319 New Articles

Πύργος - Σύλληψη για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας διότι  λειτουργούσε καφετέρια του, εξυπηρετώντας τρεις πελάτες, παραβιάζοντας την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκε στον συλληφθέντα διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ.

Αμαλιάδα - Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2,2) γραμμάρια ηρωίνης.

Γαστούνη: Συναντήσεις με διευθυντές σχολείων και σχολικές καθαρίστριες – Α. Μαρίνος: Προέχει η υγεία των παιδιών μας

Σε ετοιμότητα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Δήμος Πηνειού  με σκοπό την προάσπιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι επανέρχονται σταδιακά στην σχολική κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Διευθυντές σχολικών μονάδων και καθαρίστριες έλαβαν σαφείς οδηγίες σχετικά με τα  προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού COVID 19, καθώς επίσης και τη διαβεβαίωση πως ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη (6/5) το πρωί  η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Μαρινοπούλου, ο πρόεδρος του  ΝΠ  Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Σίμος  Μάλλιαρης και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Βασιλόπουλος πήραν την πρωτοβουλία και προσκάλεσαν τις καθαρίστριες όλων των σχολείων του δήμου Πηνειού, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Ακολούθησε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος που παρέστη στη συνάντηση δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Γνωρίζω ότι αντιλαμβάνεστε πως προέχει η υγεία των παιδιών μας και ξέρω ότι καταβάλλετε σοβαρότατες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. Και οφείλω να πω ότι  δεν έχουμε και πολλά έως καθόλου θα έλεγα, παράπονα για τις υπηρεσίες σας. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσετε σχολαστικό καθαρισμό των χώρων και των επιφανειών των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 Επιπλέον η δημοτική αρχή και ο εγώ προσωπικά δείξαμε ευαισθησία  στο θέμα της εργασίας και κάναμε εκείνο που έπρεπε. Σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα δοκιμάζονται, πλήττονται, καταπατώνται και λεηλατούνται ο δήμος Πηνειού έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του κι έχει τη χαρά πλέον να απασχολεί με οχτάωρη εργασία σχεδόν όλες τις καθαρίστριες».

Ο  Δημήτρης Βασιλόπουλος ως πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Δόθηκαν οδηγίες ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών και των καθηγητών και των ιδίων, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να κυλήσουν όλα θετικά. Δόθηκαν οδηγίες για σχολαστικό καθαρισμό στις τουαλέτες καθημερινά, με τα απαραίτητα απολυμαντικά  τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και μετά τα διαλείμματα. Το έργο των καθαριστριών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα επικουρούν και οι καθαρίστριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης δόθηκαν οδηγίες για την τοποθέτηση αντισηπτικών έξω από τις αίθουσες, καθώς και σαπουνιών και χαρτιού  για πλύσιμο των χεριών. Επίσης επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνεται και συχνός φυσικός αερισμός των σχολικών αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων.

Στη συνέχεια ακολούθησε και συνάντηση με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους οποίους δόθηκαν επίσης οδηγίες για την τοποθέτηση αντισηπτικών  με αντλία έξω από κάθε αίθουσα και  τονίστηκε ότι δεν θα είμαστε φειδωλοί στην αγορά ειδών καθαριότητας. Επιπλέον θα γίνει άμεσα συντήρηση και καθαρισμός των κλιματιστικών και θα δοθούν είδη προστασίας (μάσκες, γάντια ) τόσο προς τους εκπαιδευτικούς όσο και τις καθαρίστριες»

«Οι καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συνδράμουν το έργο των καθαριστριών της Δευτεροβάθμιας. Κοινός στόχος είναι η προστασία της υγείας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σίμος Μάλιαρης.

