371 New Articles

Εθνική Οδός Πύργου – Κυπαρισσίας - Τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο συνέβη χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Πύργου  – Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα, 17χρονος ημεδαπός, οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνοδηγό έναν συνομήλικο του εξετράπη της πορείας του, εισήλθε σε ελαιώνα και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του συνοδηγού και τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου ενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του δυστυχήματος, ενώ ο ανήλικος οδηγούσε το αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Ελληνική Δημοκρατία

Νομός Ηλείας

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τμήμα Υποστήριξης

Πολιτικών Οργάνων

 

 

 

 

        Λεχαινά  19/6/2020    

               

                    Αριθ. Πρωτ. 5978

 

 

 

Ταχ. Δ/νση :

 Πολυτεχνείου 2

Τ.Κ. 27053 Λεχαινά

 

 

 

 

 

Προς:

1.Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

2.Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

3. Αναπληρώτρια Δ/ντρια Διοικητικών

  Υπηρεσιών Δήμου

5. Αναπληρώτρια Δ/ντρια Οικονομικών

  Υπηρεσιών Δήμου

6.Προέδρους Κοινοτήτων Μανολάδας,

   Κάστρου, Κάτω Παναγιάς και Λεχαινών

 

Πληροφορίες :

Τηλέφωνο :

Fax :

Αλέξης Γαλάνης

2623360828

2623360810

email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοιν.:

1.Πρακτικογράφο Δ.Σ.

2.Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ

3.Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ

4.Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

 

 

ΘΕΜΑ:

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

 

Κατόπιν του με αρ. πρωτ. 5978/19-6-2020 εγγράφου του Δημάρχου κ. Λέντζα Ιωάννη για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλώ να προσέλθετε σε κατεπείγουσα και  κεκλεισμένων των θυρών, λόγω λήψης των μέτρων αποφυγής και διάδοσης  του κορωνοϊού COVID -19,  συνεδρίαση,  την 22α του μηνός Ιουνίου 2020 , ημέρα Δευτέρα   και ώρα 14.00 , που θα γίνει στην   αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 για  συζήτηση και λήψη απόφασης  στο παρακάτω  θέμα  της ημερήσιας διάταξης:

  • Αποδοχή απόφασης ένταξης και χρηματοδότησης 360.283,45 € από το Ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, της πράξης Νο 905 «EMOtional technologies for the cultural heritage valorization within transnational UNDERGROUNDS– EMOUNDERGROUNDS» (Εισηγητής: Α/Δ Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Κα Γιαννίτση Αλεξάνδρα)

Η συνεδρίαση θεωρείται κατεπείγουσα, λόγω καταληκτικών ημερομηνιών  .

 

                                                                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                

 

 

                           ΚΑΚΑΛΕΤΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δημοτικό Σκουροχωρίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τηλε-επισκέψεις Ολυμπιονικών

Ο Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Κωνσταντίνος Τριγκώνης πραγματοποίησε τηλεπίσκεψη και με την δεύτερη βάρδια των μαθητών των Ε ´ και Στ´ τάξεων του Δημοτικού Σκουροχωρίου Ηλείας. Ο Ολυμπιονίκης τόνισε την αξία της συνεχούς προσπάθειας κόντρα σε όλες τις δυσκολίες! 
 
Η "επίσκεψη" μέσω cisco webex meetings του Ολυμπιονίκη μας έγινε στο πλαίσιο της νέας δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά». Χθες Πέμπτη, ήταν η σειρά της δεύτερης βάρδιας μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας να συζητήσουν με έναν Ολυμπιονίκη.

Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές! 
 
Το σχολείο της Ηλείας υλοποιεί τις παραπάνω δράσεις οι οποίες είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα erasmus+ : School is the flame (To σχολείο είναι η φλόγα) το οποίο συντονίζει συνεργαζόμενο με σχολεία τεσσάρων χωρών.
 
