434 New Articles

Με τον υπουργό Περ/λλοντος& Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη επικοινώνησε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κ.Τζαβάρας: «Νομοθετική ρύθμιση για να μη χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις»

Την άρση του αδιεξόδου σχετικά με την εξαγορά των παρανόμως εκχερσωμένων εκτάσεων, μετά την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζήτησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

Ο Κώστας Τζαβάρας υπογράμμισε τη σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος στην Ηλεία, καθώς στις δασικές υπηρεσίες του νομού έχουν κατατεθεί περίπου 15.000 αιτήσεις εξαγοράς για εκτάσεις που υπερβαίνουν τα 300.000 στρέμματα, με συνέπεια οι καλλιεργητές του νομού να κινδυνεύουν με απώλεια αγροτικών επιδοτήσεων μετά την κύρωση των δασικών χαρτών. Ο Ηλείος βουλευτής τόνισε στον υπουργό ότι τον ερχόμενο Αύγουστο ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξαγοράς στα δασαρχεία και ήδη στις τάξεις των παραγωγών επικρατεί κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκτάσεις που καλλιεργούν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Παράλληλα, του μετέφερε και τις απόψεις των στελεχών των δασικών υπηρεσιών της Ηλείας, σύμφωνα με τις οποίες ο γεωργικός χαρακτήρας των συγκεκριμένων εκτάσεων είναι μη αναστρέψιμος και πως η απόφαση του ΣτΕ δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας, δυσκολεύοντας την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας της κύρωσης των δασικών χαρτών.

Για τον λόγο αυτό, επισήμανε την ανάγκη διευθέτησης του ζητήματος με νομοθετική ρύθμιση που θα ευθυγραμμίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και παράλληλα θα διασφαλίζει τη συνέχιση της καλλιέργειας  των εκτάσεων, καθώς και την απρόσκοπτη καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός ανέφερε ότι έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος και ότι έχει ήδη δρομολογήσει τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, αφού πρώτα λάβει την απόφαση του ΣτΕ καθαρογραμμένη.

Ο Κώστας Τζαβάρας σημείωσε πως θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αίτηση εξαγοράς πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, υπενθυμίζοντας την ευκαιρία που χάθηκε στην πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία ήταν ο γενικός εισηγητής της πλειοψηφίας.

«Δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία να προσαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 24 του Συντάγματος στις πραγματικές ανάγκες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση αρνήθηκαν κάθε συζήτηση, με αποτέλεσμα σήμερα οι αγρότες να δέχονται τις δυσμενείς επιπτώσεις της πρόσφατης κρίσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την εξαγορά των παρανόμως εκχερσωμένων εκτάσεων. Σε επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Περιβάλλοντος  & Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη, συζητήσαμε το πρόβλημα και μου μεταφέρθηκε η πρόθεση επίλυσής του με νομοθετική ρύθμιση που θα προστατέψει τους παραγωγούς της Ηλείας, σε σχέση πάντα με όσα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε.

 

 

Ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία για το πρόγραμμα ΚΕΠPlus

Στην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουνίου η πρώτη ημερίδα για το πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠPlus από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συμμετοχή των δεκαεπτά Δήμων όλης της χώρας.

Η ημερίδα θα γίνει στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας στις 12:30 το μεσημέρι, παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας επελέγη ως ένας από τους πρώτους της χώρας για την συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Θέλοντας να κάνουμε τον Δήμο μας πρωτοπόρο στην καινοτομία, λειτουργικό και αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση του πολίτη, αναλάβαμε έγκαιρα πρωτοβουλίες και μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εντάξαμε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σε δύο πιλοτικά προγράμματα, το My Kep Live και το ΚΕΠPlus» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας:

«Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για την ένταξη της Αρχαίας Ολυμπίας στα πιλοτικά αυτά προγράμματα. Είναι δε χαρά μας που η ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι η πρώτη θεσμική εκδήλωση ευρείας συμμετοχής στην Ηλεία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και αυτό έχει τη σημασία του για την επάνοδο στην κανονικότητα που όλοι προσδοκούμε».

