319 New Articles

Ομογενής δώρισε απινιδωτές στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Δύο αυτόματους απινιδωτές δώρισε στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ο ομογενής κ. Νικόλαος Μίχος, ο οποίος ζει στην πόλη Νέο Ίζενμπουργκ της Γερμανίας και είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται για δύο φορητούς αυτόματους απινιδωτές, εργοστασίου κατασκευής «LIFEPAK Defibrillator», από τους δώδεκα συνολικά που προσέφερε ο κ. Μίχος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Καρανικολός, ο οποίος παρέλαβε το δέμα με την δωρεά από την Γερμανία, ευχαρίστησε τον κ. Μίχο για την ευγενική αυτή προσφορά, τονίζοντας ότι οι απινιδωτές θα χρησιμοποιηθούν από την υπηρεσία προς όφελος των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της Αρχαίας Ολυμπίας. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μίχος, καταγόμενος από την Λάρισα, δωρίζει υλικό εξοπλισμό σε φορείς Πολιτικής Προστασίας. Από το 2000 μέχρι και πρόσφατα, έχοντας αναλάβει πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες της Γερμανίας, αγόρασε συνολικά έξι πυροσβεστικά οχήματα και τα προσέφερε σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας (Λάρισα, Χαλκιδική, Ημαθία, Νέο Βουτζά κλπ).

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μίχο, μας ανέφερε ότι ο ίδιος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της πόλης του και αυτό αποτελεί ένα κίνητρο για να στηρίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην πατρίδα του. Πέρυσι ο κ. Μίχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στην Πάτρα με τον κ. Καρανικολό και μέλη της ομάδας «ΔΙΑΣ» του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση και τον συντονισμό της ομάδας και από τότε διατηρεί επαφές. Ήδη έχει  δωρίσει στο Τμήμα και κάποιες ειδικές στολές για την Πολιτική Προστασία ενώ υποσχέθηκε ότι στο προσεχές μέλλον σκοπεύει να δωρίσει στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού:

«Ο κόσμος και τα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης, η πανεπιστημιακή κοινότητα, η ιατρική επιστήμη και η ιδιαίτερη πατρίδα του τα Δωδεκάνησα αποχαιρετούν με θλίψη, τιμή και σεβασμό τον καθηγητή και υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό.

Ήταν ένα εμβληματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και της προοδευτικής παράταξης.  Επιστήμονας παγκοσμίου κύρους και γιατρός με ανθρωπιστικά ιδεώδη, πολιτικός της ευπρέπειας και του μέτρου.

Η οικογένεια του Ανδρέα Παπανδρέου και η παράταξή μας εμπιστεύτηκαν την υγεία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στα χέρια του και ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη σειρά του εμπιστεύτηκε στο Δημήτρη Κρεμαστινό τον τομέα της πολιτικής για την υγεία και τις δομές του κοινωνικού κράτους στη χώρα.

Ήταν εκείνος που αναμόρφωσε το ΕΚΑΒ, στελέχωσε τα ασθενοφόρα με γιατρούς για πρώτη φορά, δημιούργησε μονάδες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αεροδιακομιδή ασθενών, εισήγαγε την τηλεϊατρική στη χώρα και δημιούργησε τον ΟΚΑΝΑ.

Είχα την τύχη να τον ζήσω ως συνάδελφο βουλευτή, να συνεργαστώ μαζί του, να μοιραστούμε κοινές αγωνίες και ανησυχίες. Είχα την τιμή να με θεωρεί φίλο του και να με συμβουλεύει συχνά.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πέρασε στην αιωνιότητα δίνοντας με θάρρος μια δύσκολη μάχη. Με το ίδιο θάρρος και την ίδια δύναμη που έδινε και τις δικές του μάχες στην πολιτική, για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

 

Ἱερά Μητρόπολις Ἠλείας - Ἑορτή τοῦ Ἁγίου Γερμανοῦ, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (Τρίτη 12-5-2020 )

Ἀπό  τήν Ἱεράν Μητρόπολιν ἀνακοινοῦται , ὅτι ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ἠλείας κ. Γερμανός δέν θά ἑορτάση ἐφέτος τά ὀνομαστήρια  αὐτοῦ  τήν Τρίτη 12 Μαῒου , ἑορτήν τοῦ Ἁγίου Γερμανοῦ, λόγω κορονοϊοῦ καί τῶν ἐξ αὐτοῦ περιοριστικῶν μέτρων τῆς Πολιτείας καί δέν θά δεχθῆ ἐπισκέψεις γιά εὐχές.