 

 

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την χρηματοδότηση του βιολογικού καθαρισμού της Βάρδας

«Ευχαριστώ θερμά τόσο τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και τη Διοίκηση του Υπουργείου για την έγκριση της χρηματοδότησης του σημαντικού έργου του βιολογικού καθαρισμού της Βάρδας, στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης περίπου 17.000 μέτρων και αποτελείται από δύο επιμέρους έργα: το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων, αντιμετωπίζοντας ολοκληρωτικά το πρόβλημα της αποχέτευσης, της διάθεσης και της επεξεργασίας των λυμάτων. Συγχαίρω τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, ο οποίος στοχοθέτησε και επαναπροώθησε επιτυχώς το σημαντικό αυτό έργο.  Ήδη από το 2014 με την ιδιότητά μου και τότε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος υποστήριξα ενθέρμως και επέτυχα, μαζί με τον Δήμο, την αρχική ένταξή του στο πρόγραμμα 2014 / 2020. Η χρηματοδότηση του έργου υπήρξε ένας από τους βασικούς στόχους μου για την Ηλεία, τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και για την ορθή διαχείριση των λυμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες και τεχνικές εργασίες για την υλοποίηση του έργου.»

 

 

 

 

 

 

Ανδρέα Νικολακόπουλος: Θα γίνει με μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμής - Έρχεται επιτέλους η λύση για τα πυρόπληκτα δάνεια

ΕΝΤΟΣ ΜΑΙΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

  • ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Η λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα των πυρόπληκτων δανείων που εκκρεμεί  επί σειρά ετών θα έρθει και μάλιστα σύντομα με τρόπο που θα ικανοποιεί τους δανειολήπτες βάζοντας και ένα τέλος στην μακροχρόνια αγωνία τους για τις μεγάλες οφειλές που δεν μπορούν να εξοφλήσουν αλλά και για την προστασία της περιουσίας τους.

Αυτό τόνισε χθες ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος έχει εδώ και πολύ καιρό αναλάβει πρωτοβουλίες και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Επιμελητήριο Ηλείας όσο και με τα αρμόδια \Υπουργεία  για να βρεθεί διέξοδο από την «θηλιά» που πράγματι έχει η συγκεκριμένη κατηγορία των δανειοληπτών μας.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο Ηλείος πολιτικός μετά τη νέα επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής  Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, θα έρθει στη Βουλή μέσα στον τρέχοντα μήνα νομοθετική διάταξη στο πλαίσιο της συζήτησης για το ιδιωτικό χρέος σύμφωνα με την οποία θα δίνεται  λύση για τα πυροδάνεια  πάνω σε δύο άξονες και με αρκετά εξειδικευμένο και εφικτό τρόπο.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

 Η πρώτη περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο θα αφορά στα δάνεια  για τα οποία έχει εκπέσει η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και έχουν βεβαιωθεί στη ΔΟΥ. Για αυτά τα δάνεια εξετάζεται η μακροχρόνια ρύθμισή τους ίσως και πέραν της δεκαετίας ώστε να δίνουν την δυνατότητα αποπληρωμής μέσα σε λογική και αποτελεσματική διαδικασία ως προς την διευκόλυνση των δανειοληπτών. Είναι κάτι που πλέον τίθεται σε άμεση προτεραιότητα  για να υπάρξει πράγματι λύση  και να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εμπλεκόμενους πολίτες οι οποίοι άδικα περίμεναν κάποια ουσιαστική εξέλιξη μέχρι τώρα.