Σύγχρονες υπηρεσίες

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ενδυνάμωσης των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών τους, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος ΚΕΠPlus. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία διερεύνησης κάθε δυνατού  πεδίου αξιοποίησης των ΚΕΠ για την επιτάχυνση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και τη στήριξη του επιχειρείν συνολικά. 

Σκοπός του προγράμματος ΚΕΠPlus είναι η καλύτερη κατανόηση των αναγκών των επιχειρήσεων ως προς τις υπηρεσίες και την πληροφόρηση που επιθυμούν να παρέχονται από τα ΚΕΠ, έτσι ώστε το δίκτυο να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης σε δεκαεπτά πόλεις ανά την Ελλάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών,  επιμελητηρίων και επιχειρηματικών συνδέσμων, ακαδημαϊκών, αλλά και εκπροσώπων του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Μέσω του διαλόγου, στόχος είναι η διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας αναφορικά με τη διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, ο εντοπισμός πιθανών εμποδίων αλλά και ειδικών εργαλείων που μπορούν να διευκολύνουν την τοπική ανάπτυξη. Για τον ίδιο σκοπό, θα διεξαχθεί επιπλέον ατομική έρευνα σε πάνω από πενήντα νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι πόλεις που έχουν ενταχθεί μαζί με την Αρχαία Ολυμπία στο πρόγραμμα είναι οι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, Αχαρνές, Μαρούσι, Αγία Βαρβάρα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και Ηλιούπολη.

Πέρα από τις δημοτικές αρχές των παραπάνω πόλεων και τα τοπικά επιμελητήρια, στην πρωτοβουλία έχουν επίσης ανταποκριθεί το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, το MIT Enterprise Forum Greece καθώς και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds.

 

ΦΩΤΟ:

Zarifopoulos_Georgiopoulos

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (θα είναι παρών στην ημερίδα) και ο  Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

 

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Μπαγινέταγια τα αγροτικά θέματα του Ν. Ηλείας - Στο επίκεντρο η ελαιοπαραγωγή, οι αμπελώνες, οι καλλιέργειες σταφίδας και τα άνθη της πορτοκαλιάς

Συνάντηση με τονΓενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τη προστασία της βιοποικιλότητας και την αγροτική παραγωγή.

Η κα Βουλευτής έθεσε εκ νέου και μετ’ επιτάσεως τα σοβαρά ζητήματα του αγροτικού κόσμου του Ν. Ηλείας από τη μη συμπερίληψη ορισμένων καιρικών φαινομένων στους «ασφαλίσιμους κινδύνους» με επακόλουθο να μην μπορούν οι αγρότες να αποζημιωθούν. Ενδεικτική είναι η περίπτωση των «ηλιοκαμάτων», όπου βάσει του ισχύοντος κανονισμού του ΕΛΓΑ«καύσωνας θεωρείται η άνοδος της θερμοκρασίας του αέρα σε τιμή ίση ή μεγαλύτερη των 40° C, με συνέπεια ζημιά στη φυτική παραγωγή», χωρίς να εμπίπτουν οι περιπτώσεις παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, χωρίς, ωστόσο, το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40°C. Η κα Βουλευτής, βαθιά γνώστης των περιβαλλοντικών θεμάτων, επισήμανε στον κ. Γενικό ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ στο πλαίσιο των κλιματικών αλλαγών και αιτήθηκε την οριστική επίλυση του ζητήματος, καθώς οι αγρότες ήδη κατά τα τελευταία χρόνια πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και έχουν απολέσει σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους από την στιγμή που δεν μπορούν να εγείρουν ζητήματα αποζημιώσεων. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι η ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που είχε θέσει η Δρ. Αυγερινοπούλου επισήμως στη Βουλή, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μετέφερε στον κ. Μπαγινέτα και τις πρόσφατες καταστροφές που έγιναν στον Ν. Ηλείας, όπως, μεταξύ άλλων, τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων και κατέστρεψε τις καλλιέργειες αμπελώνων και ελαιώνων, αλλά και τις καλλιέργειες σταφίδας, τον καύσωνα που επέφερε σημαντικές ζημιές στα εσπεριδοειδή και δη στα άνθη των πορτοκαλιών και το ισχυρό πλήγμα στο σύνολο της ελαιοπαραγωγής της Ηλείας από τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το τετραήμερο 16-19 Μαΐου.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί σχετική τηλεδιάσκεψη, κατόπιν πρότασης της κα Βουλευτού.