 
 
 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Πολιτιστικής Λέσχης Τραπεζικών Ηλείας - Πρόεδρος ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν.Ηλείας ,μετά τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες εκλογές.
Το  ΔΣ που προέκυψε, είναι ένας συνδυασμός παλαιότερων στελεχών και νεότερων τραπεζικών,από όλες τις τράπεζες , συνδυάζει την εμπειρία, την διάθεση και την νέα πνοή και αποτελεί μια υπόσχεση για την συνέχεια των εξαιρετικής ποιότητας αλλά και πυκνών εκδηλώσεων του δραστήριου αυτού Συλλόγου.
Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν

Πρόεδρος       Κώστας Τριανταϕυλλόπουλος

Αντιπρόεδρος:     Χρήστος Σκυλάκος  
Γραμματέας: Αννα Χρυσανθακοπούλου
Ταμίας: Διονύσης Πυριόχος
Έφορος Πνευματικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων:  Αιμιλία Μπουγά
Έφορος Αθλητικών και Ψυχαγωγικών Εκδηλώσεων:  Παναγιώτης Θανόπουλος
 Μίνα Γιαννοπούλου,με σχετικές με τον Πολιτισμό, εκδηλώσεις κλ αρμοδιότητες,όπως και η Νίκη Γκότση.
Κατόπιν καταρτίστηκε βραχύχρονος προγραμματισμός προσεχών δράσεων,εκδηλώσεων κλ σύμφωνα με τα υγειονομικά δεδομένα.και με στόχο την αλληλογνωριμία και ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για προσεχείς δραστηριότητες .
Αναφερθηκαν τέλος στις προσπάθειες των συναδέλφων τους να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους από την αρχή της κρίσης στο επίπεδο των καθημερινών συναλλαγών στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Να ενημερωθεί η Βουλή για την πορεία του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας’’

Τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της Βουλής για τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ζητούν πέντε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Οι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ , στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κρίνουν ως επιβεβλημένη τη σύγκληση της Επιτροπής από τη στιγμή που οι περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει αιτήσεις δανειοδότησης για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και το Ταμείο Εγγυοδοσίας παραμένουν αποκλεισμένες από την ρευστότητα.

Ζητούν να υπάρξει αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση της Βουλής από την Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και τους εκπροσώπους των τραπεζών που συμμετέχουν στα προγράμματα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση για την πορεία υλοποίησης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, του Ταμείου Εγγυοδοσίας, καθώς και των λοιπών διαθέσιμων εργαλείων ρευστότητας.

Επισημαίνουν ότι πάνω από 100.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για δάνεια συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με την Αναπτυξιακή Τράπεζα να εγκρίνει τις 10.150 αιτήσεις, συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου 1,29 δισ. ευρώ.

Παράλληλα τονίζουν ότι στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας, με δάνεια εγγυημένα κατά 80% από το ελληνικό δημόσιο μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, έχουν υποβληθεί αιτήσεις συνολικού ύψους 16,5 δισ. ευρώ, ενώ στην πρώτη φάση του προγράμματος θα διατεθούν 3,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά , όπως αναφέρουν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αποδεικνύουν την αδυναμία της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει εργαλεία παροχής ρευστότητας για τις επιχειρήσεις.

Σε δήλωση του , ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης τονίζει:

‘’ Με στοιχεία πλέον αποδεικνύεται ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία της κυβέρνησης για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις , είναι αναποτελεσματικά και ανεπαρκή για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Με δεδομένο ότι η πτώση τζίρου στην αγορά για το 2020 υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 50 δις ευρώ, πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για την υιοθέτηση αποτελεσματικών μηχανισμών παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεις αλλά και για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.’’

