206 New Articles

Διονύσης Καλαματιανός: Τα… «πανωπροίκια» είναι αμαρτίες της ΝΔ

Είναι πλέον πάγια τακτική της ΝΔ να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα συστηματικά, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η βιομηχανία παραπληροφόρησης που έχει στήσει, με τα προσφιλή της ΜΜΕ στην πρώτη γραμμή, δεν θα μπορούσε να αφήσει απέξω το πολύπαθο έργο του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος». Ένα έργο που για χρόνια καρκινοβατούσε, με αποκλειστική ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να φτάσει να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, να δημοπρατηθεί, να συμβασιοποιηθεί και τελικώς να ξεκινήσει η κατασκευή του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό, λοιπόν, το έργο, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής, αντί να σιωπά και να ζητά συγνώμη για τις εγκληματικές ευθύνες του κόμματός του, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ το απένταξαν από την Ολυμπία Οδό το 2013, επειδή οι παραχωρησιούχοι έκριναν ότι δεν θα ήταν κερδοφόρο λόγω χαμηλής κυκλοφορίας (και όχι λόγω της κρίσης, όπως θέλουν να διαδίδουν), εμφανίζεται τώρα ως τιμητής. Εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν … «πανωπροίκια» 500 εκ. ευρώ προς τους εργολάβους, θολώνοντας τα νερά, για να κρύψει τις πολιτικές αμαρτίες της Νέας Δημοκρατίας. Διότι, αυτά που καταγγέλλει ο κ. Καραμανλής είναι τα δικά τους «πανωπροίκια» προς τους εργολάβους και τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων. Συγκεκριμένα, από τις (σκόπιμες;) καθυστερήσεις, παραλείψεις και αβλεψίες των κυβερνήσεων της ΝΔ, ενεργοποιούνταν οι ρήτρες των συμβάσεων του 2006 (συμβάσεις Σουφλιά), που προέβλεπαν υπέρογκες αποζημιώσεις.

Μάλιστα, το 2013 που «επαναδιαπραγματεύτηκαν» το έργο και αφαίρεσαν κατ΄ απαίτηση των εργολάβων το τμήμα Πάτρα-Πύργος, ως μέρος του Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, δεν φρόντισαν να διαπραγματευτούν και τη μείωση των απαιτήσεων των εργολάβων από τις καθυστερήσεις των έργων.

Από το 2015, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη μάχη  για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ολοκλήρωση των τελματωμένων έργων, των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, που αντιμετώπιζαν σύνθετα και μεγάλα προβλήματα. Επέλυσε με σχέδιο και σκληρή δουλειά τα προβλήματα των απαλλοτριώσεων, αρχαιολογικών εργασιών, αδειοδοτήσεων και όλων των άλλων εκκρεμοτήτων, που είχε αφήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από δέκα χρόνια. Το ύψος των απαιτήσεων των εργολάβων για τις εκκρεμότητες αυτές είχε ανέλθει άνω του 1,5 δις ευρώ.

Η αλήθεια που κρύβει με περίσσιο πολιτικό θράσος ο κ. Καραμανλής προκύπτει μέσα από τις ίδιες τις συμβάσεις, με επίσημα στοιχεία και αριθμούς. Από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων (ΙΟΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ, Ε65, ΜΟΡΕΑΣ), που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις αρχικές  απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων, που προέκυπταν από τις δυσμενέστατες για το δημόσιο συμβάσεις της ΝΔ, πέτυχε συνολικό όφελος 764.477.733 ευρώ για το δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Οι οικονομικές υπερβάσεις, οι καθυστερήσεις και η λεηλασία των χρημάτων από τον ιδρώτα του Έλληνα πολίτη, στα ημιτελή, ανολοκλήρωτα και διαιωνιζόμενα έργα των αυτοκινητοδρόμων, για πάνω από δέκα χρόνια, είναι φαινόμενα που συντηρήθηκαν και παγιώθηκαν από τη ΝΔ. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ χάλασε το «πάρτι» της ΝΔ με τους εκλεκτούς της εργολάβους, πετάνε λάσπη συνειδητά, πιστεύοντας ότι θα πείσουν κάποιους για τους ισχυρισμούς τους.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα γραπτά μένουν και οι αμαρτωλές συμβάσεις των «πανωπροικιών» θα φέρουν για πάντα τη δική τους σφραγίδα, τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δεν υπαναχωρούν από τους σχεδιασμούς τους και επιχειρούν ξανά να καθυστερήσουν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου, να επιβαρύνουν με νέα κόστη τους Έλληνες φορολογούμενους και να θέσουν το έργο ξανά σε κίνδυνο, με τραγικές συνέπειες για το νομό μας.

