328 New Articles

Πύργος: "Ηχούν οι σειρήνες ...δοκιμαστικά "

Αν ακούσετε να ηχούν σειρήνες τη Τετάρτη 3 /06,  το πρωί στις 10:00 μην ανησυχήσετε. 

Δεν πρόκειται για πραγματικό συναγερμό, αλλά για δοκιμαστική λειτουργία .  

Συγκεκριμένα οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα ηχήσουν στην πόλη του Πύργου στις 10:00,  στα πλαίσια της συντήρησης και του τεχνικού ελέγχου.  

 Επισημάνουμε πως η ήχηση των Σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Μιλάμε κοιτώντας τον πολίτη στα μάτια και λέμε αλήθειες - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ στο σημείο μηδέν»

Με ξεκάθαρες κουβέντες και όλη την αλήθεια για το δρόμο, οι δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, σχετικά με τις εξελίξεις στο έργο  «αυτοκινητόδρομος ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ» και τη στάση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Δήμαρχος Πύργου επισήμανε  μεταξύ των άλλων :  

 «Δυστυχώς  οι εξελίξεις για μια ακόμη φορά μας επιβεβαίωσαν. Απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει για την πορεία του έργου ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ. Όπως απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – διαμέσου του γραφείου της  Ευρωπαϊκής  Επιτροπής  στην Αθήνα  - σε ερώτημα που έθεσε η τοπική εφημερίδα ‘’ΠΑΤΡΙΣ’’ (ημ/νια  φύλλου 31/05) και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, ζητώντας να ενημερώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την θέση της σχετικά με το έργο .Ειδικότερα ρωτήθηκε εάν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2023 και εάν ενταχθεί στις ευρωπαϊκές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις  Ζήτησαν έγγραφα και αντί αυτού πήραν μια γενικόλογη απάντηση με σαφή μηνύματα .

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής επιτροπής στο ερώτημα της  εφημερίδας ‘’Πατρίς’’ είναι η εξής ακριβώς :

‘’Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει τις συζητήσεις στην Ελλάδα σχετικά με αυτό το έργο .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη για την αξιολόγηση του καλύτερου τρόπου προόδου σύμφωνα με το Δίκαιο  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.’’

1ον  Δεν αναφέρει πουθενά κανένα έγγραφο.  Είτε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης… είτε απαντητικό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή…

2ον  Αναφέρει ότι γνωρίζει τις συζητήσεις … όχι τις αποφάσεις ούτε τις αιτήσεις της κυβέρνησης…. τις συζητήσεις γνωρίζει  …πολύ χαλαρή η σχέση με την πραγματικότητα….

3ον  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη … Ακόμα δεν της έχει ζητηθεί  υποστήριξη … εδώ διαψεύδει εξόφθαλμα πλέον αυτά που λέει ο κος Καραμανλής . Τους έχει στείλει επιστολή ?   Επικοινώνησαν ότι έχουν προχωρήσει…?   Είναι έτοιμη λέει - η Ε.Ε. - να υποστηρίξει την διαδικασία αξιολόγησης για τον καλύτερο τρόπο . Άρα ούτε τον τρόπο έχουμε βρει ακόμα.  Ούτε τον τρόπο έχουμε βρει ακόμα σύμφωνα με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποιος τρόπος επιλεγεί, πρέπει να είναι σύμφωνος με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ λοιπόν τα πράγματα είναι σκληρά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει  ότι δεν έχει λάβει καν ένα επίσημο έγγραφο-πρότασηΔεν έχει απαντήσει γραπτώς ποτέ .

