206 New Articles

Αυγερινοπούλου: Ομιλία στην συζήτηση του Νομοσχεδίου για τη Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., πραγματοποίησε παρέμβαση στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας», αφιερωμένη στον κορονοϊό, τους ασθενείςκαι τις δομές υγείας στο Ν. Ηλείας.

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

«Σας ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Θα ήθελα να αφιερώσω τη σημερινή ομιλία μου σε όλες τις οικογένειες στον νομό μας που έχασαν κάποιον οικείο τους επειδή οι δομές υγείας στην Ηλεία δεν επαρκούν, ούτε σε συνθήκες πανδημίας, ούτε σε συνθήκες ομαλότητας. Στην Ηλεία δεν έχουμε ούτε τα βασικά. Ούτε ασθενοφόρα για έγκαιρη διακομιδή, ούτε πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα συζητούμε ένα επίκαιρο για την πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας και την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα έχουμε την συγκυρία η χώρα μας να δοκιμάζεται από τον ιό SARSCOV 2 ο οποίος προκαλεί τη νόσο COVID 19. Ως σήμερα τόσο το σύστημα υγείας όσο και ολόκληρη η κοινωνία έχει ανταποκριθεί ικανοποιητικά και δεν έχουμε μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στη χώρα. Η σκέψη μας είναι στους ασθενείς στους οποίους ευχόμαστε ταχεία και καλή ανάρρωση και στα μέλη των οικογενειών τους στους οποίους ευχόμαστε καλή δύναμη. Στεκόμαστε δίπλα τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα είμαι σύντομη στην εισήγησή μου. Αυτές τις μέρες η έγνοια μας είναι η συνδρομή στις βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας καθώς ο νομός Ηλείας είναι ο νόμος που πλήττεται κυρίως από τον κορονοϊό. Πολλοί συμπολίτες μας φιλοξενούνται στα νοσοκομεία αναφοράς τα οποία έχουν πλέον αυξημένες ανάγκες, ενώ τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας έχουν πολλές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, για τις οποίες και παρακαλούμε θερμά και αναμένουμε το Υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί άμεσα.

Επίσης, αναμένουμε να ανταποκριθεί η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις οικονομικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί ξαφνικά στην τοπική οικονομία, στην εστίαση, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας κυρίως στους δήμους Πηνειού, Ήλιδος και Πύργου. Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε καραντίνα με σεβασμό στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Να διευκρινίσω ότι για αμιγώς τυχαίους λόγους στον νομό Ηλείας έναντι άλλων νομών παρουσιάζεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων που έχουν διαπιστωθεί ως θετικά στον ιό.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο ότι ο ΕΟΔΥ ακολούθησε τις οδηγίες που του υπέδειξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτές τις οδηγίες έδωσε στους επισκέπτες στους Αγίους Τόπους που επέστρεψαν πίσω στα σπίτια τους στο νομό μας, ενώ είχαν ενημερώσει ότι είχαν ασθενήσει. Δεν έκανε κανένας τους κάποιο τραγικό λάθος και δεν θα πρέπει οι συμπολίτες μας που ασθενούν σήμερα να αισθάνονται άσχημα. Το έλλειμμα διακυβέρνησης, ως προς τη λήψη των σωστών αποφάσεων, παρατηρήθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εκεί πρέπει να αποδοθεί, αν κάπου πρέπει να αποδοθεί και όχι στους συμπολίτες μας ή στο Εθνικό σύστημα. Όμως ενδεχομένως πριν από μέρες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να μην είχε την κατάλληλη τεκμηρίωση ώστε να δώσει αυστηρότερες οδηγίες, όπως έπρεπε για την αντιμετώπιση ενός ιού που εξελίσσεται σε πανδημία.

Αυτό το παράδειγμά μας φέρνει σε δύο τουλάχιστον συμπεράσματα. Πρώτον, θα πρέπει η Ελλάδα να υιοθετήσει ακόμα αυστηρότερα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα όλοι οι πολίτες. Δεύτερον, αναδεικνύεται η ανάγκη να φτιάξουμε ένα ακόμα ισχυρότερο εθνικό σύστημα και μία αποτελεσματικότερη εθνική στρατηγική δημόσιας υγείας.