Μιχάλης Κατρίνης: Αντί να πάρει μέτρα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στο γάλα, η κυβέρνηση απλώς σχολιάζει. Θα προχωρήσουν οι έλεγχοι για να προστατευθούν οι κτηνοτρόφοι;

Σε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, διαπιστώσεις που αφορούν την σημερινή κατάσταση και εξαγγελίες που τοποθετούνται σε μελλοντικό χρόνο εξαντλείται η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη σε ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη η οποία αφορούσε μέτρα προστασίας από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στο γάλα.

Στην πραγματικότητα ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι όλους αυτούς τους μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο έργο σε σχέση με την προστασία των αγροτών και των κτηνοτρόφων, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως ομολογεί ο ίδιος, η ευρωπαϊκή Οδηγία 633 του 2019 δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή για να γίνει νόμος του κράτους, παρά τη σύσταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η οδηγία αυτή αντιμετωπίζει τις αθέμιτες πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Ενώ ο Υπουργός αναγνωρίζει ότι οι παραγωγοί είναι πιο αδύναμοι διαπραγματευτικά από τους εμπόρους που αγοράζουν τα προϊόντα τους, δεν έχει να παρουσιάσει κανένα μέτρο που να ενισχύει τη θέση τους.

Ακόμα και για τον έλεγχο των επιχειρήσεων που δεν έχουν υποβάλει ισοζύγιο γάλακτος, το υπουργείο αρκείται σε γενικές εξαγγελίες, χωρίς συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις για σύστημα καταγραφής υπότροπων και διασταύρωση των δηλωθέντων μέσω taxisnet.

Στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα, εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα θεσμοθετεί τη σύναψη συμφωνητικών μεταξύ των κτηνοτρόφων και εταιρειών επεξεργασίας γάλακτος με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής του γάλακτος και όρους που θα κατοχυρώνουν ισότιμα τα δύο μέρη, ο Υπουργός αποφεύγει καν να πάρει θέση.

Σε σχέση με την απάντηση του Υπουργού, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε κουραστεί να ακούμε σχόλια και διαπιστώσεις, αλλά μην βλέπουμε πράξεις. Είναι υποκριτικό από την πλευρά της κυβέρνησης να ισχυρίζονται οι υπουργοί της από τη μια μεριά ότι νοιάζονται για τον κτηνοτρόφο και τον αγρότη και ότι είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν τις πρακτικές του αθέμιτου ανταγωνισμού και από την άλλη να σφυρίζουν αδιάφορα όταν τους γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα. Αναρωτιόμαστε επίσης, πόσο χρόνο ακόμα χρειάζεται η κυβέρνηση για να εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή Οδηγία 633/2019 που προστατεύει τους παραγωγούς από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Όταν πρόκειται όμως για τις τράπεζες, τότε τα νομοσχέδια έρχονται με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή»

 

Δήμος Ήλιδας - Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 άρθρο 76 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 78 του Ν.4555/18, ο Δήμος Ήλιδας καλεί του φορείς της τοπικής κοινωνίας (τοπικούς εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους και οργανώσεις, επιστημονικούς συλλόγους και φορείς, τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, εργαζομένους στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ενώσεις και συλλόγους γονέων, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών κ.λ.π) να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ορίζοντας έναν εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του.

