96 New Articles

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ - Επόπτης ΕΛΓΑ και γεωπόνοι για τις ζημιές από τον πάγο - Τί είπε και τι ζήτησε ο Ηλείος βουλευτής μετά την ενημέρωση που είχε από τους αγρότες

Οι παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη φέρει στην επιφάνεια τα πρώτα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή της Ηλείας, προκαλώντας νέα αναστάτωση στους αγρότες μας.

Ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, επικοινώνησε άμεσα με αρκετούς εκπροσώπους παραγωγών και ενημερώθηκε για τη δύσκολη πλέον επικρατούσα κατάσταση, ζητώντας ακολούθως από τον ΕΛΓΑ την αποστολή ελεγκτικών κλιμακίων.

 

Αναμένεται έτσι, μέσα στο διήμερο να επισκεφθεί πληγείσες καλλιέργειες επόπτης αρχικά του Ασφαλιστικού Οργανισμού και αμέσως μετά θα αποσταλούν γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για πιο αναλυτικούς ελέγχους.

 

Είναι γεγονός ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος ότι σε περιοχές όπως τα Μακρίσια και τα Καλυβάκια, καθώς και σε άλλα σημεία του Νομού ότι ο πάγος κατέστρεψε μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής και ειδικότερα στις ελιές, τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια) και τα κηπευτικά. Η διάρκειά του, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και έφερε για μια ακόμη φορά, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους αγρότες μας.

Δηλώσεις Τάκη Αντωνακόπουλου για το Πάτρα-Πύργος

  Μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα ενός ακόμα θανατηφόρου τροχαίου στο «δρόμο του Θανάτου» Πάτρα -Πύργος, ο  δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος,  θα παραβρεθεί αύριο Τετάρτη στα Λεχαινά, στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.   

  Με έντονο τρόπο – σε δήλωση του -  ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε : «Η παρελκυστική χρήση του χρόνου από τη πολιτεία, μεταφράζεται σε ανθρωπινά θύματα. Ζητάμε άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης του έργου και τρόπο χρηματοδότησης»

  Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας το μεσημέρι της ερχόμενη Παρασκευής 17 Ιανουαρίου, για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το μεγάλο ζήτημα του δρόμου Πάτρα-Πύργος.    

Τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, θα επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει συσταθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με στόχο να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το έργο.

Αυτό έκανε γνωστό ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, τονίζοντας πως σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο έργο, «ο χρόνος που χάνεται δεν είναι μόνο χρήμα, δηλαδή υστέρηση ανάπτυξης, αλλά και… ζωή, που δεν αναπληρώνεται ποτέ και με τίποτα».

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε τη θλίψη του  για το τραγικό  δυστύχημα, με θύματα δύο εκπαιδευτικούς,  υπογραμμίζοντας ότι οι ευθύνες για την πολύχρονη "περιπέτεια" του έργου είναι πολλές, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. «Ένας δρόμος που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, ακόμα μας στοιχειώνει. Και κάθε μέρα που περνάει, με κίνδυνο να χάνονται και άλλες ζωές, είναι μία μέρα που δεν γυρνάει πίσω, άρα μια μέρα πένθους για όλους μας» ανέφερε.

Ο κ. Φαρμάκης ευχήθηκε στο σύνολο των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προσωπική και οικογενειακή υγεία, καθώς επίσης και δύναμη προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Και κατέληξε ως εξής: «Η δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες του τόπου μας, ότι θα διεκδικήσουμε την ανάπτυξή του και θα υπερασπιστούμε τα δίκαια συμφέροντά του, ισχύει στο απόλυτο. Γι’ αυτό και η διεκδίκηση κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ώστε να απαλλαχθούμε από την καρμανιόλα, δεν έχει αστερίσκους και δεν θα ακυρωθεί ποτέ και για κανέναν λόγο».

Δελτίο τύπου Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Β.Κ. Γιαννόπουλου για το πρόσφατο δυστύχημα και την κατασκευή του Πατρών - Πύργου

Μπροστά στο θλιβερό συμβάν της απώλειας των δυο συνανθρώπων μας, εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Λεχαινών, δεν χωρούν λόγια, και δεν αρκεί να εκφράσουμε τις ευχές και τις ελπίδες μας για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

   Είναι επιτακτική ανάγκη, το έργο αυτό, που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει αποτίσει η Ηλεία σ’ αυτόν τον ¨δρόμο –καρμανιόλα¨, να ξεκινήσει και να παραδοθεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και στους χιλιάδες επισκέπτες του νομού μας.

   Η κατασκευή του, η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, είναι αυτονόητο πως δεν προσφέρεται για οποιουδήποτε είδους πολιτική εκμετάλλευση.

