506 New Articles

Ένα ταξίδι στην ιστορία… Παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού στον Πύργο

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και του ΔΟΠΠ, το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Μικρά Ασία: Τόπος αλαργινός αλλά όχι ξένος»,τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Απόλλων» στις 18.30.

Ένα  ταξίδι στον τόπο, στην ιστορία, στον πολιτισμό, 100 χρόνια μετά την καταστροφή σε μια πολύ ιδιαίτερη γεμάτη μνήμες παράσταση, που συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης για τον θάνατο του Γιώργου Δολιανίτη

Η απώλεια ενός πρωτοπόρου εκπαιδευτικού, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της ομώνυμης Βιβλιοθήκης, ενός ανθρώπου-σύμβολο για τον Τύπο του Ελληνισμού, γνωστού από τις προσπάθειες που έχει κάνει για να σωθούν αμέτρητοι τίτλοι εκδόσεων, βιβλίων και περιοδικών, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός για τούτο τον τόπο που τόσο αγάπησε και στήριξε με πρωτοπόρες δράσεις.

Ήταν ο άνθρωπος που δώρισε το πρώτο εκθεσιακό υλικό στα εγκαίνια του σπιτιού του «δημιουργού» και ιδρυτή του «Εθνικού Κήρυκα», Πέτρου Τατάνη, όπου και ως κεντρικός ομιλητής ανέδειξε τη σημασία του Τύπου του εξωελλαδικού Ελληνισμού», σε μια διαρκή προσπάθεια συλλογής και διάσωσης του ιστορικού υλικού.

Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη μου στην οικογένειά του και στους οικείους του, εύχομαι τέτοιοι άνθρωποι σαν το Γιώργο Δολιανίτη να βρουν μιμητές του ήθους, των αξιών και των έργων τους.

 

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Καμία γυναίκα μόνη στην έμφυλη βία

-Με επιτυχία η εκδήλωση στο Δημαρχείο

Η κάθε μορφής βία που βιώνουν οι γυναίκες λόγω του φύλου τους είναι μια μάστιγα που η σύγχρονη κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσει, όπως τονίστηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΑΟ), η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας και του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Πύργου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι οι σχέσεις των ανθρώπων από τις πρωτόγονες κοινωνίες μέχρι σήμερα είναι σχέσεις ισχύος και εξουσίας, με τον άνδρα στην κορυφή αυτής της κοινωνικής ισχύος. Σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες του δυτικού πολιτισμού να αμβλύνει αυτή τη σχέση ισχύος, υπάρχουν φαινόμενα βίας πολλών μορφών κατά των γυναικών που προβληματίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Εστίασε στις μεγάλες προσπάθειες του φεμινιστικού κινήματος που βοήθησαν στην ανάδειξη του προβλήματος όμως η ισοτιμία ανδρών και γυναικών παραμένει ζητούμενο. Τέλος τόνισε ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πάντα θα στηρίζει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην αντιμετώπιση εν γένει του προβλήματος.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα που αγωνίζεται να σπάσει τα δεσμά του φόβου, της κακοποίησης και της ανασφάλειας συνδιοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε μια σειρά από δράσεις που στοχεύουν σε αυτό. Στο Δήμο μας, λειτουργούν δύο δομές-προγράμματα, το Κέντρο Κοινότητος και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι των οποίων κατά καιρούς έχουν βοηθήσει και δώσει κατευθύνσεις σε γυναίκες, οι οποίες τους έχουν αναφέρει περιστατικά βίας».

Ο κεντρικός ομιλητής κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Πύργουτόνισε ότι καθημερινά παγκοσμίως πολλές γυναίκες κακοποιούνται σωματικά, λεκτικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά και οικονομικά και αυτό καθημερινά μεγαλώνει, τονίζοντας:«Εμείς προσπαθούμε σε πολλούς Δήμους και στοΔήμο Αρχαίας Ολυμπίας να κινητοποιήσουμε τους πολίτες να αναγνωρίζουν τη βία, να κάνουμε αυτό το θέμα να πάψει να είναι ιδιωτικό να γίνει δημόσιο και να καταφέρουν να βοηθήσουν πραγματικά τις γυναίκες που έχουν ανάγκη». Τόνισε ακόμη ότι οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να κλείνουν τις πόρτες τους θεωρώντας ότι αυτό είναι πρόβλημα του διπλανού και όχι δικό τους, ούτε να κουνούν το κεφάλι τους μοιρολατρικά, αλλά να απευθύνονται στο Δήμο και στις κοινωνικές δομές του για να υπάρξουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται. Καταλήγοντας είπε ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Πύργου θα είναι στο πλευρό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για οτιδήποτε χρειαστεί στη διαχείριση αυτού του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος.

