421 New Articles

Ο Πάνος Σκουρλέτης την Παρασκευή στην Ηλεία

Την Ηλεία θα επισκεφθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης θα έχει συναντήσεις με ανθρώπους και φορείς της αγοράς και του αγροτικού κόσμου για να ακούσει τις απόψεις τους σχετικά με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν και την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων. Θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη, με τολμηρές αποφάσεις, των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και των αγροτών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το παρακάτω:

11:00 Ζαχάρω, συνάντηση με ελαιοπαραγωγούς, μεταποιητές, εξαγωγείς στο Πνευματικό Κέντρο

13:00 Πύργος, συνέντευξη τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας (Διοικητήριο)

13:45 Πύργος, σύσκεψη με τον εμπορικό κόσμο και επαγγελματίες των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών στο Διοικητήριο

19:00 Αμαλιάδα, ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ήλιδας στην πλατεία Ανεμόμυλου (κεντρικός ομιλητής)

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο Τύπου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Β. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΑΘ. ΚΟΤΤΑΡΑ - Επαναλειτουργεί η Σιδηροδρομική Γραμμή «Αρχ. Ολυμπία–Πύργος–Κατάκολο»

Την διαβεβαίωση ότι η Σιδηροδρομική Γραμμή «Αρχαία Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο» θα επαναλειτουργήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, από τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά, σήμερα (Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020) το μεσημέρι, στην Αθήνα.

  Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς ο κ. Κοτταράς έλκει την καταγωγή του από την Ηλεία και γνωρίζει καλά τα θέματα που αφορούν το σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, του μετέφερε την ανησυχία των κατοίκων, επαγγελματιών και φορέων της περιοχής, σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση της εν λόγω Γραμμής, η οποία δεν εξυπηρετεί μόνο την κρουαζιέρα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και την τοπική κίνηση (δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, φροντιστήρια, εργασία, αγορά κλπ) των περιοχών που βρίσκονται κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο κ. Κοτταράς διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννόπουλο πως δεν υπάρχει ζήτημα κατάργησης καθώς και ότι, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν άμεσα. Παράλληλα, του γνωστοποίησε πως έχουν ήδη προγραμματιστεί, και θα ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο, εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου σιδηροδρομικού άξονα Κατάκολο- Πύργος – Αρχαία Ολυμπία. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν (καθαρισμοί, αποκατάσταση ζημιών, εγκατάσταση προστατευτικών μπαρών κ.α) στόχο έχουν τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος, στο Υπουργείο Υποδομών για το «Αρχαία Ολυμπία – θάλασσα»

*Συναντήθηκαν με τον Γεν. Γραμματέα Γ. Καραγιάννη, που άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή τις προτάσεις τους

 

Η οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας και τη θάλασσα, ήταν το θέμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, στην Αθήνα.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ Γιαννόπουλος και Γεωργιόπουλος, συζήτησαν με τον Γενικό Γραμματέα για την φάση υλοποίησης της  εν λόγω μελέτης (σ.σ βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης τοπογραφικών αποτυπώσεων)  που θα δώσει το “πράσινο φως” – μετά την εξεύρεση της χρηματοδότησης – για την έναρξη ενός σπουδαίου αναπτυξιακού έργου, όχι μόνο για την Αρχαία Ολυμπία αλλά και για τους γειτνιάζοντες δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως. Μάλιστα, τονίστηκε από τον κ. Γιαννόπουλο η αναγκαιότητα επιλογής, από το Υπουργείο Υποδομών, της χάραξης με τη νοτιότερη απόληξη, στην Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας (μεταξύ Καλλικώμου - διασταύρωση Κρεστένων).

   Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας όσο και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, εξήγησαν πως η υλοποίηση του έργου αυτού, με την προτεινόμενη χάραξη, θα δώσει τη δυνατότητα τουριστικής διασύνδεσης των παραπάνω περιοχών και σαφώς περισσότερων επιλογών στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία, παρατείνοντας έτσι την παραμονή και διαμονή τους στην περιοχή, που τώρα περιορίζεται στις ημερήσιες εκδρομές και στη μια διανυκτέρευση. «Με την υλοποίηση του έργου αυτού, διασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση των τουριστών της Ολυμπίας,  μέσα από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, στις παραλίες των δυο παραπάνω δήμων και σε περιοχές ευρύτερου ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους όπως είναι – ενδεικτικά - οι παραλίες Κάτω Σαμικού, Ζαχάρως και Κακοβάτου, καθώς επίσης ο Καϊάφας, η Λίμνη του και τα Ιαματικά Λουτρά της περιοχής. Ταυτόχρονα, θα διευκολύνεται η πρόσβαση τους και σε άλλες περιοχές αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

      Η επικοινωνία των δυο πλευρών θα συνεχιστεί, με την κατάθεση περαιτέρω στοιχείων από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που ενισχύουν την αναγκαιότητα υιοθέτησης της νέας χάραξης, όπως αυτή προτάθηκε στον κ. Καραγιάννη και στους συνεργάτες του.

