206 New Articles

Μιχάλης Κατρίνης: Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ήξερε για τις ελληνοποιήσεις. Ως Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει;

Δριμεία κριτική για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή που κατατέθηκε από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. M. Βορίδη.

Ο βουλευτής παρέθεσε μια σειρά περιπτώσεων στις οποίες η κυβερνητική πολιτική βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις και εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα των ελληνοποιήσεων ξένων αγροτικών προϊόντων, η κυβέρνηση δια στόματος υφυπουργού κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησής του για το ελαιόλαδο, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ζητάει από τους αγρότες και τα κόμματα να κάνουν καταγγελίες τέτοιων περιστατικών. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά από τη Λάρισα (15/5/2019) δήλωνε επί λέξει: ««Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, ξεκινώντας με το γάλα. Ξέρουμε ποιοι το κάνουν!».

Και το ερώτημα είναι, όπως σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης: «ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης ήταν σε θέση να ξέρει, ενώ τώρα που έγινε Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει;»

Ανάλογη περίπτωση ήταν και οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ όταν έλεγε ότι «είναι από τη δεκαετία του ’50» και «δεν ανταποκρίνεται πια στις νέες προκλήσεις, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές», συμπληρώνοντας μάλιστα με έμφαση: «Ξέρω τι σημαίνει να έρχεται ένα μπουρίνι, ένα χαλάζι να σου καταστρέφει την παραγωγή και ο ΕΛΓΑ να σφυρίζει αδιάφορα».

Σχολιάζοντας ο Μιχάλης Κατρίνης αυτήν την προεκλογική αποστροφή του Πρωθυπουργού, ανέφερε ότι σήμερα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δηλώνει σε συνέντευξή του ότι «η αλλαγή του Κανονισμού συνεπάγεται διόγκωση των δαπανών για αποζημιώσεις και το ερώτημα είναι από πού θα εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι», ουσιαστικά σφυρίζοντας κι αυτός αδιάφορα όταν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν έναν νέο Κανονισμό που να καλύπτει καταστροφές που προκαλούνται από τα νέα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

Όσον αφορά την ανάγκη να ληφθούν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, ξεκινώντας από το ενεργειακό κόστος, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης δήλωνε προεκλογικά ότι «δεν γίνεται σήμερα οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι να πληρώνουν τόσο ακριβό αγροτικό πετρέλαιο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες», σήμερα ως κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως!

Σε σχέση με το θέμα αυτό ο Μιχάλης Κατρίνης επανέφερε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την καθιέρωση της κάρτας αγροτικού πετρελαίου.

Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την δυνατότητα του κ. Μητσοτάκη να διαπραγματευτεί για τη νέα ΚΑΠ 2021-2027, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μέχρι στιγμής διαπιστώνουμε σε όλα τα μέτωπα, ξεκινώντας από την εξωτερική πολιτική, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αδυναμία να κερδίζει, αλλά προθυμία να παραχωρεί».

 

 

Αυγερινοπούλου: Επικοινωνία με Κοντοζαμάνη για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου

Το ζήτημα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, που δέχεται το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό ασθενών, με αποτέλεσμα το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να έχει ξεπεράσει τα βιολογικά όριά του, ετέθη στον Υφυπουργό Υγείας, κ Βασίλη Κοντοζαμάνη, από την Ηλεία Βουλευτή Δρ. Διονυσία –Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο του Πύργου λειτουργεί μία παθολογική κλινική 36 κλινών, στην οποία προστέθηκαν πέρσι – από την προηγούμενη Κυβέρνηση-14 κλίνες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Η αύξηση της δύναμης της κλινικής από 36 σε 50 κλίνες έγινε όμως με το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό να τις εξυπηρετεί, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Την δε προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε σε ορισμένες ώρες μόνο ένας παθολόγος να εξυπηρετεί τόσο τα επείγοντα περιστατικά, όσο και να παρακολουθεί τους νοσηλευόμενους στην Παθολογική Κλινική, πράγμα αδύνατο. 