Χαιρετισμό έκανε και η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας κα Ελένη Πρίνου,κάνοντας έναν απολογισμό δράσης παρεμβάσεων και συνεργασίας με το Συμβουλευτικό Κέντρο πάνω στο πρόβλημα αυτό. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό, το οποίο εκδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το θέμα με ερωτήσεις και εποικοδομητικό διάλογο με τους διοργανωτές. Στους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό δώρο (κλειδοθήκη) με μήνυμα κατά της έμφυλης βίας, την επιμέλεια των οποίων ανέλαβε το μέλος της Επιτροπής Ισότητας κα Άννα Παπαϊωάννου. Εντυπωσιακά ήταν τα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν την αίθουσα, από το ΚΔΑΠ και τον Παιδικό Σταθμό «Μικρός Αρκούδος» του Δήμου, με μέριμνα της παριστάμενης εκπαιδευτικού των δομών αυτών καςΣοφίας Ψαρρά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Νίκος Αναστασόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αρχαίας Ολυμπίας κα Σούζυ Μαρούδα, εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ Πύργου,κ.α.Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα  2014-2020».

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την οικονομική τους ανακούφιση υπογραμμίζει ο Ηλείος οικονομολόγος - Ν. Καλάκος: «Στήριξη των δανειοληπτών λόγω πληθωρισμού και αύξησης των επιτοκίων»

Επιβεβλημένη από τα οικονομικά δεδομένα είναι η στήριξη των δανειοληπτών, εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων, όπως τονίζει ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας που προανήγγειλε από την Πάτρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και την οποία υλοποιεί ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας.

Ο Νίκος Καλάκος ανέφερε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο ρυθμός χορήγησης νέων δανείων, να επανέλθουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις για να μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων και να αντισταθμιστεί ένα μικρό έστω τμήμα της ανόδου του πληθωρισμού, να μειωθούν οι τραπεζικές χρεώσεις για να ενισχυθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγέςκαι ταυτόχρονα να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για τη ρύθμιση των δανείων, προχωρήσει ταχύτερα ο εξωδικαστικός μηχανισμός διευθέτησης οφειλών και να εξεταστεί η κρατική επιδότηση μέρος του επιτοκίου, όπως έγινε με το πρόγραμμα «γέφυρα» που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, χορηγώντας συνολικά 550 ευρώ για επιδοτήσεις δόσεων σε δανειολήπτες ενήμερους και μη.

Ο Ηλείος οικονομολόγος πρόσθεσε πως δεν πρέπει να κινδυνέψει η ανοδική τάση στις επενδύσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση, σημειώνοντας ότι ακόμα κι αν αναπόφευκτα αυξηθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια λόγω της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης, θα πρέπει με νέα παρέμβαση να βοηθηθούν δανειολήπτες –ενήμεροι και μη- οι οποίοι έχουν διαπιστωμένη αντικειμενική δυσκολία εξυπηρέτησης των οφειλών τους, στη βάση των κατευθύνσεων που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες των δανειοληπτών, τα οποία έχουν προκληθεί εξαιτίας της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης και της αναπόφευκτης αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, για αυτό και ήδη το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μέτρα ενίσχυσής τους. Είναι σημαντικό να θωρακίσουμε το επενδυτικό κλίμα, την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και να στηρίξουμε τους πολίτες», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

 

Μιχάλης Κατρίνης : ‘’ Η Βουλή να αρχίσει να νομοθετεί υπέρ των δανειοληπτών και όχι υπέρ των funds και των τραπεζών.’’

‘’ Όλα όσα συνέβησαν με την εισβολή στο σπίτι της συνταξιούχου είναι σκηνές που θα δούμε να επαναλαμβάνονται και στο μέλλον. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει , εδώ και καιρό, πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.’’ τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής.