Η νέα στρατηγική για τη δημόσια υγεία που εισάγουμε σήμερα με το νομοσχέδιο είναι σημαντική. Η προληπτική ιατρική, οι νέες δομές και η ενίσχυση των υπαρχόντων δομών καθώς και οι προσλήψεις πρόσθετου ιατρικού νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού είναι απαραίτητες. Μετά το τέλος των μνημονίων τα οποία μας οδήγησαν σε ένα σύστημα υγείας πενιχρό, με προσωπικό και δομές οι οποίες δεν επαρκούσαν για να ανταποκριθεί το κράτος στις σύγχρονες ανάγκες, έρχεται το πρώτο συστημικό νομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο είναι απαραίτητο για να ενισχυθούν όλες οι βαθμίδες της υγείας. Θα πρέπει να υιοθετήσουμε όλοι μαζί και τη νέα αντίληψη την οποία εισάγει το νομοσχέδιο ως απόρροια μιας ολιστικής προσέγγισης, όπως ταιριάζει επιστημονικά στον τομέα της προστασίας της δημόσιας υγείας, με βάση την πρόληψη  και την αντιμετώπιση στη ρίζα τους παραγόντων οι οποίοι επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία, όπως το κάπνισμα το οποίο είναι υψηλός παράγοντας δημιουργίας ογκολογικών ασθενειών αλλά και η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή.

Αύριο στις 2 το μεσημέρι η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής θα αναλύσει περαιτέρω τα ζητήματα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη δημόσια υγεία με σκοπό να προβούμε σε περαιτέρω συστάσεις ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών. Σας παρακαλούμε όλους και κυρίως το Υπουργείο Υγείας να παρακολουθήσει την επιτροπή μας.

Θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η νέα στρατηγική για τη δημόσια υγεία την οποία εισάγει το παρόν νομοσχέδιο, με προοπτική να δημιουργήσουμε εκ νέου στη χώρα μας τις προϋποθέσεις της εξασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και της ποιότητας ζωής μας. Γι’ αυτό το σπουδαίο αίτημα έχετε την πλήρη υποστήριξή μας.

Ευχαριστώ πολύ».

 

Α. Νικολακόπουλος: "Να μην αφήσουμε τον ιό να ανατρέψει πλήρως τις ζωές μας" - Ζήτησε από την κυβέρνηση την ενίσχυση των νοσοκομείων του νομού μας

Το νέο σχέδιο νόμου

για την υγεία με δράσεις

και καινοτομίες που θα

βοηθήσουν τους πολίτες

                                                                             

 

 

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό να ανατρέψει πλήρως τις ζωές και την καθημερινότητα μας…».

Με αυτή την φράση έστειλε χθες από το βήμα της Βουλής το δικό του μήνυμα ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που περνά λόγω κορωνοϊού η Ηλεία και οι πολίτες της.

 

Ο βουλευτής του Νομού μας, με την ευκαιρία της ομιλίας του στη συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπ. Υγείας, ξεκίνησε από το συγκεκριμένο γεγονός κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην περιοχή μας τονίζοντας με συγκινημένη από την επικρατούσα κατάσταση φωνή τα εξής:

 

«Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους πολίτες και ειδικότερα τους συμπολίτες μου στην Ηλεία, να ακολουθούν τις οδηγίες του κράτους και κυρίως των ειδικών. Υπήρξαν καταγγελίες για αγνόηση των κανόνων ασφαλείας. Όποιος κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι υιοθετεί μια ανεύθυνη και απαράδεκτη στάση που θέτει σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας. Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ή να επιτρέψουμε μια τέτοια συμπεριφορά. Σε μια τέτοια κατάσταση κρίσης, όπως η παρούσα, κανείς δεν δύναται να αγνοεί τις οδηγίες και τους κανόνες ασφαλείας. Αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει να επικρατήσει υπευθυνότητα και ψυχραιμία και όχι ακρότητες και  πανικός. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό να ανατρέψει πλήρως τις ζωές μας και την καθημερινότητά μας».

