434 New Articles

Αυγερινοπούλου για Γυμνάσιο και Λύκειο Καράτουλα: Δέσμευση από ΚΤΥΠ ότι θα τελειώσει τον επόμενο μήνα

Την δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα η ανακατασκευή του Γυμνασίου και ΛυκείουΚαράτουλα έλαβε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η κα Βουλευτής είχε διαβιβάσει στον Διευθύνοντα Σύμβουλοτην επιστολή του Δημάρχου Πύργου, το Υπόμνημα – Επιστολή Διαμαρτυρίας των Συλλόγων Καθηγητών και γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, καθώς και σχετικό δημοσίευμα του τοπικού τύπου, και είχε θέσει εκ νέου το ζήτημα άμεσης ολοκλήρωσης της ανακατασκευής του Γυμνασίου και Λυκείου Καράτουλα, συμμεριζόμενη την αγωνία, αλλά και την αγανάκτηση των γονιών και των μαθητών. Είχε αιτηθεί, δε, την κατά προτεραιότητα υλοποίησή του έργου, ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς αποτελεί ένα χρονίζον ζήτημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και δώδεκα έτη.

 

Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) που αφορά τους παράκτιους αλιείς που τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020

Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενημερώνει τους παράκτιους αλιείς που τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020, ότι ξεκίνησε η  διαδικασία υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis). Το ύψος του κατ΄ αποκοπή ποσού ενίσχυσης καθορίζεται ως το γινόμενο του ποσοστού ιδιοκτησίας εκάστου πλοιοκτήτη επί το ποσό ενίσχυσης που αντιστοιχεί στη κατηγορία του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους που κατέχει με βάση το ολικό μήκος.

Οι δικαιούχοι χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω ψηφιακής εφαρμογής, αποκλειστικά και μόνο με χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου στις εφαρμογές του ΟΣΠΑ της Γενικής Δ/νσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://portal.alieia.minagric.gr/wps/portal/fishing.

Στο πεδίο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» της ιστοσελίδας της Γενικής Δ/νσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ (www. alieia.minagric.gr ) έχει αναρτηθεί το πλαίσιο και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη χορήγηση των εν λόγω ενισχύσεων.

Δεδομένου ότι οι αιτούντες αλιείς θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ότι τα αναγραφόμενα στοιχεία είναι πλήρη και αληθή και ότι αυτά ταυτίζονται με τα αναγραφόμενα στα έγγραφα του σκάφους τους, στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν ότι δεν είναι προσυμπληρωμένα όλα πεδία ή ότι τα στοιχεία είναι πλήρη αλλά δεν είναι αληθή θα πρέπει να μην προχωρήσουν σε «Επιβεβαίωση» και να απευθύνονται στην αρμόδια Λιμενική Αρχή για την συμπλήρωση των στοιχείων που λείπουν ή για την ορθή αποτύπωση των στοιχείων και την καταχώρηση τους στο ΕΑΜ, αντίστοιχα.

 Η ψηφιακή εφαρμογή έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και θα είναι ανοικτή για την υποδοχή των αιτημάτων μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.

                                                                                    Η προϊσταμένη της Δ/νσης

                                                                                         Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Πηγή φωτογραφίας: http://www.alieia.minagric.gr/

Αυγερινοπούλου: Σύσκεψη με τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθ. Μπακογιάννη στον Πύργο

Την Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, και ώρα 12.00 μ.μ., στο Διοικητήριο της Ν.Ε. Ηλείας στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό του Αντιπεριφερειάρχου Ηλείας, κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥπουργείουΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτού Ν. Ηλείας, Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με θέμα την διευθέτηση χωροταξικών και πολεοδομικών ζητημάτων όλων των Δήμων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του Νομού μας. Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετάσχουν οι Βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων, του ΤΕΕ, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας, των Εμπορικών Συλλόγων κ.α. 

Για δήλωση συμμετοχής στην σύσκεψη παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο 2621306776. 

 

Πύργος - Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας - Ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί σε Τοπικές Κοινότητες

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πύργος            10/07/2020

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Αριθ. πρωτ.:     172685/14854

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

& ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Μανωλοπούλου 47 Τ.Κ. 27131, ΠΥΡΓΟΣ

Πληροφορίες: Μικέογλου Γ.

Τηλέφωνο: 2621360140

Fax:          2621060150

Email:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

ΠΡΟΣ

Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας

(προκειμένου να αποσταλεί

για δημοσίευση στα τοπικά Μ.Μ.Ε.)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. Δήμος Πύργου, Φαξ:26213-62642,

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ   ΤΥΠΟΥ   -   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2020, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Δευτέρα,  13 Ιουλίου 2020:

Ομάδα 3η: Αλποχώρι, Ξυλοκέρα, Βούναργο, Πράσινο, Φωναϊτικα, Ελαιώνας, Άγιοι Απόστολοι και Βροχίτσα.

 

 

Επισημαίνουμε ότι:

  1. Το πρόγραμμα ψεκασμών του κάθε ψεκαστικού συνεργείου θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοκαλλιεργητές.
  2. Οι ελαιοκαλλιεργητές υποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.
  3. Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.
  4. Οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμών για να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
  5. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
  6. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
  7. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.
  8. Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300 cm3 περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.

 

Θεωρούμε ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

 

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ. 2621360-140, 145,155.

 

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

 

Προέλευση φωτογραφίας: https://www.patrisnews.com/p-e-ilias-dolomatiki-psekasmi/ 

Πύργος - Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν, χθες στον Πύργο και στα Κρέστενα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, δύο άτομα, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Πύργος - Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης δέκα μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση και τεσσάρων μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.