233 New Articles

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει καταγραφεί στις μνήμες όλων όσοι τη βίωσαν, αλλά και όλων όσοι έχουν κάνει στόχο ζωής να μην την ξεχνούν, ως μέρος μιας προαποφασισμένης εθνοκάθαρσης από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, εναντίον όλων των αυτοχθόνων χριστιανικών πληθυσμών.

 Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα, τους χιλιάδες ξεριζωμένων που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς και καταρρακωμένο ένα λαμπρό ελληνορθόδοξο πολιτισμό τριών χιλιετιών. Αυτόν ακριβώς που ήθελε να ξεριζώσει η γειτονική χώρα. 

Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδοθεί στους 353.000 σφαγιασθέντες Ποντίους είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη τους.  Να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αφού μόνο μέσα από την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας μπορεί να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία ανάμεσα στους λαούς.

Μιχάλης Κατρίνης: Η Νέα Δημοκρατία δε διαπραγματεύεται το ρόλο του Υπερταμείου για την πραγματική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - Σημεία ομιλίας Μιχάλη Κατρίνη στην επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Σημεία ομιλίας Μιχάλη Κατρίνη στην επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

  • Η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μια από τις χειρότερες συμφωνίες από συστάσεως ελληνικού κράτους για το δημόσιο συμφέρον και την εθνική ανεξαρτησία.
  • Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει επαναδιαπραγματευτεί την πολύ κακή αυτή συμφωνία, σε μια εποχή που αναθεωρούνται τόσο οι αυστηροί όροι δημοσιονομικής εποπτείας του παρελθόντος όσο και ο ρόλος του κράτους στην οικονομία.
  • Την ίδια στιγμή που οι ισχυρές χώρες του βορρά ενισχύουν οικονομικά τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις τους για να τις προστατεύσουν από εξαγορές από τρίτες χώρες, η χώρα μας καλείται να συνεχίσει ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων χωρίς καμία αναπτυξιακή ή εθνική προοπτική.
  • Μόνη λύση αποτελεί η μετατροπή του Υπερταμείου από ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, σε ταμείο αξιοποίησής της.
  • Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζεται από δημοκρατική νομιμοποίηση, διαφάνεια,λογοδοσία, άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και αξιοποίηση πόρων για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος
  • Χρειάζεται να καταρτιστούν μεσοπρόθεσμα εθνικά σχέδια για την προώθηση των επενδύσεων στους κρίσιμους ενεργειακούς τομείς και στη διαχείριση των υδάτινων πόρων της χώρας που θα επικαιροποιούνται ετησίως από τη Βουλή.
  • Να αναζητηθούν συμπράξεις με επενδυτές, μέσω κυρίως αναθέσεων πεδίων δραστηριοτήτων των δημόσιων επιχειρήσεων, χωρίς να παραχωρείται η συνολική δημόσια συμμετοχή.
  • Η αξιοποίηση των 24.000 ακινήτων αγροτικής γης της ΕΤΑΔ θα μπορούσε να κατευθυνθεί για την ενίσχυση των αγροτικών συνεταιρισμών, των ομάδων παραγωγών και των νέων αγροτών σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας ανακτά το χαμένο έδαφος και καλείται να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

 

Κρέστενα - Σχηματισμός δικογραφίας για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αγρόκτημα του σε οικισμό της περιοχής, διαπιστώθηκε να κατέχει έξι σκύλους υποσιτισμένους και δεμένους με πρόχειρες αλυσίδες, σε σιδερένια βαρέλια, χωρίς  να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας τους.  