  Για τους λόγους αυτούς, στη συνάντησή μας με τον κ.Καραμανλή, την προσεχή Τρίτη στο Υπουργείο Υποδομών, ο στόχος είναι να ληφθούν άμεσα οριστικά αποφάσεις για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την πραγματική έναρξη των εργασιών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας

 

Γιαννόπουλος Κων. Βασίλειος

 

 

 

 

Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης

 O Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ενημερώνει τους πολίτες - ωφελούμενους του ΤΕΒΑ ότι στα πλαίσια του  Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ που υλοποιούν η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι εταίροι της, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στους δικαιούχους - ωφελούμενους του.

    Η διανομή τροφίμων (είδη παντοπωλείου-μαναβική-κρέας) για 700  νοικοκυριά δικαιούχους -ΤΕΒΑ εγγεγραμμένους στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης  θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 17/01/2020  ώρες  10:00-14.00  στο  ΑΕΘΛΙΟΝ  κλειστό γυμναστήριο Ανδραβίδας – Λεχαινών    για   Ανδραβίδα  –  Λεχαινά  –  Κυλλήνη και Βάρδα.  

Οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ για την παραλαβή καλούνται να επιδείξουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΑΜΚΑ ή ΑΡ. ΑΙΤΗΣΕΩΣ ή ΑΦΜ. Για την παραλαβή των τροφίμων από άλλο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση.

Υπεύθυνη διανομής Κακαλέτρη  Γεωργία

                                        

                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

                                                                 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ

Διονύσης Καλαματιανός: Όχι άλλα πειράματα με τον δρόμο «Πάτρα – Πύργος»

Το τελευταίο τραγικό δυστύχημα στον δρόμο Πάτρας – Πύργου, το οποίο κόστισε τη ζωή δύο εκπαιδευτικών, μας συγκλόνισε όλους βαθύτατα. Δύο ακόμη θύματα προστέθηκαν στον ήδη μακρύ κατάλογο των νεκρών στον δρόμο – καρμανιόλα. Είναι σκληρό, είναι άδικο, είναι ανεπίτρεπτο να χάνονται άνθρωποι εξαιτίας κακών και ξεπερασμένων υποδομών του κράτους. Σε καμία περίπτωση οι ειδήσεις αυτές δεν χωρούν πολιτικά παιχνίδια ή αντιπαραθέσεις, είναι ωστόσο λυπηρό το γεγονός ότι τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση στην απόφασή της να πειραματίζεται με το ζωτικής σημασίας έργο του αυτοκινητόδρομου.

Δυστυχώς, δεν διαφαίνεται να υπάρχει η βούληση από την κυβέρνηση για την ταχύτατη εξάλειψη των συνθηκών που οδηγούν σε τέτοια τραγικά συμβάντα και εμμένει στη σκληρή της θέση για ακύρωση του ήδη εκτελούμενου έργου, ώστε να προωθήσει τις δικές της ανεδαφικές και μετέωρες επιλογές. Υποστηρίζουν πως κάνουν παρεμβάσεις προς την Κομισιόν, για να δεχθεί την πρότασή τους. Άραγε, τι περιμένουν από την Κομισιόν για ένα έργο που ήδη έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2018 και ήδη κατασκευάζεται από τον Απρίλιο του 2019; Γιατί ανακόπτουν την πορεία υλοποίησης του έργου, όταν είναι απολύτως βέβαιο, σύμφωνα με εισηγήσεις ειδικών, ότι, ακόμη κι αν γίνει με τον δικό τους τρόπο, θα χαθούν άλλα τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, με ακόμα πιο βαρύ φόρο αίματος;

Η παράταξη της ΝΔ, που ως κυβέρνηση το 2013 αφαίρεσε το τμήμα «Πάτρα – Πύργος» από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, επειδή έτσι συνέφερε τότε τους εργολάβους, μας λέει τώρα δια του υπουργού Υποδομών ότι θα το…ξανακολλήσει στην παραχώρηση! Φυσικά, ο κ. Καραμανλής δεν μπήκε σε λεπτομέρειες να εξηγήσει στον λαό της Ηλείας ότι, με τη λύση της παραχώρησης, το έργο θα έχει επιπλέον κόστη, οι πολίτες θα πληρώσουν επιπλέον βάρη και πολύ πιθανόν και διόδια. Ο υλοποιούμενος σχεδιασμός του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ελεύθερη διέλευση και υλοποίηση έως το 2023. Είναι προφανές ότι οι πολίτες της Ηλείας δεν θέλουν να χάσουν άλλα τέσσερα χρόνια και μάλιστα να τα χρυσοπληρώσουν με πρόσθετα κόστη και διόδια.