Επίσης, ο Δήμος Ήλιδας καλεί τους δημότες  που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου να εγγραφούν στον ειδικό κατάλογο, των δημοτών που ενδιαφέρονται να είναι μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Κατάθεση εγγράφων ορισμού εκπροσώπων από φορείς, εγγραφή στο ειδικό κατάλογο δημοτών και πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Δημάρχου Ήλιδας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως 21/02/2020 .

 

 

 

                                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

                                                                                ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: 7 μήνες κωλυσιεργούν αλλά θράσος διαθέτουν άφθονο - Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη της τοπικής ΝΔ

Με απύθμενο θράσος σχολιάζει η ΝΟΔΕ Ηλείας της ΝΔ την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία. Τους καταλαβαίνουμε. Ήταν μεγάλο το σοκ που υπέστησαν από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στη διάρκεια της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από την εντυπωσιακή παρουσία των πολιτών στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στον Πύργο.

Επαναλαμβάνει η τοπική ΝΔ τη γνωστή καραμέλα ότι "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να δωρίσει το έργο στον γνωστό εργολάβο". Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι στα δημόσια έργα, ανάδοχος ορίζεται όποιος δώσει την καλύτερη προσφορά. Αυτή τη "λεπτομέρεια" φαίνεται να μην τη γνωρίζουν, προφανώς γιατί έχουν συνηθίσει να κάνουν δουλειές "αλλιώς"!

Αυτό το "αλλιώς" θέλουν να επιβάλουν και τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε διαγωνισμούς, από τους οποίους προέκυψαν οι ανάδοχοι. Η ΝΔ επιδιώκει να ματαιώσει την κατασκευή του έργου και να το δώσει στους "εθνικούς εργολάβους" της Ολυμπίας Οδού όχι με διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση! Και μάλιστα σ' αυτούς που το 2013 εγκατέλειψαν το έργο ως ασύμφορο. Φαίνεται ότι με τα τσουχτερά διόδια που σχεδιάζουν να επιβάλουν αρχίζει να τους συμφέρει!

 

Αλλά το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο που επιχειρούν να φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για "πολλά σημαντικά ακόμη έργα υποδομών που σήμερα δυστυχώς απουσιάζουν". Αγνοούν, άραγε, ότι ήταν αυτοί, η Δεξιά, που κυβερνούσαν τη χώρα επί δεκαετίες; Ή νομίζουν ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου; Ας φρεσκάρουμε, λοιπόν, τη μνήμη τους. Μέσα σε 4 μόλις χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στην Ηλεία έργα και δράσεις που καρκινοβατούσαν επί δεκαετίες:

·           Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις και ξεκίνησε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου.

·           Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των σκουπιδιών που έπνιγαν τον Πύργο, υπογράφτηκε η σύμβαση και ξεκίνησε η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του νομού μας στην Τριανταφυλλιά.

·           Ιδρύθηκαν για πρώτη φορά στην Ηλεία Πανεπιστημιακά Τμήματα και τελείωσε ο αποκλεισμός του νομού μας από τον πανεπιστημιακό χάρτη. Ήδη τα τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας έχουν δεχτεί τους πρώτους φοιτητές, ενώ το ΤΕΦΑΑ που επρόκειτο να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο, το κατάργησε η ΝΔ.

·           Υπογράφτηκε από την ΕΤΑΔ η σύμβαση και ξεκινούν τα έργα για την ανάδειξη και ήπια αξιοποίηση του Καϊάφα.

·           Εξασφαλίστηκε επαρκής χρηματοδότηση και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού στις αποθήκες του ΑΣΟ, όπου θα στεγαστεί και το φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

·           Χρηματοδοτήθηκαν οι Δήμοι με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή έργων από το πρόγραμμα "Φιλόδημος". Όπως ομολογούν οι Δήμαρχοι, τόσα χρήματα είχαν δεκαετίες να δουν, άσχετα αν οι περισσότεροι αποκρύπτουν ότι η χρηματοδότηση έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρούν να οικειοποιηθούν οι ίδιοι τα έργα.

