319 New Articles

Σπύρος Σιδηροκαστρίτητης: Η «νέα κανονικότητα» μας οδηγεί στη φτωχοποίηση

Δεν μου αρέσουν οι αγιογραφίες, δεν υπάρχουν άλλωστε κυβερνώντες που διεκδικούν το αλάθητο. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αδυναμίες και τρωτά σημεία, όμως αυτό που συμβαίνει σήμερα ξεπερνά τα όρια! Έχουν «χρυσώσει» τα ΜΜΕ και αφήνουν απλήρωτες τις υπερωρίες των υγειονομικών υπαλλήλων. Το κράτος γι’ αυτούς είναι λάφυρο, παντού δικά τους παιδιά και μίζες σε κολλητούς!

 Η διαχείριση της πανδημίας μόνο θλίψη προκαλεί! Αντί να προσλάβουν γιατρούς, πάγωσαν την προκήρυξη για τον διαγωνισμό πρόσληψής τους. Μας πλασάρουν καθημερινά στοιχεία για κρούσματα τη στιγμή που δεν κάνουν τεστ στον πληθυσμό. Οι μάσκες αντί να πωλούνται στο κόστος, κάνουν πάρτι οι κολλητοί της Κυβέρνησης, αντί να πέσει χρήμα στην αγορά και στις επιχειρήσεις που πλήττονται μας λιβανίζουν πρωί βράδυ για τα περίφημα 800 ευρώ τα οποία τα έχουν πάρει ελάχιστοι και δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

Σε διεθνές επίπεδο η χώρα είναι εξαφανισμένη, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θέσει το δικό μας πρόβλημα στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ενωμένη Ευρώπη και διεκδικούσε ένα άλλο υπόδειγμα διακυβέρνησης αντίθετο στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους αμφισβητώντας  ανοιχτά το Ευρωιερατείο των Βρυξελλών. Σήμερα τι; Η χώρα μας φτωχός συγγενής χωρίς φωνή, εκπέμπει επαρχιωτισμό, απομονωμένη  στη γωνία της Ευρώπης, δεν λέει το παραμικρό για τον οικονομικό στραγγαλισμό που μας επιβάλλουν. Ακόμα και η καλή πορεία της νόσου στη χώρα μας (όπως και των υπολοίπων Βαλκανίων) αμφισβητείται. Η καλή πορεία της νόσου θα έδινε ένα πραγματικό πλεονέκτημα στον τομέα του τουρισμού ως ένας σχετικά ασφαλής προορισμός, όμως χωρίς να γίνονται τεστ στον γενικό πληθυσμό τα στοιχεία που παρουσιάζουμε για την πορεία της νόσου οι Ευρωπαίοι τα αντιμετωπίζουν με καχυποψία ως  Greek statistic. Η νέα κανονικότητα λοιπόν μοιάζει με αντιγραφή των όσων ζήσαμε, μια επανάληψη που μας οδηγεί στη φτωχοποίηση, σε νέα μνημόνια και νέα εποπτεία! Δυστυχώς, τα ΜΜΕ αντί να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση… κάνουν αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση!

 

Σιδηροκαστρίτης Σπύρος

Διονύσης Καλαματιανός για τις Δημόσιες Δομές Υγείας της Ηλείας: Ακόμα περιμένουμε την ενίσχυσή τους με ιατρικό προσωπικό μέσα στην υγειονομική κρίση

Έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατατάσσει τη χώρα μας προτελευταία  σε σύνολο 24 Ευρωπαϊκών χωρών, στην ενίσχυση του συστήματος υγείας, κατά την υγειονομική κρίση.

Ο νομός Ηλείας ήταν ο πρώτος στη χώρα που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι, όχι μόνο δεν ενισχύεται ουσιαστικά σε ιατρικό  προσωπικό, όπως είναι επιτακτική ανάγκη, αλλά αποδυναμώνονται  κιόλας δομές του σε σημείο να μη μπορούν οι νοσηλευτικές μονάδες να λειτουργήσουν. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου, η οποία διακρίνεται από υπερπληρότητα ασθενών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου.