 

Η ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

 

Ο ίδιος δεν παρέλειψε ακολούθως να αναφερθεί στις προσπάθειες των εργαζόμενων στα Νοσηλευτικά μας Ιδρύματα και αναγνώρισε δημοσίως μέσω της κοινοβουλευτικής του ομιλίας το έργο τους λέγοντας:

«Θα ήθελα να επαινέσω επίσης τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις ώρες το ιατρικό, νοσηλευτικό και διασωστικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων του Νομού Ηλείας, του νοσοκομείου Πύργου και του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, οι διοικητές των νοσοκομείων, το διοικητικό προσωπικό και όλοι οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί φορείς και υπηρεσίες. Πραγματικά γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης όλης της ιατρικής και τοπικής κοινότητας, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

 

Ως κυβέρνηση αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να την ενισχύσουμε, καθότι υπάρχουν ελλείψεις, ενώ υπάρχουν και γιατροί που έχουν μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω του ιού. Για το λόγο αυτό ζητώ από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, ώστε να αντιμετωπίσουμε την απειλή και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, κρατώντας όρθιο το σύστημα δημόσιας υγείας στην Ηλεία.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ

ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Όσον αφορά στο ίδιο το νομοσχέδιο ο κ. Νικολακόπουλος αφού μίλησε για τη σημασία του προγράμματος πρόληψης «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ» επεσήμανε τις δράσεις δημόσιας υγείας που παρέχονται δωρεάν και απευθείας στους πολίτες από τον πρωτογενή μέχρι και τον τριτογενή τομέα πρόληψης.

Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητική πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας ενώ για το Σχέδιο Δράσης Δημόσιας Υγείας είπε ότι διασφαλίζει την ορθή χρήση των πόρων, την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των δαπανών.

Σημαντική χαρακτήρισε και τη λειτουργία του Διυπουργικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας με στόχο τον συντονισμό αλλά και την επίλυση ζητημάτων πολυτομεακού και διατομεακού χαρακτήρα.

 

ΜΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ

Η ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Ηλείας στάθηκε και στον ρόλο των Οργανισμών Τοπ. Αυτοδιοίκησης υποστηρίζοντας τα εξής:

 

«Αυτός είναι ο στόχος μας, όπως συμβαίνει σε αποκεντρωμένα συστήματα πολιτειακής διακυβέρνησης, όπου η αποκέντρωση των υπηρεσιών είναι συνυφασμένη με την αποτελεσματικότητά τους.

Με το παρόν νομοσχέδιο θέτουμε, λοιπόν, το αναγκαίο εκείνο πλαίσιο μέσα από μια συνολική εθνική στρατηγική, που θα ενισχύσει σταδιακά και μέσω των ανάλογων νομοθετικών εξειδικεύσεων τον ρόλο των τοπικών αρχών, φέρνοντας τον πολίτη εγγύτερα στις υπηρεσίες και αναβαθμίζοντας το εθνικό σύστημα υγείας της πατρίδας μας».

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, καφενεία, ψησταριές) του δήμου Πύργου, σε έκτακτη γενική συνέλευση, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 16:00, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τα οποία εξαιρούν τον κλάδο μας.

Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να δώσουν το παρών.

Υ.Σ. Παρακαλούμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής στο χώρο της συνέλευσης.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ 

Φόρουμ Αρχαίας Ολυμπίας: Πρόταση για Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων

Την πρόταση δημιουργίας ενός Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων διατύπωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την διάρκεια του φόρουμ που έγινε μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων, στο Δημοτικό Μέγαρο της Ολυμπίας, το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020.

Η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού δεν επέτρεψε σε όλες τις αντιπροσωπίες των δώδεκα συνολικά αδελφοποιημένων πόλεων να ταξιδέψουν μέχρι την Ολυμπία και να συμμετάσχουν, έτσι στο φόρουμ παραβρέθηκαν, εκτός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τους αντίστοιχους εκπροσώπους:

-Ο Δήμος Grossostheim Γερμανίας, με τον Δήμαρχο κ. Χέρμπερτ Γιάκομπ και τον πρώην Δήμαρχο κ. Χανς Κλουγκ.

-Ο Δήμος Colorado Springs των ΗΠΑ με την διευθύντρια του Δήμου κα Ντόνα Νέλσον και τον πρόεδρο της επιτροπής αδελφοποίησης κ. Χάρη Καλόφωνο.

-Ο Δήμος Antibes Juan-les Pins της Γαλλίας με το στέλεχος του Δήμου κα Μισέλ Μπος και τον υπεύθυνο για την αδελφοποίηση κ. Άλκη Βολιώτη.

-Ο Δήμος Olimpia, Sao Paolo Βραζιλίας με τον Δήμαρχο κ. Φερνάντο Αγκούστο Κούντσα.