Ιερά Μητρόπολις Ηλείας: Σχετικώς με τον εορτασμό της αποδόσεως του Πάσχα


Πύργος 18 Μαΐου 2020
                                            

                                                                                             ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

                  Πρός

                  Τούς αἰδ. Ἐφημερίου τῶν Ἱ. Ναῶν καί τά

                  Ἡγουμενοσυμβούλια τῶν Ἱ. Μονῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἡμῶν

                                                                        Ἕδρας των

 

            Ἀγαπητοί μου Πατέρες καί Ἀδελφοί,

            ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

            Ἤδη πέρασε ὁ μεγάλος κίνδυνος τοῦ κορονοϊοῦ, πλησιάζει καί ἡ ἡμέρα ἀποδόσεως τοῦ Πάσχα καί ἑτοιμαζόμαστε νά τήν ἑορτάσωμε. Βεβαίως θά τήν ἑορτάσωμε μέ ἀνοιχτές τίς πόρτες τῶν Ναῶν καί τῶν Μονῶν μας, ἀλλά πάλι μέ κάποιους, τούς γνωστούς σέ ἐσᾶς περιορισμούς.

            Λοιπόν, ἡ ταπεινότης μου, μέ τούς Συνεργάτες μου, ἀποφασίσαμε τά ἑξῆς:

            Ὅλες οἱ ἐνορίες καί οἱ Μονές νά τελέσουν τόν Ἑσπερινόν τῆς ἀποδόσεως τῆς ἑορτῆς τοῦ Πάσχα, δηλαδή τήν Τρίτη 26 Μαΐου, ὥρα 9-10. Τό πρωΐ ἀνήμερα τῆς Ἀποδόσεως, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 νά τελεσθῆ ἡ Πασχαλινή θεία Λειτουργία ὥρα 6.30 -9.

            Ὅσοι ἀπό σᾶς ἐπιθυμεῖτε, μπορεῖτε σέ συνέχεια τοῦ Ἑσπερινοῦ νά τελέσετε τόν Ὄρθον καί τήν θεῖαν Λειτουργίαν ἕως καί τήν 1 μετά τό Μεσονύκτιον.

 

Μέ θερμές εὐχές  

† Ὁ Ἠλείας  ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Αμαλιάδα - Σύλληψη για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, σε χωριό της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι λειτουργούσε καφενείο, εξυπηρετώντας δυο πελάτες, παραβιάζοντας την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Στην συλληφθείσα βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ.

Ηλεία - Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος πέντε αγνώστων δραστών για ληστεία

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το απόγευμα στην διασταύρωση Μανωλάδας  επιβαίνοντας σε όχημα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά  των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες τύπου full face, σταμάτησαν ιδιωτικής χρήσης φορτηγό που οδηγούσε ημεδαπός στον οποίο αφού άσκησαν σωματική βία χρησιμοποιώντας ξύλινα ρόπαλα, στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Μιχάλης Κατρίνης: Ο χρόνος και η υπομονή έχουν εξαντληθεί. Να έρθει άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Διαρκή πίεση συνεχίζει να ασκεί ο Μιχάλης Κατρίνης, μέσω επικοινωνίας του με το υπουργείο Οικονομικών, για ρύθμιση του προβλήματος με τους υπέρογκους φόρους στα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα έτη 2010-2013, που επιβλήθηκαν μετά από την εντολή της «οίκοθεν» εκκαθάρισης στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, χωρίς να κληθούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις.

Το θέμα, το οποίο αφορά 71.000 συνταξιούχους που έλαβαν χρεωστικά ενημερωτικά σημειώματα, είχε φέρει ο βουλευτής με ερώτησή του στη Βουλή από τις 14 Φεβρουαρίου.

Ένα μήνα αργότερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεζυρόπουλος δεσμεύτηκε απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής μέσα στη Βουλή, ότι θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί.

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: «Ο χρόνος και η υπομονή έχουν εξαντληθεί. Αυτό που ζητάμε είναι να έρθει τώρα ρύθμιση στη Βουλή, για να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να καταθέσουν τροποποιητικές δηλώσεις, ώστε τα αναδρομικά να δηλωθούν στο έτος που αντιστοιχούν, τα ποσά να φορολογηθούν με βάση την φορολογική κλίμακα της κάθε χρονιάς, να υπάρξουν λογικές διευκολύνσεις πληρωμής και ακύρωση προστίμων και προσαυξήσεων. Όσον αφορά, επίσης, τους συνταξιούχους οι οποίοι είχαν δηλώσει τα αναδρομικά ποσά που είχαν εισπράξει με χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις, να διαγραφούν οι φόροι που επιβλήθηκαν από λάθος».

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.