 

 

Κ. Τζαβάρας: «Να επαναχαρακηριστούν δυσπρόσιτα τα σχολεία της Ανδρίτσαινας και της Ν.Φιγαλείας»

Να επαναχαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτες οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανδρίτσαινα, την Καλλιθέα και τη Νέα Φιγαλεία ζητά με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, για να τερματιστεί η δυσκολία που παρατηρείται εδώ και δύο χρόνια στην έγκαιρη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επικαλούμενος τις σχετικές επιστολές των δημάρχων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Νέας Φιγαλείας, ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει ότι με τον αποχαρακτηρισμό των γυμνασίων και των λυκείων της ορεινής ζώνης της νότιας Ηλείας, με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης το 2018, έχουν αφαιρεθεί πλέον τα κίνητρα της υψηλής μοριοδότησης και του οικονομικού επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών από τους εκπαιδευτικούς, με συνέπεια να μην τα περιλαμβάνουν στις επιλογές τους και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών, και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Ο Ηλείος βουλευτής υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού είχε ολοκληρωθεί η α’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών, να αποχαρακτηρίσει από δυσπρόσιτα τα σχολεία της κατηγορίας Θ, όπου ανήκουν το Δημοτικό Σχολείο της Λεύκης, το Γυμνάσιο Καλλιθέας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Ανδρίτσαινας, αγνοώντας τις προτάσεις αυξημένης μοριοδότησης που κατέθεσαν τα αρμόδια Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ), αλλά και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της Ανδρίτσαινας και της Φιγαλείας, οι οποίες περιβάλλονται από ορεινούς όγκους και η χιλιομετρική τους απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα υπερβαίνει τα 60 χλμ. Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει και η φετινή σχολική χρονιά με σημαντικά κενά σε βασικές ειδικότητςς (Φιλόλογοι, Οικονομολόγοι, Κοινωνιολόγοι, κ.ά.) που αφορούν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, σύμφωνα με όσα επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο τοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

«Είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η αδικία που συντελέστηκε εις βάρος των μαθητών της ορεινής ζώνης στη νότια Ηλεία εξαιτίας αδικαιολόγητα λανθασμένων αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και να επαναχαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτες οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανδρίτσαινα, την Καλλιθέα και τη Νέα Φιγαλεία. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η παιδεία αποτελεί τη βασική αποστολή του Κράτους και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει, να προάγει και να εγγυάται τη δωρεάν παροχή της αδιακρίτως σε όλους τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε.

 

 

Παρεμβάσεις ουσίας με ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της Αμαλιάδας και της Πηνείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «επιχείρηση» του Δήμου Ήλιδας με μοναδικό στόχο την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. Η τεχνική Υπηρεσία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ Θανάση Φουντά, έχει καταστρώσει το σχέδιο και ήδη έχουν βελτιωθεί δεκάδες δρόμοι στα όρια Δημοτική Ενότητας Αμαλιάδας και σύντομα το έργο θα επεκταθεί στην Πηνεία. Χθες Τετάρτη, ο κ Φουντάς συνοδευόμενος από μηχανικούς της υπηρεσίας του, επέβλεψαν το έργο ασφαλτόστρωσης στην οδό Μονάστρας στην Αμαλιάδα και την αντικατάσταση των διαλυμένων μεταλλικών σχαρών στα φρεάτια διαφυγής όμβριων υδάτων.

Όπως δήλωσε ο κ Φουντάς «στόχος αυτής της δημοτικής αρχής, όπως έχει από την πρώτη στιγμή ανακοινωθεί από τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, είναι η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. «Κληρονομήσαμε» δυστυχώς, πολλά προβλήματα που δυσχεραίνουν την επίτευξη αυτού του στόχου. Όμως με συντεταγμένες κινήσεις προχωράμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και είμαστε σίγουροι πως θα τον πετύχουμε». Συνεχίζοντας ο αντιδήμαρχος επεσήμανε «Εμείς αλλάζουμε πλέον την κατάσταση και προχωράμε με τις ασφαλτοστρώσεις σε σημεία του δήμου μας που πραγματικά αντιμετώπιζαν προβλήματα. Τόσο εγώ όσο και οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να «κλείσουμε» όσο το δυνατό και σε σύντομο χρόνο, περισσότερες εκκρεμότητες υπάρχουν και σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και προς όφελος των κατοίκων όλου του δήμου».

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.