506 New Articles

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.

Ειδικότερα, ημεδαπός άνδρας επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος  με άγνωστο δράστη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αγγελία πώλησης κινητού τηλεφώνου έναντι του χρηματικού ποσού των (1.099) ευρώ και συμφώνησαν για την αγοραπωλησία.

Ο παθόντας  απέστειλε στον δράστη το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ ως προκαταβολή, χωρίς ωστόσο να έχει παραλάβει το κινητό τηλέφωνο έως σήμερα.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση υγειονομικών διατάξεων

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Ανδραβίδα,  από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι διέμενε σε αυτοσχέδιο παράπηγμα, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής - ύδρευσης και αποχέτευσης, για την υγιεινή διαβίωση, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό εστίες μόλυνσης.

Σύλληψη  ημεδαπού 

για μέθη

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Τριπόλεως - Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 

 

Σύλληψη  ημεδαπής 

για μέθη

 

Συνελήφθη, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, έπειτα από εμπλοκή της σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό οδηγού μοτοσικλέτας, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

Μ. Κατρίνης: «Ποιοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για παλιούς και νέους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης;»

Για το δικαίωμα μονιμοποίησης 100 παλαιών Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ), λόγω απόκτησης απολυτηρίου λυκείου, αλλά και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με τους ΠΠΥ που τώρα υπηρετούν την πρώτη 5ετία τους, κατέθεσε ερώτηση ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, στον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής, η μη μονιμοποίηση των 100 παλαιών ΠΠΥ συνιστά κατάφωρη αδικία, από τη στιγμή που παρότι έχουν ολοκληρώσει την δεύτερη θητεία τους και παράλληλα έχουν αποκτήσει απολυτήριο λυκείου, ωστόσο, δεν τους παρέχεται το δικαίωμα μονιμοποίησης στο Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.), όπως συνέβη στο παρελθόν για την πλειονότητα των υπολοίπων συναδέλφων / συνυποψηφίων τους.

«Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, οι ανάγκες για προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν αυξημένες, από τη στιγμή που η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών λόγω της κλιματικής κρίσης δοκιμάζουν τόσο τις υποδομές και τους πολίτες, όσο και την επιχειρησιακή ικανότητα του Σώματος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι  οι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης αποτελούν βασικό άξονα στην επιχειρησιακή διάταξη του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού αποδεδειγμένα διαθέτουν επαγγελματική επάρκεια, εμπειρία και τεχνογνωσία, ο Μιχάλης Κατρίνης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό. αν:

  • Προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μονιμοποιηθούν οι περίπου 100 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης (ΠΠΥ), που πλέον διαθέτουν απολυτήριο λυκείου;

Αλλά και

  • Ποιοι οι σχεδιασμοί της σε σχέση με τη μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που προσλήφθηκαν κατά τα έτη  2019, 2020 και 2021, αφότου ολοκληρωθεί η πρώτη πενταετής θητεία τους;

 

 

Ο Δήμαρχος Πύργου για την “Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη τηςβίας κατά των γυναικών” -Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Οι υγιείς δυνάμεις πρέπει να αντισταθούν»

Λίγες ώρες πριν τη αποψινή εκδήλωση (25/11 και ώρα 19.00) στο θέατρο «Απόλλων», για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος επισκέφτηκε το περίπτερο που είχε στήσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην κεντρική πλατεία, όπου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της έμφυλης βίας, ενημέρωναν  το κοινό της πόλης.

Παρόντες ο ψυχολόγος, κι ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης, Τάκης Γεωργακόπουλος, η Φλώρα Παπαγιαννάκη που επιμελήθηκε τη διοργάνωση, καθώς και όλο το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, με τον κ. Αντωνακόπουλο να δηλώνει:

«Αυτή η μορφή βίας, που στις μέρες μας λαμβάνει χαρακτηριστικά επιδημίας - και βεβαίως δεν περιορίζεται στην άσκηση λεκτικής βίας αλλά δυστυχώς έχουμε εκδηλώσεις βίας εγκληματικής ενέργειας - δυατυχώςσυνθέτουν τον  εκτροχιασμό του σύγχρονου πολιτισμού, της σύγχρονης κοινωνίας.

Μαζί με το bullying που παρατηρούμε σε νέες ηλικίες, εκτιμώ ότι είναι τα συμπτώματα μιας καταπιεσμένης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που «διδάσκεται» από τα κέντρα που παράγουν πρότυπα βίας. Οι υγιείς δυνάμεις πρέπει να αντισταθούν, να δημιουργήσουν αναχώματα. Να βοηθήσουμε τα θύματα αυτής της νοοτροπίας. Αυτό είναι κατ’ εξοχήν και δουλειά της Αυτοδιοίκησης, ενός κοινωνικού θεσμού. Οι δράσεις μας δεν είναι επετειακές, αλλά συστηματικές, με στόχο να δημιουργηθούν και νέες δομές».