 

Αποδείξαμε στην πράξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λύνει προβλήματα που αυτοί άφηναν επί δεκαετίες να «σέρνονται», να διογκώνονται και να ταλαιπωρούν τον κόσμο. Και μάλιστα όχι σε "κανονικές" συνθήκες αλλά σε περίοδο επιτροπείας της χώρας και μνημονίων, στα οποία μας οδήγησαν αυτοί που κυβερνούσαν επί δεκαετίες, αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και χρεοκόπησαν το λαό μας. Και τώρα, αντί να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα της σκληρής προσπάθειας που έγινε τα τελευταία χρόνια, δείχνουν πόσο μικρόψυχοι είναι.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο Τύπου

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΙΠΕΑ ΠΟΤΑΜΟ

   Τις εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Ενιπέα ποταμού, που πραγματοποιούνται στο τμήμα της Ε.Ο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος της αρδευτικής διώρυγας Στρεφίου - Σαλμώνης, επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έχουν «θωρακίσει» την περιοχή σε μεγάλο βαθμό, αποτρέποντας τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. 

   Για την πορεία των εργασιών που υλοποιείται σε μήκος 2.500 μέτρων αλλά και για τους επιμέρους στόχους από κάθε παρέμβαση που γίνεται εντός του ποταμού, ο κ.Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας κα Αικατερίνη Αρκουμάνη και κ. Φώτη Χριστοδουλόπουλο, καθώς και από τον εργολάβο του έργου.

   Ειδικότερα, σύμφωνα με την εργολαβία που συμβασιοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2019, γίνεται καθαρισμός της βλάστησης και άρση των φερτών υλικών και άλλων εμποδίων που μπορούν να δυσκολέψουν την ελεύθερη απορροή των υδάτων, καθώς επίσης ήπιες παρεμβάσεις διευθέτησης της κοίτης για την βελτίωση των συνθηκών ροής, αποτρέποντας την περαιτέρω διάβρωση στα πρανή του ποταμού.

    Το εν λόγω υποέργο, υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμός – Συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χείμαρρους Ν. Ηλείας έτους 2019-2020», συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. Ευρώ, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

   «Από την ανάληψη των καθηκόντων μου, είχα ενημερωθεί για την επικινδυνότητα του ποταμού στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω των σοβαρών και αλλεπάλληλων μαιανδρισμών (σ.σ φυσικών σχηματισμών) που παρουσιάζει. Τότε, ενημέρωσα τους κατοίκους της Σαλμώνης και του Στρεφίου πως είχαν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την συμβασιοποίηση της συγκεκριμένης εργολαβίας, κάτι που έγινε εντός του Δεκεμβρίου και άρχισε άμεσα η εκτέλεση του έργου.

   Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις τακτικές και επανειλημμένες επεμβάσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο τμήμα του ποταμού, βοηθάει να διατηρούμε καθαρή τη φυσική κοίτη του για την παροχέτευση της μεγάλης πλημμυρικής παροχής και κυρίως για την προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και ιδιοκτησιών από πλημμυρικό κίνδυνο.

   Πράγματι, μετά τις παραπάνω παρεμβάσεις, δεν έχει παρατηρηθεί πλημμύρα στην περιοχή, γεγονός που αποδεικνύει και την αναγκαιότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα του έργου», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

   Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, υπενθύμισε πως έχει ήδη ανατεθεί σε Μελετητικό Γραφείο η εκπόνηση μελέτης για τον σχεδιασμό, τη διαστασιολόγηση και κοστολόγηση αντιδιαβρωτικών έργων, έργων ελέγχου πρανικών διαβρώσεων και ευρύτερης έκτασης αντιπλημμυρικών έργων, για το συγκεκριμένο τμήμα του Ενιπέα ποταμού.

 

Το Καρναβάλι Αμαλιάδας αρχίζει : Στους δρόμους της πόλης το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ο «Τελάλης» και συναυλία με τον τραγουδιστή Θεολόγο Αναγνωστόπουλο.

