237 New Articles

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας - Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

Διανομή κατ’ οίκον τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης κάνει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό εκατοντάδες πολίτες που λόγω των περιοριστικών συνθηκών δεν είναι δυνατό να προσέρχονται στο Δημαρχείο για την παραλαβή.

Η διανομή των ειδών γίνεται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με την καθοδήγηση από την Δομή Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Οι εργαζόμενοι, κατά την διαδικασία της παράδοσης των ειδών, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με ειδικές στολές και μέσα ατομικής προστασίας αλλά και προστασίας των ωφελουμένων από κάθε ενδεχόμενο προσβολής από ιούς. Τα διανεμόμενα είδη αφορούν σε προϊόντα παντοπωλείου και για την μεταφορά τους χρησιμοποιούνται οχήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

 

 

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε κάθε σημείο του Δήμου Ήλιδας - Μεγάλο πρόβλημα η αυθαίρετη εναπόθεση απορριμμάτων εκτός κάδων

Η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ήλιδας συνεχίζει την απολύμανση σε πολυσύχναστους χώρους σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου καθώς και  στις συνοικίες της Αμαλιάδας. Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Ήλιδας ξεκίνησε απολυμάνσεις όλων των Δημοσίων κτιρίων της δικαιοδοσίας του και επεκτάθηκε σε κοινόχρηστους και πολυσύχναστους χώρους σε όλο το δήμο.

Σημαντική επίσης είναι και η προσπάθεια της υπηρεσίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων, που δυστυχώς δυσχεραίνεται από κάποιους συμπολίτες μας οι οποίοι  αυθαιρετούν και εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα εκτός κάδων, να πετούν τις σακούλες με τα απορρίμματά τους επίσης εκτός των κάδων ή να κόβουν χωρίς  ενημέρωση τα κλαδιά των δέντρων και να τα αφήνουν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να  αποτελούν εστίες μόλυνσης με μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.  Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου: «Η Υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου μας και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό, πρόστιμα. Η όποια εναπόθεση αντικειμένων και άλλων απορριμμάτων πρέπει να  γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 26220 22554. Η χώρα περνά μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας, είναι στην πρώτη γραμμή για να απολυμάνουν και να καθαρίσουν τον δήμο μας, κάποιοι όμως ανεύθυνοι πετούν όπου βρίσκουν τα σκουπίδια τους ή κόβουν τα κλαδιά από τα δέντρα τους, χωρίς να έχουν ενημερώσει την υπηρεσία μας και να τα πετούν παντού. Σε αυτό τον πόλεμο θα βγούμε νικητές μόνο εάν συνεργαστούμε σωστά και ο καθένας κάνει αυτό που πρέπει, ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε το πολύτιμο αγαθό  της  δημόσιας υγείας».

 

Άρθρο του β' Αντιπρόεδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Α. Παρασκευόπουλου για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής

Βρισκόμαστε στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και κανείς δεν έχει σκεφτεί πως υπάρχει μια κοινωνική ομάδα, αυτή των αγροτών, χωρίς καμία πρωτοβουλία στήριξης, προκειμένου να μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Αν έχουν ελάχιστα χρήματα ως οικογένειες, δεν θα τα χρησιμοποιήσουν για την καλλιέργεια, αλλά θα τα κρατήσουν για να περάσουν την κρίση, που όλοι μας ζούμε.

Μέχρι τώρα, αν δεν βρίσκαμε κάποια γεωργικά προϊόντα στη χώρα μας, τα εισάγαμε από το εξωτερικό. Τώρα όμως η εναλλακτική της εισαγωγής τους από το εξωτερικό θα είναι σχεδόν αδύνατη.

Χρειάζεται η στήριξη των αγροτών τώρα, ώστε να έχουμε στο άμεσο μέλλον τροφική επάρκεια, πριν χαθεί η καλλιεργητική περίοδος.

Επίσης σχεδιασμός και στήριξη στις επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικου τομέα ,ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα τόσο στην επάρκεια όσο και στις αγορές τόσο εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Τα χειρότερα έρχονται και είναι οι επιπτώσεις του ιού στην οικονομία και στην επάρκεια προϊόντων.

Αν δεν προσέξουμε θα δούμε πράγματα που δεν τα είχαμε φανταστεί….