Ὁ Ποιμενάρχης μας εὐχαριστεῖ πάντας, τούς Περιφερειακούς καί τούς Δημοτικούς Ἄρχοντας, τόν ἱερόν Κλῆρον , τίς Μοναστικές Ἀδελφότητες καί τόν εὐσεβῆ Λαόν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἠλείας γιά τίς εὐχές τους  καί προσεύχεται διά τήν σωτηρίαν τους , τήν κατά Θεόν προκοπήν τους, τήν  σωματικήν καί πνευματικήν ὑγείαν καί τήν  οἰκογενειακήν χαρά  πάντων .                                                                      

                                              Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἠλείας

 

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ

O Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ενημερώνει τους πολίτες - ωφελούμενους του ΤΕΒΑ ότι στα πλαίσια του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Δικαιούχους ΤΕΒΑ που υλοποιούν η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι εταίροι της, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στους δικαιούχους - ωφελούμενους του.

    Η διανομή τροφίμων (είδη παντοπωλείου-μαναβική-κρέας) για 689  νοικοκυριά δικαιούχους -ΤΕΒΑ εγγεγραμμένους στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης  θα πραγματοποιηθεί την  Δευτέρα 11-05-2020  ώρες  10:00-13:30  στο  ΑΕΘΛΙΟΝ  κλειστό γυμναστήριο Ανδραβίδας – Λεχαινών  και τη Τρίτη 12-05-2020  ώρες 10:00 – 13:30 στο Δημοτικό Στάδιο Βάρδας ¨Γρηγόριος Καλάκος¨.

Οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ για την παραλαβή καλούνται να επιδείξουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΑΜΚΑ. Για την παραλαβή των τροφίμων από άλλο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση.

 

Η Υπεύθυνη Διανομής και Πρόεδρος Δ.Σ.

Κακαλέτρη Γεωργία.

 

                                       

 

Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 9 Μαΐου μόνο για πρωτογενή διατροφικά προϊόντα»

Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως, η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 9 Μαΐου μόνο για πρωτογενή διατροφικά προϊόντα, όπως πραγματοποιείται τις τελευταίες εβδομάδες με τα μέτρα του περιορισμού εξάπλωσης του κορονοιού.  Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, ο Δήμος Ήλιδας επισημαίνει πως όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν όλες τις οδηγίες που αφορούν τις αποστάσεις, την συχνή απολύμανση των χεριών και τη χρήση μάσκας ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους.

Επίσης οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία και η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει με περιορισμένη παρουσία πωλητών. Έτσι θα πρέπει  να εφαρμόσουν τα εξής:

  1. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  2. όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,
  3. κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
  4. οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Ο Δήμος Ήλιδας καλεί τους πωλητές και καταναλωτές να εφαρμόσουν τις παραπάνω οδηγίες, να λάβουν όλες τις προφυλάξεις προσωπικής Υγιεινής, να αποφεύγονται οι συνωστισμοί  και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις νέες συνθήκεςγια τη δική τους προστασία, την προστασία των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου.

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ - Ενημέρωση για τη βιολογική εξέλιξη του διαλευρώδη στα εσπεριδοειδή

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

 

Πύργος,          08/05/2020

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Αριθ. πρωτ:  105214/9375

ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

& ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

ΠΡΟΣ

1.         Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας

(προκειμένου να αποσταλεί για δημοσίευση στα τοπικά Μ.Μ.Ε.)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2.         Αγροτικό Συν/σμό Βουνάργου

Βούναργο Ηλείας 27131

Φαξ: 2621052044

Email: asedi@hotmail.gr

3.         Αγροτικό Σύλλογο Σαλμώνης

Σαλμώνη Ηλείας 27131

4.         Καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων Π.Ε. Ηλείας

Email τους

 

Πληροφορίες: Γ. Μικεογλου, Β. Στέργιου

 

Τηλέφωνο:  2621360140

Fax:            2621360150

E-mail:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

       