 

Δωρεάν rapid test στην Αμαλιάδα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας, στη Σοχιά

    Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα  9.00 το πρωί με 3.00  το μεσημέρι, στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας, στη Σοχιά, θα πραγματοποιηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε πολίτες της περιοχής  στο πλαίσιο ευρύτερων δειγματοληπτικών ελέγχων και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας covid-19.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι ανήλικοι θα πρέπει ή να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή να προσκομίζουν στο κλιμάκιο υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του γονέα επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή από το www.gov.gr (έκδοση υπεύθυνης δήλωσης).

Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 (αποτέλεσμα rapid test) μπορείτε να εκτυπώσετε στη σελίδα www.gov.gr στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ.

Ή μπορείτε να αντιγράψετε το παρακάτω link χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxis και το ΑΜΚΑ για την έκδοση της βεβαίωσης.

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19

 

 

 

 

 

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ - Η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη συνταξιούχων και αδύναμων πολιτών

 

  • Συγκεκριμένα μέτρα και ρυθμίσεις

που έρχονται ως «σύμμαχοι»

στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων

 

 

«Το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας αποτελούσε για χρόνια, για δεκαετίες ολόκληρες, το μεγάλο αγκάθι στην κοινωνία μας.

Με το νέο νομοσχέδιο γίνεται ένα ακόμα βήμα για τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος….».

Την ανωτέρω επισήμανση έκανε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος ανέπτυξε κατά την ομιλία του στη Βουλήβασικά σημεία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεωνγια τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας και την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που αφορά τους συνταξιούχους αλλά και ευάλωτους πολίτες με ρυθμίσεις πάνω σε προβλήματα που ήταν για χρόνια χωρίς λύση με ζητήματα στην αγορά εργασίας, ισότητας και κατάργησης των διακρίσεων στο πεδίο εργασιακών σχέσεων όπως και σε προνοιακά ζητήματα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης τονίζοντας : «Προβλέπεται Οικονομική ενίσχυση σε  2,3 εκατομμύρια ευάλωτων συμπολιτών μας. Με καταβολή 250 ευρώ σε ευάλωτους συνταξιούχους με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, σε δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Παράλληλα, προβλέπεται διπλή δόση των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εντός  Δεκέμβριου και μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού στις οικογένειες που το λαμβάνουν.

Επιπλέον, οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στον τραπεζικό τους λογαριασμό εντός του Ιανουαρίου, μετά από 12 χρόνια, αύξηση που ισούται με το ήμισυ του αθροίσματος του ετήσιου ποσοστού μεταβολής του ΑΕΠ και του μέσου ετήσιου πληθωρισμού του προηγούμενου έτους και αναμένεται να ξεπεράσει όπως είπα το 7%.Αναπροσαρμογή που θα υπολογίζεται κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο.

Θεσπίζεται επιπλέον όριο επικουρικής, ίσο με 6/20 του ορίου της κύριας σύνταξης.

Μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες για όλους τους μισθωτούς.

Επέρχεται μείωση του ποσοστού αναπηρίας (από 67% σε 50%) για συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων, ως προϋπόθεση λήψης παροχών αναπηρίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους».

«ΑΝΑΣΑ» ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ

ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ακολούθως ο Ηλείος κοινοβουλευτικός έκανε ιδιαίτερη μνεία και στις ρυθμίσεις που αφορούν στο ασφαλιστικό σύστημα και σε ευεργετικές διατάξεις για μεγάλο μέρος ασφαλισμένων σημειώνοντας : «Θα αναφερθώ ακόμα σε κάποια από τα πιο σημαντικά μέτρα του παρόντος νομοσχεδίου.

Στη μείωση του χρόνου βεβαίωσης οφειλών ασφαλιστικών εισφορών από τον e-ΕΦΚΑ από 20 σε 10 έτη και στην παραγραφή οφειλών σε περίπτωση μη βεβαίωσης της απαίτησης από τον ΕΦΚΑ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και βέβαια στην αύξηση από 12 σε 24 μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών, με ελάχιστο μηνιαίο ποσό τα 50 ευρώ, ενώ επέρχεται παύση της ποινικής δίωξης του οφειλέτη ρυθμισμένων ασφαλιστικών οφειλών για όσο διάστημα εξυπηρετείται η ρύθμιση.

Ζητήματα τα οποία είχα θέσει κατ’ επανάληψη τόσο στον Υπουργό και τον αρμόδιο Υφυπουργό όσο και στον πρόεδρο του ΕΦΚΑ  και έρχονται να ωφελήσουν σημαντικά  τους συμπολίτες μας.