-Ο Δήμος Olympia, Washington των ΗΠΑ, με την Δήμαρχο κα Σέριλ Σέλμπι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των αντιπροσωπιών από την Αντιδήμαρχο κα Ρόη Αντωνοπούλου. Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των αδελφών πόλεων, εκφράζοντας τη λύπη του που η συνάντηση γίνεται κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Υποσχέθηκε, ωστόσο, να τους φιλοξενήσει στο μέλλον κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Αναφερόμενος στον θεσμό, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι από το 1989 που ξεκίνησε, 12 πόλεις μέχρι σήμερα έχουν αδελφοποιηθεί με την Ολυμπία. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι για την συμμετοχή στο φόρουμ είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον οι δέκα από τις δώδεκα αδελφοποιημένες πόλεις, όμως τελικά εκπροσωπήθηκαν οι μισές. «Είχα την φιλοδοξία να κάνουμε σ’ αυτό το φόρουμ την ιδρυτική διακήρυξη ενός Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων, κάτι που μπορεί να μετατεθεί για αργότερα, ώστε να πραγματοποιηθεί κάτω από καλύτερες συνθήκες», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Κατά τη συζήτηση καθορίστηκαν κάποιοι από τους άξονες του υπό σύσταση Δικτύου, όπως η προαγωγή των Ολυμπιακών Αξιών, η ανταλλαγή πολιτιστικών δεδομένων και η συνεργασία σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης μεταξύ των πόλεων. Η συζήτηση που άνοιξε στο φόρουμ, προτάθηκε από τον κ. Γεωργιόπουλο να συνεχιστεί διαδικτυακά, προκειμένου να συμπληρωθούν οι άξονες και να διαμορφωθεί ο καταστατικός χάρτης για το υπό δημιουργία Δίκτυο.

Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των αδελφών πόλεων τοποθετήθηκαν διαδοχικά, αναπτύσσοντας τις θέσεις τους για τον θεσμό αυτό. Από τις τοποθετήσεις αυτές κατέστη σαφές ότι υπάρχει ομοφωνία για την δημιουργία του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων για το οποίο όλοι δεσμεύθηκαν ότι θα εργαστούν για την υλοποίησή του. Μεταξύ των αντιπροσωπιών έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων έγινε και παρουσίαση βίντεο με τα αξιοθέατα κάθε μιας από τις συμμετέχουσες πόλεις. Από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, δόθηκε ακολούθως γεύμα προς τιμήν των φιλοξενούμενων αντιπροσωπιών.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΛΕΖΑΝΤΕΣ:

adelfopoiisi_1  Αναμνηστική φωτογραφία από την συνάντηση των αντιπροσωπιών αδελφοποιημένων πόλεων στην Ολυμπία.

Μιχάλης Κατρίνης: Ρύθμιση του προβλήματος με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων, μετά από παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής

Τη δέσμευση ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων απέσπασε το Κίνημα Αλλαγής από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από νέα επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε για το θέμα προς τον αρμόδιο υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχαν φέρει στη Βουλή από τις 14 Φεβρουαρίου οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Κ. Σκανδαλίδης, Β. Κεγκέρογλου και Γ . Μουλκιώτης.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε ζητήσει να ακυρωθούν όλες οι παράτυπες διαδικασίες που έχουν γίνει, να διαγραφούν πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα κ.λπ., να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά και με νόμιμο τρόπο τα ποσά, όπως πρέπει να φορολογηθούν και βεβαίως να γίνουν νέες εκκαθαρίσεις φόρων για την κάθε χρονιά που αντιστοιχούν τα αναδρομικά που έλαβαν.

Το θέμα ξεκίνησε επειδή το 2013 καταβλήθηκαν αναδρομικά σε χιλιάδες συνταξιούχους  που αφορούσαν τα έτη 2010, 2011 και 2012 και το 2019 το Υπουργείο Οικονομικών και η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε αυθαίρετα  σε τροποποιητικές δηλώσεις των φορολογούμενων, χωρίς τη δική τους υπογραφή και χωρίς τη δική τους γνώση.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεζυρόπουλος δεσμεύτηκε στο Κίνημα Αλλαγής να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει διορθωτική τροποποίηση για την πράξη προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμου.

Παράλληλα, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη παρέμβαση θα διορθωθούν προβλήματα, χωρίς όμως να αφαιρείται το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη για τον πολίτη.


