237 New Articles

Ηλεία - Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη απατών και πλαστογραφιών

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία πέντε μελών, δυο εκ των οποίων ήταν τα αρχηγικά μέλη

Εξιχνιάστηκαν 16 απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα καθώς και πλαστογραφίες σε βάρος πολιτών

Παράγγελναν ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα και απέστελλαν πλαστές τραπεζικές επιταγές και πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης χρημάτων 

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ξεπερνά τις (47.000) ευρώ, ενώ συνολικά είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν περισσότερα από (81.000) ευρώ 

Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην συστηματική τέλεση απατών και πλαστογραφιών στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ εξακολούθηση διάπραξης εξαπατήσεων και πλαστογραφιών, σε βάρος πέντε ημεδαπών ανδρών, δυο εκ των οποίων αποτελούν τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 16 απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και πλαστογραφίες, που διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του έτους 2018 μέχρι και το Νοέμβριο του έτους 2019, στην Ηλεία, κατά τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος, (47.541) ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ακόμη (81.000) ευρώ.

Ειδικότερα, οι δράστες, από τον Οκτώβριο του έτους 2018, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, κατά την οποία προσέγγιζαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας υποψήφια θύματα, προσποιούμενοι τους αγοραστές ελαιολάδου ή άλλων προϊόντων.

Στη συνέχεια παράγγελλαν ελαιόλαδο και προϊόντα, καταρτίζοντας πλαστές τραπεζικές επιταγές και αποδεικτικά κατάθεσης χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, προκειμένου να πείσουν τους τελευταίους για την συναλλαγή.

Επέλεγαν ως ημέρες κατάρτισης των πλαστών επιταγών την Παρασκευή ή το Σάββατο, προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από τους παθόντες της γνησιότητας των επιταγών ή των αποδεικτικών μεταφοράς χρημάτων και πάντα ισχυρίζονταν ότι είχαν λογαριασμό σε διαφορετική τράπεζα, από αυτή του κάθε παθόντα.

Ως προς τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι λειτουργούσε με ιεραρχική δομή και εσωτερική σύνθεση, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και οργανωτικές διασυνδέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Μάκης Μπαλαούρας: Πληττόμενοι αγρότες, όπως πατατοπαραγωγοί

Φέτος δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα διάθεσης και ως εκ τούτου εισοδήματος κτηνοτρόφων και παραγωγών φράουλας, πατάτας και ενδεχομένως για το καρπούζι..

Η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε τεράστια προβλήματα και για πατάτα.Μοναδικά σημεία πώλησηςήταν  μόνο Σούπερ Μάρκετ και μανάβικα, και αυτά μειωμένωνπωλήσεων, λόγω του περιορισμού μετακίνησης των καταναλωτών. Τα υπόλοιπα σημεία πώλησης, που απορροφούσαν μεγάλες ποσότητες πατάτας, όπως των χώρων εστίασης και ξενοδοχείων, δεν υπήρχαν εξαιτίας απαγόρευσης λειτουργίας τους είτε υπολειτουργίας τους όπως λαχαναγορών, λαϊκών αγορών, εργοστασίων προτηγανισμένης πατάτας.

Η ελληνοποίηση αιγυπτιακής πατάτας

Με επίσημα στοιχεία φέτος (1.1.20-26.4.20) η εισαγωγή αιγυπτιακής πατάτας έφτασε τους 100.000 τόνους, ενώ έφυγαν προς εξαγωγή μόνο 3.000 τόνοι (3%), δηλαδή στην ελληνική αγορά διατέθηκαν 97.000 τόνοι, που πρέπει να ελεγχθούν που πήγαν και αν πουλήθηκαν ως αιγυπτιακές ή ελληνικές... Σημειώνω, ότι από τους 60.000 τόνους,τα τελευταία 3 χρόνια, ξεπέρασαν τους 110.000 τόνους. Και αυτές οι εισαγωγές είναι οι επίσημες. Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις και καταγγελίες ότι γίνεται εκτεταμένο λαθρεμπόριο αιγυπτιακής πατάτας, από τα λιμάνια της χώρας, κυρίως από Κιάτο, συγκεντρώνονται σε αποθήκες βαπτιζόμενες ελληνικές! Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απώλεια εσόδων από το κράτος, κυρίως είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών, γιατί δε γίνεται υγειονομικός έλεγχος για προϊόντα που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, εκτός προδιαγραφών της ΕΕ. Ακόμα και στις επίσημες εισαγωγές, καταγγέλλεται από παραγωγούς και ιδιοκτήτες συσκευαστηρίων, ότι ο έλεγχος είναι εξαιρετικά πλημμελής, κυρίως λόγω του μη αδέκαστου κρατικού μηχανισμού που στήθηκε επί δεκαετίες…