Η κα Αυγερινοπούλου ζήτησε μετ’ επιτάσεως την άμεση στελέχωση της κλινικής που λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι  υπερβαίνουν  εαυτόν. Για το θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Πύργου και ειδικά της Παθολογικής η κα Βουλευτής έχει από το καλοκαίρι ενημερώσει και τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κοντζαμάνης, από την πλευρά του, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος δεσμεύτηκε πως θα επιληφθεί του ζητήματος άμεσα. Είναι θέμα ημερών η ενεργοποίηση της πλατφόρμας (ώστε να εκλείψουν οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας) για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία –μεταξύ αυτών και του Πύργου, ενώ επικουρικοί γιατροί μπορούν άμεσα να προσληφθούν, ακόμα και σήμερα, αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το ιατρικό προσωπικό της χώρας. 

Παράλληλα, η κα Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη να εξετάσει, πέραν του ζητήματος της Παθολογικής Κλινικής, και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων αναβάθμισης των νοσοκομείων και των ιατρικών κέντρων της Ηλείας. 

 

Ψήφισμα Δήμου Πύργου για τον θάνατο του υπαλλήλου Γ. Αβραμόπουλου

 
   

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ                                                  

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓOY

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                            

                                                   

                                                                              

                                                                      

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α                                                                           

                                                                      

               Tο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2020, με πρόσκληση του Προέδρου του, μετά το θλιβερό άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου του εξαίρετου, προσηνούς ανθρώπου και ευσυνείδητου υπαλλήλου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και  ομόφωνα αποφάσισε:

 

 1. Να εκφράσει τη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατό του.
 2. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 3. Να τελεσθεί η κηδεία του με δημοτική δαπάνη.
 4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

         

Πύργος  4 – 2 – 2020

                                                          

 

 

         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                         ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

 

 

 

 

                                      

Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας - Ενημέρωση επισκεπτών σε περιοχές με κρούσματα από τον Κοροναϊό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤIA                                  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                           

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜOΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &                                       

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ                         

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

                                                                                                                

 

ΠΡΟΣ: Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Θέμα: «Ενημέρωση επισκεπτών σε περιοχές με κρούσματα από τον Κοροναϊο»

 

 

    Στην ενημέρωση του κοινού, με αφίσες στις πύλες εισόδου της χώρας και σε τουριστικούς χώρους, για την πρόληψη του Κοροναϊου, προχώρησε το Υπουργείου Υγείας, μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών της χώρας.

   Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας, έχουν αποσταλεί ήδη ενημερωτικές αφίσες με οδηγίες στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, προς όλους όσοι πρόκειται να επισκεφθούν περιοχές της Κίνας ή έχουν επιστρέψει πρόσφατα από περιοχές που έχουν εντοπιστεί κρούσματα.

   Οι αφίσες, μέσω των αρμόδιων φορέων, έχουν αναρτηθεί ήδη στο Λιμάνι Κατακόλου αλλά και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

 

Οδηγίες

Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε προς περιοχές της Κίνας* με κρούσματα από το νέο Κοροναϊο (2019-nCoV), συνίσταται:

 

 1. Αποφυγή της επαφής με ζώα (ζωντανά ή νεκρά), των αγορών ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης, πουλερικών και θαλασσινών

 

 1. Αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (π.χ βήχας)

 

 1. Αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής, όπως:
 • Προσεκτικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι ή επάλειψη των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα
 • κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντιλο κατά τη διάρκεια του βήχα και του φταρνίσματος
 • αποφυγή χειραψίας και επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια

 

 1. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού κατά τη διαμονή σας, άμεση αναζήτηση ιατρικής συμβουλής και αναβολή της επιστροφής σας μέχρι να γίνετε καλά

 

 

 

Μετά την επιστροφή σας από περιοχές της Κίνας με κρούσματα από το νέο Κοροναϊο:

 

Αν εντός 14 ημερών εκδηλώσετε:

 • πυρετό ≥ 38ο C και
 • συμπτώματα από το αναπνευστικό (βήχας, δύσπνοια κ.α)

 

Απευθυνθείτε άμεσα στο ιατρό σας και ενημερώστε τον για το πρόσφατο ταξίδι σας ή επικοινωνήστε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο τηλ: 210-5212054 .