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενημέρωση για τη βιολογική εξέλιξη του διαλευρώδη στα εσπεριδοειδή»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας, στα πλαίσια παρακολούθησης της πληθυσμιακής εξέλιξης του διαλευρώδη και της αντιμετώπισής του, και μετά από επιτόπιους ελέγχους σε εσπεριδοειδώνες της Π.Ε. Ηλείας, σας  ενημερώνει ότι:

α. οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών βρίσκονται στο στάδιο ανθοφορίας και βαίνουν ως προς την ολοκλήρωσή τους,

β. διαπιστώθηκε υψηλός πληθυσμός τέλειων εντόμων διαλευρώδη με έντονη προσβολή στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών,

γ. διαπιστώθηκε υψηλός πληθυσμός ζώντων αυγών του διαλευρώδη στα φύλλα της νέας βλάστησης.

Με την ολοκλήρωση της άνθησης κρίνεται απαραίτητο, λόγω της έντασης και της δυναμικής της πληθυσμιακής εξέλιξης του εντόμου, οι εσπεριδοκαλλιεργητές όπως προβούν άμεσα σε ψεκασμούς για την αντιμετώπισή του, σε συνδυασμό και με άλλους εντομολογικούς εχθρούς, για τον περιορισμό του πληθυσμού της επόμενης γενεάς και την αποφυγή δημιουργίας καπνιάς στα φύλλα και στους καρπούς.

Επισημαίνεται ότι το ευαίσθητο στάδιο του εντόμου για την καταπολέμησή του είναι όταν παρατηρείται το μέγιστο της εμφάνισης των νεαρών νυμφικών σταδίων.

Η άμεση ζημιά που προκαλεί ο διαλευρώδης είναι η απομύζηση χυμών και δευτερογενώς η ρύπανση των φύλλων και των καρπών με μελιτώδεις εκκρίσεις, με επακόλουθο την ανάπτυξη μυκήτων καπνιάς επάνω σε αυτές. Όταν αναπτύσσονται μεγάλοι πληθυσμοί εντόμου και έχουμε εκτεταμένη ανάπτυξη μυκήτων καπνιάς τότε η φωτοσυνθετική δυνατότητα του δέντρου περιορίζεται σημαντικά και υποβαθμίζεται η ποιότητα και εμπορική αξία των καρπών.

Εξάρσεις του πληθυσμού του διαλευρώδη παρατηρούνται σε δένδρα ακλάδευτα με πολύ πυκνή κόμη και ιδιαίτερα όταν επικρατούν συνθήκες υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας.

Συστήνεται οι παράγωγοι να επιθεωρούν τις καλλιέργειές τους για τη διαπίστωση ή μη προσβολής, διότι τα όποια δειγματοληπτικά στοιχεία αφορούν συγκεκριμένες καλλιέργειες και όχι το σύνολο των εσπεριδοκαλλιεργειών της Π.Ε. Ηλείας.

Συστήνονται τα παρακάτω καλλιεργητικά και χημικά μέτρα:

  1. Καλλιεργητικά μέτρα:
  • Κατάλληλο κλάδεμα και αφαίρεση των λαίμαργων βλαστών ώστε να εξασφαλίζεται καλός αερισμός και φωτισμός των δέντρων.
  • Περιορισμένες αζωτούχες λιπάνσεις και κανονικές αρδεύσεις, για τον περιορισμό της ζωηρής βλάστησης των δέντρων και τη μείωση της υγρασίας.
  1. Χημική αντιμετώπιση:
  • Επειδή οι νεαρές προνύμφες εγκαθίστανται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων να γίνεται καλή διαβροχή του φυλλώματος, σύμφωνα με τις συνιστώμενες δόσεις και τις οδηγίες του φυτοπροστατευτικού σκευάσματος. Να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες της ετικέτας για την ορθή χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

 

 

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

 

 

 

 

 Προέλευση φωτογραφίας: https://el.wikipedia.org/

Σύλληψη σε περιοχή της Αμαλιάδας για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (480) γραμμάρια κάνναβης, που είχε αποκρύψει ο δράστης μέσα σε πηγάδι

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή τη Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (480) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία ήταν τοποθετημένα μέσα σε πλαστικό δοχείο, που είχε αποκρύψει ο άνδρας μέσα σε πηγάδι.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό της οικίας του ημεδαπού και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.