Η αναστολή λειτουργίας της αποτελεί μια εξέλιξη – «θρίλερ» που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους πολίτες του Δήμου Πύργου, αλλά και συνολικά του νομού Ηλείας.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου, προβλέπεται η παρουσία επτά (7) ειδικευμένων παθολόγων και εννέα (9) ειδικευόμενων. Αυτή τη στιγμή, η παθολογική κλινική λειτουργεί με τέσσερις (4) ειδικευμένους ιατρούς παθολόγους, εκ των οποίων οι δύο (2) έχουν μετακινηθεί από την Ν.Μ. Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4683/2020, καταργείται το άρθρο 129 του ν. 4600/2019 (Α΄ 43), με αποτέλεσμα οι δύο (2) ειδικευμένοι παθολόγοι της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου να πρέπει να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση. Επομένως, απομένουν δύο (2) παθολόγοι, ένας με βαθμό Διευθυντή και ένας με βαθμό Ά Επιμελητή. Επιπλέον, ο Διευθυντής παθολόγος έχει μετακινηθεί στη Ν.Μ. Πύργου από το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, με τη μετακίνηση του να ολοκληρώνεται στις 30-5-2020, όταν και θα πρέπει να επιστρέψει στην οργανική του θέση. Συμπερασματικά, από τις 30-5-2020 και μετά, η παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου θα βρεθεί με μόλις έναν ιατρό παθολόγο, βαθμού Επιμελητή Ά.

Όπως γίνεται αντιληπτό από όλα τα παραπάνω, η παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου δε θα είναι εφικτό να συνεχίσει τη λειτουργία της, εάν δεν ενισχυθεί άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Με την υπ’ αριθ. 11086/20-5-19, «Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών επί θητεία, κλάδου Ε.Σ.Υ.», είχε αποφασιστεί για την Οργανική Μονάδα Πύργου (ΑΔΑ: 7ΝΔ946907Ε-ΔΨΖ), μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, η πρόσληψη δύο (2) Επιμελητών Β’ Παθολογίας. Η  ανωτέρω προκήρυξη ανακαλέστηκε με τη νέα υπ’ αριθ. 3253/12-2-20 «Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών επί θητεία, κλάδου Ε.Σ.Υ.», στην οποία προβλέπεται για την Οργανική Μονάδα Πύργου (ΑΔΑ: 6Μ2746907Ε-ΣΥΧ), μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, η πρόσληψη ξανά δύο (2) Επιμελητών  Β’ Εσωτερικής Παθολογίας.

Για το θέμα, υπέβαλλα άμεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και αναμένω, μαζί με τους πολίτες της Ηλείας, τις απαντήσεις. Και έχει πράγματι ενδιαφέρον να δούμε:

 • Τι σκοπεύει να πράξει ο κ. Υπουργός ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου, η οποία βρίσκεται σε δυσχερή θέση;
 • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπ’ αριθ. 3253/12-2-20 «Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών επί θητεία, κλάδου Ε.Σ.Υ.»; Τι θα πράξει το Υπουργείο στη περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις που προκηρύχθηκαν;
 • Πότε θα προσληφθούν και θα τοποθετηθούν στη θέση τους οι επιτυχόντες της ανωτέρω προκήρυξης;
 • Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει στη δημοσίευση νέων προκηρύξεων πλήρωσης θέσεων μονίμων ιατρών για τις δομές του Ε.Σ.Υ; Θα ληφθούν υπ’ όψιν οι σημαντικές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων του Νομού Ηλείας;

Είναι αυτονόητο ότι η λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, όπως και αυτή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, είναι ζωτικής σημασίας για την υγειονομική προστασία του Νομού Ηλείας. Επίσης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού είναι αναγκαίο να υπάρξει ενίσχυση των υγειονομικών δομών του νομού, καθώς οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας (Οργανική Μονάδα Πύργου, Οργανική Μονάδα Αμαλιάδας και Οργανική Μονάδα Κρεστένων) παρουσιάζονται αυξημένες.