Ταυτόχρονα παρουσίασε την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και αποτελεί μια ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση για  την προστασία της κύριας κατοικίας, της  οποίας η αντικειμενική ή η εμπορική αξία δεν υπερβαίνει για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό το ποσό των 200.000 ευρώ και μπορεί να φτάνει μέχρι τις 300.000 ευρώ για μία 4μελή οικογένεια.

Η τροπολογία προβλέπει συνεισφορά του Δημοσίου ή συνδρομή αντίστοιχη της επιδότησης ενοικίου στους πλέον αδύναμους οφειλέτες.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ:

-Ο  δανειολήπτης μπορεί να ζητήσει την προστασία της κύριας κατοικίας του, αναλαμβάνοντας να αποπληρώσει σε μία ρύθμιση που μπορεί να φτάνει μέχρι τα 35 χρόνια το ποσό που οι πιστωτές θα εισέπρατταν από τη ρευστοποίηση της.

-Αντίστοιχη προστασία θα υπάρχει και για την αγροτική ακίνητη περιουσία.

-Ο δανειολήπτης έχει δικαίωμα  αγοράς του δανείου του πριν την πώλησή του σε fund, αλλά και όταν η πώληση γίνεται αντίστροφα (από το fund στην τράπεζα).

‘’Καλούμε τη Βουλή και όλα τα κόμματα να ψηφίσουν για αυτούς που έχουν ανάγκη, για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία αποπληρωμής του δανείου τους.

Να ψηφίσουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις ορέξεις τραπεζών και funds.’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την ακρίβεια για να έχει αυξημένα φορολογικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους που καλύπτουν το 56,4% των φορολογικών εσόδων.

‘’ Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες έχουν φτάσει πλέον στα όρια της αντοχής τους από την ακρίβεια. Και ο ρυθμός μείωσης της κατανάλωσης μπορεί να είναι μεγαλύτερος και να εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό , μαζί με ένα σύνολο παθογενειών όπως η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος αλλά και ο πληθωρισμός.’’ επεσήμανε ο κ.Κατρίνης.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό , ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στην αυξηση στις συντάξεις, που διαφημίζει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι  είναι κάτω από το δείκτη του πληθωρισμού και εξανεμίζεται ενώ δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους αλλά ένα μέρος τους μόνο.Γιατί οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά δεν θα πάρουν αύξηση ούτε μισό ευρώ.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει το  γεγονός ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έχει  αποτέλεσμα για πολύ λιγότερους από τους μισούς συνταξιούχους ενώ για τους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ έχει μηδενικό αποτέλεσμα.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι μετέτρεψε σε κεφαλαιοποιητικό το σύστημα επικουρικής ασφάλισης για τους νέους, οδηγώντας τους στο απόλυτο αδιέξοδο στο μέλλον αλλά οδηγώντας και σε συρρίκνωση των επικουρικών συντάξεων για τους ήδη εργαζόμενους και συνταξιούχους  αφού οι επικουρικές συντάξεις τους θα εξαρτώνται από τις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου πλέον.

Έκανε ειδική αναφορά στην  εκτόξευση του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των οφειλετών από 1.407.030 άτομα το 2019, έφτασε τα 2.362.410 το 2022, δηλαδή προστέθηκαν 955.000 νέοι οφειλέτες.

Αναφερόμενος στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ.Κατρίνης πρότεινε:

-πάγωμα των αυξήσεων των επιτοκίων επί των ασφαλιστικών χρεών

-γενναία ρύθμιση των οφειλών με 120 δόσεις

-έκπτωση 80% έως 100% (σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής) στα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Κατέρριψε επίσης το αφήγημα της κυβέρνησης για ταχύτερη απονομή των συντάξεων , αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα εκκρεμούν 127.000 αιτήσεις επικουρικής σύνταξης, 65.000 αιτήσεις με παράλληλη ασφάλιση,55.000 αιτήσεις εφάπαξ ενώ 100.000 παλαιές συντάξεις δεν έχουν ακόμα επανυπολογιστεί, την ίδια στιγμή που γίνονται λάθη στις απονομές, που υπολογίζονται στο 40% του συνόλου των αιτήσεων που ολοκληρώνονται.