  Είναι έτοιμη να πάρει τέτοια πρόταση … όχι μόνο μία …αλλά λέει ότι οι τρόποι είναι πολλοί … το ποιον θα επιλέξουμε πρέπει να είναι συμβατό με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Εδώ στην Ελλάδα τα αγνοούν όλα αυτά;  Ο κ. Καραμανλής αντί να απαντήσει σε αυτό,  βάζει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος λέει:  “γι’ αυτό το έργο - τον δρόμο Πάτρα -Πύργος-   προετοιμάσαμε το προενημερωτικό  …  δηλ ούτε ενημέρωση δεν έχουν κάνει !! , το προενημερωτικό που θα στείλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,  αλλά και το ενημερωτικό  (!!)  μετά δηλ για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος και θα έχουμε εξελίξεις γι αυτό. Δεν ισχύει αυτό που μας λένε ότι έχουν συμφωνήσει με την Ευρώπη, ότι έχουν συμφωνήσει με την κοινοπραξία …  Τί είναι αυτά?    Τουλάχιστον σε σχέση με την Ευρώπη που είναι και ο καθοριστικός παράγοντας για την τύχη του έργου …απ’ ότι λένε οι Ευρωπαίοι κι απ ότι αναγκάστηκαν σήμερα μέσω του Γραμματέα του Υπουργείου και όχι του υπουργού ,να επιβεβαιώσουν ,το έργο είναι σε σημείο μηδέν .  Στο σημείο μηδέν από απόψεως χρηματοδοτικής ωριμότητας και ενταξιμότητας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση.

   Δυστυχώς λοιπόν κάποιοι στην Ηλεία πανηγύριζαν…   Συνειδητά οι περισσότεροι άφησαν να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αυτό είναι στρουθοκαμηλισμός. Άφησαν αυτό το έργο να οδηγηθεί σε αυτή την αδιέξοδη διαδικασία και βεβαίως να υπονομευτεί η ίδια η κατασκευή.  Υποβολιμαίες συμπεριφορές οι οποίες μόνο κακό και καταστροφή κάνουν στον τόπο. Εμείς θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων .Στην μεγάλη συγκέντρωση στο Βουπράσιο όπου συμμετείχαν σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση από την Καλαμάτα, την Πάτρα, τα Ιόνια Νησιά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο λαός, η Εκκλησία, οι Μητροπολίτες  φορείς επιμελητήρια, επιστημονικοί σύλλογοι  και χιλιάδες πολιτών έδωσαν ρητή εντολή   να συνεχίσουμε με τη σημαία ψηλά τον αγώνα αυτό. Διότι είναι αγώνας , στην κυριολεξία, ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ.. 

 Πρέπει να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να ανοίξουμε ένα δρόμο προς το μέλλον για την πολύπαθη Ηλεία. Τα ψέματα αποκαλύφθηκαν…  Οι μάσκες έπεσαν… Ο κόσμος γνωρίζει πια !   Πρέπει να μιλάμε κοιτώντας τον πολίτη στα μάτια και να λέμε αλήθειες…..

Με ασφάλεια ξαναχτύπησε το «πρώτο κουδούνι» στα Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Έτοιμες ήταν να υποδεχθούν σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου, με ασφάλεια, τους μαθητές οι σχολικές μονάδες, όπου στεγάζονται οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, και Δημοτικά του Δήμου μας. Είχαν ήδη πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ υλοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα προστασίας της Δημόσιας υγείας.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, είχαν προμηθευτεί όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για  την προστασία από τον Covid-19.

Ο Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας κ. Ανυφαντής Π., κατά την επίσκεψή του στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, απευθυνόμενος σε καθηγητές, μαθητές, και γονείς, δήλωσε πως απόλυτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια όλων των μαθητών. Παράλληλα επανέλαβε πως ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης βρίσκεται καθημερινά δίπλα τους και θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

Ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης αύριο, Τρίτη, την Ηλεία

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης,  αύριο Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στις 2:00 το μεσημέρι,  θα βρίσκεται στον Βιολογικό Καθαρισμό Γαστούνης – Βαρθολομιού, για την επιθεώρηση της τελικής φάσης των εργασιών αναβάθμισης της Εγκατάστασης.