Αναφορά στη Βουλή για την ελαιοπαραγωγή στη Ζαχάρω

Το σοβαρό πλήγμα στην καρπόδεση και ελαιοφορία των ελαιόδεντρων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών,έφερεστη Βουλή η Δρ. Αυγερινοπούλου, καταθέτοντας ως αναφορά την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ζαχάρως Ηλείας. Η κα Βουλευτής, η οποία βρίσκεται σε συστηματική επικοινωνία με τους αγρότες του Νομού, επεσήμανε την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί και αιτήθηκε την διευθέτηση της εν λόγω κατάστασης προκρίνοντας ως λύση την αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και τη διεύρυνση των «ασφαλιστικών κινδύνων», ώστε οι αγρότες να μπορούν να αποζημιωθούν για τη ζημία που έχουν υποστεί, αλλά και την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών.

 

Αμαλιάδα - Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο συνέβη χθες το μεσημέρι, σε χωριό της Αμαλιάδας, όπου ένας ηλικιωμένος ημεδαπός οδηγώντας γεωργικό ελκυστήρα σε αγροτική οδό, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Διενεργείται προανάκριση για την πλήρη διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

Ομιλία Διονύση Καλαματιανού για το αγροτικό νομοσχέδιο: «Οι παραγωγοί μας απαιτούν λύσεις»

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή της Ηλείας, επεσήμανε εμφατικά ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ωςομιλητής στη Βουλή για το αγροτικό νομοσχέδιο.

Στην ομιλία του, ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι οι παραγωγοί μας βρίσκονται σε απόγνωση, έχοντας μείνει κυριολεκτικά χωρίς ουσιαστική στήριξη. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την επιβίωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων. Συνέχισε, αναφέρονταςότι η εμπορευσιμότητα των προϊόντων κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς η ζήτηση έχει μειωθεί δραματικά, ενώ και οι εξαγωγές πραγματοποιούνται με μεγάλες δυσκολίες.

Αναλύοντας τη διαμορφωμένη κατάσταση, επεσήμανε την εξευτελιστική τιμή του ελαιολάδου, πρόβλημα για τοοποίοη κυβέρνηση αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή δράση, επικαλούμενη τη λειτουργία της «ελεύθερης αγοράς». Επίσης, ανέφερε τις σημαντικές ζημιές από τον πρόσφατο καύσωνα που έπληξε το νομό μας, προξενώντας σημαντική ζημιά στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων και προκαλώντας καρπόπτωση στα εσπεριδοειδή. Επεσήμανε ότι σε ορισμένες περιοχές αναφέρονται ζημιές που αγγίζουν ακόμα και το 80% της παραγωγής.Τόνισε ότι είναι κρίσιμο να δοθεί κατ’ εξαίρεση αποζημίωση στους παραγωγούς, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.Χαρακτηριστικά είπε ότι έκτακτα φαινόμενα απαιτούν έκτακτες λύσεις.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους παραγωγούς πατάτας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς αναγκάζονται να πουλήσουν σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα με εισαγωγές από την Αίγυπτο καιμε «ελληνοποιήσεις».