Η στήριξη στα δημόσια νοσοκομεία μας, δεν πρέπει να αρκείται στα «χειροκροτήματα» και στα «ευχολόγια», αλλά πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα με προσλήψεις προσωπικού, και ιδιαίτερα μονίμων ιατρών.

 

Μιχάλης Κατρίνης: «Θα συνεχίσουν οι πολίτες να χρυσοπληρώνουν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;»

«Θα συνεχίσουν οι πολίτες να χρυσοπληρώνουν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;» είναι το κεντρικό ερώτημα που απευθύνουν προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αντίστοιχοι τομεάρχες της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης και Αχμέτ Ιλχάν, μετά από τη δημοσιοποίηση μελέτης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το υψηλό κόστος των υπηρεσιών ευρυζωνικού κινητού δικτύου, που καθιστά την Ελλάδα μια από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν, το 45% των συμβολαίων κινητής έχει χρέωση πάνω από 60 ευρώ το μήνα (με 60 ευρώ αγοράζεις 6GB), όταν στην Ιρλανδία παρέχονται απεριόριστα δεδομένα, sms και λεπτά ομιλίας με 12,99 ευρώ το μήνα, ενώ η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα σε πρόγραμμα με 2,5,10 και 20GB, απεριόριστες κλήσεις και μηνύματα, η μόνη χώρα που με 30 ευρώ χρέωση για 1000 λεπτά ομιλίας δεν προσφέρει καθόλου(!) GB, ενώ πληρώνει 6 φορές παραπάνω για υποστήριξη συνεχούς ροής βίντεο HD σε σύγκριση π.χ. με την Ολλανδία.

Οι βουλευτές καλούν τους υπουργούς να απαντήσουν:

 1. Εάν σκοπεύουν να ζητήσουν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πάγια μείωση των χρεώσεων και (αν εκ νέου αγνοηθούν) να επιβάλλουν ανώτατα όρια τιμών λιανικής για τη χρήση υπηρεσιών ευρυζωνικού κινητού δικτύου,
 2. Εάν προτίθενται να αναθέσουν αρμοδιότητες ελέγχου της εν λόγω αγοράς (εκτός από την ΕΕΤΤ) και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού,
 3. Εάν θα αναθεωρήσουν τους όρους της δημοπρασίας, ώστε να δώσουν κίνητρα για την απόκτηση ραδιοσυχνοτήτων στη δημοπρασία από νέες εταιρείες και να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό προς όφελος των πολιτών,
 4. Εάν θα επιβάλλουν την ανάπτυξη του δικτύου 5G, χωρίς κοινή ανάπτυξη και χρήση δικτύων, όπως ζητούν οι εταιρείες για να αποφύγουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

 

 

Κ.Ο. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη

 

Θέμα: Θα συνεχίσουν οι πολίτες να χρυσοπληρώνουν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;

Σύμφωνα με μελέτη που κοινοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ελλάδα κατατάσσεται ως μία από τις πιο ακριβές χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ σε σχέση με το κόστος παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικού κινητού δικτύου.

Ειδικότερα από τη μελέτη προκύπτει ότι η Ελλάδα:

 • Είναι η ακριβότερη χώρα σε πρόγραμμα με 2,5,10 και 20GB, απεριόριστες κλήσεις και μηνύματα
 • Είναι η μόνη χώρα που με 30 ευρώ χρέωση για 1000 λεπτά ομιλίας δεν προσφέρει καθόλου(!) GB
 • Πληρώνει 6 φορές παραπάνω για υποστήριξη συνεχούς ροής βίντεο HD σε σύγκριση πχ με την Ολλανδία
 • Για χρέωση 20 ευρώ παρέχει 2,6GB, 300 λεπτά ομιλίας και 500 sms, όταν σε όλες τις άλλες αγορές με τα 20 ευρώ παρέχονται 20GB και απεριόριστα sms και χρόνος ομιλίας και σε αρκετές χώρες, με κόστος 20-40 ευρώ παρέχεται απεριόριστος όγκος δεδομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα το 45% των συμβολαίων κινητής έχει χρέωση πάνω από 60 ευρώ το μήνα (με 60 ευρώ αγοράζεις 6GB), όταν στην Ιρλανδία παρέχονται απεριόριστα δεδομένα, sms και λεπτά ομιλίας με 12,99 ευρώ το μήνα!