Η Ε.Ο Πατρών – Πύργου και το Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία

   Η συζήτηση, δε θα μπορούσε να μη στραφεί και στο θέμα της κατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου, με τον κ.Καραγιάννη, απαντώντας στις ερωτήσεις των δυο αιρετών της Ηλείας, να εξηγεί πως το Υπουργείο Υποδομών αναμένει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα για το αίσιο τέλος που θα έχει αυτή η «περιπέτεια» κατασκευής του δρόμου.

   Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλος, ζήτησε τις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα για την ολοκλήρωση της μελέτης, στο τμήμα «Κόμβος Λουτρών Ηραίας – Λούβρο», προκειμένου το έργο κατασκευής του οδικού άξονα «Τρίπολη - Βυτίνα -Αρχαία Ολυμπία», να καταστεί ώριμο και να μπορέσει έτσι να προωθηθεί η ένταξή του σε κάποια από τα χρηματοδοτικά “εργαλεία” που θα προκύψουν, όπως, για παράδειγμα, το ΕΣΠΑ 2021-2027, με τον κ. Καραγιάννη, να δεσμεύεται να το εξετάσει.

  

 

 

 

 

 

Τα Επιμελητήρια πρωταγωνιστές του αγροτικού τομέα με πρωτοβουλία του Βασίλη Γιαγιάκου

Σημαντική τηλεδιάσκεψη για την πρωτογενή παραγωγή διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα και εκπροσώπων 17 Επιμελητηρίων της χώρας

Μια σημαντική τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της θεματικής υποεπιτροπής Αγροτικών τμημάτων της ΚΕΕΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας.

Ενδεικτικό της σημασίας της τηλεδιάσκεψης η οποία είχε ως θεματολογία τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, τον προσανατολισμό στις δυναμικές καλλιέργειες, τη νέα βιώσιμη στρατηγική για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, ήταν το γεγονός ότι συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι 17 Επιμελητηρίων της χώρας.

Ο κ. Γιαγιάκος, ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου που εδώ και δέκα χρόνια ίδρυσε και λειτουργεί αγροτικό τμήμα και έχει οριστεί από την ΚΕΕΕ υπεύθυνος της θεματικής υποεπιτροπής Αγροτικής Τμημάτων, διοργάνωσε τη  συγκεκριμένη διαβούλευση η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η αγροδιατροφή αφορά την ανάπτυξη όλης της Ελλάδας και είναι ένας κλάδος στον οποίο πρέπει να στηριχθεί η οικονομία της χώρας. Το Επιμελητήριο Τρικάλων υποστήριζε πάντα ότι η Θεσσαλία θα πρέπει να γίνει ο οπωρώνας και ο λαχανόκηπος της Ευρώπης. Γνωρίζοντας τα αντίστοιχα δεδομένα στην υπόλοιπη Ευρώπη για  τον πλούτο που παράγεται ανά στρέμμα καλλιέργειας, καταλάβαμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση καλλιεργειών με σύγχρονα μέσα και πρακτικές. Γι’ αυτό, προτείναμε τις δενδροκαλλιέργειες, τη λαχανοκομία και τα αρωματικά φυτά, τα οποία μέσα από ομάδες παραγωγών μπορούν να αποδώσουν στην οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Σκρέκας, με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία οργάνωσης αυτής της τηλεδιάσκεψης,  τόνισε πως «η πανδημία έδειξε που πρέπει να πάει η Ελλάδα. Ο πρωτογενής τομέας αντιστάθηκε ιδιαίτερα και ίσως καλύτερα από κάθε άλλο κλάδο και η συμβολή του στην οικονομία είναι μεγάλη. Στις εξαγωγές παρατηρήθηκαν αυξήσεις στα πορτοκάλια, στα μήλα, στα αχλάδια, στα αγγούρια, στα ακτινίδια, στις φράουλες, στις πατάτες κ.α. Σχεδόν όλα τα προϊόντα που παράγουμε αυτό το διάστημα έχουν αύξηση των εξαγωγών περίπου 32%.

Τα ελληνικά προϊόντα κατάφεραν να αυξήσουν μερίδιο αγοράς στο εξωτερικό και έδειξαν ότι μπορούν να συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην ελληνική οικονομία. Μόνο με τον τριτογενή τομέα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, γιατί η «μονοκαλλιέργεια» ενέχει μεγάλο ρίσκο, όπως αυτό που ζούμε σήμερα με τον τουρισμό.

