392 New Articles

Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου - Συνάντηση με μέλη του συλλόγου φίλων αθλητισμού"Ολύμπιος"

To απόγευμα της Τετάρτης η Κοινότητα Πύργου πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη του συλλόγου φίλων αθλητισμού"Ολύμπιος", με σκοπό την συλλογική καταγραφή των φθορών που έχει υποστεί ο αθλητικός χώρος Αγίας Βαρβάρας -φθορών που καθιστούν επικίνδυνη την άθληση- καθώς και την καταγραφή βλαβών στον ηλεκτροφωτισμό του χώρου.
Ο ''Ολύμπιος''αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και το αποδεικνύουν έμπρακτα με την διοργάνωση (από το 2013) του 3 on 3 και με την εθελοντική συμβολή τους στην βελτίωση των συνθηκών άθλησης στην Αγία Βαρβάρα.
Το παρών στην συνάντηση έδωσαν και μέλη του συλλόγου γυμναστών τα οποία κατέθεσαν τις ιδέες τους για την ανάπλαση των αθλητικών χώρων Αγίας Βαρβάρας και Κούβελου με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Οι παρεμβάσεις από την Κοινότητα αναμένεται να γίνουν στο εγγύς μέλλον.

Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου

 

Συνάντηση στην Αρχαία Ολυμπία για την πάγια προκαταβολή

Το θέμα της πληρωμής της πάγιας προκαταβολής κυριάρχησε στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμαρχο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, στο Δημαρχείο της πόλης.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κα Ρόη Αντωνοπούλου, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εσόδων του Δήμου, κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ενημέρωσαν τους προέδρους για την προβλεπόμενη διαδικασία είσπραξης των χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο έχουν κατατεθεί. Απάντησαν επίσης σε ερωτήματα και απορίες που εξέφρασαν οι πρόεδροι σχετικά με την διαδικασία ανάληψης και διάθεσης των χρημάτων, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στις 55.000 ευρώ. Οι πρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την διάθεση της πάγιας προκαταβολής, αφού αυτό το βοήθημα προς τις κοινότητες είχε να καταβληθεί  στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πάνω από μια δεκαετία.

Η κα Αντωνοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο Δήμος, παρά την δύσκολη περίοδο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, δεν έμεινε αδρανής αλλά προετοιμάστηκε κατάλληλα και προώθησε τις διαδικασίες για την χορήγηση του ποσού, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα των Κοινοτήτων. Πρόσθεσε επίσης ότι οι πρόεδροι θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων εντός δεκαημέρου. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων των Δ.Ε. Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας. Τονίστηκε επίσης ότι στόχος της παρούσας Δημοτικής Αρχής  είναι - πέραν της παγίας προκαταβολής- να δοθούν όλα τα εφόδια και οι δυνατότητες εκείνες που θα διευκολύνουν το έργο των προέδρων, των ανθρώπων δηλαδή που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προσπαθούν να επιλύουν τα προβλήματα των κοινοτήτων τους με ελάχιστους πόρους και, τις περισσότερες φορές, με «ίδια» μέσα.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος συνομίλησε με τους προέδρους, εστιάζοντας τη συζήτηση σε θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας στις Κοινότητες. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης συζήτησε με τους προέδρους θέματα καθαριότητας, πρασίνου, αγροτικής οδοποιίας και πολιτικής προστασίας.

Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει πλήρης το Σάββατο 23 Μαΐου για πωλητές αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων»

Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως, η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει κανονικά το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 για  αγροτικά και για  βιομηχανικά προϊόντα. Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από τα αρμόδια Υπουργεία και θα πρέπει  να εφαρμόσουν τα εξής:

 1. Οι πωλητές θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των πάγκων και ο ενδιάμεσος χώρος να είναι κενός και ελεύθερος από αντικείμενα.
 2. όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,
 3. κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
 4. οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, ο Δήμος Ήλιδας επισημαίνει πως όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζουν όλες τις οδηγίες που αφορούν τις αποστάσεις, την συχνή απολύμανση των χεριών και τη χρήση μάσκας ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους.