Κάλεσε τον Υπουργό να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της καλλιέργειας στη σταφίδα, ώστε να αντικατασταθούν τα γερασμένα και προσβεβλημένα πρέμνα και να φυτευθούν νέα, ανθεκτικά και προσαρμοσμένα στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Για το ζήτημα των παραλίμνιων εκτάσεων, τόνισε ότι η διανομή τους πρέπει να γίνει αξιοκρατικά, με ορθό τρόπο, ώστε να στηριχθούν οι νέοι ακτήμονες αγρότες, κτηνοτρόφοι και άνεργοι και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα.  

Για τους κτηνοτρόφους,επεσήμανεότι η περίοδος των εορτών του Πάσχα συνοδεύτηκε από τη κατακόρυφη πτώση των εξαγωγών αμνοεριφίων, ενώ και η εγχώρια αγορά είχε προβλήματα, καθώς οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν είτε να πωλήσουν σε χαμηλές τιμές είτε να κρατήσουν τα ζώα στο στάβλο,αναλαμβάνοντας επιπλέον κόστος. Ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι όλα αυτά τα ζητήματα θέλουν τομές, γενναία μέτρα στήριξης και συγκεκριμένες δράσεις που η κυβέρνηση, δυστυχώς, επιλέγει να μην αναλαμβάνει.

Αναλύοντας το αγροτικό νομοσχέδιο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση, σε συνέχεια της άχρωμης, άοσμης και αντι-παραγωγικής πολιτικής της για τον πρωτογενή τομέα, φέρνει ένα νομοσχέδιο,το οποίο δεν επιλύει σοβαρά ζητήματα του κλάδου. Δε γίνεται καμία αναφορά για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που εκκρεμούν, τη στιγμή που οι ζημιές στις καλλιέργειες αυξάνονται συνεχώς. Επίσης, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στη κλιματική αλλαγή, που επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρωτογενή τομέα. Εστίασε, δε, στα άρθρα για τις κυρώσεις που εμπεριέχονται στο σχέδιο νόμου, λέγοντας ότι αφενός η αυστηροποίηση των προστίμων και των προβλεπόμενων κυρώσεων για τις παραβάσεις στο γάλα έχουν θεσπιστεί με την Κ.Υ.Α 838, από τις 21.3.2019, αφετέρου για να έχουν αξία οι αυστηρότερες κυρώσεις στους παραβάτες, θα πρέπει αρχικά αυτοί να εντοπίζονται με διενεργούμενους ελέγχους.Το νομοσχέδιο αυστηροποιεί πρόστιμα και κυρώσεις, δεν προβλέπει, όμως, τίποτα για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Κλείνοντας, ο βουλευτής επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αδυνατεί να αφουγκραστεί τη διάχυτη ανησυχία των παραγωγών, στερείται αναπτυξιακής προοπτικής και δεν υπεισέρχεται στα σημαντικά προβλήματα του πρωτογενή τομέα. Τόνισε ότι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης, καθώς δεν επιτρέπουντην αδιαφορία και την αναβλητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση για τα φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν.

 

 

 

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ - Λειτουργεί το Ιατρείο Προληπτικής Συμβουλευτικής Ογκολογίας

Πραγματικότητα γίνεται η πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, για τη δημιουργία Ιατρείου Προληπτικής Συμβουλευτικής Ογκολογίας,

Ο Δήμος Πηνειού με διάθεση προσφοράς προς τους δημότες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ξεκινά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, με ωράριο λειτουργίας από 09:30 έως 14:00 στο Κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Γαστούνης, τη λειτουργία  Ιατρείου Προληπτικής Συμβουλευτικής Ογκολογίας χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Υπεύθυνος λειτουργίας του Ιατρείου θα είναι  ο Πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας (Ε..Ε.Π.Ο) και συμπατριώτης μας  κ. Παναγιώτης Γκινόπουλος – Παθολόγος Ογκολόγος  τ. Συντονιστής Διευθυντής Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας – Εμπειρογνώμων Καθηγητής του Πανεπιστημίου Magna Grecia Catanzaro Ιταλίας.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2623360760 στην κα. Γεωργία Γκαμαλέτσου προκειμένου να κλείσουν ραντεβού την ημερομηνία που επιθυμούν.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.