371 New Articles

Ανακοίνωση για διακοπή Ύδρευσης στη Μανολάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         

ΝΟΜΟΣ  ΗΛΕΙΑΣ                                                                  ΔΗΜΟΣ  ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ                                                                                 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την Τρίτη 4-02-2020 και ώρα από 08.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ. στο δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ θα γίνει γενική διακοπή υδροδότησης, λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης των υδατοδεξαμενών. Παρακαλούνται οι κάτοικοι όπως μεριμνήσουν προκείμενου να υπάρχουν οικιακά αποθέματα νερού κατά τις ώρες διακοπής.

 Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων και στην περίπτωση που οι εργασίες περατωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα η υδροδότηση θα αποκατασταθεί άμεσα.          

 

 ΑΠΟ ΤΗΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

 

Πύργος, 1η Αποκριά 2020 - Ολοκληρώνονται οι συμμετοχές για την παρέλαση - Στην μεγάλη γιορτή όλοι λένε ¨ναι”

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου  λήγει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην πόλη του Πύργου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού στον 1ο όροφο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, προκειμένου να  δηλώσουν συμμετοχή και να ενημερώσουν τους υπεύθυνους για το αποκριάτικο γκρουπ που έχουν δημιουργήσει.

 

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους (σχολεία αβάθμιας-ββάθμιας εκπαίδευσης,   παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, σχολές χορού, σχολές ξένων γλωσσών, μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακούς χορευτικούς συλλόγους, καφετέριες, χορωδίες, ωδεία, ιδιώτες κ.α. ). Παράλληλα η ομάδα συντονισμού επικοινωνούσε καθημερινά με τους συλλόγους προκειμένου να ενημερώσει για την μεγάλη παρέλαση και μέρος των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί. Πρόσφατα,  ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος , ύστερα από πρόσκληση του Οργανισμού,

ενημέρωσε λεπτομερώς τόσο τους διευθυντές σχολείων όσο και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ενημερώθηκαν πλήρως για το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και φυσικά για την μεγάλη παρέλαση της 23ης Φεβρουαρίου καθώς και πώς προτίθεται ο δήμος Πύργου να σταθεί αρωγός στην εμφάνιση των παιδιών.

 

Αυξάνονται καθημερινά τα γκρουπ

 

Κάθε προσδοκία των διοργανωτών ξεπερνά το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου στην μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση. Ήδη, από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ανακοινώθηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία της 1ης Αποκριάς στην πόλη, πλήθος πολιτών ανταποκρίθηκε ένθερμα ενώ τα τελευταία 24ωρα οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! Δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί ότι μέσα σε μία βδομάδα τα δύο πρώτα γκρουπ ενηλίκων αυξήθηκαν σε 10 και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υπερδιπλασιαστεί. Παράλληλα η πλειοψηφία των σχολείων ετοιμάζεται πυρετωδώς για εντυπωσιακές εμφανίσεις με τα παιδιά να έχουν τον πρώτο λόγο!

Καθημερινά δε, το γραφείο του ΔΟΠΠ δέχεται πολίτες που είτε θέλουν να ενημερωθούν είτε επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, την ονομασία του γκρουπ που έχουν δημιουργήσει και το θέμα της μεταμφίεσης. Κοινός παρονομαστής δε όλων των παραπάνω είναι τόσο η επιθυμία του Δήμου Πύργου όσο και των πολιτών, να υπάρξει ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα στις αμφιέσεις χωρίς στοιχεία σάτιρας, παγανιστικών και διονυσιακών στοιχείων. Κάτι που  όπως φάνηκε αμέσως, ασπάστηκαν όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Έτσι την δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς θα  απολαύσουμε  μεταξύ άλλων ήρωες παραμυθιών, νεράιδες και ξωτικά, ινδιάνους και σκανδαλιάρικες γατούλες,  Βενετσιάνους με αυθεντικά εντυπωσιακά κοστούμια, πειρατές και ταξιδευτές να ξεχύνονται στους δρόμους του Πύργου σε μια γιορτή που το κέφι, η καλή μουσική και η πρωτοτυπία θα περισσεύουν!