Επιπλέον, η είσοδός μας τον Μάρτιοστην πανδημία,συνέπεσε με την εισαγωγή αιγυπτιακής πατάτας, εποχή που δεν είχε αρχίσει ακόμα η παραγωγή της ελληνικής.Αυτό οδήγησε τους καταναλωτές σε μεγάλες προμήθειες αιγυπτιακής, με συνέπεια αργότερα, όταν είχαμε ελληνικέςικανές ποσότητες, να μην υπάρχει ζήτηση.

Έτσι, οι Νομοί Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας που παράγουν την εαρινή περίοδο 75.000 τόνους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στη διάθεση και τιμή της πατάτας.Σήμερα η τιμή της στο παραγωγό είναι 0,12 ευρώ, κατά 40%κάτω του κόστους παραγωγήςή σαπίζει στα χωράφια,φτάνοντας στον καταναλωτή 7-9 φορές υψηλότερη!!

Η ζημία αυτή οδηγεί σεαπόγνωση όχι μόνο τους παραγωγούς, αλλά και επαγγελματίες γεωπονικώνκαταστημάτωνκαι συσκευαστηρίωντα οποία πιστώνουν τους παραγωγούς κατά 80-90% του κόστους καλλιέργειας.

Λεφτά υπάρχουν για στήριξη των αγροτών

Όπως και στη περίοδο της κρίσης ο πρωτογενής τομέας άντεξε και μάλιστα άνοιξε τα φτερά του στις εξαγωγές. Για να μη καταρρεύσει ή να επανέλθουν οι ερημώσεις και φυγή των νέων, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε στρεμματική ενίσχυση.

Πολύ περισσότερο που ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αμβλύνει το μέγεθος της επερχόμενης ύφεσης, όταν όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι, όπως μικρομεσαίοι επαγγελματίες ή ο τουρισμός έχουν καταρρεύσει.

Είναι γνωστό ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, (όπως έκανε η ΝΔ και στους επαγγελματίες) περιορίστηκεσε 150 εκατ. για τη στήριξη των αγροτών, χωρίς σχέδιο και με το σταγονόμετρο.

Όμως με πρόσφατεςαποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, από προσφυγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με Ισπανία-Ιταλία, δικαιώθηκετελεσίδικα η χώρα μας για τα επιλέξιμα βοσκοτόπια της περιόδου 2009-2013,επιστρέφοντας στα κρατικά ταμεία 446 εκατ.€.

Τα ανέλπιστα αυτά χρήματα και, αν χρειαστεί και από το μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση να τα κατευθύνει για στήριξη της αγροτικής-κτηνοτροφικής οικονομίας και του αγροτικού μας πληθυσμού..

Σε κάθε περίπτωση όμως η λύση πρέπει να είναι δομική. Όλοι οι αγρότες πρέπει, επιτέλους να συγκροτήσουν μορφές συνεργατικότητας, έστω επαγγελματική ή διεπαγγελματική οργάνωση, προκειμένου να δυναμώσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, καθώς και για συμμετοχή τους σε προγράμματα…

 

Ηλεία - Εξιχνιάσεις ζωοκλοπών

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού ζωοκλοπή που διαπράχθηκε πριν από τρεις εβδομάδες σε περιοχές της Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης από την 23-04-2020 έως την 05-05-2020 αφαίρεσε από δυο ποιμνιοστάσια (14) πρόβατα και (8) κοτόπουλα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Αυγερινοπούλου: Πρόσκληση συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη

Πρόσκληση απευθύνει η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., προς τους εμπορικούς  και τουριστικούς συλλόγους, τις ενώσεις ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς και τους φορείς και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και της τοπικής αυτοδιοίκησης  του Ν. Ηλείας, που ενδιαφέρονται να μετέχουν στην τηλεδιάσκεψη που έχει οριστεί, κατόπιν πρωτοβουλίας της, με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 και ώρα 13:00.

