοδότηση του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Κ. Κάστρου, Τ.Κ. Μέλισσας, Τ.Κ. Μπορσίου, Τ.Κ. Νεάπολης, Τ.Κ. Κουρτεσίου, ΤΚ Αετοράχης (Δάφνη) και ΤΚ Ψαρίου και σωληνώσεων υδατόπυργων»το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I. (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)
 7. Αποδοχή συμπληρωματικού όρου για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρ/κων και Δανείων, για τη χρηματοδότηση του έργου «Νέος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός Δ.Κ. Βάρδας» το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I. (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Βαρβαρέσος Κων/νος)

                                                                                                                  Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                

                                    ΚΑΚΑΛΕΤΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.