 

Ο εθελοντισμός σε πρώτο πλάνο

 

Λόγω των αυξημένων συμμετοχών και το αμείωτο ενδιαφέρον για την αποκριάτικη παρέλαση ο Δήμος Πύργου ενημερώνει για την ανάγκη εθελοντών ώστε να βοηθήσουν με την παρουσία τους εκείνη την ημέρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Εθελοντισμού  και τον υπεύθυνο κ. Γιάννη Πλεμμένο στο τηλ. 6955093815.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρέλαση μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του ΔΟΠΠ ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2621362409.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Την ίδια στιγμή που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με τις τρομοκρατικές του ενέργειες βάζει φωτιά από το Ιράν μέχρι την Μεσόγειο, ΟΛΗ η χώρα μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΗΠΑ μπλέκοντας μας σε πολεμικούς κινδύνους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία η οποία:

  • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητοδρόμους, λιμάνια, κλπ) για τις εκάστοτε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες.

  • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.

  • Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει "απόβαση" στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες!

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μοναδικός στόχος είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή.

Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις η μόνη διέξοδος για να μην γίνουν οι λαοί κρέας για τα κανόνια τους είναι να συμβάλλουμε όλοι να ξαναδυναμώσει το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

 

 

 

Ο τόπος μας δεν είναι πολεμικό ορμητήριο, δεν είμαστε αποθήκη πυρηνικών!

Εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην υπογραφή της νέας συμφωνίας για τις βάσεις συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και πικετοφορία που διοργανώνει το παράρτημα ΕΕΔΥΕ Ηλείας στον Πύργο την Πέμπτη 30 /01/ 2020 στις 6:30 μμ. (τόπος συνάντησης η πλατεία ΟΤΕ).

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

  • καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


ΠΥΡΓΟΣ 29/01/2020

 

Μιχάλης Κατρίνης: Να ενημερώνονται οι δανειολήπτες πόσα πληρώνουν τα funds για να αγοράζουν τα χρέη τους από τις τράπεζες

Τη θέσπιση της υποχρεωτικής ενημέρωσης των δανειοληπτών για το τίμημα και όλα τα στοιχεία που αφορούν την πώληση των χρεών τους από τις τράπεζες στις εταιρίες των funds, ζητούν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, Β. Κεγκέρογλου και Κ. Σκανδαλίδης, με κοινή ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, μετά από την κατάργηση του ν. 3869 του 2010 («νόμου Κατσέλη»), «έρχονται δραματικές εξελίξεις με την αύξηση των πλειστηριασμών των κατοικιών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά και με την άρση κάθε μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον Απρίλιο».

Οι εξελίξεις αυτές θέτουν τους κυβερνώντες προ των ευθυνών τους και επιβάλλουν στην πολιτεία την υποχρέωση να θεσπίσει, κατ’ ελάχιστον, «την υποχρεωτική ενημέρωση των δανειοληπτών για το ακριβές τίμημα της μεταβίβασης, μαζί με όλα τα στοιχεία που αφορούν τη μεταβίβαση απαιτήσεων μέσω τιτλοποίησης των πιστωτικών ή χρηματοδοτικών ιδρυμάτων σε εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων και εταιρίες απόκτησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Η νομοθετική αυτή αλλαγή επιβάλλεται, όπως τονίζουν ο Μιχάλης Κατρίνης και οι άλλοι βουλευτές, εφόσον με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο προβλέπεται μόνο «η αναγγελία της μεταβίβασης του δανείου προς τους οφειλέτες και τους εγγυητές με κάθε πρόσφορο μέσο», αλλά όχι και το χρηματικό ποσό με το οποίο έγινε η μεταβίβαση από την τράπεζα στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων. Αυτό έχει ως συνέπεια ο δανειολήπτης να βρίσκεται σε δυσμενή διαπραγματευτική θέση, κατά τις συζητήσεις του με αυτές τις εταιρείες. Είναι επομένως κρίσιμο να γνωρίζει το ακριβές τίμημα, ώστε να μπορέσει να υποβάλει ρεαλιστικές προτάσεις, που θα λαμβάνουν υπόψη, τόσο τα δικά του συμφέροντα, όσο και της εταιρείας, από τη στιγμή μάλιστα που οι τράπεζες, οι οποίες πούλησαν αυτές τις απαιτήσεις, ισχυρίζονται ότι δεν μπορούσαν να προτείνουν «κούρεμα του χρέους» στον δανειολήπτη, προφασιζόμενες «ηθικούς λόγους». Είναι, επίσης, απολύτως βέβαιο ότι οι εταιρείες ειδικού σκοπού αγοράζουν τα δάνεια των οφειλετών σε τιμές που είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με το ύψος των μεταβιβασθέντων απαιτήσεων, με αποτέλεσμα να μπορούν να κερδοσκοπούν αθέμιτα και καταχρηστικά εις βάρος τους.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, η μεγάλη πλειοψηφία των απαιτήσεων που μεταβιβάστηκαν ή θα μεταβιβαστούν, αφορούν, κυρίως, τα δάνεια των πραγματικά αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας και λιγότερο τους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές», για τους οποίους ούτως ή άλλως δεν τίθεται θέμα προστασίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι με παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Βλάχο ο Μιχάλης Κατρίνης επανέφερε το αίτημα να κληθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών των funds να ενημερώσουν τη Βουλή για τη δράση και λειτουργία τους, ενόψει αυτών των δραματικών εξελίξεων για τους δανειολήπτες.

