421 New Articles

Ματαίωση Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δήμου Ήλιδας

Ο Δήμος Ήλιδας ανακοινώνει πως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του τριημέρου 29 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Καλίτσα, 1η Μαρτίου στην Οδό Οινομάου  και Πύρρωνος με την εκδήλωση του πολιτιστικού Σύλλογου ΟΙ ΡΙΖΕΣ, και τη Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου τα Κούλουμα στην Κουρούτα, ματαιώνονται βάσει της  υπ’ αριθμόν 13776/27.02.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, που κάνει λόγο για άμεσο κίνδυνο της δημόσιας υγείας, με βάση την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής  Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κραστένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας μας υποχρεώνουν να ματαιώσουμε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 29-02-2020, 01-03-2020 και 02-03- 2020 στο Δήμο Ανδριτσαίνας- Κρεστένων. Ζητάμε συγγνώμη από τους πολλούς επισκέπτες του δήμου μας, τους συλλόγους μας, τους φορείς μας, τους πολίτες και εργαζόμενους του δήμου μας που συμμετείχαν στην προετοιμασία των δρώμενων. Ο Δήμος θα προσπαθήσει, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση να προσφέρει πολλαπλάσια, την χαρά και την διασκέδαση που τώρα στερεί. Φιλικά Ο Δήμαρχος

Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - Καλύπτονται κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Ηλεία

                                                -Τι συζητήθηκε στην συνάντησή του

                                               με την υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

 

 

Άμεση δρομολόγηση λύσεων για εκπαιδευτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νομού Ηλείας, απέφερε η άκρως εποικοδομητική συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας  Νικολακόπουλος με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και η κα Ζαχαράκη άκουσε με προσοχή τα ζητήματα τα οποία έθεσε ο Ηλείος βουλευτής, προκειμένου να εξευρεθούν αποτελεσματικές λύσεις οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκε η ευκαιρία και από τις δύο πλευρές να συζητηθούν γενικότερα θέματα που άπτονται της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

                            Άμεση λύση

Ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε το θέμα της πλήρωσης κενών θέσεων εκπαιδευτικών που έχουν ανακύψει στην Ηλεία, ειδικότερα τεσσάρων δασκάλων, μιας θέσης νηπιαγωγού και μία θέση γυμναστή, λαμβάνοντας την διαβεβαίωση για άμεση κάλυψη των κενών.

Στο πλαίσιο της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, ο Ηλείος βουλευτής υποστήριξε και το αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ανδρίτσαινας και των φορέων της περιοχής για τον επανακαθορισμό του Γυμνασίου- Λυκείου της Ανδρίτσαινας ως δυσπρόσιτο, προκειμένου να επιλέγεται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

 

                   Σίτιση στα Ειδικά σχολεία

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του κ. Νικολακόπουλου και για το θέμα της σίτισης στα ειδικά σχολεία και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την Υφυπουργό , η διαδικασία προχωρά και επίκειται σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία για την τακτοποίηση των επιμέρους λεπτομερειών, ενώ παράλληλα έγινε επικοινωνία και με το ΟΠΕΚΑ προκειμένου η διαδικασία να ενταχθεί στο σύστημα των ΕΕΕΚ.

 

          Στέγαση σχολείου Ανδραβίδας και ΕΕΕΕΚ Πύργου

Στην συνάντηση τέθηκε εκ νέου και το θέμα της στέγασης του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, για το οποίο είχε λάβει γνώση η κα Ζαχαράκη από την έναρξη του σχολικού έτους και η ανταπόκρισή της ήταν άμεση για την εξεύρεση προσωρινής λύσης, ενώ έχει δρομολογηθεί και επίκειται η επισκευή του σχολικού κτιρίου, θέμα για το οποίο η υφυπουργός εξέφρασε στον κ. Νικολακόπουλο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της.

Παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα της στέγασης του ΕΕΕΕΚ Πύργου στα Βυτινέϊκα. Για το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίστηκε ότι απαιτείται η σύνταξη μελέτης από την πλευρά του δήμου Πύργου, ωστόσο και για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ και για την επισκευή του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, θα δρομολογηθεί επαφή και με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβανιό και τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), που έχει την αρμοδιότητα για τα κτίρια των δημοσίων σχολείων.

 

                   Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Ο κ. Νικολακόπουλος τέλος κατέθεσε πρόταση στην κα Ζαχαράκη για την ένταξη σχολείων της Ηλείας στο πρόγραμμα που αφορά στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, καθώς επίσης και για την δημιουργία Πιλοτικού ΕΠΑΛ, ενισχύοντας έτσι το εκπαιδευτικό έργο και δίνοντας άλλη ώθηση στις σχολικές μονάδες του νομού.

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ B. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ, ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΦΕΙΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΤΟΚΙ - ΑΛΦΕΙΟ

 

  Η διαχείριση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στη θέση «Ποτόκι» του Δήμου Πύργου και η περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Αλφειού, ήταν τα θέματα που έθεσαν στον Αντιπεριφερειάχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Πύργου, Επιταλίου και Αλφειούσας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, σήμερα στο γραφείο του, στον Πύργο.

   Οι κ.κ Σιδηροκαστρίτης (αντιπρόεδρος Τ.Κ Πύργου), Μπαλάσκας (πρόεδρος Τ.Κ Επιταλίου) και Δημόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ Αλφειούσας) ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο για τις αποφάσεις τους, στην πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν με τη συμμετοχή και των Τ.Σ Βαρβάσαινας και Κολιρίου, μετέφεραν την αγωνία των κατοίκων για την δημόσια υγεία, αφενός λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής, καθώς τα απορρίμματα παραμένουν δεματοποιημένα στο σημείο 10 χρόνια, και αφετέρου λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.  Για τους λόγους αυτούς, ζήτησαν και τις δικές του ενέργειες για την απομάκρυνση των δεμάτων, την περιβαλλοντική αποκατάσταση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, αν και συμφώνησε ότι ήταν εγκληματική η επιλογή του χώρου για την απόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων και η διατήρησή τους εκεί για 10 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο εξήγησε πως ο καταλογισμός ευθυνών και η αποποίηση ευθυνών μπορεί να είναι ο εύκολος δρόμος, ωστόσο, δεν μπορεί να δώσει λύση. Κι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η εξεύρεση λύσης. Εξήγησε πως, μολονότι το θέμα της απομάκρυνσης δεν υπάγεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο ίδιος έχει ήδη ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα. Μετά από αυτοψία που έκανε στο σημείο,  με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη αλλά και σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου, εξετάζουν τρόπους για την απομάκρυνση των δεμάτων από το σημείο.  Όσον αφορά την ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής, που παρουσιάζει σημεία υποβάθμισης, αποκάλυψε πως αποτελεί βασικό μέλημά του και μάλιστα εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

   Οι εκπρόσωποι των τριών Κοινοτήτων, ευχαρίστησαν τον κ. Γιαννόπουλο για το ενδιαφέρον, δεσμευόμενοι να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την υλοποίηση όλων των παραπάνω.

 

 

  

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ- ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Έχοντας υπόψη την :

  • Την από 27.02.2020 Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
  •  Την υπ΄ αριθμ. 13776/27-02-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών,

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε την μη διοργάνωση και συμμετοχή μας στις καρναβαλικές εκδηλώσεις κατά το τριήμερο  της Αποκριάς που είχαν προγραμματιστεί στον Δήμο Πηνειού.

 

Καλό Τριήμερο και Καλή Σαρακοστή

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠ. ΜΑΡΙΝΟΣ

 

Ο ΔΟΠΠ ανακοινώνει την ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον δήμο Πύργου για τις ημερομηνίες 28-29 Φεβρουαρίου 2020 και 1-2 Μαρτίου 2020 μετά την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.
Ακολουθεί η ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας,Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
"Τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την από 27.2/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Υγείας έναντι του κορονοϊού, COVID-19. Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει της συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορονοϊού» (ΦΕΚ Α' 42).