Η δεύτερη περίπτωση έχει σχέση με τα δάνεια που παραμένουν στις Τράπεζες και οι πυρόπληκτοι θα πρέπει να έρθουν σε  συμφωνία με τα Τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας. Και εδώ όμως αναμένεται κυβερνητική παρέμβαση με σχετική εγκύκλιο που θα προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο είναι αναγκαίο να γίνεται η ρύθμιση έχοντας ως βάση παραμέτρους που θα περιλαμβάνουν την οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών την πραγματική δυνατότητά τους για αποπληρωμή και το χρονοδιάγραμμα που αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους που θα τους άφηναν εκτεθειμένους απέναντι σε πιεστικούς τραπεζικούς χειρισμούς.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ  o οποίος θα συναντηθεί και με τον Υφυπουργό Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Γιώργο Ζαββό έχει θέσει το ζήτημα στα κυβερνητικά στελέχη από την πρώτη στιγμή των επαφών μαζί τους  και είτε μέσω υπομνημάτων είτε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας είτε ακόμη και στις  συναντήσεις του με Υπουργούς και Υφυπουργούς του Οικονομικού Τομέα  διατυπώνει την άμεση ανάγκη επίλυσης του προβλήματος.

Όπως είπε ο ίδιος  η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την σπουδαιότητα του θέματος και παρά τις ενστάσεις που κατά καιρούς διατυπώνονται σε επίπεδο Ευρώπης  θεωρείται δεδομένο ότι θα  προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση  καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και εξαντλούμε ότι περιθώριο έχουμε για να πιέσουμε ώστε να δοθεί ένα τέλος σε ένα τεράστιο και άλυτο πρόβλημα που έχει γίνει «εφιάλτης» για πολλούς Ηλείους συμπολίτες μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

 

 

 

 

Ομόφωνη απόφαση φορέων για επιτροπή διαλόγου με θέμα πρώτη κατοικία και Πτωχευτικό Κώδικα σε τηλεδιάσκεψη ΚΙΝΑΛ με πρωτοβουλία Μιχάλη Κατρίνη

Σε ομόφωνη απόφαση φορέων για συγκρότηση επιτροπής διαλόγου με θέμα την πρώτη κατοικία και ένα νέο Πτωχευτικό Κώδικα κατέληξε τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μιχάλη Κατρίνη από τους Τομείς Ανάπτυξης και Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας του Κινήματος Αλλαγής και με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, επιστημονικών ενώσεων, οργανώσεων καταναλωτών και δανειοληπτών.

Όπως αποφασίστηκε, η επιτροπή θα συζητήσει και με τα πολιτικά κόμματα και θα προτείνει μια βιώσιμη πρόταση για την προστασία της κύριας κατοικίας και ένα σύγχρονο πτωχευτικό κώδικα που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων.

Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζοντας στο δρόμο της νομοθετικής παρακαταθήκης του ΠΑΣΟΚ και του Ν.3869/2010, δεν περιορίζεται σε διαμαρτυρίες, αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Βουλής.

Η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη ήταν ιδιαίτερα επίκαιρη λόγω της  αναμενόμενης συσσώρευσης νέων εκρηκτικών προβλημάτων για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και σε αυτή συμμετείχαν  οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Μίχαλος, της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας, του ΔΣΑ και της ολομέλειας δικηγορικών συλλόγων κ. Βερβεσός, της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σατολιάς και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηλείας κ. Νικολούτσος, Ιωαννίνων κ. Δημητρίου, Αργολίδας κ. Δαμούλος και Κεφαλονιάς κ. Σπαθής, εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ, της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών (ΓΣΕΕ) και της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, ο ΓΓ της Ένωσης Δικαίου για την Προστασία του Καταναλωτή και πρώην ΓΓ Καταναλωτή κ. Σπυράκος. Από το Κίνημα Αλλαγής συμμετείχαν ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης και οι γραμματείς των Τομέων Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας Στέφανος Κομνηνός, Ανάπτυξης Απόστολος Πόντας και Επιστημόνων Παντελής Καμάς.

Γραφείο Τύπου Π.Ε. Ηλείας - Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Β. Γιαννόπουλου, αύριο Παρασκευή, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος,  αύριο Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, στις 11:00 το πρωί,  θα επισκεφθούν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου θα παρακολουθήσουν τις εργασίες ολοκλήρωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, στη νέα πτέρυγα του κτιρίου.

   Το έργο, με προϋπολογισμό 233.925 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ήλιδας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.