Παρά τις προφάσεις των εταιρειών ότι το κόστος είναι υψηλό για τους καταναλωτές λόγω της υψηλής φορολογίας, του υψηλού επιπέδου τιμών καταναλωτή, της μικρής πληθυσμιακής πυκνότητας, του μεγάλου μεριδίου αγροτικού πληθυσμού και των εδαφικών χαρακτηριστικών της χώρας, όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί καταρρίπτονται στη μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να υπερασπιστεί τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και να επιβάλλει εξορθολογισμό των χρεώσεων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (και εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού) δεδομένου ότι:

 • Ο πρωθυπουργός στις 6/12/2019 επικοινώνησε τη «δέσμευση» των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για μειώσεις χρεώσεων στη χρήση δεδομένων, οι οποίες περιορίστηκαν σε προωθητικές ενέργειες περιορισμένης διάρκειας (περίοδος εορτών) και δεν εφαρμόστηκαν παγίως
 • Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζήτησε στις 16/3/2020 από τις εταιρείες τεχνολογίας να παράσχουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας για την περίοδο της πανδημίας, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα
 • Παρά την έκκληση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 13 Μαρτίου προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δώσουν δωρεάν χρόνο ομιλίας, δεδομένα και υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική πρόσβαση λόγω κορωνοϊού, αυτό μεταφράστηκε σε προσφορές περιορισμένης διάρκειας και εύρους και από τις τρεις εταιρείες.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα είναι, σταθερά από το 2015, ουραγός της ΕΕ ως προς τη συνδεσιμότητα, η οποία μετρά την ανταγωνιστικότητα των κρατών ως προς τα επίπεδα τιμών και το ποσοστό σταθερής και κινητής ευρυζωνικής κάλυψης.

Ο μικρός αριθμός εταιρειών, η συμφωνία κοινής χρήσης δικτύου από τις δύο από τις τρεις εταιρείες και οι φραγμοί εισόδου νέων εταιρειών λόγω των όρων της διενεργούμενης δημοπρασίας εμποδίζουν τον ανταγωνισμό εις βάρος των καταναλωτών.

Ενόψει της διενεργούμενης διαδικασίας για την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, η κυβέρνηση οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να συστήσει στην ΕΕΤΤ να τροποποιήσει τους όρους της δημοπρασίας και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για είσοδο νέων παικτών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, ήτοι:

 • Δέσμευση φάσματος συχνοτήτων για νεοεισερχόμενο ανταγωνιστή,
 • Προσωρινή υποχρέωση εθνικής περιαγωγής
 • Παράταση υποχρέωσης εκπλήρωσης κριτήριων ανάπτυξης
 • Υψηλότερο όριο φάσματος στη ζώνη 3440-3800 για νέες εταιρείες, με περιορισμό στο μέγιστο φάσμα που χορηγείται ανά πάροχο στις ζώνες 700 MHz, 2100MHz και 3440-3800MHz.

Επειδή η απεριόριστη χρήση δεδομένων καθίσταται επιτακτική σε μια περίοδο που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία γίνεται αναγκαιότητα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού

Επειδή, λόγω της δεκαετούς κρίσης αρκετά νοικοκυριά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ευρυζωνική σύνδεση, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως, δημιουργώντας ανισότητες ως προς την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την πληροφόρηση