Η παράγραφος 6 του πρώτου άρθρου της ΠΝΠ αναφέρει πως, όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη."

 

Για τον ΔΟΠΠ
Ο Πρόεδρος
Χάρης Μικελόπουλος

 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ - Aναδιανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό της Χίου και της Μυτιλήνης.

Ύστερα από την επίταξη χώρων για τη δημιουργία νέων hotspot - φυλακών για πρόσφυγες και μετανάστες, και κόντρα στην εκφρασμένη θέληση των νησιωτών, επιστρατεύτηκαν τα πάνοπλα ΜΑΤ, που εισέβαλαν στα νησιά και χτύπησαν στο ψαχνό, είναι η συνέχεια της πολιτικής του δόγματος“νόμος και τάξη”.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των μαθητών σε Χίο και Μυτιλήνη ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την καταστολή και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το σύνθημα των μαθητών «κανένας ελεύθερος άνθρωπος στη φυλακή, όχι στη κλειστή δομή» να γίνει σύνθημα σε όλα τα σχολεία.

Τώρα να υψώσουμε τοίχο αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, να μην επιτρέψουμε να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο και φασισμός στα σχολεία και στους μαθητές μας, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της Ε.Ε.

Μπροστά στα μάτια των κατοίκων των νησιών φαίνονται τώρα ξεκάθαρα ποιοι είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι. Δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την οικονομική λεηλασία των πολυεθνικών. Αντίπαλοι των εργατικών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων των νησιών είναι οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τα νησιά σε «αποθήκες ψυχών» -υλοποιώντας τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει υψώσει ματωμένα τείχη στην προσφυγιά. Είναι οι ΗΠΑ και το κεφάλαιο -ελληνικό και πολυεθνικό- που κάνει βρόμικες μπίζνες πάνω σε όλα αυτά. Είναι όσοι χύνουν ξενοφοβικό δηλητήριο και επιτίθενται σε πρόσφυγες και σε αγωνιστές. Καταδικάζουμε την άθλια συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδας – Τουρκίας, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Ο αγώνας των νησιωτών δίνει απάντηση στις πρωτοφανές αυτές ενέργειες, στην πολιτική του εγκλωβισμού των κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και συγκρούσεις.

Εδώ και τώρα να ακουστεί η φωνή των μαζικών φορέων στα νησιά και η θέληση του λαού. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

 

  • Τα νησιά δεν θέλουν ΜΑΤ θέλουν γιατρούς και νοσηλευτές, δασκάλους και καθηγητές, απόσυρση της ΠΝΠ για την επίταξη χώρων στα νησιά.

  • Πουθενά κανένα νέο hotspot, ανοικτό ή κλειστό.

  • Δικαίωμα στο άσυλο, όχι στον περιορισμό του. Προστασία στους πρόσφυγες. Ιδιαίτερη μέριμνα και επείγουσα προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

  • Κλείσιμο όλων των υπαρχόντων δομών. Ένας μικρός χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης.

  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, κόντρα στη συμφωνία Ελλάδας, ΕΕ, Τουρκίας και των συμφωνιών του Δουβλίνου.

  • Διαμονή των προσφύγων μέσα στις πόλεις και τα χωριά σε ανθρώπινες συνθήκες. Επέκταση της λειτουργίας του προγράμματος στέγασης σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και σπίτια, ενάντια στη γκετοποίηση και τη διαμονή τους έξω από τον αστικό ιστό. Προγράμματα στήριξης από τις δημόσιες υπηρεσίες.

  • Πλήρης αποζημίωση όσων έχουν υποστεί ζημιές στις περιοχές των hotspot.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και ευρωπαϊκών κρατών. Κλείσιμο όλων των βάσεων. Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών.

 

ΠΥΡΓΟΣ 27/02/2020

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.