Να αναφερθώ ακόμα  ότι γίνεται κατάργηση της ειδικής εισφοράς του 1% του ν. 3986/2011 που υπολογιζόταν στο σύνολο των αποδοχών κατηγοριών ασφαλισμένων.

Γίνεται επέκταση του δικαιώματος της «μάχιμης πενταετίας» σε όλους τους ένστολους, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας και σχέσης εργασίας.

Οι ένστολοι έχουν δικαίωμα αναγνώρισης έως και επιπλέον 5 έτη ασφάλισης καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές.

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετή υπηρεσία έχουν δικαίωμα να λάβουν μειωμένη σύνταξη με τα παλιά όρια ηλικίας.

Γίνεται αύξηση της περιόδου της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας που παρέχεται από την ΔΥΠΑ από 6 σε 9 μήνες.

Επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές σε επιχειρήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2023 και για ένα ολόκληρο έτος, όταν μετατρέπουν τις συμβάσεις μισθωτών μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης .

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση τμήματος Υγείας της Ν.Ε. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. - Η εξάντληση των αντοχών του ΕΣΥ δημιουργεί νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες της

Οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της κυβέρνησης και η πολιτική επιλογή

ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας παράγουν συγκεκριμένα

αποτελέσματα, που εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στα νοσοκομεία

του νομού μας. Υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση, συρρίκνωση της τακτικής

λειτουργίας των νοσοκομείων (ιδιαίτερα των χειρουργείων), σύνδρομο

εργασιακής εξάντλησης του προσωπικού, ανασφάλεια των συμβασιούχων,

απόγνωση όσων είναι εδώ και 1 χρόνο σε αναστολή εργασίας και κυρίως

απογοήτευση του συνόλου των εργαζομένων για το μέλλον και την προοπτική

του ΕΣΥ. Η εικόνα αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών και εξάντλησης των

αντοχών του ΕΣΥ και των ανθρώπων του είναι αδιαμφισβήτητη.

 

  Η κατάρρευση του μοναδικού παθολόγου και οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες

εργαζομένων αποτελούν λογικές εξελίξεις και αποδεικνύουν την αποτυχία των

πολιτικών επιλογών να ικανοποιηθούν οι υγειονομικές ανάγκες των Ηλείων

πολιτών. Ο μοναδικός σκοπός αυτών των πολιτικών είναι απλά πως θα

πληρώσει ο ήδη επιβαρυμένος πολίτης για την κάλυψη της υγείας του. Και οι

Ηλείοι επιβαρύνονται περισσότερο, καθώς εκτός από το κόστος των

υπηρεσιών υγείας, ταλαιπωρούνται με ρίσκο και κόστος για την μετακίνησή

τους σε άλλους νομούς

 

  Οι επικοινωνιακές συναντήσεις των νέων διοικητών δυστυχώς δεν φέρνουν

το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η άμεση ενδυνάμωση των νοσοκομείων

μας με γιατρούς, κυρίως στην ΜΕΘ του Πύργου και στην Παθολογική. Είναι

προφανής η αποδυνάμωση, παρά τις κενές υποσχέσεις της κ. Γκάγκα για

κίνητρα στην προσέλκυση γιατρών. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος ή υπομονή.

Απαιτούνται άμεσες λύσεις, αλλιώς θα είστε υπόλογοι στον Ηλειακό λαό.

 

  Είναι φανερό ότι απαιτείται ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο για την Υγεία, με

ενδυνάμωση των δημόσιων δομών και στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων

στην Υγεία. Χρειάζεται επειγόντως «ανάταξη» και «αναζωογόνηση» του

Δημόσιου Συστήματος Υγείας με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό του και με

προτεραιότητα την αντιστροφή του κύματος παραίτησης και μετανάστευσης

νέων γιατρών. Ένα σχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει προτείνει στον ελληνικό

λαό.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 περιστατικά»

 

  • «Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά»

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τιμώντας και υποστηρίζοντας τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών επισκέφτηκε σήμερα αστυνομικούς που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στην πλατεία Συντάγματος. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος αφού συνομίλησε με γυναίκες αστυνομικούς που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και γυναίκες που έσπευσαν να ενημερωθούν για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες. 365 μέρες τον χρόνο η Ελληνική Αστυνομία δίνει το παρόν. Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά. Να καταγγείλουν αυτό που βιώνουν και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άνδρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά, αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλειά τους. Αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 τέτοιου είδους υποθέσεις άσκησης βίας στη συντριπτική πλειοψηφία ενάντια στις γυναίκες. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία απέναντι στις γυναίκες».

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.