Ο αρχαιότερος τρόπος ώστε να γίνει γνωστό ένα γεγονός, μια σημαντική εκδήλωση, μια είδηση κατά την παράδοση ήταν ο τελάλης! Ο τελάλης έβγαινε στους δρόμους και διαλαλούσε το γεγονός σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σπίτι εν ελλείψει μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Συνεχίζοντας την παράδοση, φέτος το ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο   ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΟΙ ΡΙΖΕΣ»  Αμαλιάδας, όπου θα διαλαλήσει την έναρξη του Καρναβαλιού της πόλης μας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 19:00 .

Οι μπούλες  και ο τελάλης θα περπατήσουν στην πόλη μας και συγκεκριμένα στις περιοχές: Ανεμόμυλο-Καλίτσα- Καρακανδά-Ελ. Βενιζέλου-Καλαβρύτων-Δημαρχείο-Φιλικής Εταιρίας-Πεζόδρομο και θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Εκεί θα είναι ο  Θεολόγος Αναγνωστόπουλος, ο Αμαλιαδίτης καλλιτέχνης με τη μπάντα του, έτοιμοι να προσφέρουν πολύ κέφι, πολύ χορό σε μικρούς και μεγάλους.  Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου αποτελούν την επίσημη έναρξη του φετινού Καρναβαλιού της Αμαλιάδας, το οποίο έχει μια σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ήδη τα πληρώματα έχουν αρχίσει να δηλώνουν τα θέματα που θα υποστηρίξουν, ενώ παράλληλα οι προετοιμασίες για τις διάφορες κατασκευές έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με πλήρωμα ή άλλο δρώμενο μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 6937 487 087 κ. Δημήτριο Παναγιωτάρα.

Κ. Τζαβάρας: «Επιτέλους μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των αγροτών» -Ευοδώθηκαν οι παρεμβάσεις τουβουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς από σήμερα λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης αγροτών στον Πύργο

Έπιασαν τόπο οι διαρκείς παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και διαμαρτυρίες του βουλευτή Ηλείας και πρώην υπουργού Κώστα Τζαβάρα σχετικά με τηναπαράδεκτη αντιμετώπιση των αγροτών της Ηλείας από τον πρώην ΟΓΑ Πατρών, καθώς το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε προχθές τη λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης στον Πύργο, στο Β' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ηλείας (Μυστρά 7), στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου εξυπηρέτησης αγροτών στη Δυτική Ελλάδα.

Σε επικοινωνία του με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο Κώστας Τζαβάρας ενημερώθηκε για την άμεση λειτουργία του γραφείου από σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι αγρότες για ζητήματαΑσφάλισης–Εισφορών, Μητρώου και Ασφαλιστικής Ικανότητας και εντός του μήνα και σε θέματα παροχών, ενώ διευκρινίστηκε ότι παραμένει ενεργό και το δίκτυο των ανταποκριτών του τ. ΟΓΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλείος βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριοζητώντας να τερματιστεί η ταλαιπωρία των αγροτών, καθώς είχε γίνει αποδέκτης εκατοντάδων διαμαρτυριών για πολύμηνες καθυστερήσεις όχι μόνο στην απονομή συντάξεων, ιδιαίτερα των αναπηρικών, αλλά και σε απλούστερα ζητήματα όπως η καταβολή των εξόδων κηδείας και η έκδοση μιας απλής βεβαίωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για απλές περιπτώσεις συντάξεων η καθυστέρηση φτάνει τους 18 μήνες, ενώ σε σύνθετες περιπτώσεις όπως η διαδοχική ασφάλιση, η αναμονή ξεπερνά τα τρία χρόνια για τη χορήγηση της σύνταξης.

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εξυπηρέτησης στο νεοϊδρυθέν γραφείο του Πύργου θα περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις των αγροτών στην Πάτρα και θα βάλει τέλος στην επιβάρυνσή τους.

«Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι ξεκινά μια νέα σχέση ανάμεσα στον πολίτη και στο κράτος. Επιτέλους, τερματίζεται η κακομεταχείριση και η ταλαιπωρία των αγροτών εξαιτίας του χάους που είχε καλλιεργηθεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και εγκαθιδρύεται πνεύμα διακυβέρνησης φιλικό προς τους πολίτες»,  δήλωσε.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.