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (25-5-2020 έως 31-5-2020) θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

 

 • Την Δευτέρα 25-5-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.
 • Την Τρίτη 26-5-2020 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
 • Την Τετάρτη 27-5-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
 • Την Πέμπτη 28-5-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι - Νέα Μανωλάδα  - Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος  - Κόροιβος – Γαστούνη.
 • Την Παρασκευή 29-5-2020 και κατά τις ώρες 14:00-20:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα  Φιγαλεία – Ζαχάρω.
 • Το Σάββατο 30-5-2020 και κατά τις ώρες 8:00-14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
 • Την Κυριακή 31-5-2020 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.

 

 

 

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Αυτοψία σε κατολισθήσεις στην Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως

Αυτοψία σε τρία δύσκολα σημεία – κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως πραγματοποίησε κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για την επικίνδυνη κατολίσθηση στη διασταύρωση της Ε.Ο. με τον επαρχιακό δρόμο προς Λάλα και Αρχαία Πίσσα και τις κατολισθήσεις στα νεκροταφεία Πλατάνου και Λούβρου. Στην αμέσως επόμενη φάση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπονήσει σχετικές μελέτες για την αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος συνόδευε το κλιμάκιο στις αυτοψίες μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Γιώργο Γεωργακόπουλο, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του Δήμου. Επεσήμανε ακόμη την αναγκαιότητα της άμεσης εκπόνησης μελετών με σκοπό την ταχεία αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου.

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Ανακοίνωση προς τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν, επανεγγράψουν τα βρέφη/ νήπιά τους στη δύναμη των Βρεφονηπιακών- Παιδικών Σταθμών

Ελληνική Δημοκρατία

Νομός Ηλείας

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

 

 

 

Λεχαινά, 22-05-2020

 

 

               

                   Αριθ. Πρωτ. 51

 

 

Ταχ. Δ/νση :

 

  Πληροφορίες:

Τηλέφωνο:

 

 

Πολυτεχνείου 2,

Λεχαινά Τ.Κ. 27 053

 

κ. Μπιτούνη Πολυξένη,

6986765957

κ. Σαραντόπουλο Γεώργιο

26233 60816

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Προς τους κατοίκους (γονείς ή κηδεμόνες) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης που επιθυμούν να εγγράψουν, επανεγγράψουν τα βρέφη/ νήπιά τους στη δύναμη των Βρεφονηπιακών- Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ» Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το έτος 2020-2021.

 

 Σας ενημερώνουμε ότι για τη σχολική χρονιά 2020-21 η διαδικασία εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας θα ξεκινήσει στις 25/05/2020 και θα ολοκληρωθεί στις 15/06/2020.  Στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη ηλικίας από 8 μηνών έως και 2,5 ετών. Στα νηπιακά τμήματα εγγράφονται νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης, εντός Ιουνίου 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων προς τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για τη σχολική χρονιά 2020-2021. 

 

Το ΝΠΔΔ λειτουργεί τους παρακάτω παιδικούς σταθμούς:

 • Παιδικός – βρεφικός σταθμός Ανδραβίδας τηλ. 2623054295
 • Παιδικός - βρεφικός σταθμός Λεχαινών  τηλ. 2623022645
 • Παιδικός σταθμός Βάρδας τηλ. 2623071217

Ως Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να ανακύψουν κατά την ιδιαίτερη αυτή χρονική συγκυρία και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 Κατά το χρόνο έναρξης και διεξαγωγής της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, μπορείτε να αποστέλλετε τις συμπληρωμένες αιτήσεις και τ’ απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα δίνονται από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, στο e-mail του  «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης» στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Παρακαλώ να αναγράφετε ορθά τα στοιχεία επικοινωνίας σας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αναφορικά με την αίτησή σας.

Λεχαινά 22-05-2020 

H Πρόεδρος

Μπιτούνη Πολυξένη

 

 

Διονύσης Καλαματιανός: Ποια 24 δις και για ποιους;

Τους δύο τελευταίους μήνες που έκανε την εμφάνισή της η υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση επέδειξε χαρακτηριστική ανεπάρκεια και αναβλητικότητα για τη λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Για δύο ολόκληρους μήνες, η χώρα ανέμενε υπομονετικά την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διαφαινόμενης οικονομικής κρίσης. Τώρα, που το σχέδιο της παρουσιάστηκε, ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι είδαν τις προσδοκίες τους να γκρεμίζονται.

Αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση ήταν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό 20%, εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις για τους εργαζόμενους. Προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα επιδοθούν σε έναν αγώνα επιβίωσης. Διαφαίνεται ότι τελικά πρόσβαση στη χρηματοδότηση θα έχουν οι λίγοι, οι ισχυροί. Οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις δε θα έχουν πρόσβαση σε ουσιαστική ρευστότητα. Ειδικά στην Ηλεία, λόγω του δανεισμού, των πυρόπληκτων δανείων κ.α., η πλειοψηφία των επιχειρήσεων παραμένει εκτός της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, καθώς, μέχρι τώρα δε φαίνεται ν΄ αλλάζει πλεύση η κυβέρνηση στις σκληρές προϋποθέσεις που θέτει.

Ενδεικτική για την αρνητική υποδοχή των μέτρων από την αγορά, είναι η τοποθέτηση του προέδρου της ομοσπονδίας των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), ο οποίος τα χαρακτήρισε άτολμα και δίχως προοπτική για την επόμενη μέρα. Επιπλέον, ο ίδιος χαρακτήρισε «ντροπιαστική» τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, για πέντε μόλις μήνες, όταν αυτή έχει απωλέσει το 1/4 του κύκλου εργασιών του έτους. Προεκλογικά, βέβαια, η Νέα Δημοκρατία υποσχόταν μείωση του ΦΠΑ στο σύνολό της εστίασης.

Μια απλή αντιπαραβολή του κυβερνητικού σχεδίου, με τις προτάσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ από το ξεκίνημα σχεδόν της υγειονομικής κρίσης, αρκεί για να αποκαλύψει το έλλειμα της ΝΔ, κυρίως προς την ενίσχυση της μικρομεσαίας οικονομικής δραστηριοποίησης.

Το περιορισμένο σχέδιο διάσωσης της κυβέρνησης, το οποίο ανακοινώθηκε χθες, χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από:

 • την ανεπάρκεια της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς το ποσό που χορηγείται είναι απελπιστικά μικρό,
 • την απουσία άμεσης ενίσχυσης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
 • την εξαίρεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων από τα προγράμματα εγγυοδοσίας, ένα ζήτημα που «καίει» το νομό μας. Στο ζήτημα της παροχής ρευστότητας, τίθενται τραπεζικοί όροι με τις τράπεζες να ζητάνε cash collateral και άλλες εγγυήσεις, στοιχεία που καθιστούν αδύνατη την ένταξη του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αυτή,
 • την ασάφεια στη μείωση προκαταβολής φόρου, καθώς δεν προσδιορίστηκαν, επαρκώς, οι ωφελούμενοι,
 • την έλλειψη στοχευμένων και με σαφήνεια διατυπωμένων μέτρων για τον τουρισμό και την εστίαση,
 • την παγιοποίηση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, επιδοτώντας με αυτό τον τρόπο την ανεργία,
 • τη μείωση των μισθών, κατά 20%, στον ιδιωτικό τομέα με πλήρη ευελιξία ως προς τις συμβάσεις και τα ωράρια,
 • τον εξαναγκασμό των εργαζομένων να αποδεχθούν την εκ περιτροπής εργασία, καθώς, με την άρνησή τους κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση,
 • την παντελή έλλειψη μέτρων ενίσχυσης για τον πρωτογενή τομέα, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, οι οποίοι συνεχίζουν να εξαιρούνται προκλητικά από τις ανεπαρκείς εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Δυστυχώς, συνεχίζεται ο εμπαιγμός του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και των εργαζομένων και των παραγωγών μας. Το πολυδιαφημιζόμενο «σχέδιο» των 24 δις. της κυβέρνησης για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, το ελλειμματικό σχέδιο της απευθύνεται στους λίγους, στους ισχυρούς. Χαμένοι με αυτό είναι οι βασικοί πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και ο πρωτογενής τομέας.

Δυστυχώς, η ανεπάρκεια των εξαγγελθέντων μέτρων και η αποτυχία τους να υπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας οδηγεί σε νέα αδιέξοδα τον ελληνικό λαό…

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.