Με τη νομοθετική ρύθμιση αναμένεται:

 1. να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων από τους συνταξιούχους ανά έτος, ώστε τα εισοδήματα να φορολογηθούν με βάση την κλίμακα κάθε χρονιάς και να μην προστεθούν συνολικά σε ένα έτος με την εκκαθάριση του φόρου ανά έτος,
 2. ο συνταξιούχος να μπορεί να φορολογείται με βάση το αφορολόγητο της κλίμακας και το ποσό των αναδρομικών να μην προστίθεται σε ένα έτος,
 3. να υπάρξει διαγραφή μέρους ή του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων που είχαν επιβληθεί,
 4. να δοθεί παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των πρόσθετων φόρων έως τις 31 Μαΐου 2019, αντί για τις 28 Φεβρουαρίου 2019 που προβλέπονταν αρχικά. Με αυτό τον τρόπο οι συνταξιούχοι μπορούν να εκμεταλλευτούν, εφόσον το επιθυμούν, την νέα πάγια ρύθμιση σε 24 ή 48 δόσεις η οποία ενεργοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Κίνημα Αλλαγής μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών αναμένει την επίσημη κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένες βελτιώσεις, ώστε οι συνταξιούχοι αυτών των περιπτώσεων να αντιμετωπισθούν δίκαια, αφού δεν φέρουν ευθύνη για την ετεροχρονισμένη καταβολή των αναδρομικών.

 

 

 


 

 

Ανακοίνωση του Δήμου Πηνειού σχετικώς με την εξυπηρέτηση του κοινού, από τις υπηρεσίες του, εξ αποστάσεως

Λόγω της έκτακτης ανάγκης της περιοχής μας και στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και  για την προστασία της υγείας των δημοτών μας,  σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω μέτρα που αφορούν την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού.

Η εξυπηρέτηση των δημοτών κυρίως θα γίνεται τηλεφωνικά:

 1. Για διοικητικά-οικονομικά θέματα στο τηλ. 2623360769 και τα αιτήματα θα αποστέλλονται με το FAX 2623032839 και στο email: dimospineiou@1312.syzefxis.gov.gr
 2. Όσον αφορά τα ΚΕΠ:

α) η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται με αυτεπάγγελτη αναζήτηση μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και του ΚΕΠ (ΕΦΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΑΕΔ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΤΑ α΄ και β΄βαθμού, ΣΧΟΛΕΙΑ κ.τ.λ.).

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση μπορεί να γίνει για τα κάτωθι:

 1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
 2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ
 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΡΕΝΩΝ
 1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (για μειωμένη θητεία)
 2. ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ΓΑΜΟΥ, ΘΑΝΑΤΟΥ κ.τ.λ.

                  β) Επίσης θα αποστέλλονται ταχυδρομικά κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου μέσω FAX ή email τα ανωτέρω πιστοποιητικά στους δημότες εάν επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. ΟΤΕ, ΔΕΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.τ.λ.)

ΤΗΛ ΚΕΠ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ : 2623360712, 718, 722- FAX: 2623035829

ΤΗΛ ΚΕΠ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ : 2623360537, 536- FAX: 2623043811

ΤΗΛ ΚΕΠ ΤΡΑΓΑΝΟΥ : 2623360922, 923- FAX: 2623062434

 

 

 

 

3) για θέματα ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ :

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ τηλ: 2623360718, FAX: 2623035829

            ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ τηλ: 2623360536 ,FAX: 2623043811

            ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟΥ τηλ: 2623360901, 922, FAX:2623062420

4) Για θέματα ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ στo τηλ: 2623360732, 731 και FAX: 2623035897

5) Σχετικά με τα πιστοποιητικά εγγυτέρων συγγενών θα δίνονται κατόπιν ειδικής συνεννοήσεως με το τμήμα ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ στο τηλ: 2623360725.

6) Οι πληρωμές στον Δήμο Πηνειού θα γίνονται μέσω της  Τράπεζας Πειραιώς.  Τηλ.  Ταμείου : 2623360759

Αριθμός Λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς : GR  6201725300005530051190651

 

 

 

Η τελετή της Λαμπαδηδρομίας στο Δήμο Πύργου

Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πως οι Τελετές Αφής (12 Μαρτίου), Παράδοσης (19 Μαρτίου) της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020», καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει ότι η  επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

  Οι λαμπαδηδρόμοι του Δήμου θα παραλάβουν τη δάδα στην οδό Πατρών (Δημοτικό Στάδιο Πύργου) και θα ανάψουν το βωμό στο  μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

  Να σημειωθεί πως από τις εκδηλώσεις του Δήμου Πύργου, έχει εξαιρεθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα και η συμμετοχή μαθητών στο δρώμενο , τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού.   

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.