 

---------------------------------

 

*Αρχικά τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην πόλη Wuhan

Ενημερώνουμε  τους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι οποίοι δεν παίρνουν  τρόφιμα κατά την διανομή τροφίμων από τα ΤΕΒΑ, ότι πρέπει να περάσουν από το Κέντρο Κοινότητας στα Λεχαινά (παλιό αγροτικό ιατρείο) ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο  2623023000 με την υπεύθυνη  κ. Γεωργιοπούλου Κατερίνα, και να κάνουν διόρθωση της δήλωσής τους, έτσι ώστε στις επόμενες διανομές να είναι δικαιούχοι.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το ΑΜΚΑ τους.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Υπεύθυνη διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ κ. Κακαλέτρη  Γεωργία.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Πύργου

Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας  Πύργου  θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6.00μ.μ. στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

 • Τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής Καταραχίου όπως αυτά κατατέθηκαν στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση που έγινε στο Καταράχι.
 • Θα συζητηθεί το αίτημα πολιτών για διάνοιξη της παρόδου Α΄ Πολυτεχνείου, έξω από το 6ο  Δημοτικού Σχολείου Πύργου.
 • Συζήτηση για συμμετοχή της κοινότητας Πύργου στις κινητοποιήσεις της 25ης Φεβρουαρίου για τον δρόμο Πύργου-Πατρών

Αυγερινοπούλου: Περισσότερα κονδύλια από το Πράσινο Ταμείο

Ιδιαιτέρως παραγωγική συνάντηση εργασίας για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Πράσινου Ταμείου, κ. Στάθη Σταθόπουλο και κ. Γεώργιο Πρωτόπαπα, αντιστοίχως. Η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως εκτεταμένη και τεχνοκρατική αναφορικά με τις θεσμικές αγκυλώσεις που αντιμετωπίζει το Πράσινο Ταμείο, αλλά και των ειδικότερων περιβαλλοντικών ζητημάτων του Ν. Ηλείας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου έθεσε το ζήτημα της απελευθέρωσης περισσότερων κονδυλίων από το Πράσινο Ταμείο σε ανταποδοτικές δράσεις και έργα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, όπως τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς, την απορρύπανση των υδάτων και την απορρύπανση, αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε περιοχές, όπως ενδεικτικά το Ποτόκι του Δήμου Πύργου, το Κοτύχι και τα δάση της Στροφυλιάς και της Φολόης. Η Ηλεία Βουλευτής αναφέρθηκε, δε, στη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων και τη δυνατότητα χρηματοδότησης ποδηλατοδρόμων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων,την περίπτωση της Τρυπητής, όπου δεν υπάρχει κοινόχρηστος χώρος και είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής η κατασκευή παιδικής χαράς, αλλά και την περίπτωση του χωριού Δήμητρα του Δήμου Πηνειού και του χωριού Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης για τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων.

Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου ενημέρωσε ότι μέσα στο 2020 θα βγει και νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη η ωρίμανση των αντίστοιχων έργων από τους Δήμους. Μάλιστα, όπως επισήμανεο κ. Σταθόπουλος, όσοι Δήμοι έχουν υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα αστικής αναζωογόνησης θα υπάρξει άμεση αξιολόγηση και η ένταξη, σε περίπτωση πλήρους φακέλου, θα ξεκινήσει αρχές Μάρτη, ακόμη και πριν το πέρας του χρονικού περιθωρίου υποβολής των αιτημάτων ένταξης που έχει οριστεί στις 8 Μαΐου 2020.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλήςσχετικά με τη δυνατότητα αύξησης των κονδυλίων, προκειμένου να βελτιωθεί η περιβαλλοντική κατάσταση της χώρας, καθώς το Πράσινο Ταμείο έχει συμβάλλει καθοριστικά μέσω των προγραμμάτων του στην ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος πολλών Δήμων της χώρας.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.