Από την άλλη η κτηνοτροφία, οι ανθοπαραγωγοί και οι ιχθυοκαλλιέργειες υπέστησαν ζημιές λόγω του κορωνοϊού και σε αυτούς τους κλάδους έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης».

Ο κ. Σκρέκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα Leader τονίζοντας ότι «αυτό  βοηθάει πολύ την περιφερειακή ανάπτυξη και για το λόγο αυτό έχουμε προχωρήσει σε υπερδέσμευση προϋπολογισμού. Θα το δούμε πως θα κινηθεί και θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε διεξοδικά στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων αναλύοντας τις δράσεις κα τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και στις δράσεις που είτε υλοποιούνται είτε έχουν δρομολογηθεί για να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας.

Στη δευτερολογία του ο κ. Γιαγιάκος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκρέκα για τη συμμετοχή του στη τηλεδιάσκεψη αλλά και για την προθυμία με την οποία απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων, όπως και τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, εξήρε τη σημασία της συγκεκριμένης διαβούλευσης προκειμένου τα Επιμελητήρια να γίνουν οι πρωταγωνιστές του αγροτικού τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν κατά σειρά τοποθέτησης τους οι κ.κ. Γεωργιάδης Στέφανος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας & Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ, Δέμπας Μάρκος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, Μέγκλας Χρήστος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών, Καπνοπώλης Αναστάσιος  – Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κουφίδης Ιωάννης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Χασιώτης Ευθύμιος – Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Κοζάνης, Γκολομάζος Ιωάννης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας, Τσιχριτζής Παναγιώτης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Κυρίτσης Αθανάσιος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Μιχάλαρος Ανδριανός - Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Τρούπης Ιωάννης - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Παναρίτης Ιωάννης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας, Παρασκευόπουλος Αντώνης - Β Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας, Παρασκευάς Φραντζέσκος - Β Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου, Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

 

Αυγερινοπούλου: Παραμένει το ΑΤΜ στη Νέα Φιγαλεία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία έλαβε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, από την Τράπεζα Πειραιώς το ΑΤΜ της Νέας Φιγαλείας θα παραμένει στην κοινότητα. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ήταν επί μακρόν σε συζητήσεις με την Τράπεζα, καθώς και με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Ζαχάρως - Φιγαλείας και την Τ.Ο. Νέας Φιγαλείας για την παραμονή του ΑΤΜ.

Εν τέλει το ΑΤΜ παραμένει στη θέση του, καθώς θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση από το Δήμο, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε ευχαριστημένη από αυτή την εξέλιξη, αλλά επίσης υποστήριξε την ανάγκη να υιοθετηθεί μια γενικότερη πολιτική υποστήριξης ΑΤΜ και τραπεζικών καταστημάτων στους ορεινούς όγκους, παράλληλα βέβαια με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών η οποία έχει ξεκινήσει και υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα. Τα χωριά μας δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε αρκετές υπηρεσίες. Χωρίς αυτές δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής και να αναμένουμε ανάπτυξη και τουρισμό...

Κολυμβητήριο Πύργου: «Στη τελική ευθεία για να παραδοθεί, στη νεολαία του Πύργου, το γρηγορότερο δυνατό»

Το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού ‘Όμιλου Πύργου, στην πρόσφατη επίσκεψη του, στο Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, εξέφρασε την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πύργου.

 Συγκεκριμένα το προεδρείο του Ν.Ο.Π., τόνισε πως το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας – το οποίο φιλοξενούσε τα παιδιά του Ν.Ο.Πύργου -δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τους νεαρούς αθλητές του Πύργου.  Έτσι οι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους, στη Πάτρα για προπόνηση, με δικά τους μέσα  - αρκετές φορές την εβδομάδα - θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, δεδομένου της επικινδυνότητας που παρουσιάζει ο δρόμος Πάτρα - Πύργος. 

 Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, από τη πλευρά του ανέφερε, ότι από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε σε προτεραιότητα την άμεση επισκευή και λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πύργου. Γνωρίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι γονείς, προκειμένου να προπονηθούν τα παιδιά τους και εξέφρασε την αισιοδοξία του, πως το Κολυμβητήριο, θα καταστεί λειτουργικό και θα παραδοθεί στη νεολαία της πόλης μας, το Σεπτέμβρη.  Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύργου, σχεδιάζει συμπληρωματικά έργα για τη λειτουργικότητα του χώρου καθώς και την κατάρτιση μελέτης για νέο έργο αισθητικής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πύργου.    

Αμαλιάδα - Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους έξι γραμμαρίων. 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.