Πάνω απ’ όλα όμως, ο λαός της Ηλείας δεν θέλει να θρηνήσει κι άλλα θύματα, στον βωμό των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που καταγγέλλεται ότι βρίσκονται πίσω από τις «αλχημείες» του κ. Καραμανλή. Η οργή πλέον, μετά και το τελευταίο δυστύχημα, ξεχειλίζει. Έξι μήνες καθυστέρησης είναι ήδη πολλοί. Όφειλε ο υπουργός να συνεχίσει το εκτελούμενο έργο, να αναθέσει τις τρεις τελευταίες εργολαβίες στους επόμενους μειοδότες και να φροντίσει για την παράδοσή του μέσα στο χρονοδιάγραμμα του ολοκληρωμένου διαγωνισμού, δηλαδή έως το 2023. Δεν είναι μόνο οι απλοί πολίτες που διαμαρτύρονται για τα πειράματα του κ. Καραμανλή με τον δρόμο, αλλά και πολιτικά πρόσωπα από τον ίδιο το χώρο της Νέας Δημοκρατίας που απαιτούν άμεση λύση και εγγυήσεις για την ολοκλήρωση του έργου.

Εμείς θα είμαστε εδώ και θα επισημαίνουμε διαρκώς το νέο έγκλημα που επιχειρείται από τον υπουργό και την παράταξη που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καθυστέρηση του έργου. Ένα έργο, το οποίο καρκινοβατεί από το 2007. Πλέον, όμως, η έγκριση, η χρηματοδότηση και η έναρξη εργασιών του υφίστανται. Η συνέχιση της κατασκευής του θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, μπαίνει σε νέες περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση και δυστυχώς, με νέα θύματα.

Όπως έχω ενημερώσει, κατοχυρώθηκεστη μειοδότριατεχνική εταιρία ΑΕΤΕΘ,οδιαγωνισμόςτης ΕΤΑΔ της 13ης Μαΐου 2019,ως ανάδοχου κατασκευής της α΄ φάσης του έργουτου έργου «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα», ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες εγκρίσεων και της διαχειριστικής Αρχής, λόγω ότι το μεγάλο αυτό έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, καθώς και των ελέγχων των εγγυητικών επιστολών, υπογράφτηκε χθες η σύμβαση της ΕΤΑΔ με την ανάδοχο τεχνική εταιρία!

Η ΕΤΑΔμε ενημέρωσαν ότι τα έργα θα αρχίσουν μέσα σε 10-15 μέρες, ενώ την προσεχή βδομάδα τα δύο μέρη θα επισκεφτούν τα Λουτρά.

Καϊάφας:ΈγκλημαΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έναρξη επί ΣΥΡΙΖΑ

 Μετά από δεκαετίες εγκληματικής αδιαφορίας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου ο Καϊάφας αφέθηκε στη φθορά και την απαξίωση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποίησε το αίτημα της Ηλείας για αναβάθμιση των υποδομών του, με επιμονή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και μετά από δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού.

Το έργο θα προχωρήσει σε 3 φάσεις:

Η Ά φάση, που αρχίζει τώρα, «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα», μεπροϋπολογισμό 5 εκατ. για έργα εξυγίανσης των υδάτων, αποκατάσταση- ανάδειξη των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών του (ύδρευση, ενέργεια, αποχέτευση και αντιπυρική προστασία).

Η Β’ φάση, με προϋπολογισμό 5 εκατ., περιλαμβάνει παρεμβάσεις προστασίας τουπεριβάλλοντος και αρχαιολογικού χώρου, προστασία από κατολισθήσεις, αναβάθμιση της πηγής, καθαρισμός της λιμνοθάλασσας, αποκατάσταση φυσικού περιβάλλοντος.

Η Γ’ φάση, με 7 εκατ. για αποκατάσταση-αναπαλαίωση κτιρίων, με στόχο τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σημειώνω, ότι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη Β’ και τη Γ’ φάση του έργου, εξασφαλίζοντας τους αναγκαίους πόρους, που ελπίζω να μη τους κόψει η κυβέρνηση της ΝΔ, διοχετεύοντάς τους αλλού..

Εύχομαι, τουλάχιστον τώρα, να το παρακολουθήσουν και να πιέσουν οι αιρετοί (βουλευτές, δήμαρχοι) του Νομούγια να προχωρήσουν τα έργα, οι βουλευτές και οι δήμαρχοι …

Κανένα έργο, όπως και ο δρόμος Πάτρα-Πύργος, που η ΝΔ το έχει βάλει στη κατάψυξη, με τραγικές, συνεχείς, τραγικές επιπτώσεις, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις από αιρετούς, δε θα προχωρήσουν με τον «αυτόματο πιλότο»

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.