Εγκατάσταση νέας κεραίας Free Wifi στην τοπική κοινότητα Δάφνης από τον Δήμο Ήλιδας

Ο Δήμος Ήλιδας συνεχίζει την επέκταση του ασυρμάτου δικτύου, δίνοντας την δυνατότητα στους δημότες να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες ίντερνετ για επικοινωνία, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και άλλες δυνατότητες χρήσης, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Έτσι σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Απριλίου η εγκατάσταση νέας κεραίας Free Wifi στην τοπική κοινότητα Δάφνης. Αναλυτικές πληροφορίες για το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ήλιδας παρέχονται στην ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.dimosilidas.gr/…/article/9-uncategorised/335-wifi

Να τονίσουμε πως ο Δήμος Ήλιδας διαθέτει Ασύρματο Δίκτυο, το οποίο παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολίτες και επισκέπτες. Η πρόσβαση στο Internet –όπου υπάρχει δίκτυο– είναι ελεύθερη για όλους (χωρίς κωδικό πρόσβασης και χωρίς χρονικό περιορισμό παραμονής), αρκεί βέβαια οι χρήστες να διαθέτουν τα κατάλληλα τερματικά.

Για να είναι δυνατή η σύνδεση είναι απαραίτητη η οπτική επαφή του τερματικού (λάπτοπ/τάμπλετ) του χρήστη με την κεραία που έχει τοποθετήσει ο δήμος. Σε περίπτωση που υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του σημείου εγκατάστασης και της οικίας του τελικού χρήστη, μπορεί ο κάθε χρήστης να συνδεθεί με την χρήση δικής του κεραίας, την οποία θα την τοποθετήσει σε υψηλό σημείο(πχ ταράτσα) της οικίας του ώστε να υπάρχει οπτική επαφή με την κεραία του δήμου.

Η ταχύτητα σύνδεσης ανά χρήστη είναι ελεγχόμενη, προκειμένου να υπάρχει η βέλτιστη αξιοποίηση του δικτύου και εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων  χρηστών.               

Το ασύρματο δίκτυο ελέγχεται από κατάλληλο λογισμικό ώστε να γίνεται ορθή χρήση του εύρους ζώνης του δικτύου, έλεγχος της ταχύτητας ανά χρήστη, έκδοση αναφορών/στατιστικών, προβολή κατάστασης δικτύου σε πραγματικό χρόνο κ.α.

Το δίκτυο περιλαμβάνει 2 Κεντρικά Σημεία Διαχείρισης τα οποία βρίσκονται στο Δημαρχείο Αμαλιάδας και στο Δημαρχείο του Πρώην Δήμου Πηνείας, 3 Σταθμούς Αναμετάδοσης και Σταθμούς Βάσης σε κεντρικά σημεία στα περισσότερα χωριά του Πρώην Δήμου Πηνείας καθώς και σε χωριά της Αμαλιάδας (συνολικά 35 σταθμοί). Το ασύρματο δίκτυο τροφοδοτείτε από 2 ADSL γραμμές ταχύτητας 24 Mbps στο Σιμόπουλο και 1 VDSL 50Mbps στην Αμαλιάδα.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν εγκατασταθεί τουλάχιστον 15 νέοι κόμβοι σε Φραγκαπήδημα, Κουρούτα, Κρυονέρι, Περιστέρι, Αυγείο, Καλύβια, Γαλούπι, Σώστι, Λουκά, Κέντρο, Πρινάρι, Δαφνιώτισσα, Κεραμιδιά, Σκλίβα (2η Κεραία).

Ο ενεργός εξοπλισμός του ασυρμάτου δικτύου είναι εγκατεστημένος σε 19 σημεία της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, σε 12 πρώην κοινότητες του Δήμου Ήλιδας και σε 5 σημεία στην Αμαλιάδα.

 

Δήμος Πηνειού: Ορισμός αναπληρωτή δημάρχου και δύο άμισθων αντιδημάρχων

Με στόχο την ενδυνάμωση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Πηνειού ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος  με απόφασή του όρισε αναπληρωτή δήμαρχο καθώς και δύο  άμισθους αντιδημάρχους, υπεύθυνους για θέματα του πρωτογενούς τομέα και της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα με απόφαση του δημάρχου Πηνειού ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Παναγούλιας ορίσθηκε αναπληρωτής δήμαρχος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γεωργιόπουλος ορίσθηκε άμισθος αντιδήμαρχος για τα θέματα Πρωτογενούς Τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας και Αλιείας) και θα είναι υπεύθυνος του Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής ,ενώ συνεχίζει την άσκηση των κατά τόπον αρμοδιοτήτων που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Βαρθολομιού.

Ο  δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γεωργόπουλος ορίστηκε άμισθος αντιδήμαρχος για τα θέματα Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας και συνεχίζει την άσκηση των κατά τόπον αρμοδιοτήτων που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Τραγανού.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Πηνειού για τις θέσεις ευθύνης που τους ανέθεσε και τόνισαν πως θα ανταποκριθούν και στα νέα τους καθήκοντά με συνέπεια, έργο και κοινωνική προσφορά για τους συμπολίτες τους.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.