Το έργο θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο προσκήνιο η κυκλοφοριακή μελέτη και το πάρκινγκ της Αρχαίας Ολυμπίας - Γεωργιόπουλος: «Θέλουμε το κέντρο της Ολυμπίας να μην αποτελεί πρόβλημα για τον κάτοικο και τον επισκέπτη – Δίνουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα»

Το δρόμο της επίλυσης φαίνεται να βαδίζει πλέον το χρόνιο όσο και καθολικό αίτημα της κυκλοφοριακής μελέτης και της δημιουργίας πάρκινγκ στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και κυρίως την εμπορική – τουριστική αγορά της Ολυμπίας από την δεκαετία του 1980 και έχει γίνει ιδιαίτερα πιεστικό τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ροές της κρουαζιέρας, του κλασικού γύρου και των επισκεπτών - τουριστών εν γένει, συγκεντρώνουν εκατοντάδες πούλμαν και Ι.Χ. καθημερινά στην πόλη.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα ετέθη από την Δημοτική Αρχή προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη τόσο κατά την επίσκεψή της στην Αρχαία Ολυμπία στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όσο και κατά την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και των Αντιδημάρχων κ.κ. Χάρη Σπηλιόπουλου και Παναγιώτη Φλέσσα, πριν από δέκα μέρες στην Αθήνα. Κατά το διάστημα δε που μεσολάβησε, το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά και με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλλια. Στο πλαίσιο αυτό διερευνήθηκαν εναλλακτικές θέσεις πάρκινγκ καθώς και τρόποι διαχείρισης των κυκλοφοριακών ροών, με εποικοδομητικά αποτελέσματα.

 

Διαβουλεύσεις με φορείς

Ταυτόχρονα, σε όλο το διάστημα αυτών των συζητήσεων, υπήρξαν συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων και το Σωματείο Ταξί, σε κλίμα συνεργασίας και με κατεύθυνση την οργάνωση της καλύτερης δυνατής πρότασης για την εικόνα της πόλης και προς όφελος της τοπικής αγοράς.  Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα καταρτιστεί προκαταρτική πρόταση χωροθέτησης και ανάπτυξης του πάρκινγκ, επί τη βάσει της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προς αρχική έγκριση.

Πρόκειται για μια σημαντική πρόταση, που φαίνεται να βρίσκει καταρχήν σύμφωνη τόσο την τοπική κοινωνία, τον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού και αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Αρχαίας Ολυμπίας. Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται έπειτα από πολλά χρόνια επιδείνωσης του προβλήματος προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για την κυκλοφορία και την στάθμευση, με ρυθμίσεις που θα καθιστούν το κέντρο της πόλης προσβάσιμο χωρίς να χάνεται η δυναμική της διέλευσης και της αξιοποίησης των τουριστικών λεωφορείων προς όφελος της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας. Η συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ εντάσσεται στο πλέγμα των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος για μία συνολική λύση με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και για τη χρήση των νέων έξυπνων τεχνολογιών που δρομολογούνται.

 

Για μια ελκυστική Ολυμπία

«Ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, δεν λύνεται αποσπασματικά. Θέλει δομικές και έξυπνες λύσεις που θα αλλάξουν ριζικά την κουλτούρα και τον τρόπο που κυκλοφορούμε στην πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε: «Θέλουμε το κέντρο της Ολυμπίας να μην αποτελεί πρόβλημα για τον κάτοικο και τον επισκέπτη. Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε ένα σημείο πλήρως προσβάσιμο, χρήσιμο και χρηστικό. Προσπαθούμε να δώσουμε στην καθημερινότητα την αξία που χρειάζεται, την ποιότητα ζωής που έχουμε ανάγκη όλοι μας. Αποτελεί εδραία πολιτική βούληση για την Δημοτική Αρχή να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Ολυμπία για χρόνια», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος, τονίζοντας: «Έχουμε χρέος να την κάνουμε μια πόλη ευπρεπή. Μια πόλη ελκυστική που θα σέβεται τους επισκέπτες της, αλλά και τους πολίτες της. Εργαστήκαμε με συνέπεια και μεθοδικότητα και εννοείται πως για κάθε στάδιο της διαδικασίας θα υπάρχει στενή συνεργασία και συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τους τοπικούς φορείς».

Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Με αποφασιστικότητα, διάλογο, συναινέσεις και σωστό σχεδιασμό ξεκινάμε τη διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος που ταλανίζει πολλά χρόνια την Ολυμπία. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, όμως από κοινού με την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα τα καταφέρουμε».

Έργα ασφαλτοστρώσεων στη Τ.Κ. Μανολάδας

Το Σάββατο 30 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Λέντζας Ι. μαζί με την Πρόεδρο του Ν. Π. Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Παιδείας κ. Μπιτούνη Π., και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μανολάδας κ. Νικολετάκη Σ., επισκέφθηκαν τα έργα συντήρησης του οδοστρώματος με ασφαλτοτάπητα στην επαρχιακή οδό Κουνουπελίου - Λουτρών Αρχαίας Υρμίνης της Τ.Κ. Μανολάδας.

Στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, κυκλοφορούν καθημερινά μεγάλος αριθμός  βαρέων οχημάτων λόγω εμπορικής δραστηριότητας, και πάνω από 400 επιβατικά Ι.Χ

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά για ακόμα μια φορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Με την αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο συνεχίζονται σε ολόκληρο το Δήμο και αφορούν κεντρικές οδούς, αλλά και άλλες που εδώ και αρκετά χρόνια εμφάνιζαν σοβαρά προβλήματα στον ασφαλτικό τάπητα και αποτελούσαν πηγή κινδύνου για τους οδηγούς. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες ασφαλτόστρωσης στις πρώην Δ.Ε. Βουπρασίας, και Λεχαινών, όπως στις Τ.Κ. Νησίου, Νεαπόλεως, Αετοράχης, Μέλισσας, Μπορσίου.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ‘Άμεση η ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Ηλείας’’

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια κατέθεσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης αναδεικνύοντας την ανάγκη άμεσης προκήρυξης των κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Ηλείας αλλά και της ενίσχυσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους.

Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και των εργαζόμενων μέσω ΟΑΕΔ, οι οποίοι στήριξαν τη λειτουργία των νοσοκομείων κατά την περίοδο της πανδημίας, ζητώντας επιπλέον κίνητρα για την πρόσληψη ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στις δομές υγείας των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισημαίνει ότι η πανδημία οδήγησε στην αναγνώριση της προσφοράς του ΕΣΥ και ανέδειξε την αποτελεσματικότητα αλλά και την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου, δημόσιου συστήματος υγείας το οποίο θα παρέχει ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες.

Χαρακτήρισε ως προτεραιότητα την ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας στην Ηλεία, οι οποίες, παρά την έλευση επικουρικού προσωπικού, παραμένουν  υποστελεχωμένες σε μεγάλο βαθμό.

Μάλιστα τόνισε ότι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπου ο πληθυσμός του νομού σχεδόν διπλασιάζεται, απαιτούνται άμεσες αποφάσεις ενίσχυσης των δομών υγείας της Ηλείας, αν η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει περί αναγνώρισης των νοσοκομείων και των εργαζόμενων την περίοδο της πανδημίας

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε: ‘’ Όσοι σχεδίαζαν την αποδυνάμωση του ΕΣΥ, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κράτησε όρθια τη χώρα στην κορύφωση της πανδημίας και χρειάζεται ενίσχυση.

Το υπουργείο, επιτέλους, πρέπει να δώσει μόνιμη λύση τις μεγάλες ελλείψεις  των δομών υγείας στην Ηλεία, αφού οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των δομών υγείας  αποδιοργανώνουν  τη λειτουργία των νοσοκομείων και λειτουργούν ανασχετικά.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει:

1ον) Να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία και τις δομές δημόσιας υγείας της Ηλείας.

2ον) Να ανανεώσει τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού και των εργαζόμενων μέσω ΟΑΕΔ και να δώσει επιπλέον κίνητρα για πρόσληψη γιατρών στις ορεινές περιοχές

3ον) να εμπλουτίσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων της Ηλείας’’

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.