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Τμήμα Πολιτικής Γης

 

 

 

                                                                                                Πύργος   29-01-2020

 

                                                      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Τμήμα Πολιτικής Γης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

 

Ανακοινώνει

 

Την ολοκλήρωση του έργου της ανάρτησης των χαρτών, προβολικού συστήματος ΗΑΤΤ, που απεικονίζουν τη διανομή των αγροτεμαχίων όλων των αναδασμών του Νομού Ηλείας, στον ιστότοπο www.data.gov.gr (OPEN DATA), προς χρήση κάθε ενδιαφερόμενου.

 

 

 

Η Δ/ντρια

Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής

& α.α.

 

Σταυρούλα Αγγελοπούλου

 

Με τον δ/νοντα σύμβουλο των ΚΤΥΠ ΑΕ, Αθ. Γιάνναρη συναντήθηκε ο Κώστας Τζαβάρας Δέσμευση για ολοκλήρωση του νέου Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα τον Μάιο

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» κ. Αθανάσιο Γιάνναρη συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, στο πλαίσιο του διαρκούς του ενδιαφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κώστας Τζαβάρας μετέφερε εκ νέου την αγωνία των μαθητών και των γονέων της περιοχής εξαιτίας της καθυστέρησης των εργασιών και του επισήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των απαραίτητων ενεργειών και διαδικασιών για την παράδοση του έργου.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάνναρης ανέφερε στον Ηλείο βουλευτή πως έλαβε τη δέσμευση της αναδόχου εταιρείας ότι ως τον ερχόμενο Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα παραδοθεί προς χρήση η νέα σχολική μονάδα, καθώς διευθετήθηκαν τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες που είχαν ανακύψει.

Μάλιστα, το ζήτημα του κτιρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των «Κτιριακών Υποδομών ΑΕ», ώστε να ληφθούν και οι απαραίτητες τυπικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου μέχρις ότου ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβα την πρωτοβουλία για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτωνπου εμπόδιζαν μέχρι σήμερα την πρόοδο των εργασιών κατασκευής και αποπεράτωσης του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα, διότι θεωρώ ανεπίτρεπτο εν έτει 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες να κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Χθες έλαβα τη δέσμευση ότι τον ερχόμενο Μάιο το κτίριο θα είναι έτοιμο, καθότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν ανακύψει. Οι συνθήκες εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και, σε ό,τι με αφορά προσωπικά, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της Ηλείας και των συμπολιτών μου», δήλωσε.

 

Πρόσκληση από το ΚΑΠΗ Πύργου για τον αγιασμό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

  Το ΚΑΠΗ Δήμου Πύργου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του ,να παρευρεθούν στον αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Ρήγα Φεραίου.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.