Επειδή η ΕΕΤΤ θέτει τους όρους για τη δημοπρασία του φάσματος συχνοτήτων και έχει την αρμοδιότητα (οδηγία 2018/1972) να κάνει έρευνα και να προχωρήσει σε ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των χρεώσεων πρόσβασης, εφ’ όσον θεωρεί ότι περιορίζεται ο ανταγωνισμός ή δημιουργούνται περιοριστικές συνθήκες για την είσοδο νέων εταιρειών,

Επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία παρήγγειλε τη μελέτη, έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τις εναρμονισμένες πρακτικές, την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης (άρθρο 102 ΣΛΕΕ) και τη συγκέντρωση μεταξύ επιχειρήσεων,

Επειδή το κόστος για τη χρήση υπηρεσιών ευρυζωνικού κινητού δικτύου στην Ελλάδα είναι εξωφρενικά υψηλό,

Ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί:

 1. Σκοπεύουν να ζητήσουν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πάγια μείωση των χρεώσεων και, αν εκ νέου αγνοηθούν, να επιβάλλουν ανώτατα όρια τιμών λιανικής για τη χρήση υπηρεσιών ευρυζωνικού κινητού δικτύου;
 2. Προτίθενται να αναθέσουν αρμοδιότητες ελέγχου της εν λόγω αγοράς (εκτός από την ΕΕΤΤ) και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;
 3. Θα αναθεωρήσουν τους όρους της δημοπρασίας, ώστε να δώσουν κίνητρα για την απόκτηση ραδιοσυχνοτήτων στη δημοπρασία από νέες εταιρείες και να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό προς όφελος των πολιτών;
 4. Θα επιβάλλουν την ανάπτυξη του δικτύου 5G χωρίς κοινή ανάπτυξη και χρήση δικτύων, όπως ζητούν οι εταιρείες για να αποφύγουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Μιχάλης Κατρίνης

 

Αχμέτ Ιλχάν

 

 

Πύργος - Σύλληψη οδηγού για μέθη

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοποδήλατο υπό την επήρεια μέθης.

Μήνυμα Αυγερινοπούλου για τη Γιορτή της Μητέρας

«Ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της ανιδιοτελούς προσφοράς της μητέρας στην οικογένεια και εν συνόλω στην κοινωνία, εορτάζουμε την Κυριακή αυτή, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, τη «Γιορτή της Μητέρας». Ο εορτασμός της φετινής ημέραςθα είναι διαφορετικός, καθώς βγαίνουμε με σταθερά και προσεκτικά βήματα από μια πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση που μας έχει κρατήσει μακριά από τους δικούς μας για αρκετό χρονικό διάστημα και ιδίως όσων οι γονείς διαμένουν στην επαρχία. Μείναμε μακριά από τις μητέρες μας που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία για την προστασία τους! Σε λίγες μόλις ημέρες, όμως, θα μπορέσουμε να είμαστε ξανά κοντά τους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ώστε να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε έστω και λίγο την προσφορά τους σε εμάς. Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμουκαι ιδίως στην μανούλα μου που δεν την έχω αγκαλιάσει τόσες εβδομάδες για να την προστατεύσω και την οποία τόσο ανυπομονώ να σφίξω πάλι στην αγκαλιά μου. Εύχομαι από καρδιάς να είναι πάντοτε όλες οι μητέρες υγιείς και δυνατές!»

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (11-5-2020 έως 17-5-2020) θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

 

 • Την Δευτέρα 11-5-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.
 • Την Τρίτη 12-5-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα  Φιγαλεία – Ζαχάρω.
 • Την Τετάρτη 13-5-2020 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
 • Την Πέμπτη 14-5-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά - Θησόα - Νέα  Φιγαλεία – Ζαχάρω.
 • Την Παρασκευή 15-5-2020 και κατά τις ώρες 8:00-14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.
 • Το Σάββατο 16-5-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
 • Την Κυριακή 17-5-2020 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά - Θησόα - Νέα  Φιγαλεία – Ζαχάρω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πύργος - Σύλληψη για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι  λειτουργούσε αναψυκτήριο καφέ, εξυπηρετώντας τέσσερις πελάτες, παραβιάζοντας την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκε στον συλληφθέντα διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.