‘’Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει.

Η προσπάθεια της να διαμορφώσει μια ατζέντα αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ, στο ποιος είναι περισσότερο αποτυχημένος ως κυβέρνηση, δείχνει το πολιτικό αδιέξοδο αυτού του αδύναμου και ψευδεπίγραφου δικομματισμού.

Αλίμονο για τη χώρα, αν η επιλογή των πολιτών πρέπει να είναι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του πρόταση, την καταθέτει με σεβασμό στους Έλληνες πολίτες.Δεν ζητά λευκή επιταγή.

Ζητά από τους πολίτες να του δώσουν τη δύναμη να γίνει ο αυτόνομος ισχυρός πόλος που θα εγγυηθεί ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης.’’ τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ενόψει χειμερινής περιόδου

Με θέμα την προετοιμασία και συνεργασία των συναρμόδιων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίαςη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. για την πορεία αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και τη μέριμνα για αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. Ανέφερε ότι έγιναν έργα πρόληψης, έστω και με λίγα χρήματα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος διεκδικεί πόρους για περισσότερα έργα αποκατάστασης, αντιπλημμυρικής προστασίας και στήριξης των πληγέντων. Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι στις επαφές του με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχει ζητήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη αντιπυρικής αλλά και αντιπλημμυρικής θωράκισης για ολόκληρο το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικότερα για τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης ανοιχτής εργολαβίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα προκειμένου να υπάρχει πάντα η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις έντασης των καιρικών φαινομένων. Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, ο Δήμος αιτήθηκε 200.000 ευρώ από τον κ. Τριαντόπουλο και ευελπιστεί στην ικανοποίηση αυτού του αναγκαίου και δίκαιου αιτήματος. Εκθείασε ακόμη το επίπεδο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις προσπάθειες πρόληψης κινδύνων πυρκαγιάς το περασμένο καλοκαίρι, ζητώντας τους να επιδείξουν αντίστοιχο ζήλο και τις επικίνδυνες ημέρες του χειμώνα.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτηςευχαρίστησε κι αυτός τους συναρμόδιους φορείς και τους εθελοντές για την επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν το καλοκαίρι, καθώς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή του νέου κανονισμού. Εστίασε στην υποδειγματική δουλειά που έγινε σε αποψιλώσεις, καθαρισμούς οικοπέδων, διανοίξεις δρόμων κλπ. Σημείωσε ακόμη ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δυσκολότερος από τον περσινό με περισσότερες καταπτώσεις δέντρων και ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλοςπαρατήρησε ότι μέσα στο 2022 καταγράφηκαν 850 πυρκαγιές στην Ηλεία αποτεφρώνοντας συνολικά 18.000 στρέμματα και ζήτησε περισσότερη προσοχή επειδή λόγω της κλιματικής κρίσης οι φωτιές είναι πιο επιθετικές πλέον. Από την πλευρά του ο Δασάρχης κ. Παναγιώτης Λάττας τόνισε ότι υλοποιείται ένα έργο 1,9 εκ. ευρώ για καθαρισμούς δασών από Αρχαία Ολυμπία έως Ερύμανθο ποταμό και μια μελέτη 1,2 εκ. για δασικά αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει περισσότερη ετοιμότητα.Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας αναφέρθηκε στη δημιουργία αλλά και συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών και γεωτρήσεων για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και στην τοποθέτηση δεξαμενών λήψης νερού από εναέρια μέσα.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήτανοΔιοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Νίκος Σμαρνάκης, ο Πυραγός κ. Δημήτρης Τσιμπογιάννης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Αργυρόπουλος και ο προϊστάμενος του Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ηλίας Δουζένης, Πρόεδροι Κοινοτήτων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργος Καρανικολός, ο εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Πελοπίου κ. Νίκος Γρηγορόπουλος,οι οποίοι έκαναν τις επισημάνσεις τους και εστίασαν στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς.

Ευχαριστήριο Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Βαγγελάκος ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που έγιναν φέτος στον Δήμο μας, οι οποίες έχουν συμβάλλει σημαντικά στην θωράκιση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ανταπόκριση στα αιτήματά μας ήταν άμεση και η άψογη συνεργασία έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των δημοτών και την διασφάλιση των περιουσιών τους.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.