Ο κ. Υπουργός θα μας ενημερώσει για τις εξελίξεις, τον οδικό χάρτη εξόδου του τουρισμού από την κρίση του COVID-19 και τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να εκτεθούν τα ειδικότερα ζητήματα του Ν. Ηλείας, καθώς και οι ευκαιρίες ανάπτυξης του κλάδου στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του τουρισμού.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και δήλωση συμμετοχής, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 2621306776, 781 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πύργος - Σύλληψη ανήλικου για κλοπή

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ανήλικος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από ανασφάλιστο όχημά, ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην  κατοχή του ανήλικου βρέθηκε το κλεμμένο κινητό, το οποίο  αποδόθηκε στον παθόντα.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του ανήλικου για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας του.

Αμαλιάδα - Εξιχνίαση κλοπής

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, κλοπή, που διαπράχθηκε πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, στην Αμαλιάδα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης την 28/04/2020 αφαίρεσε από Δημόσια Υπηρεσία τρεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνολικής αξίας (200) ευρώ, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στην οικία του δράστη, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με επιχειρηματίες εστίασης

Η ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα με τις υγειονομικές  υποδείξεις των ειδικών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών εστίασης  του Πύργου και της Αμαλιάδας, σε δυο διαδοχικές συναντήσεις, σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου 2020.

   Αν και η 1η Ιουνίου – που σύμφωνα με τον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό έχει προγραμματιστεί η επαναλειτουργία των εστιατορίων και καφετεριών – θεωρητικά είναι μακριά, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, «αυτό που προέχει είναι ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων άμεσα, με σαφήνεια και συγκεκριμένους κανόνες,  προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να διαμορφώσουν τους χώρους τους και να προετοιμαστούν επαρκώς, εναρμονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους στα νέα δεδομένα και τις νέες υγειονομικές συνθήκες». Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν χωρά καμία απολύτως καθυστέρηση, καθώς ο κλάδος της εστίασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα «οικονομικά θύματα», όπως είπε, του κορωνοϊού, καθώς δυο μήνες τώρα ο τζίρος είναι μηδενικός και τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων, αν και με ελαφρύνσεις στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, εξακολουθούν να «τρέχουν».

   Κατά τη διάρκεια των δυο συναντήσεων, στις οποίες συμμετείχαν οι επιχειρηματίες Αλεξία Γεωργοπούλου, Παναγιώτης Μαντάς, Βασίλης Σιγούρος και Νίκος Τζαμαλής (σ.σ από τον Πύργο), ο πρόεδρος του Εμπ. Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης και οι επιχειρηματίες της περιοχής Αμαλιάδας Νίκος Λούντζης, Βασίλης Νιπεργιάλης και Δημήτρης Πουλής, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, εκφράστηκαν απορίες αλλά και ανησυχίες  από την πλευρά των καταστηματαρχών, για την επόμενη μέρα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, με τους ίδιους να καταθέτουν προτάσεις ελαφρύνσεων και στήριξης των επιχειρήσεων, ζητώντας από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο την παρέμβαση και βοήθειά του για την προώθησή τους στα αρμόδια υπουργεία και κατ’ επέκταση την υλοποίηση τους.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι συνυφασμένη – σε μεγάλο βαθμό – με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, καθώς αποτελούν σημείο κοινωνικοποίησης των πολιτών, οι αντοχές των οποίων, όσον αφορά την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων, φαίνεται να μειώνονται. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την οικονομία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία, όπως φαίνεται, ίσως επιτρέψουν το άνοιγμα των καταστημάτων νωρίτερα, αρκεί αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς υπέρμετρα αυστηρούς περιορισμούς, που θα καταστήσουν στην πράξη ανέφικτη την επιχειρηματική δραστηριότητα.

   Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την δέσμευση να υπάρξει ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία για ό,τι χρειαστεί στην πορεία.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.